1. Montse M.O.(S3)

  18 gen. 12
  18:45 #

  Bona nit companys!
  La tasca corresponent al curs és una carta de queixa o reclamació.

  Josep Oriol Masoliver
  C/San Lluís 19, 4.1
  Gavà

  Ajuntament de Gavà
  Plaça Jaume March s/n
  Gavà

  Senyors,
  El motiu d’aquesta carta es presentar-vos una queixa pel funcionament de l’Espai Maragall situal al Passeig Maragall 18 de Gavà.
  El passat divendres 13 de maig a les 19h volia assistir a l’espectacle de dansa organitzat pel Grup de Joves Dansaires de Vilafranca.El programa d’actes especificava un preu de 8 euros per persona.En arribar a les taquilles em diuen que són 10 euros, que havia hagut un error d’imprenta.
  No tinc cap queixa de la persona encarregada de les taquilles, molt correcte en tot moment però que no em va donar cap solució.Finalment, vaig pagar l’entrada i vaig veure l’espectacle.
  Ja que el citat centre depen de l’Ajuntament us escrit per sol.licitar el reembossament.
  Confio de rebre ben aviat una respota.
  Atentament,

  J.O.Masoliver
  Gavà, 15 de maig de 2010.

  El motiu

 2. Amparo Atencia S3

  19 gen. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Gavà
  Plaça Balmes, s/n
  08850 Gavà

  Distingit senyor,

  Recentment s’ha portat a terme unes reformes a la cruïlla entre els carrers de Sant Martí i del Treball, amb la intenció de millorar l’accessibilitat a les voreres per a persones amb mobilitat reduïda. El resultat és que la vorera horitzontal es redueix a un franja estreta, mentre que a la resta el desnivell és prou elevat com perquè hi hagi risc que una cadira de rodes bolqui cap a la carretera. Amb un cotxet infantil es pot intentar controlar el desnivell, però amb dificultat. La major part de veïnat és gent gran que prefereix baixar de la vorera abans del pendent que no pas arriscar-se a passar-hi.
  El resultat de l’obra ha empitjorat, en comptes de millorar, les condicions d’accessibilitat.
  Està previst reconsiderar la tipologia de gual aplicat i refer la vorera, aplicant-hi una solució més satisfactòria ?
  Resto a l’espera de rebre la seva resposta.

  Atentament,

  Amparo Atencia

  Gavà, 19 de gener de 2012

 3. María Berdasco

  23 gen. 12
  18:45 #

  Castelldefels, 23 de Gener de 2012

  Hola Anna,

  Com estàs? Espero que tot et vagi bé.

  Jo ja estic de tornada a Barcelona, després d’haver estat uns dies de vacances. Vaig anar a Alemanya i vaig estar amb el Miguel. Ell m’ha donat permís per a comunicar-te una bona notícia: ha aconseguit una feina que li permetrà tornar a Espanya! Estem tots molt contents ja que després de 4 anys a l’estranger, ja el trobem a faltar aquí!

  Estic organitzant una festa de benvinguda a casa meva per al dia 15 de març. Hi podràs venir?

  Espero la teva resposta. Un petó,

  MARÍA BERDASCO

 4. Meritxell Ballús S3

  24 gen. 12
  18:45 #

  Rosa Capdevila
  C/ Jaume I, 10, 2n. 2a.
  08912 Barcelona

  Atenció al client
  C/ Jaume I, 25
  o8912 Barcelona

  Fa pocs dies vaig venir a comprar un aspirador. Em va atendre el Sr. Jaume Escudell, ell em va aconsellar i ajudar a escollir el producte. Va ser enviat a casa.

  Després de funcionar un estona curta, l´aparell s´apaga i no estic fent pas un mal ús.
  L´aspirador està defectuós i m´ha costat un quantitat considerable de diners.

  M´agradaria que el producte fos reemplaçat d´inmediat o tornar l´aspirador i que s´em retornin els diners.

  Atentament,

  Rosa Capdevila
  BArcelona, 24 de gener de 2012

  Meritxell S3

 5. Julio

  25 gen. 12
  18:45 #

  Club de tenis Castelldefels.
  Pl. Joan Carreras i Dagas, 45.
  Telèfon: 93 658 54 10

  A l´atenció del director del club.

  Benvingut senyor/a, el motiu d´aquesta carta, és posar en coneixement el mal estat de les instal·lacions i la poca cura tant de la maquinària com dels banys d´aquest club.
  Sembla mentida que amb els dinerals que estem pagant cada soci les instal·lacions esportives continuïn d´aquesta forma, vull deixar constància formal del meu malestar i la meva insatisfacció j que fa dos anys es va dir que començarien les obres de reforma i acondicionament de les instal·lacions però ha passar el temps i no s´ha fet res.

  Aprofito aquesta carta per demanar que em doneu de baixa ja que no esteu cumplint amb les expectatives establertes i per les quals estem pagant, d´aquesta manera us demanaria si us plau que em doneu de baixa immediatament.

  Quedo a l´espera d´una resposta.

  Atentament,

  Julio Cervantes
  Castelldefels, 25 de gener de 2012.
  _______________________________

  Julio Cervantes S3

 6. María del Carmen

  26 gen. 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

  Us explicaré una anècdota divertida: a principis del juliol em van trucar per a una entrevista de treball.
  Em van dir que trucaven de l’agència de treball Plus, en referència a l’oferta de secretària administrativa a la qual m’havia inscrit. Volien saber si estava interessada en tenir una entrevista personal amb el cap d’administració del centre mèdic MAS, com li vaig dir que si, em van dir que em presentés el proper dilluns a les deu del matí, al carrer Mallorca número 17 i, que demanés pel Dr. Roman.
  Quan vaig arribar al centre mèdic-assistencial, em van fer passar i em van demanar que esperés a la sala principal que ja em cridarien.
  Mentre esperava, observava el lloc que era una mica depriment per la seva mala conservació i, també perquè la gent que arribava al centre no eren precisament el tipus de pacients que es veuen cada dia en aquests llocs. Després d’una llarga estona vaig veure que l’últim pacient que arribava tancava la porta amb clau. Si la seva semblança em feia una mica de por quan vaig veure que tancava la porta em vaig agafar un fred per tot el
  cos que em vaig quedar paralitzada. Arribat això m’adono que era un centre d’assistència al drogodependent i que als pacients els deixaven anar a fumar fora un cigarret i després perquè no se n’anessin sense la revisió obligatòria els vigilaven perquè tornessin i per això després tancaven la porta amb clau perquè no poguessin escapolir-se.
  Després d’estar una llarga estona de més de quaranta minuts esperant que em van semblar eterns i, quan van obrir la porta perquè el pacient atès s’anés a casa, jo vaig pensar en veu baixa: ara o mai! i llavors em vaig acostar al recepcionista i li vaig dir que també sortia per un cigarret i que de seguida tornava.
  Una vegada fora no em donaven les cames per córrer. Ja em podia cridar el Dr. sí, que segur que em trobava.

 7. ROSA S2

  27 gen. 12
  18:45 #

  Rosa S2, vaig a fer una recepta que a casa ens agrada molt.

  RAP AMB ESCAMARLANS I CAMA-SECS O MOIXERNONS:

  Ingredients:-1kg de reap
  -1kg d`escamarlans
  -1 ceba
  -1 pebrot vermell
  -100 g de nata líquida
  -1/2kg de cama-secs o moixernons
  -1 got de vi blanc
  – 3 o 4 cullerades de tomàquet
  – oli, sal i pebre.
  Elaboració:
  Primer, sobregirem la ceba amb el pebrot vermell. Tot seguit, afegirem en aquest sofregit els bolets i ho ofegarem ben ofegat.
  Desprès en una paella a part, tirem el vi blanc, una cullerada de tomàquet i la nata líquida i ho tenim a un foc fluixet perquè es vagi reduint. Quan ja estigui reduit incorporeu el sofregit
  dels bolets, remenant uns 10 minunts.
  Per acabar, en una altra paella amb una mica d ` oli saltarem el peix ben salpebrat. Un cop el tenim saltat el coloquem amb una plata i hi aboquem la salsa per damunt. guarnit amb el escamarlans passats per la planxa..

  ROSA S2
  .
  .
  .

 8. José Luis Gonzalez Torras

  27 gen. 12
  18:45 #

  José Luis González Torras. S2

  RECEPTA

  CORDER AL FORN

  Ingredients:

  -1 espatlla de corder
  -3 patates grans
  -3 tomàquets ratllats
  -1 pastanaga, 1 porro
  -1 ceba
  -1 poma
  -herbes aromàtiques (jo he fet servir orenga i farigola o timó)
  -mel de flors
  -1 got de vi blanc

  Preparació:

  1. Tallem el corder a dauets, el salpebrem i el dipositem al fons d’una safata apta per a forn.
  2. Tallem les verdures (la pastanaga, la ceba, el porro i la patata) i les posem per sobre del corder.
  3. Hi tirem el tomàquet triturat per sobre, un got de vi blanc i un bon raig d’oli d’oliva, i ho introduïm al forn pre-escalfat a 180º i ho deixem coure uns 30 minuts.
  4. Passat aquest temps, obrim el forn per afegir-hi la poma tallada a dauets, les herbes aromàtiques i un toc de mel de flors per sobre el corder, deixem coure fins que la carn estigui feta (uns 10 o 15 minuts més)

  Espero que us agradi, bon profit!

 9. Mayte Fusté S3

  28 gen. 12
  18:45 #

  Mayte Fusté S3 Carta de reclamació

  Leroy Merlin
  c/Barcelona, nº10
  08080 Sant Boi
  Tel:936362465
  Mayte Fusté

  Ceys, s.a
  Rambla Just Oliveras, nº200
  08907 Hospitalet de llobregat

  Benvolguts senyors:

  Amb data 20/01/2012 vem rebre l´albarà nº300231548 en el qual la referència 505002 indica en l´albarà que han d´arribar 25 u. i al obrir la caixa faltan 2 u. Per altre banda a l´albarà indica que ha d´arribar la referència 504003 i en canvi arriba la 501602.

  Esperem una solució el més aviat possible, el nostre fax és el 932606518 o bé poden enviar un missatge al mfuste@grup_ceyss.com.

  Salutacions.

  Mayte Fusté
  Dpto. Administració

 10. Mercè Martorell

  28 gen. 12
  18:45 #

  Anècdota.
  El meu marit i jo, fa uns quans anys, vam fer un viatge a Egipte, uns dies a El Caire i uns altres en un vaixell, un petit creuer pel riu Nil. Un dels dies que anavem pel riu, vem fer una excursió en una barqueta, i ens van parar a una petita platja. Ens van dir, que podiem banyar-nos en el riu. Per cert, aigües negres, que no ets veus els peus, es clar.
  De tots els que hi anavem a la barqueta, unes vint persones, van baixar tres, el meu marit i dos més. Van estar una estoneta, anant i venit, nadant. . ., fins que un altre del grup, des de la barca, va cridar: “he vist un cocodril”, “ve cap aquí”. Haguesiu vist com van sortir correns de dins del riu.
  Es clar, tot va ser una brometa.

  Salutacions,
  Mercè Martorell S 1

 11. Josep A. Aliaga

  28 gen. 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S2

  RECEPTA DE CUINA

  Vagi per endavant que la cuina no és el meu fort i la recepta és de la meva mare.

  BACALLÀ AMB TOMÀQUET GRATINAT

  Ingredients:

  – 1/2 kg. de bacallà fresc, si és possible.
  – 4 tomáquets madurs.
  – Sal.
  – Farina.
  – 2 ó 3 grans d’all.
  – 1/2 cullerada de sucre.
  – Oli.
  – 1 ceba.
  – 1/2 cullerada de pebre.
  – 1 got de vi blanc.
  – 1 cullerada de pa ratllat.
  – Julivert.

  Preparació:

  1.- Agafem el bacallà i el trossejem. El possem en aigua tot un dia. L’aigua és convenient canviar-la un parell de vegades.
  2.- L’endemà l’assequem i l’enfarinem. Possem oli en una cassola i anem possant els trossos de bacallà fins que veiem que estant doradets.
  Quan arribin a aquest punt els possem en paper de plata preparats per anar al forn.
  3.- A continuació rallem els tomàquets i piquem els alls. Sofregim els alls i hi afegim el pebre. No cal canviar d’oli. Podem fer servir el que hem utilitzat per fregir el bacallà. Ho deixem sofregir a foc lent afegint-hi sal, pebre i sucre. Quan el sofregit estigui hi afegim el vi blanc.
  4.- Ara ja nomès queda possar el sofregit per sobre del bacallà i escampar el pa rallat i una mica de julivert.
  5.- I ja està. Ara nomès cal possar-ho al forn durant 15 minuts.

  Bon profit !!!

 12. Raquel Navarro

  28 gen. 12
  18:45 #

  Raquel Navarro
  Fernandez
  Rambla Pompeu i Fabra
  nº 196 2º 1ª

  Ajuntament de Gavà
  Plaça Balmes s/n
  08850 Gavà

  Distingits senyor,

  Hem dirigeixo ha vosté , amb l’intenció d’aconseguir, l’instalació d’un parc infantil , a la zona de :“ Les farreres´´
  Considero que tots el nens tenen dret , de jugar en un àrea segura, d’aquesta manera pensò que és un barri el suficient gran per dispossar d’un parc comunitari per que els nens tenen que sortí del barri si volen anar al parc.

  Espero la vostre resposta el abans posible.

  Atentament, Raquel Navarro data: 28 de Gener del 2012

 13. Cristina Elena Traistaru

  28 gen. 12
  18:45 #

  Castelldefels, 28 gener 2012

  Estimada Àvia,

  Vull que rebis la meva carta molt punctulamnete, el dia 30 al matí, perquè he calculat molt bé les dates.
  Et desitjo moltes felicitats de tot el meu cor. Rezaré aquest dia per tu d’una manera molt especial, demanant-li a Déu et concedeixi moltes alegries i una vida molt llarga.
  T’estimo molt i espero veure’t aquest estiu.
  Aquí tot va bé, amb l’escola i el curs de català (ja estic en el segon trimestre).
  Et envio una abraçada molt forta,
  La teva nebodeta,
  Crista
  Cristina Elena Traistaru I2

 14. MARIA JOSE

  28 gen. 12
  18:45 #

  Mª Jose – I2

  Castelldefels, 25 de Gener de 2012

  Estimada Ana,

  Cóm estàs? Fa dies que vull escriure’t però ja saps com és la vida quotidiana: cada nena en una escola, el meu marit que necessita força roba per la feina, preparar el Carnestoltes amb les altres famílies, les extraescolars…
  Vaig tot el dia amunt i avall i acabo tan cansada que a les nits em queden poques ganes d’ordinadors.
  Vosaltres, com vau passar les festes? Com ésta l’Iker? La propera vegada que anem a Donostia hem de fer una bona xerrada per una bona estona.
  Com estàn els teus pares? Els meus ens visiten sovint. Els encanta passar dies jugant amb les nenes i elles, com et pots imaginar, felices amb tantes atencions dels avis.
  Et trucaré en unes setmanes i planifiquem una trobada per pasqua, et sembla?
  Encara que no escrigui sempre, pensem en vosaltres i us estimem molt.
  Rescord i petons a tota la família.

  Una abraçada

  Mª Jose

 15. Matilde Ojer Cardiel S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1
  Us contaré una experiència personal que per mi va ser realment una anécdota però que mai oblidaré.
  El any passat vaig treballar a una empresa on la gran part dels empleats eran emigrants. Em sentía a gust malgrat que el sou era baix. Em van fer un contracte de mes i mig que suposadamente es podria renovar si els hi agradava. Quan vaig cobrar la primera nómina em faltaven molts diners. Quan vaig reclamar dient que hauriem de revisar la nómina, el meu cap em va donar un chec amb la diferència, però també em va dir que li agradaba molt com treballava però que no hi estava acostumat que la gent mirés la nómina ni que ningú reclamés res i per tant que quan finalitzés el contracte no em renovaria. Sembla ser que tenia por de que els altres treballadors fessin el mateix.
  L’ultim dia de treball va dir-me que mirés allò com una possibilitat per trobar una feina millor i que sinò trobava res que tornés. La veritat és que els dos rèiem perquè la situació realment era anecdòtica. Però a quin preu tornaria?

 16. Beatriz Garcia Mackay

  29 gen. 12
  18:45 #

  Beatriz S1.

  Els explicaré una anècdota que em va passar fa uns mesos a la feina, un dia durant la consulta a la tarda, vaig sortir al passadís a convidar al següent pacient i em va sorprendre que no hi havia ningú a la sala d’espera, després m’havia adonat que tampoc havia cap a les altres consultes. Un administratiu em veu i em diu “has de sortir d’aquí” però no em deia el perquè?; davant la seva insistència vaig anar a buscar la meva bossa i ell m’insistia amb rapidesa. En sortir de l’edifici em va sorprendre veure a tot el personal al carrer, i jo sense entendre, després vaig veure sortir fum per una de les cantonades de l’edifici, vaig comprendre que es tractava d’un incendi, que havia evacuat el personal i que jo vaig ser la última en assabentar-me, jo vaig insistir que la pròxima vegada em avisin aviat, ja que una cosa és l’amor per la feina i una altra és morir per ella.

 17. Ana S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  TRENA DE XOCOLATA I AMETLLA

  – nivell de dificultat: fàcil

  Ingredients

  • 1 làmina de pasta de full
  • 75g. de xocolata de postres
  • 10g. de mantega
  • 1 cullerada de melmelada de gerds
  • ametlla trossejada
  • sucre
  • anís

  Elaboració:

  1- Posem la mantega en un cassó amb el foc baixet. Hi afegim la xocolata, prèviament tallada a trossos.

  2- Quan la xocolata comenci a desfer-se, afegirem una cullerada sopera de melmelada de gerds o semblant. Remenem perquè quedi tot ben homogeni i apaguem el foc.

  3- Mentre deixem refredar la xocolata, estenem la pasta de full i li fem uns talls en diagonal només als costats, deixem una tira central sense talls, com si fos una espiga, però cap per vall.

  4-Hi posem la xocolata refredada a la tira central i anem plegant els talls cap el centre, per sobre de la xocolata. Alternant les de la dreta amb les de l’esquerra.

  5-Marquem una mica la pasta amb una forquilla i així l’ametlla i el sucre, que hi posarem per sobre, tot seguit, quedaran més adherits.

  6-Escalfarem el forn, hi la posarem a 180ºC durant 20 minuts. La trena agafarà un color daurat.

  7- Quan la traiem, hi tirem immediatament una mica d’anís per sobre amb l’ajut d’una cullera.

  Bones postres!!!

  Ana S2

 18. Mariela S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola,
  La meva anècdota va passar fa temps, a la Argentina, jo vivia en una casa amb terreny
  aprop de un camp amb vaques i ovelles, etc.
  Doncs un dia tornava de la feina, feia fred i estava plovent, dintre de la meva casa desprès de una estona de fer coses, quan vaig obrir una finestra me trobo a una vaca.
  Aquesta vaca estava darrera de la meva casa, al jardí, i jo estava amb molta por i no sabia que fer, doncs habia pensat que sí sortia al jardí i caminava fins la vaca i tratava de treure’l de mi jardí seria una bona idea. Però no veia que aquesta vaca a mesura que caminava fins ella, no me mirava amb bona cara, doncs decidit entrar una altre vegada a la casa i pensé que ja se marxaria i així ha sigut, una anècdota que mai oblidaré.
  Mariela S1.

 19. Pepa Fernández S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Això em va passar quan fa ja bastants anys treballava en una botiga important de Barcelona com a dependenta. Una clienta important, la qual no esmentaré el seu nom, però de les que tenen el seu protocol i guardaespatlles. S’estava provant roba i en cert moment va dir – ara abans d’anar-me’n m’agradaria veure el bany -, jo molt educadament la vaig portar a la cambra de bany, i un cop allà, ella es va posar a riure i em va dir – no, aquest bany no , el que vull és provar els vestits de bany -.Vam acaba rient totes dues, ens va agafar el riure ximple i no podíem deixar de riure en tota l’estona.

  Pepa S1

 20. M. Ángeles Sanz S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola bon dia a tothom,
  Us passo una recepta tradicional del meu poble, be de llet rostit al estilo d’Aranda. Aquesta recepta es prepara per a ocasions especials.
  El secret d’aquest plat està en la qualitat de la carn, la recepta és molt senzilla, solament es necessita d’un bon producte, cap espècie que amagui el sabor de la carn. La carn de be de llet és rosada, pàl•lida i molt tendra. Si és possible, s’ha de utilitzar el be de llet amb la denominació d’origen de raça “churra” per la seva textura i musculatura.
  Característiques:
  Dificultat: fàcil
  Categoria: carns
  Temps de preparació: 120 minuts aproximadament
  Quantitat: per a quatre persones
  Ingredients de la recepta:
  Dos quarts de be de llet (2,5 kg en total)
  40 grams de llard de porc
  Sal gruixuda marina
  4 decilitres d’aigua
  Mig llimona
  Preparació:
  Escalfem el forn uns 10 minuts a 190 graus de temperatura.
  Col•loquem cadascun dels quarts de be en un plat de fang rodó amb l’interior cap amunt.
  Untem la carn en llard de porc i l’assaonem amb sal.
  Fiquem els recipients en el forn i els mantenim durant 75 minuts a 190 graus de temperatura. Ruixem la carn de tant en tant amb el seu propi suc.
  Donem la volta als quarts i els untem per el altre costat en llard de porc; agreguem sal i aigua si fa falta.
  Introduïm els plats una altre vegada al forn durant 35 minuts.
  Quan està gairebé feta la carn, la ruixem amb el suc de mig llimona i la tornarem a ficar en el forn durant uns 15 minuts, fins que estigui dourada.
  Presentarem i trinxarem la carn en el mateix plat de fang i la servirem ben calenta.
  Us animo a preparar aquesta deliciosa recepta i bon profit.
  M. Ángeles Sanz S2

 21. Jose Antonio Rosales Estruch

  29 gen. 12
  18:45 #

  Castelldefels, 29 de gener 2012.

  INEM de Gava,
  Departamen de treball

  Estimat Senyor,

  Us trameto, adjunta, una copia compulsada de la resolució que ha signat el director de la seva oficina amb data 12/01/2012 on indica el meu dret a la subvencio que vaig demanar el pasat 20/10/2011.
  Desafortunadament fins avui dia, no he rebut cap subvenció en la meva compta i es per aixo que l’envio aquesta carta amb el clar objetiu de demanar la colaboracio de la seva oficina per resoldre aquesta incomoda situació.
  Atentament i segur de la seva atenció,

  Jose Antonio
  Carrer del ferrocarril, 41
  CP 08860,Castelldefels.
  mobil: 666 66 66 66.

  Jose Antonio I2

 22. María

  29 gen. 12
  18:45 #

  La meva experiència com a catalana no parlant.

  Vaig néixer a Gavà, per tan sóc catalana, però això no vol dir que domini el català.
  La meva situació és la següent: Les meves arrels no són catalanes i la meva família parla castellà. Les meves amistats més íntimes tenen la mateixa situació que jo, nascudes aquí però són catalanes no parlants. En el treball m’obligo a parlar en català, però com no és la meva llengua habitual no tinc la destresa suficient com per a sentir-me segura i mantenir una conversa fluïda.

  Tinc amics catalans pels quatre costats, però per tots els motius que he explicat abans, els tenen “l’amabilitat” de parlar-me en castellà, no per ells, més be per mi.

  Recordo que quan tenia una entrevista de treball ho passava molt malament, simplement perquè cabia la possibilitat de que em parlessin en català; o quan tenies un amic i els seus pares et parlaven en català, quin compromís… (encara em segueix passant!)

  En fi, una sèrie de situacions que no et fan sentí bé, jo mateixa m’he tancat per la inseguretat que em dóna no dominar l’idioma. Entres en una espiral que no t’afavoreix, no parles per vergonya a equivocar-te, per la qual cosa no aprens, resultat: mai ho dominaré.

  Ara he decidit rectificar i aprofitar les situacions que em brinda la vida per practicar i aprendre aquesta llengua que sempre m’ha agradat i que tan mal de cap em dóna.

  Ànims a tots.

  María Moreno S1

 23. Nieves MªJerez (I1)

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  Tinc que fer una nota mitjanament formal, avui puc estar més relaxada davant de la pantalla, no treball aquesta tarda i és una tranquil · litat mental.

  Atentament als srs. polítics.
  Castelldefels, 29 desembre 2012

  Avui dia hem d’estar contents els que tenim un lloc de treball, però i tots els altres que han de seguir pagant, tinguin o no tinguin per pagar, realment on estan les ajudes o les facilitats, per pagar, els bancs des de fora semblen que te les donen, però realment, només miren pels seus interessos com sempre.

  Salutacions

  Nieves Jerez (I 1)

 24. Annabel

  29 gen. 12
  18:45 #

  L’experiència que explicaré tot seguit és la història de la meva trobada amb el desert.
  Sóc com moltes persones una apassionada dels viatges però no em trobareu crec que mai en grans ciutats, sinó en espais de tranquil · litat. Sempre he volgut anar a llocs amb pau, per després portar a la motxilla una mica. Així va començar el meu destí. Estava en un país que tenia desert i un dels dies de la meva estada allà era passar un dia al desert. Ens van aixecar molt d’hora i no sabia que sensació em produiria aquest lloc. El camí en cotxe va ser llarg, però … va merèixer la pena. Ens estaven esperant els camells. Vaig començar a endinsar-me per aquest lloc en silenci on només s’escolta el vent i on sembla que la sorra fa onades. Després d’una estona ens parem i baixem dels camells. Vaig mirar al meu voltant i sembla mentida que un lloc així estigui sempre en moviment, les dunes canvien de lloc constantment. Em vaig asseure i la sensació de tornar-me petita en aquella immensitat de pau, tranquil · litat, silenci … em va envair.
  Va ser un dia ple d’emocions i de descobriments. Menjar en un oasi, viure durant unes hores amb els costums de la gent que viuen allà, explicant històries i alguna llegenda.
  Abans de caure el sol ens vam anar i veure un capvespre al desert … ha estat de les experiències millors per a mi.

  Annabel Silva S1

 25. LOURDES I3

  29 gen. 12
  18:45 #

  TIMGADN S.A.
  C/MOIA, 7-9
  08213- POLINYA
  TEL: 937130265

  CM LASER
  C/BASILEA, 12
  08210- BARBERA DEL VALLÉS

  Benvolguts senyors,

  Ens plau posar-nos en contacte amb vostès amb el objecte de sol·licitar informació sobre els productes que fabreiquen, ja que volem estudiar la possibilitat de fer una comanda.

  Els preguem que ens envïin el catàleg dels seus articles, i que ens indiquin el termini de lliurament, els tipus de pagaments .

  Esperant rebre noticies seves, m’acomiado atentament.

  TIMGADN S.A.

  Lourdes Sanchez
  Cap de compres

  Polinya, 27 de gener de 2012
  lourdes I3

 26. Verónica

  29 gen. 12
  18:45 #

  Verónica S3

  Jo Verónica Rama amb DNI 59846559 A amb domicili en C/ de la justícia nº 26 4t municipi de Gavà província de Barcelona,

  esposo que:

  l’estat de L’Avinguda Tarradelles es deplorable pels següents motius:

  el terra es impracticable degut al aixecament de les rajoles,
  els arbres ,que sempre han sigut els protagonistes d’aquesta gran avinguda, ja no suposen un plaer al seure a sota d’ells sinó el contrari son un obstacle i perill degut a l’enfonsament de les seves branques.
  Els bancs de fusta,on solia seure la gent a petar la xerrada, estan esquerdats i en molts casos trencats.

  Sol•licito:

  La reparació de tots el danys en les estructures, el manteniment i conservació de l’avinguda per tal de que aquesta recuperi el lloc que li pertany en el municipi.

 27. Yvonne

  29 gen. 12
  18:45 #

  Pa de tres minuts

  Dificultat: baixa
  Temps de preparació: 3 min
  Temps de cocció: 1 h

  Ingredients:

  – 1 cub (25 g) de llevat fresc
  – 450 ml d’aigua tíbia
  – 500 g de farina integral
  – 50 g de llavors de gira-sol
  – 50 g de sèsam
  – 50 g de llinassa
  – 2 culleretes de sal
  – 2 cullerades de vinagre

  Preparació:

  1. Barreja el llevat amb l’aigua fins que quedi desfet.
  2. Afegeix tots els ingredients i treballa bé la massa amb una cullera o la mà.
  3. Engreixa un motlle allargat ( de capacitat d’1 l) amb oli, mantega o margarina i posa-ho al nivell mitjà al forn fred.
  4. Enfornar a 200 graus durant 60 minuts. Treu el pa del motlle i si cal torna a posar-ho al forn durant uns 10 minuts més.

  Es poden substituir les llavors per panses, nous, ametlles, etc.
  Es pot gaudir d’aquest pa durant uns 3 dies com a mínim cobrint la part tallada.

  Bon profit!
  Yvonne (S2)

 28. Mónica Fidalgo de Dios

  29 gen. 12
  18:45 #

  Mónica Fidalgo I3, carta formal

  Barcelona, 29 de gener de 2012.

  Bon dia,

  Em dic Mónica i sóc la inquilina del pis de Comte d’Urgell, Nº 68, pp primera de Barcelona.

  El motiu d’aquesta carta és comunicar-li la baixa del segur de llar que tenim contractat amb vostès i que venç el pròxim 16 de febrer.

  Per a qualsevol informació addicional que necessitin es poden posar en contacte amb mi en el següent telèfon:679985844.

  Atentament

  Mónica Fidalgo

 29. Alicia Garcia S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  Alicia Garcia
  C/. Jaume Petit, 20B
  08859 – BEGUES

  Ajuntament de Begues
  Avda. Torres Vilaró, 4.
  08859 – BEGUES.

  EXPOSO:

  Qué soc una ciutadana del poble de Begues, i voldría posar al seu coneixement, que entre el carrer Jaume Petit i el carrer Sant Domenech, n´hi ha una senyal de direcció, que senyala on es troba els bombers.

  Qué aquesta senyal está justament al encreuat de la vorera, concretament al tall de la mateixa, al costat del pas de vianants, i la seva base, está a una altura mitjana d´un metre sisanta.

  Qué és per aixó que viu comunicar-vos, que quan pasem, em d´anar amb molta cura per no donar-nos al cap o a la cara. Si anem despistats, o mirant a un altre lloc, més d´un veí s´ha donat de cara amb la senyal.

  Qué es per aixó,

  SOL.LICITO:

  Qué canviïn la senyal d´ubicació o possin la base de la senyal a una altura que no causi accidents.

  Atentament,

  Alicia Garcia

  Begues, 29 de Gener de 2012.

 30. Jordi Tormo - S3

  29 gen. 12
  18:45 #

  Begues, 29 gener 2012
  Viatges Iberio
  C / Major, 5
  08859

  Senyors meus:

  El passat mes de desembre vaig realitzar amb la meva família, durant una setmana, un viatge organitzat per la seva agència a Cuba. Inicialment vostès ens van oferir una sèrie de serveis: un hotel de cinc estrelles, a prop del mar, amb servei de tot inclòs i guies professionals que ens orientarien durant els nostres dies d’estada a l’illa.

  Malauradament, els problemes van començar quan vam arribar a Cuba, el nostre equipatge s’havia perdut i no hi havia ningú de la seva companyia per ajudar-nos. En arribar a Cayo Largo ens vam trobar amb una desagradable sorpresa: L’hotel estava a quatre quilòmetres del mar. El recinte estava realment brut, l’aire condicionat no funcionava, no hi havia disponibilitat de begudes fredes i el servei de tot inclòs deixava molt a desitjar doncs més de la meitat dels productes que s’oferien en els menús del restaurant no es podien servir als clients per problemes de logística de l’hotel.

  En conseqüència, reclamo danys i perjudicis pel no compliment de les condicions ofertes per vostès en aquest viatge.

  Espero la seva resposta, comunicant-li que si no es produeix en un termini prudent , iniciaré un altre tipus de gestions.

  Els saluda atentament,

  Jordi Tormo

 31. Miriam Ruiz

  30 gen. 12
  18:45 #

  L’experiència que explicaré és la part d’un viatge pel nord de l’Argentina. Va ser en un poble que es diu Calafate, conegut per les seves vinyes i la seva bellesa, a la província de Salta.
  La història va començar quan el meu company i jo vam anar a demanar informació turística per començar a planejar la nostra estada al lloc. Ens vam trobar un noi que tenia una agència d’informació turística, però que a més a més, ell mateix havia fet molts viatges a tot arreu. Doncs, quan li vam preguntar que podíem fer, ens va recomanar un viatge en bicicleta pel gorja de 50 km. que arribava fins una muntanya que es deia “Garganta del Diablo”.
  També ens va mostrar les seves fotos creuant el desert en bicicleta!. Ens va advertir que tindríem que tenir un bon estat físic per fer-ho. Tant a mi com al meu company ens va agradar la idea, i jo personalment viatjava cada dia en bicicleta i preferia aquest medi de transport a qualsevol altre, així que ens vam decidir immediatament a fer-ho.
  Ens va informar tots els detalls necessaris per la travessia: llogar les bicicletes, preparar els queviures; però el més important, era que el viatge s’havia de fer baixant pel gorja i a una hora precisa del matí quan el vent sigui a favor nostre, així doncs, havíem de prendre un autobús fins al final i des d’allà començar a baixar.
  El viatge va ser increïble!, el camí que travessava el gorja era tranquil, ple de muntanyes amb tants diferents colors i formes, que es dibuixaven figures inimaginables tallant-se sobre el cel. A vegades semblava perillós perquè la sorra sobre el camí feia que les bicicletes rellisquessin.
  En el fons del meu cor, també pensava que era una bogeria i em preguntava si era capaç d’arribar fins al capdavall. Però a la fi, l’aventura va ser màgica i no sé com, però hi vam arribar a la tarda, tan feliços que no sentíem el cansament i vam acabar prenent raïms que es venien als petits indrets del poble.
  MIRIAM SI

 32. Natalia Garcia I3

  30 gen. 12
  18:45 #

  Viladecans 30 de Gener 2011.

  Jo Natalia Garcia com presidenta de la comunitat de veïns situada en l’avinguda fraternitat; em dirigeixo a vostè com a administrador de la mateixa, per fer-li arribar la meva queixa sobre l’estat de la porta de sortida de la finca.

  Fa un mes que la porta va ser arrencada pel vent, i encara a data d’avui, no han vingut a reparar-la. Entengui que això ens provoca una sensació d’inseguretat, ja que deixa la finca oberta a qualsevol persona que vulgui accedir a ella.

  Prec ens faciliti una solució el més ràpid possible.

  Atentament

  Natalia Garcia

 33. Milena Novas

  05 febr. 12
  18:45 #

  Milena Novas – I3

  Milena Novas Fernández
  c/ dels Arenys, 7
  08860 Castelldefels

  Sra. Francesca Ruiz Perales
  Directora Biblioteca Jurado
  c/ Salamanca, nº 45
  08860 Castelldefels

  Distingida senyora,

  Em dirigeixo a vostè per presentar-me, presentar al meu treball com artista i proposar-li una possible col·laboració amb un nou projecte que hi estic treballen.
  En primer lloc, i com ja he dit, voldria presentar-me. Sóc Milena Novas, veïna de Castelldefels ja fa més de 17 anys. Durant els últims 7 anys he estat treballant com a dissenyadora gràfica a la nostre ciutat, però encara que aquesta sigui la meva professió, he reprès durant els últims dos anys el meus estudis en la carrera de Belles Arts – Universitat de Barcelona.
  Pel que fa a la universitat, em trobo el últim any de carrera, i com a treball de fi de curs, s’ha m’ha proposat la realització d’una intervenció artística a la Biblioteca de Belles Arts – Campus Diagonal.
  Ja fa dies també, que els veïns de Castelldefels em rebut la noticia, mitjançant els medis de comunicació, que la nova Biblioteca de Castelldefels obrirà portes al públic el proper 23 de abril de 2012, i al asabantarme de la grata noticia vaig pensar que seria un gran plaer poder treballar sobre la Biblioteca del que es el meu poble, en lloc de de Biblioteca del Campus Universitari. O vaig proposar a la Universitat i ells han acceptat la proposta. Ara falta lo més important, i més complicat, mostrar el meu projecte i convèncer-us a vosaltres.
  Finalment explicar-li que es tractaria de una intervenció artística de petita escala, encara que de gran profunditat, dirigida per la Prof. Maria Angeles Viladumiu Canela, Doctora en Escultura, i que a part del element plàstic, la obra te la intensió de fomentar la lectura mitjançats un discurs artístic.
  Es així, doncs, que si es del vostre interes, o encara que sigui per pura curiositat, em poso a la seva disposició per presentar-li el projecte, i en el cas de que agradés poder fer possible aquesta col.laboració.

  Una salutació cordial

  Milena Novas

  Barcelona, 27 de gener de 2012

 34. Imma Peris

  11 febr. 12
  18:45 #

  Imma Peris Comas
  C. de Girona,34
  08027 Barcelona

  Supermercats Superfresc
  Pol. Ind. Les Aguiles
  C. de les Flors, 89
  Zona Franca
  08056 l’Hospitalet de Llobregat

  Senyor,
  El motui d’aquesta carta ès per presentar-los una queixa. Sóc cilent habitual d’aquest establiment des de fa 10 anys, en general l’atenció dels dependents i caixeres sempre ha estat correcte, però avui m’ha
  passat un fet pel qual m’he quedat molt deceguda.
  Normalment, com la compra que faig és per tot el més i el carro és ple fins al cademunt, ja saben que han de portar-m’ho després a casa i sempre a la mateixa hora, de les dotze a les dues que és quan jo acostumo a ser-hi. Avui, a tres quarts d’una i veient que encara no m’ho havien portat els he trucat i m’ha atès una senyoreta bastant desagradable i m’ha contestat que ja m’ho portarien quan poguessin i ha penjat el telèfon sense més explicacions.
  Espero que la meva queixa serveixi perquè no es torni a repetir una situació com aquesta.

  Atentament,

  Imma Peris Comas
  Barcelona, 20 de febrer de 2012 S2

 35. Raul Sevillano - I2

  11 febr. 12
  18:45 #

  11/02/2012

  Estimat avi,

  Com estás?
  Espero que la neu caiguda aquest dies no faci que et quedis a casa. Jo sé que t’agrada molt passejar cada dia fins al voltant del carrer, visitar els teus amics dels bars i prendre amb ells el teu “zurito”.
  Aqui a Barcelona no hi ha neu, i tu saps com m’agrada a mi la neu. Hauré d’anar a visitar-te per portar-me una poca.
  Com saps em passo tota la setmana a Valencia per la feina i allà tampoc hi ha neu. Pero tenim molt fred perque fa fred i la nau és buida, no tenim cap calefacció. L’altre dia el ferreter va fer-nos una visita i ens va regalar una petita estufa per als peus. Tenim molta feina i com a molt aviat pleguem tots el dies a las set de la tarda, arribem a l’hotel, baixem per sopar i caiem morts al llit.
  Bé, desitjo que tot et sigui bé.

  Una abraçada.

  Raul.

 36. Susana Sanroman

  23 febr. 12
  18:45 #

  Susana Sanromán I1

  Antonia,

  Gràcies per fer-te càrrec de la nena avui. Et deixo una borsa amb roba preparada i pitets.
  També t’he posat la medicina, tens que donar-la-hi cada sis hores.N’hi ha que dutxar-la i preparar-li el menjar, ja que no tornaré fins a las tres. Avui el tocaria una mica de verdura, fa temps que no la menja.
  Intenta que faci una mig diada.

  Gràcies un altre cop

  Susana


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes