• La feina, la feina… i les vacances!

  Canviaríeu de país si us oferissin una feina millor? Us agraden les vacances a l’estiu o preferiu repartir-les al llarg de l’any?

 1. Joan

  29 nov. 14
  12:37 #

  En aquests anys, immersos en aquest greu crisis, a qui no li han preguntat, canviaríeu de país a canvi d’una feina millor?
  Jo mateix sóc un dels molts aturats sense prestació d’aquest entorn corrupte. No és ni la primera, ni la segona vegada que m’he plantejat un canvi laboral més enllà del Pirineus. Sobre aquest dilema diré que té aspectes positius, però també de negatius. Tindrem en compta si tenim família, ja que l’opinió d’ells compta molt, tenir clar després d’estudiar el mercat laboral quin país té una millor oferta, amb millor sou i millors ajudes, però sabem que acabarem on hi ha més catalans o espanyols instal•lats. De parts negatives sempre en patirem , l’idioma sense anar més lluny, és una eina important per relacionar-se amb la gent local, però més important és per trobar la feina tant desitjada. Cadascú podem tenir a la balança més o menys coses que sospesar per marxar, però canviar de país ens ajudarà a enfortir-nos com a persones. No hi ha dubte que trobarem a faltar la família en el cas de deixar-la a casa, amics, entorn, llocs habituals, el menjar, però coneixerem una nova cultura i manera de fer en un país nou i això sempre enriqueix. Desprès d’aquesta reflexió en veu baixa, és cada persona qui ha de decidir un canvi tant important per al seu futur. Tots tenim una vida diferenciada, però si no sortim o busquem feina fora d’aquí, el nostre futur serà el mateix per a tots sinó fem res per millorar-lo , creixerem econòmicament com van fer els nostres avantpassats.
  Desprès de llegir això, canviaries de país a canvi d’una feina millor?

 2. Rosa Maria

  29 nov. 14
  16:28 #

  És el nostre futur més enllà de les nostres fronteres?
  La situació econòmica actual, plena d’incerteses, empeny els joves a considerar l’opció de sortir del país a buscar a fora una oportunitat que se’ls nega aquí.
  Si unim les xifres de l’atur, la precarietat en els contractes laborals i la depriment actuació dels nostres governants, es pot comprendre que un sector de població no es resigni a quedar-se de braços plegats i es plantegi un canvi decisiu a les seves vides.
  La il.lusió, l’empenta i les ganes de prosperar econòmicament i social és el motor de cerca de nous reptes.
  Cal esmentar també que l’aprofundiment en el coneixement de llengües estrangeres, així com l’experiència adquirida, pot millorar sensiblement el currículum de tot treballador i això li permetrà, en un futur, tenir millors perspectives professionals.
  No hem d’oblidar, però, que en el moment que marxem, ens convertim en inmigrants en el nou país d’acollida.
  Hi ha el perill que, tot i ser treballadors qualificats, amb una bona preparació i/o amb estudis superiors, ens trobem amb les mateixes reticències que aquí mostrem cap els estrangers i siguem considerats mà d’obra barata.
  Com a conclusió, canviar de país durant un període de temps, ampliar horitzons i conèixer altres cultures és sempre interessant i enriquidor, però cal prendre aquesta decisió valorant tots els aspectes socials, familiars i culturals.
  Hem de lluitar per aconseguir un treball digne i proporcional a la nostra formació aquí, i no haver de renunciar a ser el que som.

 3. isabel F.

  30 nov. 14
  10:09 #

  ANEM A TREBALLAR LLUNY?

  Moltes de les empreses del nostre país tenen seus a l’estranger i donen la possibilitat als treballadors de desplaçar-s’hi.
  Per una banda crec que aquesta opció és bona, ja que afavoreix l’aprenentatge cultural. És una oportunitat excel·lent per conèixer i parlar l’idioma local, tant per treballar, com per sortir-te’n a la vida quotidiana. Tanmateix seria bo fer una mica de repàs de la geografia del lloc i els seus voltants. També tenim l’incentiu del sou més elevat, sobretot si vas a parar a un país nòrdic.
  D’altra banda hi ha aspectes negatius, com estar lluny de la família i enyorar-te, o la despesa elevada dels viatges per visitar el país d’origen.
  Per tot això i valorant els pros i contres, jo marxaria encantada, aprendria un idioma i guanyaria més diners. Vaig a fer la maleta. Bon viatge!

 4. Damiana

  01 des. 14
  13:44 #

  TREBALLAR A L’ESTRANGER

  Avui en dia amb la crisi es planteja molt el tema de treballar a l’estranger, he de confessar que no és una decisió fàcil de prendre, ja que s’ha de deixar de banda moltes coses com la família i els costums.
  Penso que és fonamental a l’hora de decidir on treballar, la llengua, perquè si ja hi ha diferències culturals entre països d’una mateixa llengua, afegir les diferències que comporta un altre idioma és complicar-ho molt. Si triem el nostre destí en un país on l’idioma no és igual al nostre, ens posem en campanya d’estudiar abans l’idioma.
  Abans de fer les maletes cal ordenar la teva vida, per poder anar amb el cap tranquil i amb els deures fets, a tots els efectes, no és bo que es deixin coses pendents.
  Una vegada que ja has arribat al país de destinació, és important que ens integrem amb gent del país estranger i no del nostre propi país així serà molt més fàcil la desafecció. El fet que els nens vagi a l’escola facilita la connexió entre pares.
  És important estudiar abans les empreses on pensem que volem treballar, per això avui en dia hi ha una eina molt útil que és Internet.
  Els experts recomanen també abstenir-se en “l’exageració curricular”. Has de ser honest amb el que has fet i com ho expresses, crec que el principal error és crear una expectativa i no complir-la. El C.V. ha de ser un document en el qual el lector en l’entrevista ha de descobrir més coses, no començar a eliminar-les.

 5. María José

  02 des. 14
  9:33 #

  UNA GRAN DECISIÓ, UNA GRAN OPORTUNITAT

  La situació econòmica en la qual està immers actualment el país fa que una part molt important de la població es plantegi la possibilitat de marxar a l’estranger a fi d’aconseguir una feina millor i en molts casos simplement una feina.

  Les persones que es troben en aquesta conjectura s’enfronten a tot un seguit de qüestions i dubtes que moltes vegades tenen difícil solució, sobretot quan es tracta de mobilitzar tota la família perquè és molt complicat poder-ne fer contents tots els membres.

  Les primeres reaccions solen ser negatives, només es veuen els inconvenients com l’idioma, deixar els amics, allunyar-se de la resta de la família -avis, oncles, cosins -, un canvi d’escola i de sistema d’ensenyament per als fills, menjars diferents, en definitiva, por al desconegut. Des del meu punt de vista aquests inconvenients no són tals, tot el contrari; ens permet aprendre un nou idioma, entrarem en contacte amb una nova cultura, ampliarem les nostres relacions socials, els nostres fills podran descobrir nous sistemes educatius que juntament amb el nou idioma els poden obrir noves portes en un futur laboral, es tracta d’una experiència molt enriquidora.

  En conseqüència penso que els avantatges que té canviar de país per motius de feina superen amb escreix els inconvenients i que ningú hauria de deixar passar una oportunitat així.

Curiositats


Cursos


Arxius