RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

4 comentaris

 1. Alina

  21 Mar 13
  16:44 #

  Jaume, tant en el full de ruta de la sinonímia i antonímia, com en el seu material complementari, surt el full de ruta de l’ús dels verbs ser i estar.

 2. Marc Sau

  24 Apr 13
  11:17 #

  Hola companys,
  Repassant aquests dies la fonètica m’han sorgit una sèrie de dubtes, que us detallo a continuació per si em podeu donar un cop de mà:
  – No acabo de veure bé la diferència entre les grafies següents:
  [w] pou, creuar, quadre, qüestió / [u] poruc, algú, diürètic, posar.
  [β] ceba, cavall, oblic, obrar / [b] bola, vi, ambigu / [v] vi, cavall, Afganistan.
  [d] dol, saldo / [ð] edèn, padrí
  [g] gos, guerxo / [ɣ] vaga, agafar

  Moltes gràcies.

  1. Pilar

   25 Apr 13
   22:45 #

   Marc el fonèma (W) s’utilitza sempre després d’una (k) o (g) on sona la u. Tb s’utilitza en diftongs o seguida d’una vocal a inici de síl·laba.
   Tota la resta és (u) inclosses les (o) àtones.
   La beta ‘es sempre quan hi ha ha una (B) entre vocals o vocal+ b+(l o r) o al revès. Tb és darrera de qualsevol consonant excepte si és oclusiva.
   La mateixa norma serveix per la d “rara” (no tinc el signe del fonema) i la g “rara”.
   Espero que hagi esta d’ajuda. si no per qualsevol cosa m’ho dius.

   1. Alina

    09 May 13
    15:55 #

    La d “rara” és la delta grega i la g “rara” és la gamma. Així que si no us surt el signe en l’alfabet de l’AFI el podeu copiar del grec.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

any Espriu article d'opinió avaluació medial categories gramaticals com es descriu una persona com es parla en públic David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dietari d'aprenentatge documentar-se sobre un tema escriure un tuit Fernando Trujillo funcions sintàctiques funcions sintàctiques dels pronoms de relatiu genere i nombre del nom i de l'adj. història de la llengua i proposar arguments en contra la varietat estàndard i els usos lingüístics llegir un poema en veu alta marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia dels pronoms de relatiu morfologia verbal piular un autoretrat presentar un pla de text pronoms de relatiu publicar la versió final d'un text publicar la versió final del text requisits del resum resumir un text signes de puntuació signes de puntuació dobles tasques de la unitat 4 tasques de la unitat 5 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip valorar la unitat 4 ús del guionet