RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Com es pot normalitzar el català?

  De Mar Coll del Tarré, extreta d’http://www.flickr.com/photos/47010659@N05/5674929005

  Una iniciativa , per exemple, per a les administracions públiques seria que aquestes administracions reconeguessin la llengua catalana, la utilitzessin i la incentivessin davant de tercers. (Rebeca)

  Plantejar un cas de bilingüisme social no conflictiu (bilingüisme social equilibrat) en què el poder estigués equitativament repartit entre els dos grups. Es tractaria d’un bilingüisme no substitutiu. (Marta)

  Una proposta seria, promoure cursos gratuïts a totes les persones que s’incorporin a les places vacants, sense importar si són suplents o personal fixa. Aquests cursos també poden estar impartits per voluntaris que tinguin titulació.

  A més d’incentivar d’alguna manera a aquests treballadors a parlar el català. Remarco “incentivar” perquè si fós una impossició la gent seria contraria, en comptes si treuen quelcom a canvi hi hauria més implicació.

  Finalment caldria arribar a un consens amb el qual la gent veiés que l’ús del català no és un amenaça pel castellà. (Pilar)

  Incentivar al personal que faci ús del català o que estudi nivells superiors de la llengua catalana. Fer cursets pels funcionaris i empreses privades. Campanyes de regals de llibres en català. Crear slogans publicitaris que tothom recordi… (Olga)

   

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

any Espriu article d'opinió avaluació medial categories gramaticals com es descriu una persona com es parla en públic David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dietari d'aprenentatge documentar-se sobre un tema escriure un tuit Fernando Trujillo funcions sintàctiques funcions sintàctiques dels pronoms de relatiu genere i nombre del nom i de l'adj. història de la llengua i proposar arguments en contra la varietat estàndard i els usos lingüístics llegir un poema en veu alta marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia dels pronoms de relatiu morfologia verbal piular un autoretrat presentar un pla de text pronoms de relatiu publicar la versió final d'un text publicar la versió final del text requisits del resum resumir un text signes de puntuació signes de puntuació dobles tasques de la unitat 4 tasques de la unitat 5 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip valorar la unitat 4 ús del guionet