• Els complements verbals i els pronoms febles

    http://blogs.cpnl.cat/ramonfont/files/2012/04/pronoms_febles1.jpgVam començar el darrer trimestre del curs parlant dels components de l’oració, el subjecte, el verb i els complements (directe, l’indirecte, circumstancials…) i dels pronoms febles, que ens estalvien moltes repeticions innecessàries.

    En aquesta entrada, procuraré recollir el que hem anat veient. D’entrada us presento un esquema que explica com podem reconèixer els complements i quins pronoms febles els substitueixen. Està extret d’un manual aparegut recentment, que presenta les qüestions gramaticals de manera clara i esquemàtica (i amb exercicis autocorrectius): El català escrit. Manual d’autoaprenentatge, de l’editorial Barcanova. Crec que us pot ajudar:

    Complements del verb i substitució pronominal

     

    Per ampliar la informació, consulta la pàgina de morfologia i sintaxi.

Cap comentari

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.