• PeTaCa o BoDeGa

  A començament de paraula i entre vocals, l’escriptura de p/b, t/c o c/g no presenta cap problema, ja que la pronúncia ens indica clarament quina consonant s’ha d’escriure (pala/bala;to/do; cos/gos), però a final de paraula o de síl·laba, aquestes parelles de consonants sonen igual.

  Per resoldre aquest problema ortogràfic s’han d’aplicar aquestes normes
  A les pàgines 99 i 125 del llibre, trobaràs notes sobre la pronunciació d’aquests sons.

  Exercici 1 autocorrectiu

  Exercici 2 autocorrectiu

  Exercici 3 autocorrectiu

 1. Juan Carlos

  31 març 14
  12:38 #

  Hola col·legues,
  Si us plau, el que tingui fotos de la sortida a can Barna del dissabte passat, que em passi les que tingui, amb la finalitat de afegir-les als arxius juntament amb les gravacions que vaig fer. Encara que no siguin gravacions de professional, segur que són un bon record del matí que ens ha regalat en Miquel.
  Us recordo el meu email: jcrf2441@gmail.com o per Whatss App.
  Qui vulgui que li passi les gravacions, ja sap, que en porti un pinxo dimarts i se les passaré.
  Salutacions amics i amigues.
  Fins demà.

 2. Juan Carlos

  01 abr. 14
  21:29 #

  Hola,
  En la visita que varem fer a Barcino el dissabte passat, va sorgir un dubte quan vèiem l’escultura de l’escultor barceloní Josep Llimona, dels revoltats catalans enganyats i executats per les forces napoleòniques, ja que no ens varem posar d’acord si a sobre d’escultor també va ser pintor; doncs la resposta és no.
  De totes maneres els que dèiem que era pintor perquè ens sonava Llimona com pintor, teníem una part de raó, ja que els Llimona van ser dos germans artistes, un ( Josep ) es va dedicar a l’escultura i l’altre ( Joan ) a la pintura.
  Trobareu informació a Viquipèdia.
  Salutacions i fins dijous.

 3. neus

  01 abr. 14
  22:55 #

  Molt bé Juan Carlos !!!!! li diré a la meva amiga que és qui va fer la pregunta.