• Patiu de febre compradora?

  Com en les darreres edicions, no us podeu estar i us entren unes ganes que arravassaríeu tot el que hi ha a l’aparador. Recordeu que la tasca consistia a comprar 1 errada. Així doncs, he aplicat el criteri fixat. Només n’he triat una. Prevalia la que fos correcta. A part del punt per la compra, n’obteníu una altra amb la mitjana de punts totals de les persones que havíeu optat per la mateixa errada. La Comissió Nacional de Valors també us donava la mateixa puntuació que havíeu guanyat en la bona compra.


  La puntuació ha estat la següent:

  • INTERMEDI

  • SUFICIÈNCIA

   

  Comproveu la correcció de les errades: Borsa errades 1r trimestre SOLUCIONARI

  Per acabar, cal recordar-vos:

  • Per a les cartes d’àmbit d’ús públic, cal que les formes de tractament es mantinguin al llarg del text. No podem optar per una forma de tractament i utilitzar els recursos gramaticals (verbs, possessius o pronoms febles) d’una altra forma.
  • Per donar instruccions, fem servir l’imperatiu o bé les perífrasis verbals; però no pas l’infinitiu. Això ho sentíem en els doblatges de les pel·lícules de Tarzan o d’indis.
  • Consulteu en el Centre de Redacció les tècniques per millorar l’estil. Acostumeu-vos a escriure frases curtes. Per tant, heu de fer servir + els PUNTS i – les COMES.
  • Segons el Centre de Redacció, el paràfrag agrupa les idees que desenvolupen un tema. Si d’entrada un text presenta una introducció, una exposició i una conclusió, mireu que el text contingui tres paràgrafs. A vegades, es pot agrupar els dos primers paràgrafs ja que corresponen a la introducció.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes