1. manel

  09 nov. 15
  8:04 #

  La meva opinió sobre el transport públic no és objectiva perquè normalment sempre viatjo an cootxe particular, no sé horaris ni preus.
  A la comarca del vallès oriental, a Granollers, hi ha dues estacions,una en dirección a Barcelona i l’altra en dirección a puigcerdà.
  Els autobuses passen per tots els pobles, tenen els seus horaris i combinacions i mai están a gust de tothom. He preguntat a una compañía d’autobusos de non Sagales el perquè dels horaris. La resposta va ser que h’an fet un estudi,que s’han allargat els horaris i si no hi ha beneficis no surt a compte.Només hi ha una companya,ho prens o ho deixes.
  Per altra banda,el millora que faria seria que tots els autobuses portessin per llei una rampa per a gent amb cadires de rodes, és molt trist que les persones amb poca mobilitat es trobin tantes barreres.

 2. Carme

  06 des. 15
  18:55 #

  ACTUALITZEM EL TRANSPORT PÚBLIC

  El transport públic a Sentmenat és molt deficient. Només tenim algunes línies d’autobusos que “mal” connecten el poble de Sentmenat amb els pobles veïns i amb Barcelona.

  Un dels principals problemes que es dóna és la freqüència horaria. Els horaris són insuficients per respondre a les demandes ciutadanes. És totalment inviable per a les persones que treballen fora del poble fer coincidir els horaris d’autobusos amb els horaris laborables. Han de sortir molt d’hora de casa si no volen arribar tard al lloc de treball i, per altra banda, al sortir, és possible que hagin d’esperar una hora o més fins que arribi el següent autobús.
  Això s’esdevé en tota una sèrie d’aspectes negatius per a les famílies, com pot ser que no es pugui conciliar la vida laboral i familiar.
  Un altre aspecte negatiu, que a més comporta conseqüències econòmiques, és que les famílies han de tenir un cotxe per a cada membre major d’edat que treballi o estudi fora del poble, ja que els estudiants es troben amb el mateix problema d’horaris.

  En la línia Sentmenat-Caldes és a on més es deixa veure aquesta precarietat horaria. Anys enrere ni tan sols existia i, en l’actualitat, només consta de quatre autobusos diaris per poder anar al CAP de Castellar d’on depèn Sentmenat per a les urgències.

  Els ciutadans de Sentmenat volem solucions a aquestes mancances.
  La nostra proposta seria disposar de minibusos que cobrissin totes aquelles franges horàries que en l’actualitat estan descobertes, és a dir, un transport públic actualitzat al ritme de vida que portem avui dia.

 3. M Jesús

  09 des. 15
  16:01 #

  TRANSPORT PÚBLIC AL VALLÈS ORIENTAL
  TAN LLUNY, ESTANT TAN A PROP

  El passat 17 d’octubre es va celebrar a Barcelona “el dia sense cotxes” per conscienciar-nos de la necessitat de fer una ciutat més verda i sostenible (cada any es produeixen morts per la contaminació) i al mateix temps fomentar la mobilitat sostinguda (utilitzar el transport públic)
  Precisament fa molts anys que vaig decidir anar a viure a Bigues per que m’agrada la natura i no suporto les aglomeracions de les grans ciutats.
  A Bigues no s’ha celebrat, però juntament amb uns amics, van decidir celebrar el nostre dia sense cotxes, el pròxim diumenge 1 de novembre, aprofitant que anirem a La Garriga per participar en una mitja-marató.
  Hem quedat per organitzar-nos. No sembla complicat “Sort que tenim internet i això ajuda moltíssim”. Des de Google Maps, poses la ruta que vols fer en transport públic i t’indica fins i tot la pàgina on t’has de dirigir, per saber horaris, preus …
  Hem d’arribar abans de les 9 h, ja que a aquesta hora comença la cursa.
  Estem veient que, Bigues i La Garriga es troben a la mateixa àrea: zona 3, sector F, però ni ha autobús directe, hem de fer transbord, el trajecte és de Bigues a Granollers, allà s’arriba a l’estació d’autobusos i des d’allà mateix es pot agafar l’altre autobús per anar a La Garriga, o caminar 10 minuts fins a l’estació de tren de rodalies.
  Per arribar a les 9 h. hem de sortir el dia anterior, ja que el primer autobús que surt el diumenge és a les 12:15 h.
  Mai m’havia plantejat els problemes de mobilitat que hi ha entre dos pobles gairebé junts.
  Aquest problema de comunicació mitjançant transport públic, sembla que no és només en aquests pobles. Per això jo proposo obligar a tots el responsables de mediambient a utilitzar el transport públic, com a mitja de transport i crec que d’aquesta forma adoptarien més mesures per fomentar la mobilitat sostinguda, per evitar les conseqüències de la contaminació.

 4. Xavier

  15 des. 15
  19:00 #

  Millores del transport públic Can Regasol – Caldes de Montbui

  Jo visc a la urbanització de Can Regasol i tinc moltes dificultats per desplaçar-me en transport públic. Només hi ha una línea que va a Bigues, quan jo i la majoria de veïns fem la vida a Caldes. L’única possibilitat que tenim és anar caminant a la urbanització de la Font dels Enamorats i agafar el microbús que va a Caldes, cada hora, i que fa un recorregut molt llarg i amb moltes parades.

  Per tots aquests inconvenients, m’agradaria que es creés una nova línia més directa cap a Caldes, passant pels Lladoners i agafant la carretera de Granollers. L’ideal seria que passés cada mitja hora.

  Un altre aspecte a millorar, és la coordinació d’horaris entre les arribades i sortides de les diferents línies, ja que comporta que t’hagis d’esperar molt per fer els transbordaments, amb la conseqüent pèrdua de temps.

 5. emilia

  13 abr. 16
  16:42 #

  TRANSPORT PÚBLIC

  Visc a Caldes de Montbui, un bonic poble del Vallès Oriental, tenim tots el serveis
  necessaris al nostre abast, però tenim un problema amb el transport públic. Solament
  disposem d’una línea d’autobusos per poder traslladar-nos a la ciutat o a altres pobles,
  almenys que no usem vehicule propi.

  Es molt car i amb molta diferencia d’horari d’un a un altre. Moltes vegades hen de viatjar
  dempeus a causa de les aglomeracions i es fa angoisant el trajecte. Tambè s’ha perdut
  el costum dels joves a cedir el sient a personas grans a les embarassades.

  La meva proposta és que s’hauria d’abaratir i conseguir una flota de autobuses més grand,
  d’aquesta forma tots podríem anar asseguts i arribaríem al nostre destí més relaxats,

Curiositats


Cursos


Arxius