RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

28 comentaris

 1. Benet

  07 Mar 13
  23:51 #

  En aquesta unitat he treballat força el text argumentatiu davant de la “pressió” que el dia de la trobada presencial va fer sobre la seva importància.
  La dificultat més gran la he trobat en la utilització del guionet i els punts suspensius (això del guionet sempre em costa força)
  He fet servir els fulls de ruta dels companys i llibres d’exercicis de català.
  El guiatge no ha existit, he preguntat alguna que altra cosa a companys de forma directa per mail.
  La prova força bé, desitjo que d’aquí un més vagi molt millor

 2. Raquel Abellón

  08 Mar 13
  13:06 #

  En aquesta unitat he treballat força amb els pronoms relatius, la part de reconèixer les funcions sintàctiques i l’ús del guionet, de totes la que hauria de practicar encara més és la de reconèixer les funcions sintàctiques ja que a vegades em faig un embolic, espero que d’ara fins el examen final tingui prou temps per acabar d’aclarir-me.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:12 #

   Raquel,

   Aprofia el full de ruta per concretar el dubte. Segur que et podem ajudar. Saps quines són les preguntes que has de fer al verb per reconèixer les funcions?

 3. Ferran Gustà

  08 Mar 13
  18:39 #

  Trobo que en aquesta unitat m’ha estat més fàcil trobar i fer els exercicis, el que més em consta és analitzar les funcions sintàctiques i la fonètica que no hi ha manera.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:13 #

   Ferran,

   llegeix el que he comentat a la Raquel. Mireu d’apuntar el dubte. Concreteu al màxim. Per exemplem, què et costa de la fonètica?

 4. Rebeca

  10 Mar 13
  18:11 #

  Per treballar aquesta unitat he utilitzat els mateixos recursos que les anteriors unitats a diferència que a mesura que anem avançant em queden una mica més clares les coses.
  Tinc dificultat a reconèixer les funcions sintàctiques cosa que em preocupa perquè arran d’això puc tenir més problemes amb altres exercicis.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:15 #

   Rebeca,

   M’alegra que vagis més encarrilada. Ets patidora de mena, oi? No has de patir perquè entre tots ens ajudarem. Llegeix els comentaris que he respost més amunt.

   Ànims!

 5. Manoli Carmona

  10 Mar 13
  18:28 #

  En aquesta unitat, he après les funcions sintàctiques dels pronoms relatius, la seva morfologia i he refrescat una mica la memòria respecte a l’ús del guionet.

  He fet servir el llibre de Nivell D de Castellnou, el llibre Material Didàctic per a cursos de nivell superior (D), de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i els fulls de ruta dels companys.

  Penso que no he acabat d’assolir el tema de marc sociolingüístic proposat en aquesta unitat. A veure si d’aquí al dia de la trobada puc posar-me una mica més al dia en aquest punt. D’altra banda, l’exercici plantejat del guionet m’ha semblat un xic difícil, perquè no coneixia moltes de les paraules.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:17 #

   Manoli,

   En parlem a la trobada. Pel que fa als compostos, em pensava que era una animalada, rellamps! Les companyes que van elaborar el full de ruta el van resoldre bé. S’ha trencat la tradició de renegar en català.

 6. Vanessa

  10 Mar 13
  21:06 #

  En aquesta unitat he tornat a abandonar el marc sociolingüístic. Hauré d’apuntar-me a l’equip de treball sobre aquest tema… Des del principi és el que menys em preocupa, però ara ja s’està tirant el temps a sobre.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:24 #

   Vanessa,

   Si assegurem les altres àrees, ja tens un roc a la faixa. T’entenc perquè és el bloc més dur de treballar des de l’altra banda de la trinxera. Si de cas, apreneu-vos bé els trets dialectals i mireu-vos els fulls de ruta. Podem prescindir de desenvolupar el tema: perdries 5 punts, però els altes dos segur que els pots fer. Per tant, em relaxaria. Segur que anirà bé.

 7. Marta Estadella

  10 Mar 13
  23:15 #

  Considero que aquesta unitat m’ha anat molt millor que l’anterior. Els pronoms relatius m’han costat, perquè sempre ha sigut un tema complicat per mi, però penso que l’he superat.
  D’altra banda he tingut dificultats, com els meus companys, en el marc sociolingüístic.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:44 #

   Marta,

   Ho celebro. Pel que fa al marc sociolingüístic, en parlarem a la trobada si tenim una estona.

 8. Alina

  10 Mar 13
  23:32 #

  Aquesta unitat m’ha servit sobretot per repassar els pronoms relatius i les funcions sintàctiques. I el que més em costa són les funcions sintàctiques perquè sempre m’oblido de l’existència d’unes quantes.
  Sobre el meu tema, el guionet, ningú m’ha demanat ajut així que no he guiat a ningú. Per altres dubtes que m’han plantejat he ajudat com he pogut. Per la meva banda no he demanat cap guiatge perquè amb els fulls de ruta, els apunts i el llibre de català he pogut fer els exercicis.
  Sobre qui i com em poden ajudar… em remeto als dietaris de les unitats anteriors.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:49 #

   Alina,

   No sé si és un bon recurs: per què no et fas una taula amb les funcions i les preguntes?
   A veure si et van bé:
   http://bloc1112.wordpress.com/2011/12/20/18a-sessio/
   http://bloc1112.wordpress.com/2011/12/24/quin-triem/
   Ara no sé si ho havia de deixar aquí o esperar que completéssiu els dubtes en els fulls de ruta?

   1. Alina

    18 Mar 13
    19:54 #

    Gràcies!
    Espero no tornar a oblidar l’existència del CAgen, del CRV i del CPred. Per la resta, cap problema.

 9. Olga Fornas

  11 Mar 13
  0:34 #

  En aquesta unitat com en totes continuo navegant perquè mai tinc la sensació d’ haver fet tots els exercicis o tasques. He fet servir el llibre del Castellnou nivell D.
  Del tema del guionet cap company m’ ha demanat suport per fer de guia i jo tampoc he plantejat cap mena de dubte.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:54 #

   Olga,

   ho superarem aviat! Com que ets una dona tan atrafegada! De totes maneres, celebro que te’n vagis sortint.

 10. Neus

  11 Mar 13
  0:55 #

  En aquesta darrera Unitat he après coses noves dels pronoms relatius i també he refrescat la meva memòria resumint textos anteriors. L’ únic problema és que no se si he fet totes les tasques, no m’agradaria tornar a pedre punts (com he vist en l’última taula de puntució) per culpa d’entortolligar-me quan consulto la relació de tasques, no ho trobaria just.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:56 #

   Neus,

   Ja veig que m’hauré de buscar un advocat o advocada. Serà difícil la tria perquè en tinc dues, oi?

 11. Marcelo

  11 Mar 13
  2:10 #

  En aquesta unitat he repassat les funcions sintàctiques, no he demanat cap guiatge i he fet servir el material utilitzat a les altres unitats.
  Ja queda menys per l´exàmen.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:58 #

   Doncs, sí… Ja veig que hi ha bona predisposició. Això és important per assolir la fita exitosament. Ànims!

 12. Toni

  11 Mar 13
  23:58 #

  En aquesta unitat m’he centrat en els pronoms relatius i he dedicat força temps a treballar el resum, l’esquema, pla de treball i l’estructura del text d’opinió personal.

  1. jsans

   17 Mar 13
   21:59 #

   Me n’alegro., Toni!

 13. Núria Teixidó

  12 Mar 13
  3:53 #

  Aquesta unitat l’he treballat a corre-cuita i com he pogut, però estic satisfeta d’haver pogut completar totes les tasques.
  Els recursos que he fet servir aquesta vegada són els links del bloc, els fulls de ruta i l’ajuda dels companys per fer la tasca en grup.
  He après un munt sobre els pronoms de relatiu, l’ús del guionet, gairebé res de la varietat estàndard, i alguns dels renecs del capità Haddock
  He tingut dificultats a l’hora d’entendre alguns conceptes inclosos en el full de ruta dels pronoms de relatiu (morfologia) però m’ho he mirat tant tard que ja no goso preguntar…
  Crec que ho podré anar resolent i sinó, demanaré ajuda (als companys de curs, de feina o al Jaume)

  1. jsans

   17 Mar 13
   22:10 #

   Núria,

   De mica en mica es van omplint la pica. No ens hem, d’angoixar ni culpabilitzar si no hi podem dedicar el que voldríem. Hem de prioritzar altres coses. Per això és important ajudar-nos els uls als altres.

 14. Núria González

  14 Mar 13
  13:15 #

  En aquesta unitat he treballat quina funció sintàctica fan els pronoms de relatiu a diferents oracions. L’eina bàsica per mi continua sent els fulls de ruta dels companys. El que trobo més feixuc és treballar el pla del text. L’ús del guionet m’ha quedat força clar, ha estat el tema del qual hem elaborat el full de ruta.

 15. jsans

  17 Mar 13
  22:11 #

  Núria G,

  Ens costa planificar perquè no hi estem avesats, però és la manera de tenir clara l’estructura d’un text. Ànims!

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

#dgava12 Anna Codina avaluació inicial categories gramaticals classificació d'enllaços com es descriu una persona com es parla en públic comunitat d'aprenentatge David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dubtes del curs fer-se de Twitter Fernando Trujillo funcions sintàctiques genere i nombre del nom i de l'adj. marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia verbal Patty Smith piular un autoretrat presentacions pronoms de relatiu redacció del text inicial redactar un contracte d'aprenentatge reflexionar sobre el curs repte del curs signes de puntuació signes de puntuació dobles tasca 0.1 tasca 0.2 tasca 0.3 tasca 0.4 tasca 0.5 tasca 0.6 tasques unitat 0 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip visitar el bloc