RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Què en sabem?

  De Diego3336, extreta d’http://www.flickr.com/photos/31018257@N00/153028821

  En la unitat anterior vam resumir un article en què analitzava l’esperit competitiu que tothom té, però concloïa amb l’aposta per la col·laboració.  Així doncs, la cooperació no és un valor en alça en el món educatiu, sinó que s’estén en altres àmbits.

  Us recomanem que llegiu:

  Aquest darrer text us ha de servir per poder fer algunes de les activitats d’aquesta unitat. La primera que us proposem és que escriviu un comentari (mínim 5 línies) indicant:

  • quin àmbit de cooperació trieu,
  • quines fonts heu consultat,
  • què en sabíeu i què en sabeu ara?

   

   

   

13 comentaris

 1. Ferran Gustà

  24 Mar 13
  12:41 #

  Quin àmbit de cooperació trieu?
  Crec que qualsevol àmbit de cooperació tal i com ho indica la paraula, és bo.
  Simplement, que cadascú depenen les seves necessitats i el seu dia pot fer més bon ús d’un àmbit que d’un altre.
  Quines fonts heu consultat?
  He consultat Internet i diversos articles d’opinió envers aquest tema del qual no en tenia molt coneixement.
  Què en sabíeu i què en sabeu ara?
  No en sabia gaire del tema “consum col•laboratiu”ja que fins ara no em cal recórrer a aquestes noves opcions, però va ver saber per tenir un ventall més ampli d’opcions per si fa falta algun dia.

 2. Marta Estadella

  26 Mar 13
  17:20 #

  He triat l’àmbit de cooperació de “Lloguer cases a canvi de rehabilitar cases”. Considero que és una proposta molt bona, ja que proporciona sostre a gent que té uns ingressos baixos.
  He buscat més informació sobre aquest àmbit a la xarxa, ja que desconeixia la seva existència. Per finalitzar, volia apuntar que altres àmbits com: utilitzar el mateix cotxe, roba de segona mà i joguines per a nens a temps parcial, ja els coneixia.

 3. Raquel Abellón

  28 Mar 13
  14:16 #

  De tots els àmbits de cooperació detallats tots tenen la seva part interessant,en alguns d’ells trobo més entrebancs i més inconvenients per la seva efectivitat.
  A mi personalment el que més m’agrada és el intercanvi de llibres, he consultat varies pagines a Internet i he esbrinat el seu funcionament. Gràcies a aquest article he descobert més opcions i més propostes de consum col•laboratiu.

 4. Benet

  29 Mar 13
  13:48 #

  Quin àmbit de cooperació trieu?
  L’ àmbit de cooperació que he triat ha esta el de compartir cotxe, per l’estalvi que pot significar i la no contaminació del planeta.

  Quines fonts heu consultat?
  Les fonts les he consultat via internet i m’ha sorprès els resultats que surten en google 21.800.000 resultats.
  Plataformes on es pot compartir el cotxe:
  1. http://www.carpooling.es/
  2. http://compartir.org/
  3. I moltes més.

  Què en sabíeu i què en sabeu ara?
  Solament coneixia el poder compartir cotxe en les rodalies de Barcelona, per anar al universitat o el treball.
  Desconeixia que es podia compartir el cotxe per fer grans desplaçaments tant per Espanya com per Europa. Molts ajuntaments de l’àrea metropolitana en la seva web ofereixen l’enllaç per poder compartir el cotxe.

 5. Núria Teixidó

  30 Mar 13
  19:08 #

  He triat els grups de consum. Sabia de la seva existència i em semblava que n’hi havia una funcionant a Gavà. Ara se com es diu, on es troba, més o menys com funciona i quin dia he d’anar a informar-me.
  He fet una cerca a internet sobre l’associació Xicòria, que és la que es menciona al text.
  He consultat dues amigues que fa temps m’havien comentat que participaven d’alguna manera en una cooperativa de consum de productes agrícoles i els he demanat que m’expliquessin detalls sobre el seu funcionament.
  He visitat el lloc web d’una cooperativa d’aquestes que tenen la seva seu a Gavà i on hi participa gent d’aquí i també de Castelldefels i Viladecans. També vaig trucar per telèfon però es va tallar la trucada i m’esperaré fins després de Setmana Santa per tornar-ho a provar.

 6. Olga Fornas

  01 Apr 13
  21:29 #

  Quin àmbit de cooperació trieu?
  Des de el meu punt de vista crec que podem triar qualsevol àmbit de cooperació sempre que les parts estiguin d’ acord.
  Quines fonts heu consultat?
  He llegit els dos articles que tenim a la pàgina del cpnl i he consultat el tema a internet
  Què en sabíeu i què en sabeu ara?
  Havia vist fa molts anys cases de finques que compartien habitatges per vacances. Però actualment i motivat per la crisi, hi han moltes fórmules noves com compartir horts, cotxes, rehabilitar una casa a canvi de viure a la mateixa. A l¡ Ajuntament de Gavà hi ha una pàgina on pots compartir plaça de pàrking.
  En la meva opinió està bé el fet de compartir sempre que les dues parts respectin els pactes perquè moltes vegades aquestes iniciatives poden fracassar per abús d’ un dels comuners.

 7. Pilar

  03 Apr 13
  9:21 #

  Crec que l’àmbit més adient per mi és el de compartir cotxe.
  Ja estava al corrent de la seva existència gràcies a un documental que vaig veure per televisió, però arrel del article he buscat més informació per internet i m’he quedat sorpresa. He pogut saber que dins d’aquesta pràcitca col·laborativa hi ha molts mòdels diferents.
  Malgrat tot penso que aquestes tècniques depenen molt de la confiança dels seus integrants.

 8. Alina

  03 Apr 13
  18:16 #

  Ja coneixia els àmbits de cooperació que s’esmenten en l’article en major o menor mesura, ja sigui per reportatges de televisió, d’internet o per persones que conec; però el que més m’interessa és l’intercanvi de llibres i per aquest motiu he investigat per internet.
  Hi ha biblioteques, escoles i altres centres d’ensenyament que tenen punts d’intercanvi de llibres, ja sigui de manera permanent o bé puntual. Moltes tenen un llistat dels llibres que tenen i que van actualitzant, així com regles per deixar llibres (estat de conservació, temàtica…) i per agafar (tipus d’edició, nombre de pàgines…)
  A la pàgina de l’Espai Jove de la Generalitat hi ha un apartat amb informació sobre el consum responsable de llibres: intercanvi, llibres penjats a internet, fires i mercats d’ocasió, etc.
  Caldrà estar atents a aquest Sant Jordi i veure si trobem un punt d’intercanvi a prop.

 9. Rebeca

  03 Apr 13
  20:11 #

  Quin àmbit de cooperació trieu?
  M’agraden tots els àmbits de cooperació perquè tots tenen els seus beneficis però el que més em podria interessar és el dels coachsurfers ja que m’agrada molt viatjar i podria treure un bon profit.

  Quines fonts heu consultat?
  M’he anat informant a través d’internet, llegint articles relacionats amb aquest tema.

  Què en sabíeu i què en sabeu ara?
  Tenia unes mínimes nocions del tema però a l’anar llegint articles he conegut moltes mes maneres del consum col · laboratiu que tindré en ment per si algun dia les puc utilitzar.

 10. Toni

  04 Apr 13
  0:03 #

  Quin àmbit de cooperació trieu?

  L’àmbit de cooperació triat ha estat l’intercanvi de llibres, fonamentalment per la originalitat de la proposta, pel foment de la lectura i la cultura i pel possible impacte en la petita economia familiar especialment en aquests moments tant durs.

  Quines fonts heu consultat?

  He consultat diferents pàgines web, en especial http://www.changebook.es i http://www.libroscompartidos.com creada per Juan Corona a qui es fa una menció a l’article.

  Què en sabíeu i què en sabeu ara?

  A banda de les experiències de socialització de llibres de text que realitzen algunes associacions de mares i pares d’alguns centres educatius, no coneixia altres experiències. He après que a la xarxa hi ha nombroses possibilitats d’intercanvi de llibres de segona mà i que es tracta d’una pràctica que està creixent d’una forma molt important. Encara que segurament el seu creixent s’hagi accelerat com a conseqüència de l’actual situació econòmica, tot indica que és una nova forma de consum col·laboratiu que es consolidarà en un futur immediat.

 11. Manoli Carmona

  05 Apr 13
  20:25 #

  He triat l’àmbit de cooperació de les cooperatives de treballadors, ja que tinc una amiga que és sòcia d’una d’elles, li està donant molt bon resultat i volia assabentar-me una mica més de com funcionen.

  Les fonts que he consultat són els articles proposats en el bloc, i planes web. M’he basat, en concret, en la de Smartcooper: http://www.smartcooper.com/. Es tracta d’una cooperativa de freelances (persones que no necessàriament han de ser autònoms). El fet de que una persona s’associï en aquesta cooperativa li permet participar dels seus beneficis en funció del capital desemborsat, a la vegada que hi aporta el seu treball. Té dret a recuperar el capital aportat presentant nous socis i té beneficis comercials en forma de bonificació.

  Crec que és un bon exemple, a nivell professional, de com compartir experiències, clients, projectes i prestar serveis conjunts.

  En realitat, no coneixia aquest àmbit de cooperació. Respecte a altres exemples de consum col•laboratiu, sí que tenia alguna idea del tema de l’intercanvi de llibres, l’ús compartit dels cotxes i la venda de roba de segona mà.

 12. Núria González

  10 Apr 13
  11:52 #

  Quin munt de grups de consum! Tinc pendent informar-me de l’àmbit per viatjar -coachsurfers- i l’àmbit de compartir cotxe per un mateix viatge -www.blablacar.es-.

  De moment, ha acaparat la meva atenció l’intercanvi de llibres. He visitat la pàgina web de libroscompartidos.com i m’he informat del seu funcionament. Només et cobren el cost del transport del llibre, que són 5,17 euros (IVA inclòs). Quan dones un llibre aconsegueixes un crèdit i cada crèdit et permet sol·licitar un llibre, d’aquesta manera la iniciativa assegura poder donar i rebre llibres de manera equitativa. Em resulta molt interessant.

 13. Marc Sau

  14 Apr 13
  11:24 #

  – Quin àmbit de cooperació trieu?
  He triat l’àmbit de cooperació d’intercanvi gratuït de cases o allotjament a un preu molt baix. He triat aquesta opció perquè crec que ara més que mai el dret a gaudir d’una vivenda ha de ser un dret que s’hauria de defensar primordialment.
  – Quines fonts heu consultat?
  He consultat internet, pàgines com http://www.knok.com/es/, permeten que la gent es posi en contacte i puguin veure tots els intercanvis disponibles que hi ha.
  – Què en sabíeu i què en sabeu ara?
  Havia sentit alguna cosa sobre aquest tema a través de la televisió, però no coneixia gaire bé com funcionava, i ara ho he pogut descobrir.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

any Espriu article d'opinió avaluació medial categories gramaticals com es descriu una persona com es parla en públic David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dietari d'aprenentatge documentar-se sobre un tema escriure un tuit Fernando Trujillo funcions sintàctiques funcions sintàctiques dels pronoms de relatiu genere i nombre del nom i de l'adj. història de la llengua i proposar arguments en contra la varietat estàndard i els usos lingüístics llegir un poema en veu alta marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia dels pronoms de relatiu morfologia verbal piular un autoretrat presentar un pla de text pronoms de relatiu publicar la versió final d'un text publicar la versió final del text requisits del resum resumir un text signes de puntuació signes de puntuació dobles tasques de la unitat 4 tasques de la unitat 5 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip valorar la unitat 4 ús del guionet