• Síl·labes, dígrafs, diftongs…

  En general, les paraules tenen tantes síl·labes com vocals, però  no sempre és així; els diftongs són grups de dues vocals que formen una sola síl·laba.  En aquest exercici podràs comprovar si reconeixes els diftongs.

  També pots practicar el reconeixement de la síl·laba tònica i, com a resum de tot plegat,  pots dividir les paraules en síl·labes (reconeixent els dígrafs i diftongs) amb aquest exercici i comprovar-ne el resultat.

  Si et convé repassar la teoria, consulta la pàgina de fonètica i ortografia.

 1. MONTSERRAT dE DIEGO

  10 des. 13
  16:06 #

  HOLA, BON DIA.
  SI US PLAU, ALGÚ EM POT DIR QUE HEU FET AVUI. GRACIÉS.

 2. neus

  10 des. 13
  21:13 #

  Hola Montse, avui hem treballat els diftongs, els creixents i els decreixents, també hem repassat els adjectius.
  Perquè et vagis preparant et diré que avui Ramon ens ha dit que dijous que ve ens farà una avaluació i no sabrem la nota fins després de les festes … jejeje …. així no ens preocuparem pel resultat. Jo aquell dia tindré una prova al matí i una altra a la tarda,,,, així que m’esperen uns dies mogudets i de repàs …
  Per si vols saber més del tema entra a l’apartat de síl · labes, dígrafs i diftongs i podràs repassar.
  Espero haver-te ajudat.
  Fins dijous.
  Neus

 3. MONTSERRAT dE DIEGO

  11 des. 13
  15:36 #

  Moltisimes gracies Neus, espero fer-ho bé, que tinguis molta sort (no pares). Gracies per la informació companya, ens veiem dijous.
  Montse.