• Tasques

  EN   tres  MINUTS

   .

  Pilar, l’oblidada

  La Pilar ens va explicar els orígens i les activitats d’El Cuc, una entitat de Molins, oberta a tothom.

  .

  Gertrudis. Bienvenida

  La Gertrudis ens parla de Bienvenida, el  poble que la va veure néixer. En coneixerem el paisatge, el patrimoni i  les festes.

  .

  Manuela. Mar i muntanya

  La Manuela s’ha posat als fogons disposada a cuinar-nos un plat de mar i muntanya: una cassola de pollastre amb escamarlans. També, com ella,  espero que us agradi!

  .

  Juan. Fer-se una taula de fusta

  El Juan, que deu ser un manetes, ens explica com s’ho farà per fer-se una taula per al jardí.

  .

  Sole. Bunyols de vent… amb sorpresa!

  La Sole ens explica una recepta d’èxit: en les trobades familiars i d’amics li demanen que faci els bunyols de vent que ens explica. I ara ja sabem per què.  Gràcies, Sole!

  .

  Antònia. Sobre l’amistat

  L’Antònia ens parla de la importància dels amics  i de la capacitat de mantenir les amistats al llarg dels anys a partir d’una vivència seva.

   

  Suryani. El primer àpat català

  La Suryani recorda les primeres impressions en arribar d’Indonèsia. Es va trobar amb uns costums i hàbits molt diferents dels que fins aleshores eren els seus. Ara ha canviat molt!

  .

  Ferran. L’elaboració del vi En Ferran explica el procés d’elaboració del vi des del moment de la collita del raïm fins a l’embotellament.

  ..

  Juan Carlos. El camí de Sant Jaume

  El Juan Carlos ens ha volgut explicar l’origen del nom de l’apòstol i de la tradició de fer el camí que ens mena on la tradició diu que hi ha les seves despulles.

  .

  Lina. La seguretat a les grans superfícies

  La Lina, que ha fet tasques de seguretat en un gran centre comercial, ens explica com s’hi organitza la seguretat i ens parla d’anècdotes viscudes en primera persona.

  .

  .Glòria. Un sant Jordi polonès

  La Glòria ens ha explicat una llegenda l’acció de la qual transcorre a Cracòvia, molt, molt semblant a la nostra de sant Jordi. L’heroi, però, és un sabater que es casa amb la princesa. (Ah! i ho ha explicat en poc més de dos minuts!)

  .

   

  Jaume F. Una vivència professional

  Les feines, vistes des de fora solen valorar-se pels resultats obtinguts. Viscudes des de dins, però, les coses poden ser d’allò més envitricollades… que se’n podria escriure un llibre, vaja!

  .

  Miquel. La Casa de Caritat

  En Miquel fa un recorregut pels 150 anys de vida de la Casa de la Caritat, una institució que  en alguns aspectes considera exemplar.

  .

  Judith. La Fundació Vicenç Ferrer

  La Judith exposa la història i els objectius i els projectes de la fundació, ara que se n’ha creat una secció a Molins de Rei.

  ,

  .

  UNA ANÈCDOTA DE NADAL

  ♦ SITGES. Per Cap d’Any, amb uns amics, vaig anar  a passejar per Sitges. Es va donar el cas que en un carrer on canviava de costat la prohibició d’aparcament, dues grues s’estaven preparant per endur-se uns cotxes. Sense pensar-nos-ho, ens vam adreçar a les patrulles per felicitar-los l’any nou. Vam estar parlant durant mitja hora. Mentrestant, van arribar dues  persones per emportar-se els seus cotxes. La nostra idea havia funcionat! Juan Carlos R.

  ♦ REIS. Com els darrers anys, vam anar a passar la nit de Reis amb els pares del Marc. Els meus fills, el Marc i la Diana, estaven molt nerviosos esperant els regals. A mig sopar, va sonar el timbre de la porta. Els nens van córrer a obrir-la i va aparèixer un negre vestit molt luxosament que els portava els regals. La Diana va fer un bot i va córrer a amagar-se darrere del sofà i s’hi va passar tota la nit, sense que poguéssim fer-la sortir. El Marc es va quedar amb la boca oberta i els ulls que li sortien de les òrbites, sense poder articular paraula (…/…) El fet de veure els reis que cada any havien vist damunt de les seves carrosses davant d’ells, els va crear un trauma tal que en tota la nit nos els vam poder consolar. Miquel .

  ♦ ESTRÈS. Aquest Nadal la família ens vam ajuntar a casa del meu germà. A l’hora de seure a taula, no hi ha cap ordre estipulat. Havia vingut el sogre del meu germà, que té una veu molt forta i parla moltíssim, i els altres fem temps per veure on s’asseu. Al meu cunyat li va tocar quedar-se al seu costat. A l’hora dels cafès, el cunyat em va dir que estava esgotat i estressat. Jo no vaig poder contenir el riure i vam acabar amb grans riallades tots dos. Juan Carlos L.

  ♦ VERS. Per Nadal, a casa, sempre es deia el vers després de dinar. Els nens en enfilàvem  a la cadira per dir-lo i a l’acabar passàvem a recollir la voluntat dels convidats. És una tradició que hem seguit amb els petits de casa, però s’han fet grans  i ja no estan per orgues; tot i això, alguna nadala acaben cantant. Glòria .

  ♦ SORPRESA DOBLE. Com és tradició, a casa nostra el dia de Reis no pot faltar el tortell. Jo em vaig encarregar d’anar-lo a comprar a la pastisseria del barri. Doncs bé, un cop el tortell empaquetat i pagat, i al cap de dos minuts de sortir de la pastisseria, vaig tenir la primera sorpresa. Sento al meu darrere un senyor que em crida: “Compte, compte” i PLAF! Miro a terra. El tortell havia quedat fet un xurro. El disseny de la capsa havia fet una mala passada! I per acabar, la segona sorpresa també va ser per mi: em va tocar la fava… Carles .

  ♦ SHANGHAI. El dia abans de Nadal, el nostre fill ens va comunicar que havia estat seleccionat per un projecte internacional de l’empresa on  treballa per marxar durant un any a Shanghai. Vam quedar sorpresos, però de seguida vam reaccionar positivament pensant que és una bona oportunitat per ell. Tot i així, el trobarem a faltar durant aquest any. Magda  .

  ♦ CROSSES. Aquestes festes les hem passades amb els nostres amics ceretans fent tertúlies a la nit i caminades al matí per la muntanya. Un dels nostres amics, baixant per una tartera amb neu, es va torçar el turmell i vam haver d’improvisar unes crosses per poder arribar al cotxe i portar-lo a l’hospital de Puigcerdà. Tot va quedar en un ensurt! Jaume V.                  

  ♦ CAP D’ANY. Aquest any, com els darrers vint-i-cinc, ens hem ajuntat a casa de la meva sogra quaranta-sis persones, entre grans i petits, per sopar. A l’hora de prendre el raïm ens hem posat davant la ràdio per escoltar les campanades, ja que el televisor era en una habitació petita on no cabíem tots.  Ha estat divertit donar la benvinguda a l’any nou amb tanta família! Pilar .

  ♦ ROBATORI. El passat 30 de desembre, una amiga va ser víctima d’un robatori: se li va acostar un cotxe i per preguntar-li  per la nostra moneda i li van demanar que els ensenyés un bitllet. Ella ho va fer, li van tornar els bitllets i els va desar a la bossa. Quan va arribar a casa, al cap d’unes hores, es va trobar que no els tenia. Un toc ben net! Lina .

  ♦ LLISTA. Avui, vint-i-tres de desembre, he de fer la compra de Nadal. Aquesta compra sempre la fem junts la meva dona i jo, però aquest any no pot ser, perquè sortirà de la feina una mica tard i no arribarà a temps. He fet una llista: arròs, oli, pa, etc. Com que no vull anar sol, trucaré al meu germà Josep. Quina sorpresa! Abans de trucar he rebut un SMS del Josep, que diu que ha d’anar a comprar i que si hi vull anar amb ell. Quina coincidència, oi? De vegades passa… Juan .

  ♦ SORT. Se’m fa molt feixuc explicar una anècdota per Nadal. N’han passant moltes en aquests dies. N’he i tingut de bones, d’altres de menys bones i algunes fins i tot tristes. No hi ha hagut sort amb la loteria, haurem d’esperar l’any que ve. Guardarem en el record els tres familiars que vàrem enterrar i ens quedarem amb l’alegria dels bons moments viscuts, com els dinars familiars i una sortida al teatre. Vull destacar, però, la tornada de vacances del meu fill gran, la jove, que és brasilera, i la néta. Havien anat a passar el Nadal al Brasil per presentar la nena a la família, perquè encara no la coneixien. Ja ha passat un altre Nadal i tots contents esperem els Reis amb alegria i felicitat. Jaume F. .

  ♦ POEMA. El cert és que ha estat un Nadal amb poques anècdotes que hagin tingut un interès especial entre la família i amics. Una petita anècdota que ens ha fet a tots una il•lusió especial és que la nostra néta, de 8 anys, la nit de cap d’any, en un tres i no res ens va escriure un poema de Nadal amb una rima perfecta i l’ortografia també. Antònia .

  GUIX. Quan arriba Nadal, a  casa nostra intentem transmetre la màgia dels Res Mags parlant dels desitjos més que de les exigències de regals. El meu fill, de 5 anys, es va trencar el braç abans de Nadal. Quan el metge li va treure el guix, es veu que l’hauria volgut demanar però no s’hi va atrevir.  A la sortida de l’hospital tenia la cara trista: -Mare, jo volia el meu guix. -Havies d’haver-lo demanat-, li vaig respondre. -No importa-, va dir amb un somriure, -el demanaré als Reis! Ana .  

  ♦ AMBAIXADA TANCADA. Aquest Nadal,  una amiga se’n va anar a Londres un  cap de setmana, perquè li feia molta il•lusió ensenyar al seu fill de tretze anys la ciutat adornada de Nadal. Van arribar-hi el divendres a  la tarda i el dissabte a la nit els van robar la bossa amb els diners i la documentació. L’endemà van trucar a l’ambaixada espanyola, però  com que era diumenge, no treballaven.  A l’aeroport, els  van fer fora perquè anaven indocumentats i no podien quedar-s’hi. Finalment la companyia amb la que viatjaven, encara no saben com, els va deixar volar sense documents,  només amb la denúncia del robatori. Mai oblidaran aquest viatge! Núria      .

  ♦ PÀRQUING. Fa uns dies, la llogatera del meu pàrquing  em va dir que havia de deixar-lo. De seguida em vaig mobilitzar per trobar-ne un altre.  Vaig començar per penjar  un cartell a  la porta del pàrquing  del meu bloc de pisos. Al vespre em va trucar un noi que tenia una plaça per llogar i vaig quedar que li trucaria per confirmar-ho. Li vaig trucar dos dies despres i va agafar el telefon la seva dona. Li vaig preguntar pel Manel  i ella em va demanar que qui era jo.  Li vaig dir el meu nom, Gertrudis. Ella va exclamar: “Que què?” Pel seu to de veu jo vaig deduir que estava pensant malament del seu marit i de mi. Vaig córrer a explicar–li que havíem quedat que li trucaria pel pàrquing. Vaig notar que es relaxava una mica. La seva cara devia ser un poema, segur. Ves a saber què es va pensar aquesta dona! Gertrudis .

  ♦ PESSEBRE. De petits, construíem un gran pessebre. No hi podien faltar cases, rius, ànecs, vaques, ovelles, pastors àngels… Les figures de Sant Josep, Maria, els tres Reis mags marxaven per tot el pessebre fins que, la nit del naixement, arribaven a l’estable. El nen Jesús, després d’una setmana de novenes i nadales, ens portava els regals. Els deixava damunt el pessebre quan dormíem. Ruby . DISCURS. Quan era petita, celebràvem el Nadal a casa dels avis i tiets. Com que jo era la més petita, sempre em tocava dir el poema que m’havien ensenyat a l’escola. (…/…) Ells s’ho passaven d’allò mes bé, però jo només tenia ganes d’acabar! Ja de gran, en un dinar d’empresa, els meus companys (…/…) em van proposar dir algunes paraules. Sense pensar gaire i recordant allò que feia de petita, pujo a dalt d’una cadira, em poso un tovalló al cap, demano silenci i començo a adreçar-me a cadascun dels meus companys amb paraules que ressaltaven les seves qualitats (…/…). En acabar, s’aixequen i m’abracen… però el millor del cas és que tot el restaurant havia sentit també les meves paraules i em van aplaudir. Quina vergonya vaig passar! Judith .

  ♦ ON HI MENGEN QUATRE, N’HI MENGEN CATORZE. Aquest Nadal ha sigut una mica diferent. Normalment érem quatre, però aquest any hem estat catorze! Per primera vegada han vingut unes convidades noves, les filles de la meva parella. Però això no s’acaba aquí: ho havia comentat amb les meves amigues i, com que tenim molta amistat, em van dir que elles estaven soles… En resum, que en una taula de sis, vam acabar-hi catorze… i va ser molt divertit! Sole .

  ♦ MANETES. La nit de Cap d’any la meva mare, que és molt bona cuinera, havia convidar els seus germans i les seves dones, i va fer un sopar molt bo. Va fer de primer verdura al forn i, com que estava per vint coses alhora, se li van cremar algunes verdures. Però amb la seva experiència i les seves manetes ho va solucionar tot, i ningú no en va saber res. El sopar va ser deliciós! Encarna .

  ♦ CIVET INDIGEST. El dissabte després de Nadal vam anar a dinar a casa d’una amiga que ens havia convidat perquè el tió li havia cagat una cuixa de senglar. Ens va fer civet a la cassola i, per postres, una amiga ens va fer un espectacle perquè anava beguda… Suryani 

  .

  .

  UNA SORTIDA DE CURS

  La primera tasca comuna ens ha ocupat quasi tres setmanes, però ara disposem d’una colla de suggeriments que podem posar en pràctica en qualsevol moment.

  .

  VISITA AL BARRI GÒTIC I LA RIBERA

  VISITA GUIADA PEL BARRI  GÒTIC I LA RIBERA

  Estimats companys,

  A continuació us proposem un programa de visites que podem fer a Barcelona.

  Dia: 9 de novembre de 2013

  Hora de trobada: 9 h.

  Lloc: Estació Renfe Molins

   

  ITINERARI:

  Arribarem a la plaça de Catalunya i anirem a peu cap el carrer de la Porta Ferrissa. En aquest indret hi havia un portal d’entrada a la ciutat emmurallada.

  Continuarem fins a la plaça Nova i  la Catedral (horari de visites de 8 a 13.45 h)

  Visitarem la sala capitular, el cor i els terrats, des d`on gaudirem de vistes panoràmiques molt espectaculars de Barcelona.

  Pels carrers de Santa LLúcia i del Bisbe, entrarem al Claustre, ens fixarem a la Font on es fa “l’ou com balla”, les oques i els altars laterals.

  Més endavant observarem la façana del palau de la Generalitat que dóna el carrer del Bisbe, que és medieval. Ens fixarem en les gàrgoles, el medalló de Sant Jordi, veurem el pont que uneix el Palau amb la residència oficial del President, i continuarem fins a la plaça de Sant Jaume, on també hi ha l´Ajuntament.  Seguirem pel carrer Ferran i la plaça de l´Abella , fins arribar a la Basílica de Santa Maria del Mar (Barri de la Ribera).

  Sobre lesdotze del migdia, visitarem aquesta Basilica de Santa María del Mar, que és una de les esglésies més boniques de Barcelona. Aquesta església d’estil gotic català fou construïda entre els anys 1329 i 1383. Pensem que per la seva riquesa arquitectónica i la seva  importància, contractarem un guia perquè ens en faci conèixer tota la seva història.

  Dinarem al restaurant Cal Manel (passeig Joan de Borbó, 60) sobre les 14.30 h

   A la tarda, i després d’haver gaudit d’una bona sobretaula, visitarem el Mercat del Born.

  El jaciment del Born és un espai arqueològic excepcional. Es únic a Europa per les seves dimensions i l´òptim estat de conservació, però sobretot, perqué aporta unes informacions que confrontades amb la documentació notarial de l´època permeten fer el retrat acurat de la Barcelona dels segles XIV al XVIII i una aproximació fidedigna a la vida quotidiana de la ciutat de 1700.

  Una vegada acabada aquesta visita , sobre les 6 de la tarda, tornarem tots plegats cap a casa nostra.

  Preu per persona amb dinar inclòs: 42,20 €

  El nostre grup: Manuela, Magda, Montse, Jaume i Carles

  .

  – o – o – o – o –

  .

  PASSEJADA PEL BARRI GÒTIC

  Us proposem fer una sortida el proper divendres 8 de novembre, sortirem des de l’estació de RENFE de Molins de Rei, a dos quarts de deu del matí, direcció a la plaça de Catalunya de Barcelona.

  La durada aproximada serà de 4 hores, i pretendrem conèixer el Barri Gòtic de la ciutat de Barcelona. Es aconsellable portar sabates còmodes i roba informal.

  L’itinerari comença a la Catedral de La Santa Creu que va començar a construir-se l’any 1298, però la façana i la torre principal van ser acabades més o menys per l’any 1905.

  Tot seguit passejarem per la plaça de Sant Jaume, on trobarem els palaus de l`Ajuntament i la Generalitat, seguidament en el mateix barri Gòtic passarem per la plaça del Rei, on es pot visitar el Museu de la Ciutat. Les dues visites tenen un cost total de 11 euros/persona.

  Un cop acabada l’última visita, anirem tot xino-xano a les Rambles de Barcelona fins arribar al Mercat de la Boqueria on farem un vermut.

  Final de la sortida: calculem que acabarem aproximadament a les  dues de la tarda, que ja podrem ser de nou a Molins.

  L’objectiu: passar un matí fent exercici i cultura amb els alumnes del curs de català per a conèixer-nos tots millor. Telèfon de contacte 690168098

                        Anima’t !!! T’esperem…

   

  Ampliació d’informació:

  Altres elements importants que trobarem en el corregut del Barri Gòtic de Barcelona;

   

  Carrer del Bisbe:  Carrer per als vianants que uneix la plaça Sant Jaume amb la Catedral.

  Plaça Reial: Situada al costat de les Rambles, aquesta sorprenent plaça d’estil neoclàssic és una de les més boniques i animades de la zona.

  Portal de L’Àngel: és una de les artèries comercials més agradables i completes de la ciutat.

  Plaça Nova: Situada davant de la Catedral, aquesta acollidora plaça encara conserva part de les seves dues antigues torres romanes.

  Museu Frederic Marès: Situat en una part de l’antic Palau dels Comtes de Barcelona forma un singular espai en el qual s’exposen les obres del col·leccionista Frederic Marès.

  Barri jueu:  A pesar que el barri conegut com El Call va ser abolit fa més de 600 anys, encara és possible trobar algunes restes del que fos el barri jueu de la ciutat.

  Aquest grup està format per: La Gloria, La Núria, La Cecília, La Gertrudis, La M. Carmen, El Miquel, El Pol i El Joan Carles.

  .

  – o – o – o – o –

  .

   “VINE I VEURÀS MALLORCA AMB NOSALTRES”

    

  Cap de setmana del 22 al 24 de novembre

  Farem visites culturals, passejades per llocs amb història. Temps d’oci i tasts de gastronomia típica.

  Compartirem amb tots i totes un espai de conversa, ens coneixerem una mica més, farem noves amistats i descobrirem Mallorca. Ens ho passarem molt bé.

  Mallorca és coneguda com “l’illa de la  calma”, és la més gran de l’arxipèlag  balear , té platja, sol, natura, ensaïmades, diversió i bon ambient. 

  Tens tots els avantatges. En el preu s’inclou tot, només has d’estar a punt per aprofitar el dia. El temps serà de sol tot el mes. 

  .

   Informació i agenda d’activitats a Ca n’Ametller. C. De Jacint Verdaguer, 1. Molins de Rei. Telèfons 65785432456, 986575422450,  o al correu aulaintermedi@cpnl.cat

  .

  PRIMER DIA (DIVENDRES):

  Arribada  aproximadament a  les 20 hores a Palma.  Trasllat a l’ Hotel.    Després de fer el “chek-in”  deixar  l’equipatge i posar-nos  macos, i ens retrobem  al “hall” del hotel, per fer un primer contacte amb aquesta meravellosa illa.

  Anirem a la zona del Passeig Marítim, ple,  de restaurants, bars,  discoteques,  amb molt d’ambient, per prendre copes o menjar si ens ve de gust i si en tenim ganes, anar  a moure el cos,  en alguna de les discoteques que hi ha, què us sembla?. Bé, oi?

   

  SEGON DIA (DISSABTE):

   Esmorzar a les vuit del mati, agafar forces per aprofitar el dia ja que tenim molt a visitar.

   Sortirem en direcció a la Catedral ( o Seu), de Mallorca, aquesta joia arquitectónica que  és la segona catedral,  desprès de Sevilla,  més gran de Espanya. Tant a l’interior com a l’exterior i ha obres de Gaudí.  De les divuit capelles que hi ha, és famosa la Capella de la Trinitat, on hi ha enterrats els reis Jaume II, i Jaume III;  i també la Capella del Santíssim, amb obres de Miquel Barceló. Un detall a tenir en compte es la rossassa d’estil gòtic,  la més gran de món en el seu estil (curiós oi?).  L’horari de visita és de 10 a  14,15, i el preu: 4 euros (aquest preu inclou també la visita al museu)

  A continuación i molt a prop,  trobarem els Banys Àrabs, mostra de l’arquitectura civil de l’època musulmana. En queden unes restes de arcs de ferradura i claraboies.  Aquesta visita ens transportarà  a un temps passat ple d’exotisme i misteri.

   

  Aquí farem un descans, i com que som a prop del Passeig Marítim,  anirem a dinar al “Restaurant la Yaya”, o a qualsevol altre,  hi ha molta oferta.

   

  Mitja tarda:

  Després d’un bon àpat, aprofitarem que en aquesta zona hi ha moltes coses per veure:

  Passejarem cap al Palau Reial de l’Almudaina,  que és  una de les residències de la Família Reial Espanyola.  El nom d’Almudaina que és àrab, vol dir Ciudadella o ciutat emmurallada.  Una mica més enllà, trobarem la Llotja,  que és l’edifici civil més bonic de Mallorca, construït l’any 1420.  Just al costat i separat només per un jardí, trobarem  el Consolat del Mar, antigament era el lloc des d’on es regulava el comerç marítim.  Actualment és la seu del Govern Balear. Només es pot admirar des de fora,  no hi ha visites.

     I per acabar el dia prendrem el famós licor de taronja, o un “capuchino”, asseguts a la terrassa d’algun bar.

  També podem anar a la Plaça de l’Ajuntament,  on podrem admirar una olivera centenària mentre descansen i parlem de tot el que harem vist i après durant el dia.

  A una hora prudent  tornarem l’hotel, per descansar i sopar tots junts al Restaurant del mateix hotel.

   

  DIUMENGE (últim dia)

   Ens trobarem tots  plegats  a la  recepció  de l’hotel, a les 9 del mati,  amb les maletes preparades.  Farem  el  “ckeck out”  (les  maletes ens les guarden fins l’hora de sortida cap al port). Desprès a esmorzar, perquè avui el dia és curt i s’ha de aprofitar.

  Anirem al Castell de Bellver. Per anar-hi agafarem el bus  turístic número 50, que és gratuït. Aquest Castell  va ser la morada dels reis de l’ illa Jaume II i Jaume III.  Temps més tard va ser utilizat com a presó.  Des d’aquest punt es poden admirar unes vistes panoràmiques impressionants. Podreu fer moltes fotos  per tenir-les com a record de la nostra trobada.

  Desprès d’aquesta visita, també n’hi ha una altra que no pot faltar:  anirem de “shopping”. El miilor lloc per fer-ho es el carrer de Sant Miquel, molt comercial, on trobareu la famosa sobrassada, les ensaïmades, licor de taronja,   i qui vulgui fer un bon regal,  també trobarà  les famoses perlas “Majorica”.

  Aproximadament a les tres de la tarda,  tornarem a l’hotel a recollir les maletes i dirigir-nos cap al Port de Mallorca, a on a les cinc de la tarda surt el nostre vaixell, i direm  ADÉU O FINS UNA ALTRA,  a aquesta meravellosa illa de MALLORCA.

  Arribada al Port de Barcelona, al voltant de les 9 de vespre.ç

  Ho han proposat: la Lina, la Judit, l’Encarna, la Pilar, la Mar, l’Ángeles i la Sole

  .

  – o – o – o – o –

  .

  SORTIDA   A  LA  VALL   DE  NÚRIA

  DIES 9 I 10 DE NOVEMBRE Us animen a gaudir  d’un cap  de setmana  en un entorn  únic  de gran bellesa com és la Vall de Núria. L’itinerari serà el següent: Anirem amb tren de rodalies fins a Ribes de Freser i des d’allà agafarem el cremallera  fins a Núria i anirem cap a l’alberg  per deixar l’equipatge. Farem activitats en grups distribuits en quatre packs, A, B, C i D. Pack A)   Passeig a  cavall i tir amb arc. Pack B)   Senderisme i després anar en barca o canoa pel llac. Pack C)   Pujar en telecabina fins al cim i fer una ruta d’orientació. Pack D)  Passejada pel voltant del llac, visitar el Santuari i assistir a la projecció de l’audivisual “La Vall dels cinc  elements”. PREU Tot plegat surt per  76,70€ (iva inclòs) per persona i s’inclou la pensió completa I les activitats del pack que escolliu. (Per als nens de menys de 6 anys és gratüit i per als que  tenen  entre 7 i 14 anys, un 14% de descompte) HORARIS Dia 9 –  Trobada a les 8 hores del matí a l’estació de rodalies de Molins de Rei. Agafarem el tren a les 8,30 cap a Ribes de Freser, hi arribarem aproximadament cap a les 11,45 del matí. Després  pujarem al cremallera fins a Núria on, un cop instal·lats, farem les activitats que hem escollit. Dia 10 –   Sortirem de Núria amb el cremallera a les 17 hores  i anirem a Ribes de Freser per agafar el tren cap a Molins de Rei, on arribarem cap a les 21 hores. En el moment de fer la reserva, a la secretaria del casal, heu d’abonar el 50% de l’import i donar  noms i cognoms i DNI. US HI ESPEREM

  .

  – o – o – o – o –

  .

  SORTIDA AL TEATRE

  10 de novembre del 2013

  Us agradaria anar al teatre?   Qui s’hi apunta? Anirem al CLUB CAPITOL a la Rambla de Barcelona a veure l’obra “ ILUSTRES INVITADOS “ i després a fer un tomb. Aquesta activitat és oberta  a qualsevol persona que estigui interessada en passar una bona tarda, agradable  i entretinguda. Dedicarem una tarda als amics, passejarem tots junts, gaudirem d’una obra de teatre i finalment farem una xerradeta amb un entrepà al davant i cap a casa!!! No és gaire lluny de casa.  Hi ha bona combinació per viatjar en servei públic. Quedarem a l’estació de RENFE de Molins a les 16h i tornarem a cap a les 23 h. Set hores a la capital per gaudir d´ella. És bo trencar el ritme quotidià per a començar una setmana amb les piles carregades. Ens dóna temps per arribar a Plaça Catalunya, baixar passejant per la Rambla, prendre una cervesa o potser tastar un bon cafè  al “Cafè de l’ Opera”, un local molt proper al Club Capitol, bohemi i  amb molt caliu ( si hi ha lloc…). I desprès a preparar-nos per que a las 18 h. comença l´espectacle!!!! Teatre Club Capitol – Sala Pepe Rubianes.   La Rambla, 138                                                          Preu de l’entrada 20€ ( Una mica car però pensem que valdrà la pena). Ilustres Ignorantes és un debat a diverses bandes lliurat a il·luminar les més diverses branques del coneixement. Javier Coronas, Javier Cansado i Pepe Colubi (els CCC de la metafísica d’estar per casa), amb la inestimable ajuda d’algun amic notable, s’embranquen en discussions delirants, pertorbades, sorprenents i molt divertides sobre tot tipus de temes: curiosos (invents , naturalesa, somnis), metafísics (amor, mort, futur), culturals (cinema, viatges, superherois) o sexuals (follar, xuclar i aquestes coses). Un cop acabada la funció, segur que amb ganes de prendre alguna coseta, proposem fer un volt per a la plaça del Pi, on hi ha un munt de bars i granges amb una oferta molt apetitosa, on podrem comentar l´obra que hem vist. Cap a les 21,30 h,  ja hauríem de començar a tornar  per poder ser cap a las 23 h a Molins. Aaahhh !!! Aconsellem portar el DNI, per si de cas el demanem a algú que no sembli tenir l’edat per a veure segons quines coses!!! Digueu-nos com més aviat millor qui s’hi apunta (telèfon  931857407) per reservar les entrades, ja que al ser un grup, ens sortiran més be de preu. Tot sortirà a prop de 35€  cadascú.   PROGRAMA Diumenge 10/11/2013 15.59 hores Trobada a  l’estació de RENFE de Molins de Rei 16:18 hores Sortida amb tren de Rodalies de Molins de Rei a  Plaça Catalunya Preu del bitllet senzill d’anada i tornada és de 4,70 €. 16:45 hores Arribada a la plaça de Catalunya. Anirem caminant des de la Plaça de Catalunya fins al Club Capitol, tot passejant per la Rambla de Barcelona. Hi ha uns 300 m de distància. 18:00 hores Teatre. 20:00 hores Fer un entrepà, ja triarem un lloc proper a la plaça del Pi. 21:29 hores Tornada a l’estació de RENFE de la plaça de Catalunya 22:08 hores Sortida de la plaça de Catalunya a Molins de Rei. 22:31 hores Arribada a  l’estació de RENFE de Molins de Rei. I per últim el dolorós i insofrible acomiadament després de la bona tarda  que haurem  passat.   Sortida proposada per: en Jordi, la Sahara, en Juan, en Juan Carlos i en Jaume

  .