• Parlem dels avis

  Com eren els nostres avis? quina relació hi vam tenir? què en recordem? què ens van ensenyar?

 1. Mirela

  23 oct. 15
  11:07 #

  Jo vaig néixer en un poble molt petit,al mateix poble on vivien els meus avis. Els vaig conèixer tots quatre. Els meus avis es diuen Homer i Zejna , per part del meu pare, Huso i Tima per part de la meva mare. Els avis van morir, tots dos, un amb quaranta set anys i l’altre amb seixanta vuit anys. Jo vaig viure amb la meva àvia Tima, la mare de la meva mare des de que vaig tindre un any, malgrat que el meu pare no li va agradar gaire. Com que ella em cuidava, als matins em pentinava i em feia trenetes molt fines per anar a l´escola. Em portava al camp perquè em volia ensenyar a sembrar les patates, els tomàquets, les pastanagues i moltes coses més. M´en recordo que un dia em va donar un sobre ple de llavors de pastanagues i les vaig posar totes juntes al mateix lloc que quan van sortir de la terra estaven enganxades unas amb les altres. Malgrat que la meva àvia em volia ensenyar a munyir, jo no en vaig aprendre mai. És la millor àvia , estic molt orgullosa d´ella i agraïda per tot el que va fer per mi.

 2. Ana Marina

  27 oct. 15
  17:04 #

  Jo he conegut a tots els meus avis, tot que la mare de la meva mare va morir quan jo tenia 12 anys, la recordo amb molta estima i curiositat perque ella va neixer a Barcelona, per seus pares van anar a Cuba i ella en un viatge de treball, ballava ballet amb alicia alonso, va coneixer al meu avi, es van a casar, se’nva a viure a venezuela, va tenir 5 fills i no va a enseyar a parlar en catala a ningu, nomes quam arribava nadal i cantava el fum fum.
  El pares del meu pare vivien en una hicienda heretada de un besabi anomenat Lorenzo Bustillos que va lluitar a la guerra d’ independencia amb Bolivar, es dedicaven a la cria de vaques i collida del coco.
  Ara cap avi esta viu pero en el meu cor viuven el seus consells, les seves ensenyanses i els moments felic,os que van a pasar junts.

 3. CRIS FG

  27 oct. 15
  20:49 #

  Els meus avis sòn molt joves, el mes gran tenia 78 anys, però fa dos anys que va morir i ell es deia Ramón, la seva dona María que són els pares del meu pare.I els meus altres avis per part de la meva mare es diuen Fabiola i Jose.
  Quan era petita vivim fins que jo vaig complir 10 anys amb els meus avis per part del meu pare, pero després vam haver de marxar per que esperàvem a un nou membre a la família ( el meu germà petit) i la casa se’ns va quedar petita.
  Els recordo amb afecte, però no teníem molt contacte amb ells i ara només ens parlem molt puntualment.

 4. XAVIER

  29 oct. 15
  11:14 #

  Vaig coneixer vius només a dos dels cuatre avis. L´ avi, per part de pare es deia Juan. Treballava al camp, era una mica tosc, pero de bones formes i bon cor. Anava normalment amb pantalo de pana i boina. L´ avia ja era morta.
  L´ avia per part de mare es deia Maria, era una mica sorda i duia sempre un vestit negre. Quan volias parlar amb ella, havia de donar-li un cop perque s´adunés que volias dir-li alguna cosa. També era bona persona i molt amable amb la gent.

 5. Alfonso

  11 nov. 15
  19:10 #

  Malauradament, jo no vag poder disfrutar del meus avis, el meu avi per part de pare, se’n va anar cuan jo era gairebé un nado amb la meva tieta, ella el va cuida i nosaltrs anavem de tant en tant, i jo tinc flaixos de veurel amb una cadira o al llit. La meva Avia per par del meu pare va ser morta a la guerra civil cuan el meu para encara tenia 9 anys.El meus avis per part de mare vivien a l’altra costat del pais, i llavors en aquell temps era gaire-be impossiple per raons economicas puder fe aquets desplaçament. Quand va arrivar al moment el meu avi ja era mort i la meva avia era al llit sense poder-se moure.
  En honor a ells dire els seus noms: per part de para eren Antonia i Luis.
  Per part de mare eran : Adelaida i Benito.
  Molts petons i moltes merçes per haver sigut els meus avis. No us oblidaré mai.

Curiositats


Cursos


Arxius