El curs s’ha acabat i ho hem celebrat! A continuació us pengem les fotos que vam fer a l’Escala i a Sant Pere Pescador:
L’Escala
Sant Pere Pescador
El curs s’ha acabat i ho hem celebrat! A continuació us pengem les fotos que vam fer a l’Escala i a Sant Pere Pescador:
L’Escala
Sant Pere Pescador
Aquestes són les solucions del vídeo sobre la llegenda de Sant Jordi:
1. Abans de l’arribada del drac, Montblanc era un poble trist. Fals
2. Un dia, va aparèixer un drac de darrere les muntanyes. Veritat
3. El drac volava i nedava, però no escopia foc. Fals
4. Els nobles i els camperols van portar animals a la bèstia per acontentar-la. Veritat
5. Quan es van acabar els animals domèstics, van donar-li guineus i conills de bosc. Fals
6. Van fer un sorteig per dedicidir quina persona donarien al drac. Veritat
7. El rei i la seva família no van posar el nom a l’olla perquè no volien entrar al sorteig. Fals
8. El cavaller va arribar quan la princesa ja era morta. Fals
9. El cavaller es deia Jordi. Veritat
10. El cavaller encara avui és el patró de Catalunya. Veritat
Com sabeu, el 23 d’abril celebrem Sant Jordi. A continuació, teniu un vídeo que explica la llegenda d’aquest personatge:
Ara, podeu tornar a mirar el vídeo i dir si les afirmacions següents són veritat o mentida:
1. Abans de l’arribada del drac, Montblanc era un poble trist.
2. Un dia, va aparèixer un drac de darrere les muntanyes.
3. El drac volava i nedava, però no escopia foc.
4. Els nobles i els camperols van portar animals a la bèstia per acontentar-la.
5. Quan es van acabar els animals domèstics, van donar-li guineus i conills de bosc.
6. Van fer un sorteig per dedicidir quina persona donarien al drac.
7. El rei i la seva família no van posar el nom a l’olla perquè no volien entrar al sorteig.
8. El cavaller va arribar quan la princesa ja era morta.
9. El cavaller es deia Jordi.
10. El cavaller encara avui és el patró de Catalunya.
Ben aviat us donarem les respostes, però… segur que ja les sabeu, oi?
Diversos alumnes dels cursos de català de Castelló d’Empúries i algunes parelles lingüístiques de la comarca hem participat a la visita guiada que s’ha fet a Castelló d’Empúries, amb l’objectiu de descobrir alguns racons de la vila.
El recorregut ha començat a l’Oficina Municipal de Turisme del Centre Històric, situada a la plaça Jaume I. Aquest ha estat el punt d’inici d’una llarga passejada per la cúria i la presó medieval i, posteriorment, hem anat a l’Ecomuseu-Farinera, on ens han explicat els diversos processos seguits per transformar el blat en farina.
El Bàsic 2 de tardes de l’Escala en la seva salsa: a mitja classe i posant per a la foto tots junts, amb el caos inicial típic (aquesta màquina no dispara!; tu, que em tapes!) i després la mar de macos. Hi som: la profe-fotògrafa, la Fàtima, la Safia, la Hajar, la Lina, la Xia, la Yessi, la Johanna, en Víctor, la Claire, la Ihsane i l’Ezequiel. Hi falta algú que ha trobat feina, com la Patrícia… el curs que ve ens retrobarem!
Laura Salomó
Oi que estem guapos? Hi som gairebé tots: la Sophie, la Roberte, la Jacqueline, la Khadija, la Tània, la Yuni, la Najma, l’Angèlica, la Juvenete, en Wandel, la Paula i en Francis. Alguns de vosaltres vàreu venir a la visita al Museu de l’Anxova i de la Sal, que va ser molt interessant. Des d’aquí, una abraçada a tots.
Laura Salomó
Aquest dimecres, 6 d’abril, teniu l’oportunitat de visitar el centre històric de Castelló d’Empúries i l’Ecomuseu-Farinera. Ens trobarem a les 9.30 h del matí davant l’Oficina Municipal de Turisme del Centre Històric, situada a la plaça Jaume I. Aquest serà el punt d’inici d’un recorregut per la cúria i la presó medieval i, posteriorment, anirem a l’Ecomuseu-Farinera, on descobrirem els diversos processos seguits per transformar el blat en farina.
Si voleu participar en aquesta visita guiada, aviseu la vostra professora.
Fins aviat i bona visita!
Una colla d’alumnes dels bàsics de l’Escala (més que els que surten a la foto) hem visitat aquests dies el Museu de l’Anxova i de la Sal, per conèixer una mica el vessant mariner del poble, tant històric com actual, amagat darrere la façana turística més evident.
En primer lloc, hem vist un vídeo elaborat amb un tall de pel·lícula de 1929 (de les poques imatges de l’època que es conserven) i imatges de la Festa de la Sal (que es fa cada any cap al setembre) combinades amb altres de més modernes que il·lustren el procediment de la pesca de la zona, la descàrrega de les barques, la subhasta del peix…
A continuació, la Lourdes Boix, la directora del Museu, ens ha fet un recorregut per les diferents sales. Hem començat amb la importància de la sal en la conservació dels aliments a tot el món, pel seu gran poder antibacterià. Hem vist vídeos de diferents salines i de la muntanya de sal de Cardona. Ens ha explicat com es fa per conservar la sardina i l’anxova, que són els peixos que es pescaven fins fa poc al golf de Roses; també com es pescava antigament i com es pesca ara…
També hem vist una autèntica barca de pesca, anomenada teranyina, guarnida amb vela llatina; aquí és on ens hem fet la foto:
I finalment, hi ha una col·lecció estupenda de fotografies antigues de gent de l’Escala, fetes pel fotògraf i músic Joan Lassús, fill de la vila.
La veritat és que tant en la visita del dia 17 de març com en la del dia 23 ens ho hem passat molt bé, a jutjar per les cares dels alumnes:
Des d’aquí, gràcies a tots!
Laura Salomó
El 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia, i, per celebrar-lo, s’han organitzat diverses lectures de poemes. Al bloc Emociona’t amb la poesia en podeu veure algunes mostres.
A continuació, a més, trobareu la lectura que els alumnes dels cursos bàsic 1 de Sant Pere Pescador van fer del poema Tirallonga de monosíl·labs de Pere Quart: