1. Amparo Atencia S3

  27 febr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Gavà
  Plaça Balmes, s/n
  08850 Gavà

  Distingit senyor,
  Recentment s’ha portat a terme unes reformes a la cruïlla entre els carrers de Sant Martí i del Treball, amb la intenció de millorar l’accessibilitat a les voreres per a persones amb mobilitat reduïda. El resultat és que la vorera horitzontal es redueix a un franja estreta, mentre que a la resta el desnivell és prou elevat com perquè hi hagi risc que una cadira de rodes bolqui cap a la carretera. Amb un cotxet infantil es pot intentar controlar el desnivell, però amb dificultat. La major part de veïnat és gent gran que prefereix baixar de la vorera abans del pendent que no pas arriscar-se a passar-hi.
  El resultat de l’obra ha empitjorat, en comptes de millorar les condicions d’accessibilitat.
  Està previst reconsiderar la tipologia de gual aplicat i refer la vorera, aplicant-hi una solució més satisfactòria ?
  Resto a l’espera de rebre la seva resposta.
  Atentament,

  Amparo Atencia

  Gavà, 19 de gener de 2012

 2. Meritxell Ballús S3

  28 febr. 12
  18:45 #

  Rosa Capdevila
  C/ Jaume I, 10, 2n.2a.
  08912 Barcelona

  Atenció al client
  C/ Jaume I, 25
  08912 Barcelona

  Fa pocs dies vaig venir a comprar un aspirador. Em va atendre el Sr. Jaume Escudell, ell em va aconsellar i ajudar a escollir el producte.

  Després de funcionar un curta estona, l´aparell es va apagar i no estava fent pas un mal ús.
  L´apirador estava defectuós i em va costar una quantitat considerable de diners.

  M´agradaria que producte fos reemplaçat d´immediat o bé, pogués tornar l´aparell i així que em retornessin els diners.

  Atentament,

  Rosa Capdevila

  Barcelona, 24 de gener de 2012

 3. Montse M.O.(S3)

  29 febr. 12
  18:45 #

  Bona nit companys!
  Aquesta és la darrera versió de la meva carta de reclamació.

  Josep Oriol Masoliver
  C/San Lluís 19, 4.1
  Gavà

  Ajuntament de Gavà
  Punt d’Atenció al Ciutadà
  Plaça de Jaume Balmes, s/n
  Gavà

  Senyors,
  El motiu d’aquesta carta es presentar-vos una queixa pel funcionament de l’Espai Maragall situat al Passeig Maragall 18 de Gavà.
  El passat divendres 13 de maig a les 19h volia assistir a l’espectacle de dansa organitzat pel Grup de Joves Dansaires de Vilafranca.El programa d’actes especificava un preu de 8 euros per persona.En arribar a les taquilles em diuen que són 10 euros, que havia hagut un error d’imprenta.
  No tinc cap queixa de la persona encarregada de les taquilles, molt correcta en tot moment però que no em va donar cap solució.Finalment, vaig pagar l’entrada i vaig veure l’espectacle.
  Ja que el citat centre depèn de l’Ajuntament us escric per sol.licitar-ne el reembossament.
  Confio de rebre ben aviat una resposta.
  Atentament,

  J.O.Masoliver(signatura)

  Gavà, 15 de maig de 2010.

 4. ROSA S2

  01 març 12
  18:45 #

  Rosa S2, vaig a fer una recepta que a casa ens agrada molt.
  RAP AMB ESCAMARLANS I CAMA-SECS O MOIXERNONS:
  Ingredients per a 4 persones:

  :-1kg de reap
  -1kg d`escamarlans
  -1 ceba
  -1 pebrot vermell
  -100 g de nata líquida
  -1/2kg de cama-secs o moixernons
  -1 got de vi blanc
  – 3 o 4 cullerades de tomàquet
  – oli, sal i pebre.
  Elaboració:
  Primer, sobregirem la ceba amb el pebrot vermell. Tot seguit, afegirem en aquest sofregit els bolets i ho ofegarem ben ofegat.

  Desprès en una paella a part, tirem el vi blanc, una cullerada de tomàquet i la nata líquida i ho tenim a un foc fluixet perquè es vagi reduint. Quan ja estigui reduit incorporeu el sofregit
  dels bolets, remenant uns 10 minunts.

  Per acabar, en una altra paella amb una mica d ` oli saltarem el peix ben salpebrat. Un cop el tenim saltat el coloquem amb una plata i hi aboquem la salsa per damunt. Guarnim amb el escamarlans passats per la planxa.,

  ROSA S2

 5. Amparo Atencia S3

  01 març 12
  18:45 #

  Versió final del text.

  Amparo Atencia
  C/ Sant Martí, 30 pta. 1ª
  08850 Gavà

  Ajuntament de Gavà
  Plaça Balmes, s/n
  08850 Gavà

  Distingit senyor,
  L’interès de la present és per informar-lo que recentment s’han portat a terme unes reformes a la cruïlla entre els carrers de Sant Martí i del Treball, amb la intenció de millorar l’accessibilitat a les voreres per a persones amb mobilitat reduïda.
  El resultat és que la vorera horitzontal es redueix a una franja estreta, mentre que a la resta el desnivell és prou elevat com perquè hi hagi risc que una cadira de rodes bolqui cap a la carretera. Amb un cotxet infantil es pot intentar controlar el desnivell, però amb dificultat. La major part de veïnat és gent gran que prefereix baixar de la vorera abans del pendent que no pas arriscar-se a passar-hi. Així dons, l’efecte de l’obra ha empitjorat, em comptes de millorar les condicions d’accessibilitat.
  Està previst de reconsiderar la tipologia de gual aplicat i refer la vorera, aplicant-hi una solució més satisfactòria?
  Resto a l’espera de rebre la seva resposta.

  Atentament,
  Amparo Atencia
  Gavà, 19 de gener de 2012

 6. Lidia Claverí

  01 març 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S2
  Crema catalana
  Per a 4 persones
  5 rovells d’ou
  125 g de sucre
  40 g de sucre (per cremar la crema)
  20 g de midó de blat
  800 ml de llet
  1 escorça de canyella
  Pell de mitja llimona
  Preparació
  Agafeu un bol i barregeu-hi els rovells d’ou, el midó de blat i una tassa de llet freda, i procureu que no hi quedin grumolls. Poseu la llet que queda en un cassó i feu-la bullir juntament amb sucre, la canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu aquesta llet a la barreja dels rovells d’ou ben a poc a poc, sense deixar de treballar-la amb una batedora de barnilles manual. Poseu una altra vegada al foc aquesta preparació, sense deixar de remoure i, abans de bullir, retireu-la del foc. Aboqueu la crema en cassoletes de fang individuals i deixeu que es refredi a temperatura ambient. Finalment, empolvoreu-la amb sucre en pols i cremeu-la amb pala de cremar.

 7. ROSA S2

  01 març 12
  18:45 #

  Versió final del text.

  Rosa S2, vaig a fer una recepta que a casa ens agrada molt.
  RAP AMB ESCAMARLANS I CAMA-SECS O MOIXERNONS:
  Ingredients per a 4 persones:

  :-1kg de rap
  -1kg d`escamarlans
  -1 ceba
  -1 pebrot vermell
  -100 g de nata líquida
  -1/2kg de cama-secs o moixernons
  -1 got de vi blanc
  – 3 o 4 cullerades de tomàquet
  – oli, sal i pebre.
  Elaboració:
  Primer, sofregirem la ceba amb el pebrot vermell. Tot seguit, afegirem en aquest sofregit els bolets i ho ofegarem ben ofegat.

  Després en una paella a part,hi tirem el vi blanc, una cullerada de tomàquet i la nata líquida i ho tenim a un foc fluixet perquè es vagi reduint. Quan ja estigui reduït hi incorporeu el sofregit dels bolets, remenant uns 10 minunts.

  Per acabar, en una altra paella amb una mica d ` oli saltarem el peix ben salpebrat. Un cop el tenim saltat el coloquem amb una plata i hi aboquem la salsa per damunt. Guarnim amb el escamarlans passats per la planxa.,

  ROSA S2

 8. María del Carmen

  01 març 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

  Us explicaré una anècdota divertida: a principis de juliol em van trucar per a una entrevista de treball.
  Em van dir que trucaven de l’agència de treball Plus, en referència a l’oferta de secretària administrativa a la qual m’havia inscrit. Volien saber si estava interessada a tenir una entrevista personal amb el cap d’administració del centre mèdic MAS. Com li vaig dir que sí, em van dir que em presentés el dilluns que ve a les deu del matí, al carrer Mallorca, número 17 i demanés pel Dr. Romàn.
  Quan vaig arribar al centre mèdic-assistencial, em van fer passar i em van demanar que esperés a la sala principal que ja em cridarien.
  Mentre esperava, observava el lloc, que era una mica depriment per la seva mala conservació i, també perquè la gent que arribava al centre no eren precisament el tipus de pacients que es veuen cada dia en aquests llocs. Després d’una llarga estona vaig veure que l’últim pacient que arribava tancava la porta amb clau. Si la seva semblança em feia una mica de por, quan vaig veure que tancava la porta em vaig agafar un fred per tot el
  cos que em vaig quedar paralitzada. Arribat això m’adono que era un centre d’assistència al drogodependent i que als pacients els deixaven anar a fumar fora un cigarret i després, perquè no se n’anessin sense la revisió obligatòria, els vigilaven perquè tornessin i per això després tancaven la porta amb clau perquè no poguessin escapolir-se.
  Després d’estar una llarga estona de més de quaranta minuts esperant ,que em van semblar eterns i, quan van obrir la porta perquè el pacient atès s’anés a casa, jo vaig pensar en veu baixa: ara o mai! i llavors, em vaig acostar al recepcionista i li vaig dir que també sortia per un cigarret i que de seguida tornava.
  Una vegada fora no em donaven les cames per córrer. Ja em podia cridar el Dr. sí, que segur que em trobava.

 9. Jose Luis

  02 març 12
  18:45 #

  José Luis González Torras. S2

  Versió final del text (amb una mica de sort).

  RECEPTA. CORDER AL FORN

  Ingredients:

  -1 espatlla de corder

  -3 patates grans

  -3 tomàquets ratllats

  -1 pastanaga,
  -1 porro

  -1 ceba

  -1 poma

  -herbes aromàtiques (jo he fet servir orenga i farigola o timó)
-mel de flors

  -1 got de vi blanc

  Preparació:

  1. Tallem el corder a dauets. El salpebrem i el dipositem al fons d’una safata apta per a forn.

  2. Tallem les verdures (la pastanaga, la ceba, el porro i la patata) i les posem per sobre del corder.

  3. Hi tirem el tomàquet triturat per sobre, un got de vi blanc i un bon raig d’oli d’oliva. Ho introduïm al forn pre-escalfat a 180º i ho deixem coure uns 30 minuts.

  4. Passat aquest temps, obrim el forn per afegir-hi: la poma tallada a dauets, les herbes aromàtiques i un toc de mel de flors per sobre el corder. Deixem coure fins que la carn estigui feta (uns 10 o 15 minuts més)

  Espero que us agradi. Bon profit!

 10. Mayte Fusté S3

  03 març 12
  18:45 #

  Mayte Fusté S3

  Ferreteria Pepito
  c/Aribau, nº1
  08830 Barcelona

  Ceys, s.a.
  Rambla Just Oliveras,nº1
  08907 Hospitalet

  Catelldefels, 23 de gener de 2012.

  Amb data 20/1/2012 vam rebre l´albarà núm.300231548 en el qual la referència 505002 indica que han d´arribar 25 u. i en obrir la capsa n´hi falten 2.

  Necessitem que ens abonin aquestes unitats, el més aviat possible.

  Salutacions.

  08907 Hospitalet

 11. Marián s3

  04 març 12
  18:45 #

  Carta de reclamació: Marián S3

  Marian Rojas Domínguez
  C/Joana Raspall, 19
  08980 Sant Feliu de Llobregat

  Arquitectura Vilafranca
  C/Balmes, 14
  08014 Sant Boi de Llobregat

  Senyors ,

  El 2 de gener d’aquest any vaig contractar el servei del vostre arquitecte David Molins per a realitzar el projecte de reforma del meu pis, ubicat al carrer Riera Blas, 15 de Sant Boi de Llobregat. Vam signar un contracte on vam pactar que finalitzaria el projecte en dues setmanes.

  El motiu de aquesta carta és que desprès de quatre setmanes el projecte segueix pendent de finalització. Cada dia que passa estem perdent diners perquè no podem entrar a viure al nostre nou pis, i hem de continuar pagant el lloguer de la nostre vivenda actual.

  Per tot això, us demanem que prengueu des de la direcció de la vostra empresa, les mesures necessàries per a que aquesta setmana ens entregueu la feina finalitzada.

  Atentament,
  Marian Rojas Domínguez

  Barcelona, 23 de gener de 2011

 12. Miriam Ruiz

  05 març 12
  18:45 #

  VERSIÓ FINAL TEXT
  L’experiència que explicaré, és la part d’un viatge pel nord de l’Argentina. Va ser en un poble que es diu “Calafate”, en la província de Salta, conegut per les seves vinyes i la seva bellesa.
  La història va començar quan el meu company i jo vam anar a demanar informació turística, per començar a planejar la nostra estada. Ens vam trobar un noi, que tenia una agència d’informació turística. Però, a més a més, ell mateix havia fet molts viatges a tot arreu. Doncs, ens va recomanar un viatge en bicicleta per la “Quebrada de Cafayate”. Un camí per una gorja de 50 km. , que arribava fins una muntanya, la “Garganta del Diablo”.
  També ens va contar que ell havia creuat el desert en bicicleta!. Ens va advertir, que hauríem de tenir un bon estat físic. Tant a mi com al meu company ens va agradar la idea. Jo personalment viatjava cada dia en bicicleta i preferia aquest mitjà de transport a qualsevol altre. Així que ens vam decidir immediatament a fer-ho.
  Ens va informar, tots els detalls necessaris per la travessia: llogar les bicicletes, preparar els queviures. Però, el més important, era que el viatge s’havia de fer baixant per la gorja i a una hora precisa del matí. I que el vent sigui a favor nostre. Així doncs, havíem de prendre un autobús fins al final del camí i des d’allà començar a baixar.
  El viatge va ser increïble!. El camí que travessava la gorja era tranquil, ple de muntanyes. Amb diferents colors i formes, que dibuixaven figures inimaginables, tallant-se sobre el cel.
  A vegades semblava perillós, perquè la sorra sobre el camí feia que les bicicletes rellisquessin. En el fons del meu cor, també pensava que era una bogeria. I em preguntava, si era capaç d’arribar fins al capdavall. Però a la fi, l’aventura va ser màgica, i no sé com, hi vam arribar a la tarda. Tan feliços que no sentíem res de cansament. I vam acabar prenent raïms que es venien en petits indrets del poble.

  MIRIAM S1

 13. MARÍA BERDASCO

  05 març 12
  18:45 #

  VERSIÓ FINAL TEXT (INTERMEDI 2)

  Castelldefels, 23 de Gener de 2012

  Hola Anna,

  Com estàs? Espero que tot et vagi bé.

  Jo ja estic de tornada a Barcelona, després d’haver estat uns dies de vacances. Vaig anar a Alemanya i vaig estar amb el Miguel. Ell m’ha donat permís per a comunicar-te una bona notícia: ha aconseguit una feina que li permetrà tornar a Espanya! Estem tots molt contents ja que després de 4 anys a l’estranger, ja el trobem a faltar aquí!

  Estic organitzant una festa de benvinguda a casa meva per al dia 15 de març. Hi podràs venir?

  Espero la teva resposta.

  Un petó,

  MARÍA BERDASCO

 14. Mercè Martorell

  05 març 12
  18:45 #

  Versió final. Anècdota.

  El meu marit i jo, fa uns quans anys, vam fer un viatge a Egipte, uns dies a El Caire i uns altres en un vaixell, un petit creuer pel riu Nil. Un dels dies que anàvem pel riu, vam fer una excursió en una barqueta, i ens vam parar a una petita platja. Ens van dir, que podiem banyar-nos en el riu. Per cert, aigües negres, que no ets veus els peus, es clar.
  De tots els que hi anàvem a la barqueta, unes vint persones, van baixar tres, el meu marit i dos més. Van estar una estoneta, anant i venit, nadant. . ., fins que un altre del grup, des de la barca, va cridar: “he vist un cocodril”, “ve cap aquí”. Haguesiu vist com van sortir correns de dins del riu.
  Es clar, tot va ser una brometa.

  Salutacions,

  Mercè Martorell S1

 15. María

  06 març 12
  18:45 #

  La meva experiència com a catalana no parlant.

  Vaig néixer a Gavà, per tan sóc catalana, però això no vol dir que domini el català.

  La meva situació és la següent: Les meves arrels no són catalanes i la meva família parla castellà. Les meves amistats més íntimes tenen la mateixa situació que jo, nascudes aquí però són catalanes no parlants. En el treball m’obligo a parlar en català, però com que no és la meva llengua habitual, no tinc la destresa suficient com per a sentir-me segura i mantenir una conversa fluïda.

  Tinc amics catalans “pels quatre costats”, però per tots els motius que he explicat abans, els tenen “l’amabilitat” de parlar-me en castellà, no per ells, més be per mi.

  Recordo que quan tenia una entrevista de treball ho passava molt malament, simplement perquè cabia la possibilitat de que em parlessin en català; o quan tenies un amic i els seus pares et parlaven en català, quin compromís… (encara em segueix passant!)

  En fi, una sèrie de situacions que no et fan sentí bé, jo mateixa m’he tancat per la inseguretat que em dóna no dominar l’idioma. Entres en una espiral que no t’afavoreix, no parles per vergonya a equivocar-te, per la qual cosa no aprens, resultat: mai ho dominaré.

  Ara he decidit rectificar i aprofitar les situacions que em brinda la vida per practicar i aprendre aquesta llengua que sempre m’ha agradat i que tan mal de cap em dóna.

  Ànims a tots.

  María Moreno S1

 16. Annabel

  06 març 12
  18:45 #

  L’experiència que explicaré tot seguit és la història de la meva trobada amb el desert.
  Sóc com moltes persones una apassionada dels viatges però no em trobareu crec que mai en grans ciutats, sinó en espais de tranquil · litat. Sempre he volgut anar a llocs amb pau, per després portar-ne a la motxilla una mica. Així va començar el meu destí. Estava en un país que tenia desert i un dels dies de la meva estada allà era passar un dia al desert. Ens van aixecar molt d’hora i no sabia que sensació em produiria aquest lloc. El camí en cotxe va ser llarg, però … va merèixer la pena. Ens estaven esperant els camells. Vaig començar a endinsar-me per aquest lloc en silenci on només s’escolta el vent i on sembla que la sorra fa onades. Després d’una estona ens parem i baixem dels camells. Vaig mirar al meu voltant i sembla mentida que un lloc així estigui sempre en moviment, les dunes canvien de lloc constantment. Em vaig asseure i la sensació de tornar-me petita en aquella immensitat de pau, tranquil · litat, silenci … em va envair.
  Va ser un dia ple d’emocions i de descobriments. Menjar en un oasi, viure durant unes hores amb els costums de la gent que viuen allà, explicant històries i alguna llegenda.
  Abans de caure el sol ens vam anar i veure un capvespre al desert … ha estat de les experiències millors per a mi.

  Annabel Silva S1

 17. JOSE ANTONIO ROSALES ESTRUCH

  08 març 12
  18:45 #

  Castelldefels, 29 de gener 2012.

  INEM de Gava,
  Departamen de treball

  Estimat Senyor,

  Us trameto, adjunta, una copia compulsada de la resolució que ha signat el director de la seva oficina amb data 12/01/2012 on indica el meu dret a la subvencio que vaig demanar el pasat 20/10/2011.
  Desafortunadament fins avui dia, no he rebut cap subvenció en la meva compte i es per aixó que l’envio aquesta carta amb el clar objetiu de demanar la colaboració de la seva oficina per resoldre aquesta incomoda situació.
  Atentament i segur de la seva atenció,

  Jose Antonio
  Carrer del ferrocarril, 41
  CP 08860,Castelldefels.
  mobil: 666 66 66 66.

  Jose Antonio I2

 18. Crista Elena Traistaru

  08 març 12
  18:45 #

  Castelldefels, 28 de Gener de 2012

  Estimada Àvia,

  Vull que rebis la meva carta molt punctulamnete, el dia 30 al matí, perquè he calculat molt bé les dates.
  Et desitjo moltes felicitats de tot el meu cor. Resaré aquest dia per tu d’una manera molt especial, demanantli a Déu que et concedeixi moltes alegries i una vida molt llarga.
  T’estimo molt i espero veure’t aquest estiu.
  Aquí tot va bé, amb l’escola i el curs de català (ja estic en el segon trimestre).
  Et envio una abraçada molt forta,
  La teva nebodeta,
  Crista
  Crista Elena Traistaru I2

 19. Milena Novas

  08 març 12
  18:45 #

  Milena Novas I·3

  Milena Novas Fernández
  Tel.999 999 999
  c/ dels Ocells, 7 -08860 Castelldefels

  Sra. Francesca Ruiz Perales
  Directora de la Biblioteca
  c/ Dr. Trueta, 53 – 08860 Castelldefels

  Barcelona, 6 de febrer de 2012

  Distingida senyora,

  Em dirigeixo a vostè per presentar-me, presentar el meu treball com artista i proposar-li una possible col·laboració amb un nou projecte que hi estic treballant.

  Sóc Milena Novas, veïna de Castelldefels des de fa més de 17 anys. Durant els últims 7 anys he estat treballant com a dissenyadora gràfica a la nostra ciutat però, encara que aquesta sigui la meva professió, he reprès durant els últims dos anys el meus estudis de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Em trobo en l’últim any de carrera i, com a treball de fi de curs, se m’ha proposat la realització d’una intervenció artística a la Biblioteca de Belles Arts del Campus Diagonal.

  Ja fa dies, que els veïns de Castelldefels hem rebut la noticia, mitjançant els mitjans de comunicació, que la nova Biblioteca de Castelldefels obrirà portes al públic el proper 23 d’abril de 2012. En assabentar-me de la grata noticia, vaig pensar que seria un gran plaer poder treballar a la Biblioteca del que es el meu poble, en lloc de la Biblioteca del Campus Universitari. Ho vaig proposar a la Universitat i em van acceptar la proposta.

  Es tractaria d’una intervenció artística de petita escala, encara que de gran profunditat, dirigida per la Prof. Àngels Viladumiu Canela (Doctora en Belles Arts) i que a part de l’element plàstic, l’obra te la intenció de fomentar la lectura mitjançat un discurs artístic.

  És així, doncs, que si és del vostre interès, o encara que sigui per pura curiositat, em poso a la seva disposició per presentar-li el projecte, i en cas que agradés, poder fer possible aquesta col·laboració.

  Una salutació cordial,

  Milena Novas

 20. Mª Jose

  08 març 12
  18:45 #

  Mª Jose – I2

  Castelldefels, 25 de gener de 2012

  Estimada Ana,

  Cóm estàs? Fa dies que vull escriure’t però ja saps com és la vida quotidiana: cada nena en una escola, el meu marit que necessita força roba per la feina, preparar el Carnestoltes amb les altres famílies, les extraescolars…
  Vaig tot el dia amunt i avall i acabo tan cansada que a les nits em queden poques ganes d’ordinadors.
  Vosaltres, com vau passar les festes? Com ésta l’Iker? La propera vegada que anem a Donostia hem de fer una bona xerrada per una bona estona.
  Com estàn els teus pares? Els meus ens visiten sovint. Els encanta passar dies jugant amb les nenes i elles, com et pots imaginar, felices amb tantes atencions dels avis.
  Et trucaré en unes setmanes i planifiquem una trobada per pasqua, et sembla?
  Encara que no escrigui sempre, pensem en vosaltres i us estimem molt.
  Rescord i petons a tota la família.

  Una abraçada

  Mª Jose

 21. Mª Jose

  08 març 12
  18:45 #

  Mª Jose – I2

  Castelldefels, 25 de gener de 2012

  Estimada Ana,

  Cóm estàs? Fa dies que vull escriure’t però ja saps com és la vida quotidiana: cada nena en una escola, el meu marit que necessita força roba per la feina, preparar el Carnestoltes amb les altres famílies, les extraescolars…
  Vaig tot el dia amunt i avall i acabo tan cansada que a les nits em queden poques ganes d’ordinadors.
  Vosaltres, com vau passar les festes? Com ésta l’Iker? La propera vegada que anem a Donostia hem de fer una bona xerrada per una bona estona.
  Com estàn els teus pares? Els meus ens visiten sovint. Els encanta passar dies jugant amb les nenes i elles, com et pots imaginar, felices amb tantes atencions dels avis.
  Et trucaré en unes setmanes i planifiquem una trobada per pasqua, et sembla?
  Encara que no escrigui sempre, pensem en vosaltres i us estimem molt.
  Records i petons a tota la família.

  Una abraçada

  Mª Jose

 22. Ana S2

  08 març 12
  18:45 #

  DEFINITIU

  TRENA DE XOCOLATA I AMETLLA

  – nivell de dificultat: fàcil

  Ingredients:

  •10g. de mantega
  •75g.de xocolata de postres
  •1 cullerada sopera de melmelada de gerds
  •1 làmina de pasta de full
  •1 cullerada sopera d’ametlla trossejada
  •1 cullerada sopera de sucre
  • un grapat d’anís

  Elaboració:

  1- Posem la mantega en un cassó amb el foc baixet. Hi afegim la xocolata, prèviament tallada a trossos.
  2- Quan la xocolata comenci a desfer-se, hi afegirem una cullerada sopera de melmelada de gerds o semblant. Remenem perquè quedi tot ben homogeni i apaguem el foc.
  3- Mentre deixem refredar la xocolata, estenem la pasta de full i li fem uns talls en diagonal només als costats, deixem una tira central sense talls, com si fos una espiga, però cap per vall.
  4-Hi posem la xocolata refredada a la tira central i anem plegant els talls cap el centre, per sobre de la xocolata. Alternant les de la dreta amb les de l’esquerra.
  5-Marquem una mica la pasta amb una forquilla i així l’ametlla i el sucre, que hi posarem per sobre, tot seguit, quedaran més adherits.
  6-Escalfarem el forn, hi la posarem a 180ºC durant 20 min. La trena agafarà un color daurat.
  7- Quan la traiem, hi tirem immediatament una mica d’anís per sobre amb l’ajut d’una cullera.
  Es pot presentar acompanyat d’una bola de nata o de gelat de vainilla, i hi posarem un raig del farcit, per sobra.

  Bones postres!!!

  Ana S2

 23. María del Carmen

  09 març 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

  Versió final. Anècdota

  Us explicaré una anècdota divertida: a principis de juliol em van trucar per a una
  entrevista de treball.

  Em van dir que trucaven de l’agència de treball Plus, en referència a l’oferta de secretària administrativa a la qual m’havia inscrit. Volien saber si estava interessada a tenir una entrevista personal amb el cap d’administració del centre mèdic MAS. Com que li vaig dir que sí, em van dir que em presentés el dilluns que ve a les deu del matí, al carrer Mallorca, número 17 i demanés pel Dr. Roman.

  Quan vaig arribar al centre mèdic, em van fer passar i em van demanar que esperés a la sala principal que ja em cridarien. Mentre esperava, observava el lloc, que era una mica depriment per la seva mala conservació i també perquè la gent que arribava al centre no eren precisament el tipus de pacients que es veuen cada dia en aquests llocs. Després d’una llarga estona vaig veure que l’últim pacient que arribava tancava la porta amb clau. Si la seva semblança em feia una mica de por, quan vaig veure que tancava la porta em va agafar un fred per tot el cos que em vaig quedar paralitzada. Arribat això m’adono que era un centre d’assistència al drogodependent i que als pacients els deixaven anar a fumar fora un cigarret i després, perquè no se n’anessin sense la revisió obligatòria, els vigilaven perquè tornessin i per això després tancaven la porta amb clau perquè no poguessin escapolir-se’n.

  Després d’estar una llarga estona de més de quaranta minuts esperant ,que em van semblar eterns i, quan van obrir la porta perquè el pacient atès s’anés a casa, jo vaig pensar en veu baixa:” ara o mai!” i llavors, em vaig acostar al recepcionista i li vaig dir que també sortia per un cigarret i que de seguida tornava.

  Una vegada fora corria amb les cames al cul. Ja em podia cridar el Dr. sí, que segur que em trobava.

 24. Natalia Garcia I3

  10 març 12
  18:45 #

  Viladecans 30 de gener 2011.

  Jo Natalia García com presidenta de la comunitat de veïns situada en l’avinguda fraternitat; em dirigeixo a vostè com a administrador de la mateixa, per fer-li arribar la meva queixa sobre l’estat de la porta de sortida de la finca.

  Fa un mes que la porta va ser arrencada pel vent, i encara a data d’avui, no han vingut a reparar-la. Entengui que això ens provoca una sensació d’inseguretat, ja que deixa la finca oberta a qualsevol persona que vulgui accedir a ella.

  Prec ens faciliti una solució el més ràpid possible.

  Atentament

  Natalia Garcia

 25. lourdes I3

  10 març 12
  18:45 #

  Versió final: Carta formal

  TIMGADN S.A.
  C/MOIA, 7-9
  08213- POLINYA
  TEL: 937130265

  CM LASER
  C/BASILEA, 12
  08210- BARBERA DEL VALLÉS

  Benvolguts senyors,

  Ens plau posar-nos en contacte amb vostès amb l’objectiu de sol·licitar informació sobre els productes que fabriquen, ja que volem estudiar la possibilitat de fer-los una comanda.

  Els preguem que ens envïin el catàleg dels seus articles, i que ens indiquin el termini de lliurament, els tipus de pagaments .

  Esperant rebre noticies seves, m’acomiado atentament.

  TIMGADN S.A.

  Lourdes Sanchez
  Cap de compres

  Polinya, 27 de gener de 2012

  lourdes I3

 26. M. Ángeles Sanz S1

  10 març 12
  18:45 #

  Hola bona nit a tothom,

  Aquí teniu una recepta tradicional del meu poble, lletó rostit a l’estil d’Aranda. Aquesta recepta la preparem per a ocasions especials i és molt senzilla.
  El secret d’aquest plat està en la qualitat de la carn. Es necessita d’un bon producte, sense cap espècie que amagui el seu sabor. La carn de lletó és rosada, pàl·lida i molt tendra i, la millor, de denominació d’origen de raça “churra”.

  RECEPTA DE LLETÓ ROSTIT A L’ESTIL D’ARANDA

  CARACTERÍSTIQUES
  Dificultat: fàcil
  Categoria: carns
  Temps de preparació: 120 min aproximadament
  Quantitat: per a quatre persones

  INGREDIENTS
  – Dos quarts de lletó (2,5 kg en total)
  – 40 g de llard de porc
  – Sal gruixuda marina
  – 4 dl d’aigua
  – Mitja llimona

  PREPARACIÓ
  1. Escalfem el forn uns 10 min a 190 º de temperatura.
  2. Posem cadascun dels quarts de lletó en un plat de fang rodó amb l’interior cap amunt.
  3. Untem la carn amb llard de porc i l’assaonem amb sal.
  4. Fiquem els recipients en el forn i els mantenim durant 75 min.
  5. Ruixem la carn de tant en tant amb el seu propi suc.
  6. Tombem els quarts i els untem per l’altre costat amb llard de porc; hi agreguem sal i aigua si hi fa falta.
  7. Introduïm els plats altra vegada al forn durant 35 min.
  8. Quan la carn està gairebé feta , la ruixem amb el suc de mitja llimona i la tornem a ficar en el forn durant uns 15 min, fins que s’hi hagi enrossit.
  9. Presentarem i trinxarem la carn en el mateix plat de fang i la servirem ben calenta.

  Us animo a preparar aquesta deliciosa recepta i bon profit.

  M. Ángeles Sanz S2

 27. Verónica

  10 març 12
  18:45 #

  Verónica S3
  Aquesta reclamació respón a l’estructura d’un model d’instancia dirigida a l’ajuntament de Gavà.

  INSTANCIA Nº: Ajuntament de Gavà
  Plç Sant Jaume s/n

  Jo Verónica Rama amb DNI 59846559 A amb domicili en C/ de la justícia nº 26 4t municipi de Gavà província de Barcelona,

  esposo que:

  l’estat de L’Avinguda Tarradelles es deplorable pels següents motius:

  el terra es impracticable degut al aixecament de les rajoles,
  els arbres ,que sempre han sigut els protagonistes d’aquesta gran avinguda, ja no suposen un plaer al seure a sota d’ells sinó el contrari son un obstacle i perill degut a l’enfonsament de les seves branques.
  Els bancs de fusta,on solia seure la gent a petar la xerrada, estan esquerdats i en molts casos trencats.

  Sol•licito:

  La reparació de tots el danys en les estructures, el manteniment i conservació de l’avinguda per tal de que aquesta recuperi el lloc que li pertany en el municipi.

 28. Josep A. Aliaga

  10 març 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S2

  RECEPTA DE CUINA (revisada)

  BACALLÀ AMB TOMÀQUET GRATINAT

  Ingredients:

  – 1/2 kg. de bacallà fresc, si és possible.
  – 4 tomáquets madurs.
  – Sal.
  – Farina.
  – 2 ó 3 grans d’all.
  – 1/2 cullerada de sucre.
  – Oli.
  – 1 ceba.
  – 1/2 cullerada de pebre.
  – 1 got de vi blanc.
  – 1 cullerada de pa ratllat.
  – Julivert.

  Preparació:

  1.- Agafem el bacallà i el trossejem. El possem en aigua tot un dia. L’aigua és convenient canviar-la un parell de vegades.
  2.- L’endemà l’assequem i l’enfarinem. Possem oli en una cassola i anem possant els trossos de bacallà fins que veiem que estant doradets.
  Quan arribin a aquest punt els possem en paper de plata preparats per anar al forn.
  3.- A continuació rallem els tomàquets i piquem els alls. Sofregim els alls i hi afegim el pebre. No cal canviar d’oli. Podem fer servir el que hem utilitzat per fregir el bacallà. Ho deixem sofregir a foc lent afegint-hi sal, pebre i sucre. Quan el sofregit estigui hi afegim el vi blanc.
  4.- Ara ja nomès queda possar el sofregit per sobre del bacallà i escampar el pa rallat i una mica de julivert.
  5.- I ja està. Ara nomès cal possar-ho al forn durant 15 minuts.

  Bon profit !!!

 29. Matilde Ojer S1

  11 març 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1

  Us contaré una experiència personal que per mi va ser realment una anécdota però que mai oblidaré.
  El any passat vaig treballar a una empresa on la gran part dels empleats eran emigrants. Em sentía a gust malgrat que el sou era baix. Em van fer un contracte de mes i mig que suposadament es podria haver renovat si els haguès agradat. Quan vaig cobrar la primera nómina em faltaven molts diners. Quan vaig reclamar dient que hauriem de revisar la nómina, el meu cap em va donar un chec amb la diferència, però també em va dir que li agradaba molt com treballava però que no hi estava acostumat que la gent mirés la nómina ni que ningú reclamés res i per tant que quan finalitzés el contracte no em renovaria. Sembla ser que tenia por de que els altres treballadors fessin el mateix.
  L’ultim dia de treball va dir-me que mirés allò com una possibilitat per trobar una feina millor i que sinò trobava res que tornés. La veritat és que els dos rèiem perquè la situació realment era anecdòtica. Però a quin preu tornaria?

 30. Pepa Fernández S1

  11 març 12
  18:45 #

  Versió final : Anécdota

  Això em va passar fa ja bastants anys, quan treballava en una botiga important de Barcelona com a dependenta. Una clienta important, la qual no esmentaré el seu nom, però de les que tenen el seu protocol i guardaespatlles. S’estava provant roba i en cert moment va dir – ara abans d’anar-me’n m’agradaria veure el bany -, jo molt educadament la vaig portar a la cambra de bany, i un cop allà, ella es va posar a riure i em va dir – no, aquest bany no , el que vull és provar-me els vestits de bany -.Vam acaba rient totes dues, ens va agafar el riure ximple i no podíem deixar de riure en tota l’estona.

  Pepa S1

 31. Jordi Tormo - S3

  11 març 12
  18:45 #

  Begues, 29 gener 2012
  Viatges Iberio
  C / Major, 5
  08859

  Senyors meus:

  El passat mes de desembre vaig realitzar amb la meva família, durant una setmana, un viatge organitzat per la seva agència a Cuba. Inicialment vostès ens van oferir una sèrie de serveis: un hotel de cinc estrelles, a prop del mar, amb servei de “tot inclòs” i guies professionals que ens orientarien durant els nostres dies d’estada a l’illa.

  Malauradament, els problemes van començar quan vam arribar a Cuba, el nostre equipatge s’havia perdut i no hi havia ningú de la seva companyia per ajudar-nos. En arribar a Cayo Largo ens vam trobar amb una desagradable sorpresa: L’hotel estava a quatre quilòmetres del mar. El recinte estava realment brut, l’aire condicionat no funcionava i no hi havia disponibilitat de begudes fredes. El servei de “tot inclòs” deixava molt a desitjar perquè més de la meitat dels productes que s’oferien en els menús del restaurant no es podien servir als clients per problemes de logística de l’hotel.

  En conseqüència, reclamo danys i perjudicis pel no compliment de les condicions ofertes per vostès en aquest viatge.

  Espero la seva resposta, comunicant-li que si no es produeix en un termini prudent , iniciaré un altre tipus de gestions.

  Els saluda atentament,

  Jordi Tormo

 32. Beatriz Garcia Mackay

  11 març 12
  18:45 #

  Beatriz s1
  Els explicaré una anècdota que em va passar fa uns mesos a la feina, un dia durant la consulta a la tarda, vaig sortir al passadís a convidar al següent pacient i em va sorprendre que no hi havia ningú a la sala d’espera, després m’havia adonat que tampoc havia cap a les altres consultes. Un administratiu em veu i em diu “has de sortir d’aquí” però no em deia el perquè?; davant la seva insistència vaig anar a buscar la meva bossa i ell m’insistia amb rapidesa. En sortir de l’edifici em va sorprendre veure a tot el personal al carrer, i jo sense entendre, després vaig veure sortir fum per una de les cantonades de l’edifici, vaig comprendre que es tractava d’un incendi, que havia evacuat el personal i que jo vaig ser la última en assabentar-me, jo vaig insistir que la pròxima vegada em avisin aviat, ja que una cosa és l’amor per la feina i una altra és morir per ella.

  gràcies
  Bea

 33. Raul Sevillano - I2

  12 març 12
  18:45 #

  11/02/2012

  Estimat avi,

  Com estás?

  Espero que la neu caiguda aquest dies no faci que et quedis a casa. Jo sé que t’agrada molt passejar cada dia fins al voltant del carrer, visitar els teus amics dels bars i prendre amb ells el teu “zurito”.
  Aqui a Barcelona no hi ha neu, i tu saps com m’agrada a mi la neu. Hauré d’anar a visitar-te per portar-me una poca.
  Com saps em passo tota la setmana a Valencia per la feina i allà tampoc hi ha neu. Pero tenim molt fred perque fa fred i la nau és buida, no tenim cap calefacció. L’altre dia el ferreter va fer-nos una visita i ens va regalar una petita estufa per als peus, mijor que res. Tenim molta feina i com a molt aviat pleguem tots el dies a las set o vuit de la tarda, arribem a l’hotel, baixem per sopar i caiem morts al llit.

  Bé, desitjo que tot et sigui bé.

  Una abraçada.

  Raul.

 34. Yvonne

  12 març 12
  18:45 #

  Pa de tres minuts

  Dificultat: baixa
  Temps de preparació: 3 min
  Temps de cocció: 1 h

  Ingredients:
  – 1 cub (25 g) de llevat fresc
  – 450 ml d’aigua tíbia
  – 500 g de farina integral
  – 50 g de llavors de gira-sol
  – 50 g de sèsam
  – 50 g de llinassa
  – 2 culleretes de sal
  – 2 cullerades de vinagre

  Preparació:
  1. Barreja el llevat amb l’aigua fins que quedi desfet.
  2. Afegeix tots els ingredients i treballa bé la massa amb una cullera o la mà.
  3. Engreixa un motlle allargat ( de capacitat d’1 l) amb oli, mantega o margarina i posa-ho al nivell mitjà al forn fred.
  4. Enfornar a 200 graus durant 60 minuts. Treu el pa del motlle i si cal torna a posar-ho al forn durant uns 10 minuts més.
  Es poden substituir les llavors per panses, nous, ametlles, etc.
  Es pot gaudir d’aquest pa durant uns 3 dies com a mínim cobrint la part tallada.

  Bon profit!

  Yvonne (S2)

 35. Matilde Ojer S1

  15 març 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1 Anécdota revisada.

  Us contaré una experiència personal que per mi va ser realment una anécdota però que mai oblidaré.

  El any passat vaig treballar a una empresa on la gran part dels empleats eran emigrants. Em sentía a gust malgrat que el soy era baix. Em van fer un contracte de mes i mig que suposadament es podria haver renovat si els haguès agradat. Quan vaig cobrar la primera nómina em faltaven molts diners. Quan vaig reclamar dient que hauriem de revisar la nómina, el meu cap em va donar un chec amb la diferència, però també em va dir que li agradaba molt com treballava però que no hi estaba acostumat que la gent mirés la nómina ni que ningú reclamés res i per tant que quan finalitzés el contracte no em renovaria. Sembla ser que tenia por que els altres treballadors fessin el mateix.

  Lúltim dia de feina va dir-me que mirés allò com una possibilitat per trobar una feina millor i que si no trobava res que tornés. La veritat és que els dos rèiem perquè la situació realment era anecdòtica. Però a quin preu hi tornaria?

 36. Susana Sanroman

  16 març 12
  18:45 #

  Susana Sanromán I1

  Antonia,

  Gràcies per fer-te càrrec de la nena avui. Et deixo una borsa amb roba preparada i pitets.
  També t’he posat la medicina, tens que donar-la-hi cada sis hores.N’hi ha que dutxar-la i preparar-li el menjar, ja que no tornaré fins a las tres. Avui el tocaria una mica de verdura, fa temps que no la menja.
  Intenta que faci una mig diada.

  Gràcies un altre cop

  Susana

 37. Imma Peris S2

  19 març 12
  18:45 #

  Imma Peris S2
  Recepta

  Bunyols d’espinacs

  Ingredients per a 4 persones

  – 1/4 de l d’aigua
  – 50 g de mantega
  – 1/2 l d’oli d’oliva
  – 1/4 de kg de farina
  – 4 ous
  – 1/2 kg d’espinacs
  – sal
  – pebre
  – nou moscada
  Preparació:
  1ª Rentem bé els espinacs,els escorrem i trossegem fins que quedin ben esmicolats. A continuació agafem una paella, li posem l’oli i quan estigui calent, li tirem els espinacs a foc mitjà.
  2º Agafem un recipient, (cassola) i preparem una massa,amb l’aigua, la farina, la mantega, la sal, el pebre i l’anou moscada, el posem al foc i quan comenci a bullir, tirarem els ous un a un remanant-ho constantment, tot això es fa a foc molt lent, ho remenem, fins que la massa quedi molt suau, llavors l’hi afegim els espinacs i repetim l’operació de remenar-ho fins que quedi lligat.
  3º Posem l’oli a escalfar amb una paella i quan estigue ben calent, amb una cullera (sopera) anirem tirant la massa a cullerades poc a poc, els fregim i quan ja estiguin fregits els anem traiem i posant a escórrer d’amunt d’un paper secant perquè escorrin l’oli sobrant.

  Guarnició

  Els posem els bunyols en una safata i ho guarnim amb escarola per el contorn i tomaquets cirerols.

 38. Lidia Claverí

  18 abr. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  Lidia Claverí
  C/Morella 1, 08850 Gavà

  Responsable de RRhh
  Acadèmia privada
  Av. Del Mar, 19. 08870 Sitges

  Distingit/ida senyor/a,
  Amb motiu d’aquest escrit és degut a la resposta del anunci de treball exposat en el diari publicat el diumenge.
  Per començar, exposo el meu interès en formar part en el vostre equip, és produït per la motivació que hi tinc en el mon d’educació i formació en el camp de perruqueria.
  D’altra banda la meva motivació és produïda per la meva amplia experiència en aquest camp, i les llargues hores de preparació per desenvolupar la meva feina clara i pedagògica.
  Per acabar la meva formació i personalitat es suficient per ocupar un lloc de treball com el que exposeu en l’article del diari.
  Així doncs us adjunto el meu currículum vita, perquè valoreu la meva experiència i pugueu-lo posar a la vostra disposició per el procés de selecció.
  Atentament,
  Una salutació cordial,

  Lidia Claverí

  Gavà, 18 d’Abril de 2012.

  PS: Per contactar amb mi poseu-vos en contacta a traves del meu mòbil.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes