1. Meritxell Ballús S3

  25 febr. 12
  18:45 #

  Estic contenta i satisfeta de com funciona el curs. Com ja vaig dir un cop, m´ha servit per despertar i sortir una mica de la meva rutina diària, m´ha creat nous reptes i això m´agradat.
  Reconec, però, que no és gens fàcil, la majoria de vegades jo mateixa em faig un embolic amb tantes normes, excepcions, ara si però aqui no, per què?, sembla que quan més sé, menys sé. Dubto molt i crec que això no és gens bo.
  Què he après? Déu ni do, sobretot he tingut temps per recordar, feia temps que no estudiava i m’he posat al dia, tinc clares moltes coses però….què he de reforçar? molt de tot: escriptura, fonètica…
  Em falta treball però estic satisfeta de com ho he portat i de tot allò que aquest curs m´aportat. Penso que encara em falta temps.
  Però… temps al temps!!!

  Meritxell S3

 2. ROSA S2

  01 març 12
  18:45 #

  Hola, estic molt contenta, vaig corregint accents, expressions, etc .. Jo parlava català millor o pitjor de sempre la meva mare era aragonesa i tinc una barreja. El que noto és que jo sola quan dic alguna castellanada que abans no m’adonava intent corregir-la i no dir-la. Mica en mica s`omple la pica diuen…

  ROSA S2

 3. José Luis Gonzalez Torras

  02 març 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S2

  Hola estic molt satisfet de com funciona el curs perquè et crea una sèrie de reptes que tractes d’assolir diàriament i que t’obliga a esforçar-te per aconseguir el objectius marcats, i tot això, amb una autosuficiència guiada amb l’ajuda del tutor.
  Crec que he aconseguit assolir bona part d`aquests objectius. Reconec que n’hi ha un món de excepcions i de regles que no faciliten la feina i que encara et fan dubtar, sobretot a l’hora de escriure.
  Com a millora, sense cap gènere de dubte, l’escriptura encara continuo fen errades.
  Fins al final del curs només ens queda, treball i més treball.

  Salutacions a tots.

 4. Amparo Atencia S3

  02 març 12
  18:45 #

  Hola,

  Sembla que va ser ahir quan vaig començar amb els cursos de distància i ja he fet cinc. Estic satisfeta amb mi mateixa perquè realment , com diu la Meritxell, no és fàcil i dubto amb moltes coses, però ho torno a intentar. Crec que amb el català per la gent que som castellanoparlants, passa com l’euro i les pessetes, sempre fem la traducció i no sempre és bo.
  Realment he après moltes coses, de gramàtica, d’escriptura, de lèxic, comprensió oral, a tuittexar,…. i he de reforçar tot, sempre hi ha coses per aprendre. Crec que encara que em tregui la titulació si és possible continuaré visitant el blog, o els links del SALC que m’han anat molt bé.
  El que més m’ha agradat el mural de lectura i sincerament, amb cada curs es millora una mica.
  Companys ,molta sort per tots els que ens examinem, jo estic molt angoixada per l’examen.

  Amparo S3

 5. Imma Peris

  04 març 12
  18:45 #

  Hola,
  Tot i siguent novell en aquest sistema d’estudi i que de vegades m’he fet una mica d’embolic amb els enllaços, en sento prou satisfeta, encara en falta rodatge i el repte de entrar al twitter, la gramàtica en quant a l’escriptura haig d’apendre a repassar millor els textos abans d’enviar-los i m’estolviaria faltes ortigràfiques, el que m’agrada més és quan ens posen exercicis, encara que haver d’escriure constantment va bé ho reconmec, tot i que quan més hauria menys sé.
  Així que a treballar molt fins al final.
  Salutacions.

 6. Imma Peris

  04 març 12
  18:45 #

  M’he oblidat de posar que sóc del curs S2
  Imma

 7. MARÍA BERDASCO

  05 març 12
  18:45 #

  HOLA!

  És la primera vegada que m’he matriculat a un curs a distància i l’experiència, en general, és bona. Crec que d’aquesta manera treballo més sobre els aspectes en què tinc alguna dificultat. En una classe normal amb molts alumnes, no es pot ser tan individual. De vegades, es repeteixen conceptes que jo ja tinc clars i per contra es passen per alt altres temes que jo no tinc ben apresos. Ara segueixo el meu ritme d’estudi i si tinc dubtes, tinc un tutor!. La part dolenta, és que no puc parlar-lo massa i que en ser autodidacta potser no detecto els meus errors. La valoració final, positiva. O sigui que crec que repetiré!

  MARÍA BERDASCO (I2)

 8. Miriam Ruiz

  05 març 12
  18:45 #

  Aquest curs m’agradat molt. M’ha semblat molt creatiu, ja que hi havien molt de temes nous i interessants. D’altra banda, he començat ha estar més atenta en la utilització quotidiana que faig del català, intentant utilitzar el què he après. Però també, m’ha semblat tot massa ràpid, davant la meva necessitat d’estudiar més, abans de fer les activitats. Pot ser, perquè cada vegada trobo més qüestions per aprofundir el meu aprenentatge.
  MIRIAM S1

 9. Marián s3

  06 març 12
  18:45 #

  Marian S3

  La meva valoració de aquest curs es molt positiva, he après coses noves i he reforçat coneixements que ja tenia. Jo ja havia fet cursos a distància però aquest va incorporar coses noves molt interessants, com per exemple el bloc. Malgrat això, he trobat a faltar les correccions dels textos del bloc. Els pronoms febles van ser el meu mal de cap de aquest curs, però poc a poc vaig millorant.

  Moltes gracies per tot,

  Marian

 10. Lidia Claverí

  07 març 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S2
  Es cert que em vaig matricular en curs a distancia, però el fet de estar tant pendent de reds socials em comporta una falta de temps per adquirir coneixements més assolits de la llengua catalana. Tot i això n’estic aprenen moltes coses i posant-me el dia.

 11. Julio Cervantes - S3

  07 març 12
  18:45 #

  Bona tarda!

  La veritat que no és el primer cop que utilitzo aquest sistema d’estudis a distància i he de dir que estic molt sorprès, sorprès positivament del sistema que s’utilitza aquí. Fent referencia tan als continguts, com a forma de treballar, les facilitats, terminis de lliurament de les tasques i el dinamisme de tot el sistema.

  A mi personalment m’ha agradat molt i des de el meu punt de vista és 100% recomanable, felicitats.

  Saluts.

  Julio Cervantes.
  S3

 12. Mercè Martorell

  07 març 12
  18:45 #

  Bona tarda,
  Ara fa un any que vaig començar a estudiar català en aquesta modalitat a distancia. Aquest és el meu tercer curs i tinc que dir que estic molt contenta. No les tenia totes, doncs com ja he comentat algun cop, l’Internet i la informàtica no són els meus forts. Però val la pena.
  He millorat la meva redacció, fent frases curtes, encara que continuo tenint molts dubtes a la hora d’escriure. Necessito fer més exercicis amb els pronoms febles i és clar, llegir més, això m’ajudaria.
  Fins el proper curs.

  Una salutació,
  Mercè Martorell S1

 13. Montse M.O.(S3)

  08 març 12
  18:45 #

  Bon dia companys!
  Estic contenta, en general, per haver arribat fins al final, ja es tot un èxit no deixar-ho a mig camí. Però no estic tant satisfeta de la meva implicació que ha anat minvant en comptes d’augmentar. La constància, de fet, era una de les tres coses que volia aprendre a travès d’aquest curs. La primera el català, per suposat, però fer-ho a distància també suposava un esforç per guanyar destresa a nivell informàtic.Quan vaig començar en el nivell I3 ni tans sols sabia enviar l’email amb el exercicis! Per això aquest l’últim curs ha estat molt interessant per la inmersió en les noves tecnologies.Ha estat un doble aprenentatge i un nou repte això del twitter.
  Gràcies per tot i bona sort als companys que s’examinen. Ànims a tots.

 14. Crista Elena Traistaru

  08 març 12
  18:45 #

  Bon dia,
  Estic contenta de com va el curs, sento que he millorat molt el meu Català i això m’anima.
  Trobo molt bo aquest sistema (a distància), és molt dinàmic i sempre ni’ha nous reptes.
  He de millorar la meva gramàtica i també escriure més. El meu problema és que sempre parlo i escric en Anglès i això em deixa molt poca marge en utilitza el Català.
  Espero millorar més en el proper trimestre,
  Enhorabona pel bloc, és fantastic,

  Salutacions,
  Crista Traistaru I2

 15. Mª Jose

  09 març 12
  18:45 #

  Mª Jose – I2

  La veritat que estudiar a distància em sembla molt interessant. Crec que has de posar més de la teva part per poder aconseguir els objectius. Has de crear-te els teus propis apunts depenent del que anem progressant en cada unitat.
  Cada vegada estic aprenent més gramàtica, però encara em costa una mica, no traduir del castellà al català a l’hora d’escriure. He aconseguit llegir més i també veure la TV en català.
  La tasca que realitza el Jaume em sembla una passada, crec que et treballes quantitat les unitats i que ens motives molt. A mi també, com ha dit algun company, m’has fet despertar. Valoro molt positivament el curs

 16. Annabel

  10 març 12
  18:45 #

  Bon dia

  En general estic contenta de com va el curs. Al principi això d’estudiar a distància he de dir que no sabia com aniria. Penso que has de fer una mica d’esforç per estudiar i fer les tasques, cosa que tenint classes presencials al millor no costa tant.
  Aquest curs m’està fent agafar confiança de nou per escriure en català i per això estic contenta, a més de tornar a estudiar coses que havia oblidat i que apliques tant per parlar com per escriure.

  Annabel Silva S1

 17. Natalia Garcia I3

  10 març 12
  18:45 #

  Bon día,

  estic molt contenta amb aquesta modalitat de estudi, he aprés molt aquets mesos.

  Ara solament em resta aprovar la prova, sinó és ara, segur que aprovaré el proper vinent.

  Com sempre ha estat un plaer treballar amb vosaltres.

  Salutations

  Natalia I3

 18. Mayte Fusté S3

  10 març 12
  18:45 #

  Mayte Fusté S3

  Bona tarda,

  La meva valoració pel curs és bona, l´utilització del bloc al principi em va costar, però ara ja m´agrada i em sembla una bona eina.
  Ara em dono conte que al escriure vaig més segura, segueixo fent faltes, però no tantes com abans, he de seguir reforçant i repassant les regles i excepcions per millorar més la meva escriptura.
  En general estic contenta de haber-ho fet i no les tenia totes que ho seguiria, ara ve la prova final i la que m´angoixa, que és l´examen.

  Bona sort a tots.

 19. Mariela S1

  10 març 12
  18:45 #

  A mesura que avanço en cada unitat, vaig veure que els dubtes són menys, de totes formes hiha molt encara per millorar. Penso que practicant no tindré tantes, he millorat la ortografia i queda per millorar els pronoms febles, la derivació, 2º persona pl. fer una carta.No ha costat molt marc sociolingüístic i signes de puntuacio.
  Aquest curs no ha costat tant com al primer curs, tinc més experiència i he pogut fer-lo amb més tranquilitat. Aquesta forma de estudiar a distància a Gavà m’agrada cada vegada més al principi no en trobava amb aquesta forma nova de estudiar i ara sí, moltes graciès Jaume.
  Mariela S1.

 20. María del Carmen

  10 març 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

  Jo valoro aquest curs de positiu i profitós.
  He pres valor per escriure espontàniament i això m’ha donat confiança per fer els exercicis. El que encara he de millorar és la conjugació dels verbs, que són el motor de tota conversa.
  He après a utilitzar eines d’aprenentatge en línia que desconeixia i també a tenir una participació més activa amb les xarxes socials.
  D’aquest curs no trobo res per millorar: els enllaços a les pràctiques són ràpids,
  la comunicació amb el nostre tutor, el Jaume, és constant i fluida, i els continguts dels exercicis són profitosos per consolidar l’après.

 21. lourdes I3

  10 març 12
  18:45 #

  Aquest curs m’ ha agradat, ha sigut diferent i positiu. La dificultat ha sigut per falta de temps.
  Estic satisfeta de com ha anat tot, pensava que no me’n sortiria.
  Els dubtes cada vegada son menys.
  Ara solament en falta treure bé l’examen.

  Lourdes I3

 22. Verónica

  10 març 12
  18:45 #

  Verònica S3

  Personalment valoro molt positivament les unitats que hem estat fent al llarg del trimestre ja que m’ha fet veure el que havia de repassar, he descobert pàgines web molt útils i m’ha agradat molt fer-les.
  El que més m’ha costat fer son les tasques, aquesta activitat no m’ha agradat ja que no és el tipus d’activitats que hem proporcionin el aprenentatge de la llengua.

  Gràcies.

 23. Josep A. Aliaga

  11 març 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S2

  En general estic content de com em va el curs.
  Estic aprenent força. Després de fer el nivell intermedi l’any passat, en aquest estic reforçant tot alló que vaig aprendre.
  Cal que dediqui més temps a revisar la gramàtica perquè hi ha moltes excepcions a les regles.
  Els meus problemes sempre estan lligats amb l’ús del blog, tot i que ara sembla que ja el tinc una mica més per la má pero el Twitter em supera, com ja he exposat en un comentari previ.

 24. Jordi Tormo - S3

  11 març 12
  18:45 #

  Aquest curs m’ha servit per estructurar millor la meva expressió oral i escrita. Sóc conscient que aqui no acaba el meu aprenentatge del català i sé que he de seguir reforçant la gramàtica, el lèxic, l’ortografia, …
  M’ha agradat l’entrada del curs en les xarxes socials. M’ha agradat descobrir camins d’aprenentatge que ens poden oferir les noves tecnologies i que eren desconeguts per a mi.
  Potser un camí per introduir millores en el curs sigui precisament seguir explorant i investigant les noves aplicacions que ens ofereix la tecnologia.

  Gràcies Jaume per la teva ajuda i pels teus ensenyaments.

 25. Matilde Ojer S1

  11 març 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1

  El curs ha anat bastant bé, reconec que hi ha molt que estudiar i que no és fàcil i hi ha moltes coses que encara costen bastant; per no dir que gairebé tot. Però el que funciona molt bé és el blog, ens obliguem a escriure i d’aquesta manera entrenem tot l’après, a mi m’ha anat molt bé.
  I quant al Twitter, sense comentaris….quin embolic.

 26. Ana S2

  11 març 12
  18:45 #

  Hola,
  Per motius de salut, no he estat molt pendent del que és fa a les xarxes socials i he deixat una mica de costat tot l’estudi, soc conscient que hauré de fer una graaaaaan esforç, però el meu cos no m’acompanya gaire. Igualment jo ho he intentat.
  Ana.S2

 27. Ana S2

  11 març 12
  18:45 #

  Amb les preses no he posat el que més m’ha agradat.
  Com què, el comentari al Wall , m’ha costat tant, és el que més m’ha agradat.
  El que menys que no he llegit prou, hi tinc 3 llibres de la biblioteca pendents.
  Del Twitter no parlo ja que abans de fer-me el perfil, ja no era partidari d’això, però m’ha semblat una eina molt bona.

  Ana.S2

 28. Pepa Fernández S1

  11 març 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  El meu aprenentatge ha anat molt positiu en aquest curs, m’ha servit per obtenir mes coneixements i sortir de la rutina diària. Tinc que dir que ja me es mes fàcil el expressar-me en català. M’agrada’t el tema del mural, con esta estructurat el curs, jo no canviaria res per millorar-lo, per mi es perfecte. Des d’aquí vull felicitar-te Jaume per la tasca que estàs fent.
  Salutacions
  Pepa S1

 29. Beatriz Garcia Mackay

  11 març 12
  18:45 #

  Crec que aquesta unitat és més laboriosa, els nous enllaços com el mural i el twitter em va portar complicacions, no sé com fer el passalllibres.
  Confesso que el twitter no queda molt clar, fins ara no sé com etiquetar com distanciagava, a més hi ha link que no s’obren.
  Suposo que les coses milloraran i que la meva gramàtica també.

 30. Milena Novas

  11 març 12
  18:45 #

  Milena Novas – I3

  Com ja he comentat amb anterioritat, la diversitat de exercicis fa que sigui més fàcil aprendre. Crec que encara tenia aquella idea, de quan anava a l’escola, on aprendre idiomes era molt avorrit, tot semblava tan repetitiu i repetitiu, i repetitiu. Però aquest curs m’ha fet canviar aquesta idea definitivament.

  Aquí, sense adonar-nos, el idioma va inculca’n-se sòl. M’agradaria tindre més temps i poder treballar els exercicis i el bloc amb més tranquil·litat, suposo que d’aquesta manera també n’aprendria més. Però la meva realitat ara mateix es aquesta, i estic contenta dels meus resultats dins de les meves possibilitats.

  Per cert, i el tutor fantàstic, sense voler fer la pilota, sempre està present per donar-nos una injecció d’ànims.

 31. María

  11 març 12
  18:45 #

  En conjunt el curs ha estat molt positiu per a mi. He après bastant a l’hora d’escriure i de llegir, fins i tot he guanyat confiança per parla-ho.

  Com a negatiu seria que no totes les intervencions que realitzem són corregides pel tutor.

  En els propers cursos sé que només haig d’aconseguir dedicar una mica més de temps per assimilar els nous aprenentatges i amb això guanyaré confiança.

  Gracies per tot.

 32. M. ANGELES SANZ S2

  11 març 12
  18:45 #

  Bona nit,
  Aquest és el quart curs que faig de català a distància. Estic molt contenta amb ho que he après. Encara que sé que em falta molt per aprofundir i, que tot ho que estudio, no sempre ho tinc en compte quant redacto les meves tasques. Hi ha massa excepcions que em generen moltes dubtes.
  Per altra part, crec que el curs està molt concentrat en el temps i, no sempre he tingut les hores necessàries per a aprofundir en tots el conceptes proposats.
  En general, em costa molt la morfosintaxi, conjugar verbs, pronoms febles i de relatiu,… i pel que fa a la pronunciació també tinc dificultats. De totes maneres, vull aprofitar aquest bloc per a agrair, la dedicació desinteressada dels voluntaris del programa “Voluntariat per la llengua” i en especial als meus voluntaris: el Pere i la Salut. Des d’aquí us animo a participar, com aprenents, a tots els que com jo, sou castellano parlants.
  Em va agradar fer una compte en el twiter, encara que la utilitzo per fer el seguiment de les piulades dels meus fills. També ha estat molt bé participar en el mural, malgrat em va costar una bona estona aconseguir-ho.
  Moltes gràcies també al Jaume perquè és un tutor molt engrescador.
  M. Ángeles Sanz S2

 33. Raul Sevillano - I2

  12 març 12
  18:45 #

  Bona nit,
  La veritat es que aprendre a distancia em costat bastant, per falta de temps i per no tenir una obligació que em faci acudir a un lloc on no tinc més remedi que parlar i esforçar-me amb catalá.
  Per la resta el curs no ha estat malament.

 34. Yvonne

  12 març 12
  18:45 #

  Aquest curs ha anat bé i estic més o menys contenta. He millorat utilitzant la forma adequada del participi i també els pronoms relatius. Parlo més català al carrer i llegeixo més, però encara tinc problemes amb els verbs. Mai s’acabarà el aprenentatge.

  Records

  Yvonne (S3)

 35. Yvonne

  12 març 12
  18:45 #

  Sóc del S2 i no del S3 (el missatge de dalt). Ho sento……

 36. Susana Sanroman

  16 març 12
  18:45 #

  Hola,

  Me ha costat molt el tema del mural. He tingut que barallar-me amb internet i no acostumo a fer-ho. Per ho demés, he aprés molt i espero continuar així.
  El tema distancia no es fàcil, però ara per ara es la única manera que tinc de fer un curs com aquest.

  Susana I1


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes