• Riscos laborals: un debat a la ràdio

  Aquí hi podeu trobar els articles que hem escrit després de fer el programa de ràdio.

 1. dolors

  15 març 16
  10:28 #

  Embalatges i palets
  La nostra empresa es dedica a la fabricació de palets de fusta,carto i plastic per a diferents nesecitats del sector.
  Som una plantilla de trenta treballadors els quals uns quans ens dediquem a fer els palets de fusta, necessaris per la indústria agroalimentària i molt important en el sector de la construcción. Tambe fabriquem el cartó dedicat a materials lleugers com pot ser el sector del paper i la celulosa.
  El tractament que necessiten els productes químics és totalment regulat per sanitat.Els palets solen ser de plástic per la seva esterilitzacio i par evitar posibles contagis o pèrdua de material sensible.
  Els riscos laborals són evidents si no es té la manipulació adequada com poden ser extintors per incendis,apilar els palets regulars i estructurals de formas separades… dolors

 2. Milagros

  15 març 16
  13:33 #

  Seguretat al treball
  A causa de la bona acollida que va tindre l’espai sobre riscos laborals en el programa de dijous passat a ràdio Barcelona, la revista Salut a l’empresa m’ha demanat que faci un petit resum del que vàrem parlar a la ràdio.
  En el nostre cas ens dediquem al món de l’hostaleria i vam explicar que és una feina apassionant, però no exempta de riscos.
  Vam dir als oients que patim molt d’estrès, que no sempre les cuines estan prou ben equipades amb aparells extractors, que és facil cremar-se i per descomptat, treballant amb ganibets i estris que punxen i tallen, tenim molts números de fer-nos alguna ferida.
  Después de la difusió que va tindre el programa, ja s’ha posat fil a l’agulla i per part de l’empresa han comensat a posar remei a totes les mancances que patiem.
  Mila

 3. Sergi

  20 març 16
  11:15 #

  ALGUNS RISCOS LABORALS A LA RESIDÈNCIA

  Fa uns dies vaig anar a parlar en un programa de ràdio, sobre riscos laborals als llocs de treball. En el meu cas, ho vaig fer sobre la residència. L’edifici ha de tenir totes les mesures de seguretat, ascensor amples, passadissos que hi càpiguen dues lliteres o llits, entre altres. Les infeccions poden ser un altre risc, per aixó sempre ens hem de posar guants i canviar-los amb cada resident, per tal de no agafar cap malaltia, ni pasar-les als residents. La depressió també pot ser, per la impotència de no fer bè la meva feina, sobretot amb malalts d’Alzheimer, per aixó hen d’estar ben preparats. I un de molt important per a tothom, ha de ser el lloc net i endreçat.

  Sergi

 4. Sisco

  21 març 16
  16:42 #

  Seguretat dins la policia municipal
  L’altre dia a l’amissora de la ràdio local,un grup de policies minicipals d’aquesta localitat vam estar explicant les funcions que tenim i especialment com s’haurien de millorar les mesures de seguretat, en cas d’accidents, robatoris i agressions, per reduir riscos.
  Considerem que aquestes precaucions poden evitar esdevenimets que alguna vegada han causat alguna situació desagradable.
  És cert que la policia davant de totes aquestes coses ha de saber el protocol a seguir, però amb l’ajuda de la població les coses són més fàcils, i es poden evitar molts accidents.
  Nosaltres demanem tenir la facilitat de poder fer cursos i pràctiques per millorar la nostra formació davant de casos concrets, i a la vagada poder fer xerrades a les escoles o locals públics per al coneixement de tothom.

  Plocia local. revistaSalut a l’empresa

 5. M.Eulàlia

  22 març 16
  10:00 #

  Residència d’avis.
  Som un grup de treballadors de la residència d’avis de Santa Agnès de Voltregà. El motiu de la sortida a la ràdio el passat 14 de gener, va ser per exposar diversos problemes que a hores d’ara patim alguns treballadors en el centre de treball, exposant els conflictes i també per poder donar possibles solucions. Va ser una bona experiència, el fet d’haver-ho fet a través de la ràdio, ja que ens va escoltar molta gent i ens varen donar moltes solucions.

  signat, Treballadors Residència d’avis de Santa Agnès de Voltregà.

 6. fran

  23 març 16
  15:55 #

  Riscos al sector laboral

  Som un grup de treballadors i el nostre sector laboral ès la cuina. L’opinió que tenim,a
  part de ser una feina molt sacrificada,que t`ha d`agradar molt ès que tè horaris.
  Referent als riscos, s`ha de vigilar molt de fer un bon ús dels instruments de tall.
  Tindre una bona organitzaciò en el referent als productes que es fan servir, i una roba adecuada.Responsabilitat en el tema de sorolls i reciclament dels del ingredients.També una bona temperatura al lloc de treball i un correcte funcionament dels extractors i càmeres de refrigeraciò i sobretot , ser molt pulcre a l`hora d’elaborar els diferents plats, es molt important.

 7. Mirela

  24 març 16
  13:49 #

  RECOLLIDA D´ESCOMBRARIES
  La nostra feina es porta a terme realitzant el buidatge dels contenidors en base d´uns horaris i rutes que es repeteixen diàriament. Treballem a l´aire lliure, hem de fer-ho tot i que plogui, faci fred o calor. És bastant brut i pudent, però l´objectiu és deixar-ho tot net.
  Correm molts riscos com caure al pujar i baixar del camió, trobar-nos els contenidors en mal estat, suportar la pudor i el mal temps atmosfèric.
  Per solucionar alguns d´aquests riscos ens aniria bé que el casc fos obligatori a tot arreu i que el portin tots treballadors. Necessitaríem el calçat adequat per no relliscar i caure des de la plataforma i unes màscares per evitar la pudor.
  Per acabar, demanem als caps que no redueixin tant els costos i que es preocupin més per la nostra seguretat i benestar.

 8. emilia

  28 març 16
  16:32 #

  RISCOS LABORALS DELS CUINERS
  Hola bon dia,
  Ens fa molta il-luisió que s`hagin interessetat pels riscos laborables en el nostre treball i li agraím que ho publiqui en la seva revista, aixó será un referent molt important perquè moltes persones del nostre entorn ens entinguin millor.
  Són diversos els riscos que patim, però els mes importants per a nosaltres, són l’estrès, les cremades,les inhalacions i els fums-
  L’estrès es a causa del ritme que ens fan anar, ràpid frenètic i acabem accelerats i això ens pot causar cremades. Tampoc está en condicions optimes la sortida de fums, i si estem en ple rendimient provoca que inhalem els fums que això ocasiona.
  La solución per nosaltres, seria que fessin, controls reals en totes les cuines dels restaurants i fer les reformes necessaries per pugue evitar molts d’aquets riscos.
  Potser quan ho publiqui i ho llegueixem, ens tingim una MIQUETA més en compte.
  Li estém molt agraíts per la seva atenció i esperem que quan ens torni a entrevistar per a parlar d’aquets tema, puguem donar-li bones noticies.
  Salutacions de tots els cuiners.

Curiositats


Cursos


Arxius