RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Per què és important la figura de Ramon Llull?

  Extreta d’http://es.wikipedia.org/wiki/Ramon_Llull

   

  La figura de Ramon Llull és important ja que és considerat com la figura capital de la llengua catalana i pare de la prosa catalana. (Ferran)

  Ramon Llull es pot considerar el creador de la prosa literària en llengua catalana. En la seva obra també es varen recollir els amplíssims coneixements científics i filosòfics que posseïa. (Vanessa)

  Amb Ramon Llull, per primera vegada s’escriu en llengua romanç, concretament en català, temàtiques fins aleshores reservades al llatí, com la filosofia, la teologia o la ciència. Això fa que pugui arribar a més públic. (Alina)

  La varietat i la complexitat de la seva obra van empènyer Ramon Llull a una constant renovació lèxica, la riquesa i varietat del vocabulari patrimonial present en totes les seves obres. Va introduir al català una gran quantitat de neologismes provinents fonamentalment del llatí. El model lingüístic elaborat per Ramon Llull va significar un salt qualitatiu extraordinari per a la prosa catalana sortida del llatí vulgar. (Raquel)

  Ramon Llull

   

  Ramon Llull 1

   

   

5 comentaris

 1. Vanessa

  21 May 13
  17:16 #

  Hola!

  El darrer text està incrustat com a imatge? A mi se’m solapen la primera i la darrera línia amb unes altres lletres. Sóc l’única que ho veu així?

  1. Joan

   15 Jan 19
   20:58 #

   No a mi també em passa

 2. jsans

  21 May 13
  17:46 #

  Vanessa,

  És per l’aplicació amb què vaig fer les imatges. Si cliqueu en el peu de pàgina us portarà a l’original. El primer és el full de ruta que vau elaborar en la unitat 4 (?) i el segon és un dels blogs que vaig proporcionar com a font.
  Si no, heu de localitzar el full de ruta en què podreu accedir als originals.

  Salut!

  1. Vanessa

   22 May 13
   8:27 #

   Gràcies, Jaume!

 3. Mateu

  05 Jan 19
  18:56 #

  Hola,
  estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es el pare dels còmics en català.
  sabrieu alguna cosa al respecte?

  Gracies.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

#dgava12 Anna Codina avaluació inicial categories gramaticals classificació d'enllaços com es descriu una persona com es parla en públic comunitat d'aprenentatge David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dubtes del curs fer-se de Twitter Fernando Trujillo funcions sintàctiques genere i nombre del nom i de l'adj. marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia verbal Patty Smith piular un autoretrat presentacions pronoms de relatiu redacció del text inicial redactar un contracte d'aprenentatge reflexionar sobre el curs repte del curs signes de puntuació signes de puntuació dobles tasca 0.1 tasca 0.2 tasca 0.3 tasca 0.4 tasca 0.5 tasca 0.6 tasques unitat 0 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip visitar el bloc