1. Meritxell Ballús s3

  18 gen. 12
  18:45 #

  Em costa horrors els pronoms febles, no hi ha per on agafa’ls. El que millor porto és lectura, comprensió i millor l’ortografia. Poc a poc…

 2. ROSA S2

  22 gen. 12
  18:45 #

  Rosa S2,

  Penso igual que la Meritxell, els pronoms febles poden amb mi. Estic aprenent més vocabulari i expressions, la meva escriptura comença a ser millor. Cada dia una mica més…

 3. Lidia Claverí

  23 gen. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí $2
  Aviem, a mi en general en costa aprendre tot. He après a aturar-me e intentar identificar en cada cas que el que s’ha d’escriure. Soc catalana i per tant amb mals vicis, em costa identificar “s” sonores/sordes, “e/A”, i sobre tot identificar el temps de verb adequat en cada frase.

 4. María Berdasco

  23 gen. 12
  18:45 #

  Jo tampoc tinc problemes amb la lectura i comprensió dels textos. Però en canvi haig d’estudiar més l’ús de la dièresi i de l’accentuació de la “e” i la “o” (oberta o tancada). No sóc català- parlant i em sembla molt difícil distingir-les!

  MARIA BERDASCO (I2)

 5. Montse M.O.(S3)

  24 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia companys!
  Estic d’acord amb Meritxell i Rosa i m’ha costat molt fer l’exercici dels pronoms febles.
  Crec que estic millorant en l’elaboració de textos escrits, redaccions i resums.
  Encara queda feina i sembla que aquest trimestre és curt.
  Ànims a tots!

 6. Amparo Atencia S3

  24 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,

  Aquesta primera unitat m’ha anat molt justa. Els recursos que he fet servir son els itineraris d’aprenentatge, internet, el diccionari, i la lectura repetida dels dictats.
  Dificultats totes les del món amb els pronoms febles, qui em pot ajudar suposo que en Jaume o un company que ho tingui més clar que jo. Pel que he vist al bloc estem tots més o menys iguals amb els pronoms.
  Què he après: el significat d’algunes paraules que no coneixia i molt contenta de la meva comprensió lectora.

  Amparo S3

 7. Marián

  25 gen. 12
  18:45 #

  Marian Rojas S3
  Realitzant les activitats d’aquesta unitat he après l’estructura de les cartes de reclamació i he practicat molt la redacció. Com a la resta dels meus companys el que més em costa són els pronoms febles.

 8. Julio

  25 gen. 12
  18:45 #

  Jo estic amb els meus companys, el tema dels pronoms febles, però crec que amb la pràctica anirem interioritzant-los. Per un altre banda, el tema de la lectura i tal, crec que ho porto bastant bé.

  Julio Cervantes S3

 9. Laura Puerta

  27 gen. 12
  18:45 #

  Laura Puerta S1
  hola!
  En general estic contenta amb aquesta unitat, al principi estava una mica perduda i he hagut de preguntar molt però ara ja estic preparada per seguir millorant.He intentat fer els exercicis el millor que he pogut, encara així el que més em costa són els temps verbals.

 10. José Luis Gonzalez Torras

  27 gen. 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S2

  Bon dia,

  Crec que he assolit bé la diferenciació entre b/v i r/rr. Encara en costa una mica el tema dels pronoms febres, sobretot pel que fa referència a la doble substitució. Continuarem treballa’n per a millorar tot el que calgui.

 11. María del Carmen

  27 gen. 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

  Crec que he assolit millorar la redacció (en el meu cas l’anècdota) i he après a apostrofar casos difícils.
  El que he de millorar és la correcta utilització dels pronoms febles i els verbs.

 12. Mayte Fusté S3

  28 gen. 12
  18:45 #

  Mayte Fusté S3

  Bon dia,

  El que m´ha costat més són els pronoms febles, els altres exercicis m´han anat bé.
  Intentaré tornar a mirar el pronoms a veure si entenc algo més però ho trobo difícil.
  Aquest trimestre serà curt i hem de treballar molt.

 13. Mercè Martorell

  28 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,
  Crec que estic millorant la redacció i vocabulari, encara que necessito l’ajuda del diccionari.
  El curs passat tenía problemes amb el pronoms i la seva substitució que continu-ho tenint. Tindrè que fer mes exercicis i treballar-los.
  Salutacions,

  Mercè Martorell S1

 14. Josep A. Aliaga

  28 gen. 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S2

  En aquesta unitat he après l’ús de la ” r ” i la ” rr “. No he tingut problemes.
  En canvi, amb l’ús de la ” b ” i la ” v ” he tingut algun problema amb els pseudoderivats.
  Tampoc he tingut gaires problemes amb els sinònims. Penso que tinc un vocabulari notable per poder trobar paraules o expressions que volen dir el mateix.
  He trobat algunes dificultats en el cas dels adverbis i les locucions de negació i de probabilitat i per aixó he comés un parell d’errors.
  Redactar una recepta de cuina ha estat un mal de cap. No tant per fer-la, sinó perquè no acostumo a cuinar i així és difícil. M’he bassat en l’exemple que hi havia als exercisis i la veritat és que la recepta no és meva sinó de la meva mare.

 15. Raquel Navarro

  28 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia companys!!!!!!

  Com la majoria de vosaltres a mi també hem costa fer els pronoms febles, però no desistím que poc a poc arribarem a META!!!!!!!!!
  Encara que ens esperí un trimestre llarg en estudis.
  ANIMS !!!!!!!
  A mi la primera, jajajja

 16. Cristina Elena Traistaru

  28 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  Em costa encara escriure algunes paraules (necessito practicar més) i la gramàtica.
  En aquesta unitat he après més sobre la punctuacion i he millorat la meva lectura en català.
  Pero com diu Raquel poc a poc … =)
  Gràcies igualment,
  Crista Traistaru I2

 17. Cristina Elena Traistaru

  28 gen. 12
  18:45 #

  puntuació – sorry
  Cristina Traistaru I2

 18. Milena Novas

  29 gen. 12
  18:45 #

  Milena Novas – I3

  Per ara estic vaig apurada. Estic tenint dificultats amb casi tot, inclús en trobar temps per revisar el temari, i el que sí tinc clar es que miracles no es fan, i els idiomes no s’aprenen dormin…”bueno” aixo depèn amb qui dormis, rsrsrsr. M’ho prenc amb humor per no posar-me a plorar d’un moment a altre.
  He revisat les preposicions, però tinc dificultats, he revista pronoms febles, i també m’estan costa’n. Però m’ho miraré tans cops facin falta i si no ho entenc m’escoltareu com crido demanant ajuda.

 19. Beatriz Garcia Mackay

  29 gen. 12
  18:45 #

  Beatriz S1

  En aquesta unitat les tasques de redacció em semblen bones per practicar la comunicació, però he tingut dificultats en la conjugacón d’alguns verbs i en escriure els derivats dels adjectius, crec que he de practicar més la gramàtica, espero millorar.

  bona nit
  Bea

 20. Ana S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona nit.

  Jo, igual que els meus companys, els pronoms son un problema per a mi, em vaig queixar altres vegades i pensava que era jo sola, però veig que no és així.
  Amb l’ortografia tinc una mica de embolic, crec que ara més que abans de començar.
  No sé, estic una mica pessimista.

  El meu problema és i a sigut els temps, no tinc gaire, aquest any i no em pos gens.

  Ana.S2

 21. Mariela S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola,
  Encara coste molt la derivació, els verbs també i els pronoms. Això que abans he mirat la teoria per a recordar, però todavia coste, seguiré treballant i no baixaré els braços.
  Mariela S1.

 22. Jose Antonio Rosales Estruch

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,
  En general no tinc problemes seriosos amb la lectura i comprensió dels textos, en canvi he d’estudiar més l’ús de la dièresi i de l’accentuació per que ancara em costa una mica. Sóc castellà parlant i penso que deu practicar mes el escriure.

  D’altre banda no disposo de prou temp per estudiar, tot i aixó faré tot el que pugui per mitjorar.

  Jose Antonio I2

 23. María

  29 gen. 12
  18:45 #

  María Moreno S1

  Hola,

  Estic millorant amb la redacció i l’escriptura. Però la veritat és que tot em costa bastant, els verbs, adjectius, o/u és lo que pitjor porto.

  Paciència i a estudiar i practicar més.

 24. Nieves MªJerez (I1)

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola a tots,

  Tinc poc temps per estudiar, ara mateix em costa tot plegat, per aquest motiu, el que més m’ha costat ha estat separar les síl · labes.

  Salutacions
  Nieves Jerez (I1)

 25. Pepa Fernández S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  L’objectiu que crec que he aconseguit és la comprensió dels textos i el que em costa és l’ortografia i els accents. Encara en costa fer la redacció dels textos.

  Pepa S1

 26. LOURDES I3

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  He tingut bastants problemes per entendre els pronoms, en faig embolics i en costa molt de sortir-me.

  Lourdes I3

 27. Annabel

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda

  Estic bastant contenta amb aquesta primera unitat. He tornat a recordar i ha treballar la memòria i la veritat és que costa. Amb els verbs i els adjectius és amb el que més dificultat he tingut. Però espero que amb la pràctica millori.

  Salutacions
  Annabel Silva S1

 28. Verónica

  29 gen. 12
  18:45 #

  Verónica S3

  el que pitjor porto son els pronoms febles, crec que es el mes difìcil del català.

  el que millor porto es escriure correctament consultant els correctors o traductors i intentar assolir la forma correcta d’escriure.

 29. Jordi Tormo - S3

  29 gen. 12
  18:45 #

  A la unitat 1, he resolt correctament l’exercici de compressió de lectura assolint els objectius inicials. L’exercici de combinació dels pronoms febles ha estat el que major dificultat m’ha generat, suposo que com a tot mortal.

 30. Mª JOSE

  29 gen. 12
  18:45 #

  Mª Jose- I2

  El que més m’ha costat controlar en aquesta unitat ha estat la dièresi. Crec que he de treballar més amb la gramàtica. Amb la lectura i la comprensió no tinc cap problema.
  Suposo que a força de llegir, observaré les paraules i després serà més fàcil a l’hora de treballar amb la gramàtica.

 31. Mónica Fidalgo

  29 gen. 12
  18:45 #

  El que pitjor porto són els pronoms febles però estic millorant poc a poc en el vocabulari i en la manera d’expressar-me .

  Mónica Fidalgo I3

 32. Yvonne

  29 gen. 12
  18:45 #

  La primera unitat ha anat bé. Potser ha sigut la millor en tots els cursos que he fet fins ara (ja és el quart).
  Com molts dels meus companys, tinc problemes amb els pronoms, i els temps verbals també em costen.
  En canvi no em sembla massa difícil distingir entre b/v i r/rr. No sóc bona aprenent les regles. Confio més en la meva intuïció. Encara no sé la diferència entre “a la millor” i “potser” però ho estic intentant d’esclarir.

  Bona nit
  Yvonne (S2)

 33. Alicia Garcia S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  Considero que la primera unitat, m´ha anat bastant bé. He de mirar les regles establertes, ja no em costa tant distingir entre r/rr, b/v, s/ss, però suposo que és acostumar-me, i sobretot deixar de pensar en castellà. Desde que vaig començar el curs fins ara (el primer trimestre el vaig ver presencial a Castelldefels) noto molta diferéncia oral i escrita. Espero quan acabi aquest trimestre, encara noti més diferéncia.

  Alicia Garcia S2

 34. Miriam Ruiz

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona nit,
  En aquesta unitat tot em sembla molt més ràpid!, però m’he pogut acostumat al ritme i puc expressar-me i escriure amb més naturalitat i vaig consolidant i recordant al mateix temps les regles d’ortografia.
  També he trobat punts que he d’aprofundir: els sinònims i les diferents utilitzacions de les paraules, augmentar el vocabulari, conèixer més adjectius i continuar estudiant els verbs i el més important que he trobat de nou és la necessitat d’aprendre diferents construccions sintàctiques alhora d’escriure; i com els cursos anteriors continuar aprenent la utilització dels pronoms febles, tot i que aquest any sento que estic començant a poder trobar la lògica que m’ajudi a escriure’ls oportunament.
  MIRIAM SI

 35. Matilde Ojer Cardiel S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1
  Formar adjectius em costa molt, suposo que és la manca de vocabulari. També és complicat diferenciar entre la o/u de les paraules perquè no sempre és fàcil trobar paraules de la mateixa familia.
  El llibret de verbs conjugats sempre està amb mí, al menys per veure on m’he equivocat.

 36. Natalia Garcia I3

  30 gen. 12
  18:45 #

  Em costan molt el pronoms febles, la comprensió lectora i les tasques de ortografia les porto bé. Intentarem millorar al llarg del curs.

  Natalia

 37. M. Ángeles Sanz S2

  01 febr. 12
  18:45 #

  Hola bona nit,
  En la unitat 1 del curs S2:
  -Crec que els objectius que millor he assolit són els de la fonètica i l’ortografia. He revisat l’ús de la b i la v, de la r i la rr, el guionet i les abreviatures i símbols.
  – D’altra banda, amb respecte a la morfosintaxi , malgrat haver estudiat la conjugació dels verbs irregulars, crec que és un objectiu que necessito millorar.
  Salutacions,
  M. Ángeles Sanz S2

 38. Raul Sevillano - I2

  11 febr. 12
  18:45 #

  Hola tothom,
  Jo estic com tot el mon, els pronoms febles en general em costan. Per desgràcia no tinc temp per repassar res i vaig fent.
  Un bon objetiu seria controlar els pronoms febles.
  Ho intentarem.

 39. M. ÁNGELES SANZ S2

  22 febr. 12
  18:45 #

  Hola bona tarda,
  En la unitat 2 del curs S2:
  He fet servir com recursos d’aprenentatge: el itinerari de suficiència de la pàgina web i dos llibres, un de consulta i un altre d’exercicis.
  Crec que els objectius que millor he assolit són quant als textos, saber escriure unes instruccions i explicar oralment un joc o passatemps.
  Trobo dificultats en la morfosintaxi i en la fonètica, en la utilització dels pronoms de relatiu i en distingir la (z) i la (kz). Aquests són objectius que necessito millorar.
  Salutacions,

  M. Ángeles Sanz S2

 40. Susana Sanroman

  23 febr. 12
  18:45 #

  Hola,

  Per mi, a part de trobar temps per estudiar, el més complicat es el tema síl·labes i els diftongs. També se que tinc barbarismes a la hora de escriure i realment es el que més em costa. Entenc i parlo el català, però escriure…..

  Susana Sanromán I1

 41. Imma Peris

  27 febr. 12
  18:45 #

  Hola bona tarda,
  Crec que la redacció de qualsevol text la porto millor, sempre he sigut un desastre en aquest tema, de totes maneres tinc que consultar de vegades als correctors,llibres de text, o diccionaris per escriurer algunes paraules sobre tot en lo que respecta a la (b) i la (v) o quan van dos (mm) de vegades tinc que pensar-les en castellà i llavors o tinc mès clar com s’escriuen en català i també em alguns pronoms.
  Estic contenta de tot el que he après però encara tinc que millorar.
  Salutacions.
  Imma S2

  que après però encara tinc que millorar.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes