1. IRMA

  26 maig 17
  16:36 #

  VOLDRÍEU UN MEMBRE MÉS A LA FAMÍLIA?

  Avui dia tenir una mascota està a l’abast de tothom gràcies a la gran varietat que hi ha al mercat, però s’han de tenir molt presents les condicions de vida que li podeu oferir segons la vostra situació personal i el vostre entorn. Els animals de companyia més habituals que trobareu a les botigues són: peixos, tortugues, ocells, conills, hàmsters, gats i gossos. Independentment de l’aprenentatge que us poden aportar cadascun d’ells en la seva espècie, trobareu una enriquidora experiència de convivència. Qualsevol mascota comporta una gran responsabilitat, tot i que hi ha clares diferències entre unes i altres.
  Ara per ara, la tinença d’un gos és el més comú; no n’heu tingut un de petits? No n’heu regalat un als vostres fills? La capacitat d’adaptació d’aquest fidel amic per aconseguir ser un membre més de la família és increïble, per això, heu de saber tractar-lo, atendre les seves necessitats i vetllar pels seus sentiments. D’altra banda, el gos també és un dels animals més abandonat o sacrificat, recollit perdut o malferit. Així, si esteu plantejant-vos tenir una mascota, penseu en la possibilitat de l’adopció: pregunteu a veïns, familiars o amics si per qualsevol motiu han de desfer-se de la seva, o bé acudiu a una gossera i tindreu un agraït animal de companyia a la vostra família.

  Irma Llesuy
  elmonanimal@amics.cat

 2. Milagros

  05 juny 17
  8:58 #

  Tenir gos a casa

  Gairebé a tots els nens el agrada tenir un gosset a casa, però pares, sí, sí a vosaltres va dirigit aquest article, aneu amb compte a l’hora de complaure els menuts amb això de tenir un gos.Els gossos, com tots els animals, necessiten d’un espai i d’un temps per a ells, sense comptar amb la despesa econòmica que comporta tenir-los, ja que a banda del menjar, que no és barat, també s’ha de tenir cura de la seva salut, i això sí que és car.
  Per altra banda, els gossos han de sortir cada dia diverses vegades, ja sigui per la necessitat de fer exercici com per les purament fisiològiques, que alerta, això també és un problema a resoldre per part del propietari del gos.
  I per vacances? Que fem per vacances? En el millor del casos hi ha guarderies per a gossos, però jo hi vaig deixar el meu una vegada i no em va agradar com el vaig trobar. Per tant,jo,com gat escaldat que del aigua tèbia fuig, no l’hi he tornat a dur mai més.
  Per acabar us diré que els gossos són els millors companys de les persones i especialment dels nens, és per això que abans de agafar-ne un, hem de tenir molt clar tots els inconvenients que comporta tenir-lo, perquè ells no es mereixen que els defrudem.

 3. dolors

  07 juny 17
  16:27 #

  El Món de les Mascotes

  Avui en dia el més corrent és tenir una mascota a casa, el que més tenim la gent són gossos però també animals exótics,els quals han d’estar regulats amb un certificat de control de la seva procedència.
  Tenir-ne cura no només és un compromís sinó una obligació de cumplir amb les seves necessitats.
  Els sers vius a part de fer compañía,com pot ser el cas d’un gos, són com uns menbres més de la familia. L’obligacio és diaria i constant, la necessitat de treure’ls cada dia i en
  época de vacances has de comptar amb ell per poder marxa i si no necessitaràs d’un familiar que se’n faci càrrec.
  A les grans ciutats i també als pobles, l’ensiniestrament d’animal éstan o més important per les raons diverses de convivencia: els lladrucs,les seves necessitats fisiològiques,faran que la problemàtica sigui menys greu.
  Els gats tenen tendències felines: esmolar-se les ungles i esgarrapar el lloc on fer el jaç.
  Els ocells tan sols necessiten una gàbia edequada a les seves caracteristiques, que no falti
  mai l’aigua i les llavors,i no deixar-los a ple sol perque poden agafar una insolació ja que ells no poden triar el lloc.
  Ales tortugues de aigua els és important un terrari ja que elles surten a una plataforma per
  eixugar-se, els ratolins ho hàmsters s’han de desestressar amb nòries,tobogans i molta serradures per submergir-s’hi.

Curiositats


Cursos


Arxius