• Un lloc que cal conèixer

  Feu-nos conèixer un lloc a prop d’aquí que valgui la pena visitar.

  Gósol

  Gósol

  Món Sant Benet

  Món Sant Benet

  Vilaller

  Vilaller

 1. Esteban Rabadán

  31 maig 15
  8:48 #

  Vall de Núria
  Indret situat a la comarca del Ripollés, Girona.
  És un paratge familiar al bell mig del Pirineu, amb una alçada propera als dos mil metres sobre el nivell del mar, circumstància per la qual el fa l’espai ideal per practicar tot tipus d’esports de muntanya. A l’hivern, la seva estació d’esquí acull nombroses famílies d’esquiadors que gaudeixen del esport blanc. També es pot practicar l’alpinisme i l’escalada en gel pels més agosarats.
  Amb l’arribada del bon temps canvia la fesonomia de la vall: tot es torna verd i raja aigua per totes les canals, l’estany es descongela i es torna navegable per barquetes i caiacs, les activitats esportives no s’aturen sinó que canvien de modalitat, podem practicar senderisme, alpinisme, descens de barrancs, muntar a cavall…
  Però com que no només d’esports viu l’home, la Vall de Núria ens ofereix una bona oferta gastronòmica amb productes de la comarca i ens podem allotjar en els diferents establiments com el refugi Niu d’Àliga o les cel·les del monestir reconvertides en hotel.
  Vine i gaudeix de la Vall de Núria.
  Esteban.

 2. PACO GARCÍA

  31 maig 15
  11:22 #

  EL MEU ESTIMAT POBLE
  ___________________

  Vilaller és un petit poble enclavat dintre d’una vall, la Vall del Barravés, a la comarca de l’Alta Ribagorça (Lleida).

  El poble està dividit en dues parts separades pel riu Noguera Ribagorçana que fa de frontera natural entre Lleida i l’ Aragó.

  Cal destacar el campanar d’estil barroc de l’església de Sant Climent, les restes del pont gòtic sobre el riu que va ser destruït per una riuada l’any 1963 i les seves muralles.

  Hi ha una sèrie d’ermitesque es poden visitar com: La Verge de Riupedrós, Sant Mamés i Sant Antoni. Per als amants de la natura i el senderisme, Vilaller és un poble idíl.lic, disposa de quantitat de camins, senders i barrancs per fer recorreguts i aprofitant les caminades, a la temporada dels bolets, es pot gaudir d’aquesta afició ja que se n’hi fan molts.

  També cal tenir en compte, per als aficionats a la pesca, la gran quantitat de truites que poblen el riu.

  Animeu-vos, visiteu aquest bonic poble, i ja em direu el què.!

 3. Assumpta navarro

  02 juny 15
  11:01 #

  Quan de sobte la vida no et tracta bé i necessites una sortida per continuar el dia a dia, sense castigar la salut,, una bona medicina és caminar.

  Ho faig quasi cada dia i malgrat que quan surto de casa penso en la ruta que faré, les cames em porten al mateix indret, la TORRE MARIMON.

  És un paratge de 115 hectàrees, 60 de bosc i 50 de conreus i la resta per a edificis i camins. De fet, no he visitat mai cap edifici per dins, però no m’ha calgut perquè el que més amb relaxe és caminar. Té unes vistes privilegiades: cel, bosc, camps, muntanyes… sempre trobes un llogaret per seure, sota un arbre on pots escoltar els ocells cantar i deixar-te portar pel soroll del vent. Viatjo tan lluny sempre! Té moltes rutes a fer, hi ha àrees de sol, semisol i ombra. Tan a l’estiu com a l’hivern trobes la ruta mes adient. Mentre camines pots collir espàrrecs o fer un ram de flors silvestres. És un territori molt concorregut però mai t’hi trobes angoixat perquè és tan gran que difícilment es tria la mateixa ruta. Té espais molt adequats per practicar l’esport de la bici i és molt corrent veure famílies senceres practicant-lo. Està prohibit circular amb cotxe, el que fa que no hi hagi perill per als més petits.

  Si et trobes angoixat, cansat de tot, malhumorat, enrabiat, posa’t les vambes, les calces curtes i a caminar cap a a la Torre Marimon. Quan arribaràs a casa estaràs com nou i tot allò que et preocupava ja no ho veuràs tan gros.

 4. teresa cots

  08 juny 15
  20:45 #

  MÓN SANT BENET

  UN MÓN ÚNIC!

  Es troba en un entorn natural de la comarca de Sant Fruitós de Bages,
  però queda més a prop del poble de Navarcles. Hi he anat diverses vegades i és un indret molt bonic. Aquest paratge vénen a visitar-lo d’arreu del país i presenta diferents espais de serveis culturals.
  Dins del Món Sant Benet s’hi troba el Monestir, l’hotel Món,restaurants, els horts, la fundació Alícia, la casa on va viure Ramon Casas i també la botiga.
  Tot això es pot visitar reservant l´hora amb visites guiades.
  Al monestir, fa uns segles, hi vivien monjos de l’Edat Mitjana, de l’ordre Benedictí. Darrerament hi van viure uns masovers que mantenien el monestir,fins que això ho va comprar la Caixa de Manresa i ho va reformar tot. Et presenten un vídeo, molt ben fet, sorprenent, on vas veient com vivien els monjos antigament i com van patir moltes guerres fins que ho van destruir tot. A l’hotel s’organitzen reunions, activitats d’empresa i també per passar uns dies de vacances i així poder visitar altres pobles del voltant com Mura, Rocafort i Talamanca.
  La fundació Alícia és un centre de recerca dedicat a la innovació. És una escola de restauració,també hi pot anar a dinar i et serveixen els menús elaborats pels mateixos estudiants i així millorem els hàbits alimentaris.
  També hi ha per visitar la casa on va viure el famós pintor Ramom Casas.
  Abans de marxar vam passar per la botiga del Món Sant Benet venen productes propis de la terra: fruita, embotits, verdura ecològica que es cultiven en els horts de Sant Benet…
  Una jornada ben completa.
  No t’ho perdis i vine a MÓN SANT BENET!

 5. Mercè

  11 juny 15
  21:23 #

  GÓSOL

  Gósol és una vila i municipi de la comarca del Berguedà, tot i que pertany a la província de Lleida. Gran part del municipi és inclòs dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró i està situat a la banda oest del Pedraforca. De fet, és punt de partida per pujar a aquesta emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol. Aquest cim
  té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral-leles unides per un coll. La singularitat de la seva forma, junt amb el fet que el massís no forma part d’una serralada pròpiament dita han convertit aquest pic en un dels més famosos del territori català.

  Gósol es trova situat a la vall que porta el seu nom. Envoltada per la serra del Cadí que s’alça sobre Coll de Josa. S’hi pot arribar per carretera venint des de diferents indrets i també s’hi pot accedir a peu seguint les rutes antigues que encara es conserven: com el Camí dels Bons Homes o la Ruta dels Segadors.

  Si hi aneu, trobareu paisatges i fauna de muntanya on s’hi amaguen les llebres i els isards. Pesca de truita a l’Aigua de Valls i bolets a les pinedes. I com no! Les vaques a primera fila. No us ho perdeu!

Curiositats


Cursos


Arxius