• Quin final hi posarem?

    Aquesta entrada és perquè hi pengeu les versions finals del text. Aprofito l’avinentesa per agrair-vos l’esforç que heu fet al llarg d’aquest segon trimestre. És un gaudi llegir comentaris, piulades vostres. Per cert, aneu triant un dels llibres que hem alliberat. Si aquest segon trimestre ens hem centrat en el foment de la lectura, destinarem el proper trimestre als gèneres literaris. Quan comencem el nou curs, haurem estrenat la primavera i s’haurà celebrat el Dia mundial de la poesia.

  1. José Luis Gonzalez Torras

    06 Mar 12
    18:45 #

    José Luis González Torras S2

    RECEPTA. CORDER AL FORN

    Ingredients:

    -1 espatlla de corder
    -3 patates grans
    -3 tomàquets ratllats
    -1 pastanaga
    -1 porro
    -1 ceba
    -1 poma
    -herbes aromàtiques (jo he fet servir orenga i farigola o timó)
    -mel de flors
    -1 got de vi blanc

    Preparació:

    1. Tallem el corder a dauets. El salpebrem i el dipositem al fons d’una safata apta per a forn.
    2. Tallem les verdures (la pastanaga, la ceba, el porro i la patata) i les posem per sobre del
    corder.
    3. Hi tirem el tomàquet triturat per sobre, un got de vi blanc i un bon raig d’oli d’oliva. Ho introduïm
    al forn preescalfat a 180º i ho deixem coure uns 30 minuts.
    4. Passat aquest temps, obrim el forn per afegir-hi: la poma tallada a dauets, les herbes
    aromàtiques i un toc de mel de flors per sobre el corder. Ho deixem coure fins que la carn
    estigui feta (uns 10 o 15 minuts més)

    Espero que us agradi. Bon profit!

  2. Amparo Atencia S3

    06 Mar 12
    18:45 #

    Amparo Atencia
    C/ Sant Martí, 30 pta. 1ª
    08850 Gavà

    Ajuntament de Gavà
    Plaça Balmes, s/n
    08850 Gavà

    Distingit senyor,
    L’interès de la present és per informar-lo que recentment s’han portat a terme unes reformes a la cruïlla entre els carrers de Sant Martí i del Treball, amb la intenció de millorar l’accessibilitat a les voreres per a persones amb mobilitat reduïda.
    El resultat és que la vorera horitzontal es redueix a una franja estreta, mentre que a la resta el desnivell és prou elevat com perquè hi hagi risc que una cadira de rodes bolqui cap a la carretera. Amb un cotxet infantil es pot intentar controlar el desnivell, però amb dificultat. La major part de veïnat és gent gran que prefereix baixar de la vorera abans del pendent que no pas arriscar-se a passar-hi. Així dons, l’efecte de l’obra ha empitjorat, em comptes de millorar les condicions d’accessibilitat.
    Està previst de reconsiderar la tipologia de gual aplicat i refer la vorera, aplicant-hi una solució més satisfactòria?
    Resto a l’espera de rebre la seva resposta.

    Atentament,
    Amparo Atencia
    Gavà, 19 de gener de 2012

  3. María del Carmen

    06 Mar 12
    18:45 #

    María del Carmen Rodriguez Do Pico, S1

    Us explicaré una anècdota divertida: a principis de juliol em van trucar per a una entrevista de treball.
    Em van dir que trucaven de l’agència de treball Plus, en referència a l’oferta de secretària administrativa a la qual m’havia inscrit. Volien saber si estava interessada a tenir una entrevista personal amb el cap d’administració del centre mèdic MAS. Com que li vaig dir que sí, em van dir que em presentés el dilluns que ve a les deu del matí, al carrer Mallorca, número 17 i demanés pel Dr. Romàn.
    Quan vaig arribar al centre mèdic, em van fer passar i em van demanar que esperés a la sala principal que ja em cridarien. Mentre esperava, observava el lloc, que era una mica depriment per la seva mala conservació i, també perquè la gent que arribava al centre no eren precisament el tipus de pacients que es veuen cada dia en aquests llocs. Després d’una llarga estona vaig veure que l’últim pacient que arribava tancava la porta amb clau. Si la seva semblança em feia una mica de por, quan vaig veure que tancava la porta em vaig agafar un fred per tot el cos que em vaig quedar paralitzada. Arribat això m’adono que era un centre d’assistència al drogodependent i que als pacients els deixaven anar a fumar fora un cigarret i després, perquè no se n’anessin sense la revisió obligatòria, els vigilaven perquè tornessin i per això després tancaven la porta amb clau perquè no poguessin escapolir-se’n.
    Després d’estar una llarga estona de més de quaranta minuts esperant ,que em van semblar eterns i, quan van obrir la porta perquè el pacient atès s’anés a casa, jo vaig pensar en veu baixa: “ara o mai!” llavors, em vaig acostar al recepcionista i li vaig dir que també sortia per un cigarret i que de seguida tornava.
    Una vegada fora corria amb les cames al cul. Ja em podia cridar el Dr. sí, que segur que em trobava.

  4. Marián s3

    06 Mar 12
    18:45 #

    Marian Rojas Domínguez
    C/Joana Raspall, 19
    08980 Sant Feliu de Llobregat

    Arquitectura Vilafranca
    C/Balmes, 14
    08014 Sant Boi de Llobregat

    Senyors ,

    El 2 de gener d’aquest any vaig contractar el servei del vostre arquitecte David Molins per a realitzar el projecte de reforma del meu pis, ubicat al carrer Riera Blas, 15 de Sant Boi de Llobregat. Vam signar un contracte en el qual vam pactar que finalitzaria el projecte en dues setmanes.

    El motiu de aquesta carta és que després quatre setmanes el projecte segueix pendent de finalització. Cada dia que passa perdem diners perquè no podem entrar a viure al nostre nou pis, i hem de continuar pagant el lloguer de la vivenda actual.

    Per tot això, us demanem que prengueu des de la direcció de la vostra empresa les mesures necessàries per que aquesta setmana ens entregueu la feina finalitzada.

    Atentament,
    Marian Rojas Domínguez

    Barcelona, 23 de gener de 2011

  5. Meritxell Ballús S3

    06 Mar 12
    18:45 #

    Rosa Capdevila
    C/ Jaume I, 10, 2n.2a.
    08912 Barcelona

    Atenció al client
    C/ Jaume I, 25
    08912 Barcelona

    Fa pocs dies vaig venir a comprar un aspirador. Em va atendre el Sr. Jaume Escudell, ell em va aconsellar i ajudar a escollir el producte.

    Després de funcionar un curta estona, l´aparell es va apagar i no estava fent pas un mal ús.
    L´apirador estava defectuós i em va costar una quantitat considerable de diners.

    M´agradaria que producte fos reemplaçat d´immediat o bé, pogués tornar l´aparell i així que em retornessin els diners.

    Atentament,

    Rosa Capdevila

    Barcelona, 24 de gener de 2012

    Meritxell S3

  6. Lidia Claverí

    07 Mar 12
    18:45 #

    Lidia Claverí S2
    Crema catalana
    Per a 4 persones:
    5 rovells d’ou
    125 g de sucre
    40 g de sucre (per cremar la crema)
    20 g de midó de blat
    800 ml de llet
    1 escorça de canyella
    Pell de mitja llimona
    Preparació
    Agafeu un bol i barregeu-hi els rovells d’ou, el midó de blat i una tassa de llet freda, i procurant que no hi quedin grumolls. Poseu la llet que queda en un cassó i feu-la bullir juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu aquesta llet a la barreja dels rovells d’ou ben a poc a poc, sense deixar de treballar-la amb una batedora de barnilles manual. Poseu una altra vegada al foc aquesta preparació, sense deixar de remoure i, abans de bullir, retireu-la del foc. Aboqueu la crema en cassoletes de fang individuals i deixeu que es refredi a temperatura ambient. Finalment, empolsineu-la amb sucre en pols i cremeu-la amb la pala de cremar.

  7. MARÍA BERDASCO

    07 Mar 12
    18:45 #

    Castelldefels, 23 de gener de 2012

    Hola Anna,

    Com estàs? Espero que tot et vagi bé.

    Jo ja estic de tornada a Barcelona, després d’haver estat uns dies de vacances. Vaig anar a Alemanya i vaig estar amb el Miguel. Ell m’ha donat permís per a comunicar-te una bona notícia: ha aconseguit una feina que li permetrà tornar a Espanya! Estem tots molt contents ja que després de 4 anys a l’estranger, ja el trobem a faltar aquí!

    Estic organitzant una festa de benvinguda a casa meva per al dia 15 de març. Hi podràs venir?

    Espero la teva resposta.

    Un petó,

    MARÍA BERDASCO

  8. Mercè Martorell

    07 Mar 12
    18:45 #

    Anècdota.
    El meu marit i jo, fa uns quans anys, vam fer un viatge a Egipte, uns dies al Caire i uns altres en un vaixell, un petit creuer pel riu Nil. Uns dels dies que anàvem pel riu, vam fer una excursió en una barqueta i ens vam parar a una petita platja. Ens van dir que podiem banyar-nos-hi. Per cert, aigües negres, que no et veus els peus, és clar.
    De tots els que anàvem a la barqueta, unes vint persones, van baixar-ne tres: el meu marit i dos més. Van estar una estoneta, anant i venint, nadant . . ., fins que un altre del grup, des de la barca, va cridar: “He vist un cocodril. Ve cap aquí”. Hauríeu d’haver vist com van sortir corrents de dins del riu.
    És clar, tot va ser una brometa.

    Salutacions,
    Mercè Martorell S1

  9. ROSA S2

    07 Mar 12
    18:45 #

    Rosa S2, vaig a fer una recepta que a casa ens agrada molt.

    RAP AMB ESCAMARLANS I CAMA-SECS O MOIXERNONS:
    Ingredients per a 4 persones:

    :-1kg de rap
    -1kg d`escamarlans
    -1 ceba
    -1 pebrot vermell
    -100 g de nata líquida
    -1/2kg de cama-secs o moixernons
    -1 got de vi blanc
    – 3 o 4 cullerades de tomàquet
    – oli, sal i pebre.

    Elaboració:

    Primer, sofregirem la ceba amb el pebrot vermell. Tot seguit, afegirem en aquest sofregit els bolets i ho ofegarem ben ofegat.

    Després en una paella a part,hi tirem el vi blanc, una cullerada de tomàquet i la nata líquida i ho tenim a un foc fluixet perquè es vagi reduint. Quan ja estigui reduït, hi incorporeu el sofregit dels bolets, remenant uns 10 minunts.

    Per acabar, en una altra paella amb una mica d ` oli saltarem el peix ben salpebrat. Un cop el tenim saltat el col·loquem en una plata i hi aboquem la salsa per damunt. Guarnim amb el escamarlans passats per la planxa.

    ROSA S2

  10. Annabel

    08 Mar 12
    18:45 #

    L’experiència que explicaré tot seguit és la història de la meva trobada amb el desert.
    Sóc com moltes persones una apassionada dels viatges però no em trobareu crec que mai a grans ciutats, sinó a espais de tranquil • litat. Sempre he volgut anar a llocs amb pau, per després portar-ne a la motxilla una mica. Així va començar el meu destí. Era en un país que tenia desert i un dels dies de la meva estada allà era passar un dia al desert. Ens van aixecar molt d’hora i no sabia quina sensació em produiria aquest lloc. El camí en cotxe va ser llarg, però … va merèixer la pena. Ens estaven esperant els camells. Vaig començar a endinsar-me per aquest lloc en silenci on només s’escolta el vent i on sembla que la sorra fa onades. Després d’una estona vam parar i vam baixar dels camells. Vaig mirar al meu voltant i sembla mentida que un lloc així estigui sempre en moviment, les dunes canvien de lloc constantment. Em vaig asseure i la sensació de tornar-me petita en aquella immensitat de pau, tranquil • litat, silenci … em va envair.
    Va ser un dia ple d’emocions i de descobriments. Menjar en un oasi, viure durant unes hores amb els costums de la gent que viuen allà, explicant històries i alguna llegenda.
    Abans de caure el sol ens en vam anar, però vam veure un capvespre al desert …
    Ha estat de les experiències millors per a mi.

    Annabel Silva S1

  11. Mayte Fusté S3

    10 Mar 12
    18:45 #

    Mayte Fusté S3

    Ferreteria Pepito
    c/Aribau, nº1
    08830 Barcelona

    Ceys, s.a.
    Rambla Just Oliveras, nº1
    08907 Hospitalet de Llobregat

    Benvolguts senyors,

    Amb datoa 20/01/2012 vam rebre l´albarà núm.300231548 en el qual la referència 505002 indica que han d´arribar 25 u. i en obrir la capsa n´hi falten 2. Per altre banda a l´albarà indica que ha d´arribar la referència 504003 i en canvi arriba la 501602.

    Necessitem que ens abonin aquestes unitats al més aviat possible, i que fagin el canvi de la referència equivocada.

    Salutacions,

    Ferreteria Pepito

    Barcelona, 10 de març de 2012

  12. María

    10 Mar 12
    18:45 #

    La meva experiència com a catalana no parlant

    Vaig néixer a Gavà, per tant sóc catalana, però això no vol dir que domini el català.

    La meva situació és la següent. Les meves arrels no són catalanes i la meva família parla castellà. Les meves amistats més íntimes tenen la mateixa situació que jo, nascudes aquí però tenen el castellà com a llengua materna. A la feina m’obligo a parlar el català, però com que no és la meva llengua habitual, no tinc la destresa suficient como per a sentir-me segura i mantenir una conversa fluïda. Tinc amics catalans “pels quatre costats”, però per tots els motius que he explicat abans, ells tenen “l’amabilitat” de parlar-me en castellà, no per ells, més aviat per mi.

    Recordo que quan tenia una entrevista de feina ho passava molt malament, simplement perquè hi havia la possibilitat que em parlessin en català; o quan tenies un amic i els seus pares et parlaven en català, quin compromís… (encara em segueix passant!) En fi, una sèrie de situacions que no et fan sentir bé. Jo mateixa m’he tancat per la inseguretat que em dóna no dominar l’idioma. Entres en una espiral que no t’afavoreix, no parles per vergonya a equivocar-te, per la qual cosa no aprens, resultat: mai el dominaré.

    Ara he decidit rectificar i aprofitar les situacions que em brinda la vida per practicar i aprendre aquesta llengua que sempre m’ha agradat i que tan mal de cap em dóna.

    Ànims a tots!

  13. Montse M.O.(S3)

    10 Mar 12
    18:45 #

    Bona nit companys!

    Josep Oriol Masoliver
    C/San Lluís 19, 4.1
    Gavà

    Ajuntament de Gavà
    Punt d’Atenció al Ciutadà
    Plaça de Jaume Balmes, s/n
    Gavà

    Senyors,
    El motiu d’aquesta carta es presentar-vos una queixa pel funcionament de l’Espai Maragall situat al Passeig Maragall 18 de Gavà.
    El passat divendres 13 de maig a les 19h volia assistir a l’espectacle de dansa organitzat pel Grup de Joves Dansaires de Vilafranca.El programa d’actes especificava un preu de 8 euros per persona.En arribar a les taquilles em diuen que són 10 euros, que hi havia hagut un error.
    Ja que el citat centre depèn de l’Ajuntament us escric per sol.licitar-ne el reembossament.
    Confio de rebre ben aviat una resposta.

    Atentament,

    J.O.Masoliver(signatura)

    Gavà, 15 de maig de 2010

  14. Miriam Ruiz

    11 Mar 12
    18:45 #

    VERSIÓ FINAL TEXT
    L’experiència que explicaré és la part d’un viatge pel nord de l’Argentina. Va ser en un poble que es diu “Calafate”, en la província de Salta, conegut per les seves vinyes i la seva bellesa.
    La història va començar quan el meu company i jo vam anar a demanar informació turística, per començar a planejar la nostra estada. Ens vam trobar un noi, que tenia una agència d’informació turística. Però, a més a més, ell mateix havia fet molts viatges a tot arreu. Doncs, ens va recomanar un viatge en bicicleta per la “Quebrada de Cafayate”, un camí per una gorja de 50 km. , que arribava fins a una muntanya, la “Garganta del Diablo”.
    També ens va contar que ell havia creuat el desert en bicicleta! -Ens va advertir- que hauríem de tenir un bon estat físic. Tant a mi com al meu company ens va agradar la idea. Jo personalment viatjava cada dia en bicicleta i preferia aquest mitjà de transport a qualsevol altre. Així que ens vam decidir immediatament a fer-ho.
    Ens va informar – tots els detalls necessaris per la travessia: llogar les bicicletes, preparar els queviures. Però, el més important, era que el viatge s’havia de fer baixant per la gorja i a una hora precisa del matí. I que el vent sigui a favor nostre. Així doncs, havíem de prendre un autobús fins al final del camí i des d’allà començar a baixar.
    El viatge va ser increïble!-El camí que travessava la gorja era tranquil, ple de muntanyes. Amb diferents colors i formes, que dibuixaven figures inimaginables, tallant-se sobre el cel.
    A vegades semblava perillós, perquè la sorra sobre el camí feia que les bicicletes rellisquessin. En el fons del meu cor, també pensava que era una bogeria. I em preguntava- si era capaç d’arribar fins al capdavall. Però, a la fi, l’aventura va ser màgica, i no sé com, hi vam arribar a la tarda, tan feliços que no sentíem gens de cansament. I vam acabar prenent raïm que es venia a petits indrets del poble.
    Miriam,
    S1

  15. M. ÁNGELES SANZ S2

    14 Mar 12
    18:45 #

    RECEPTA DE LLETÓ ROSTIT A L’ESTIL D’ARANDA
    CARACTERÍSTIQUES
    Dificultat: fàcil
    Categoria: carns
    Temps de preparació: 120 min aproximadament
    Quantitat: per a quatre persones
    INGREDIENTS
    Dos quarts de lletó (2,5 kg en total)
    40 g de llard de porc
    Sal grossa marina
    4 dl d’aigua
    Mig llimona
    PREPARACIÓ
    Escalfem el forn uns 10 min a 190 º de temperatura.
    Col•loquem cadascun dels quarts de lletó en un plat de fang rodó amb l’interior cap amunt.
    Untem la carn amb llard de porc i l’assaonem amb sal.
    Fiquem els recipients en el forn i els mantenim durant 75 min.
    Ruixem la carn de tant en tant amb el seu propi suc.
    Tombem els quarts i els untem per l’altre costat amb llard de porc; hi afegim sal i aigua si hi fa falta.
    Introduïm els plats una altra vegada al forn durant 35 min.
    Quan la carn està gairebé feta , la ruixem amb el suc de mig llimona i la tornem a ficar on el forn durant uns 15 min, fins que s’hi hagi enrossit.
    Presentarem i trinxarem la carn on el mateix plat de fang i la servirem ben calenta.
    Us animo a preparar aquesta deliciosa recepta i bon profit.
    M. Ángeles Sanz S2

  16. Pepa Fernández S1

    14 Mar 12
    18:45 #

    Pepa Fernández S1

    Anècdota

    Això em va passar fa ja bastants anys, quan treballava en una botiga important de Barcelona com a dependenta. Una clienta important, la qual no esmentaré el seu nom, però de les que tenen el seu protocol i guardaespatlles. S’estava provant roba i en cert moment va dir.
    – ara abans d’anar-me’n m’agradaria veure el bany
    Jo molt educadament la vaig portar a la cambra de bany, i un cop allà, ella es va posar a riure i em va dir.
    – no, aquest bany no , el que vull és provar-me els vestits de bany
    Vam acaba rient totes dues, ens va agafar el riure ximple i no podíem deixar de riure en tota l’estona.

  17. Yvonne

    14 Mar 12
    18:45 #

    Pa de tres minuts

    Dificultat: baixa
    Temps de preparació: 3 min
    Temps de cocció: 1 h

    Ingredients:
    – 1 cub (25 g) de llevat fresc
    – 450 ml d’aigua tíbia
    – 500 g de farina integral
    – 50 g de llavors de gira-sol
    – 50 g de sèsam
    – 50 g de llinassa
    – 2 culleretes de sal
    – 2 cullerades de vinagre
    Preparació:
    1. Barreja el llevat amb l’aigua fins que quedi desfet.
    2. Afegeix tots els altres ingredients a la barreja preparada en 1. i treballa bé la massa amb una cullera o la mà.
    3. Engreixa un motlle allargat ( de capacitat d’1 l) amb oli, mantega o margarina i posa-ho al nivell mitjà al forn fred.
    4. Enfornar la massa a 200 graus durant 60 minuts. Treu el pa del motlle i si cal torna a posar-ho al forn durant uns 10 minuts més.

    Es poden substituir les llavors per panses, nous, ametlles, etc.
    Es pot gaudir d’aquest pa durant uns 3 dies com a mínim cobrint la part tallada.

    Bon profit!
    Yvonne (S2)

  18. M. ANGELES SANZ S2

    14 Mar 12
    18:45 #

    Aquesta és la recepta bona.Em vaig equivocar d’arxiu.

    RECEPTA DE LLETÓ ROSTIT A L’ESTIL D’ARANDA
    CARACTERÍSTIQUES
    Dificultat: fàcil
    Categoria: carns
    Temps de preparació: 120 min aproximadament
    Quantitat: per a quatre persones
    INGREDIENTS
    – Dos quarts de lletó (2,5 kg en total)
    – 40 g de llard de porc
    – Sal grossa marina
    – 4 dl d’aigua
    – Mitja llimona
    PREPARACIÓ
    1. Escalfem el forn uns 10 min a 190 º de temperatura.
    2. Posem cadascun dels quarts de lletó en un plat de fang rodó amb l’interior cap amunt.
    3. Untem la carn amb llard de porc i l’assaonem amb sal.
    4. Fiquem els recipients al forn i els mantenim durant 75 min.
    5. Ruixem la carn de tant en tant amb el seu propi suc.
    6. Tombem els quarts i els untem per l’altre costat amb llard de porc; hi afegim sal i aigua si hi fa falta.
    7. Introduïm els plats una altra vegada al forn durant 35 min.
    8. Quan la carn està gairebé feta , la ruixem amb el suc de mitja llimona i la tornem a ficar al forn durant uns 15 min, fins que s’hi hagi enrossit.
    9. Presentarem i trinxarem la carn al mateix plat de fang i la servirem ben calenta.
    Us animo a preparar aquesta deliciosa recepta i bon profit.
    M. Ángeles Sanz S2

  19. Natalia Garcia I3

    16 Mar 12
    18:45 #

    Natalia García López
    Av/ fraternitat 6 2c
    08840, Viladecans

    Mas Gestión Sl
    Av/ Roureda 25
    08840 Viladecans

    Com a presidenta de la comunitat de veïns situada a l’avinguda Fraternitat, em dirigeixo a vostè com a administrador, per fer-li arribar la meva queixa sobre l’estat de la porta de sortida de la finca.

    Fa un mes que la porta va ser arrencada pel vent i encara, a data d’avui, no han vingut a reparar-la. Entengui que això ens provoca una sensació d’inseguretat, ja que deixa la finca oberta a qualsevol persona que vulgui accedir -hi.

    Demano que ens faciliti una solució al més ràpid possible.

    Atentament.

    Natalia Garcia

    Viladecans 30 de gener 2011.

  20. Raul Sevillano - I2

    16 Mar 12
    18:45 #

    11/02/2012

    Estimat avi,

    Com estàs?

    Espero que la neu caiguda aquests dies no faci que et quedis dins de casa. Jo sé que t’agrada molt passejar cada dia fins al voltant del carrer, visitar els teus amics dels bars i prendre amb ells el teu “zurito”.
    Aqui a Barcelona no hi ha neu, i tu saps com m’agrada a mi la neu. Hauré d’anar a visitar-te per portar-me una poca.
    Com saps em passo tota la setmana a Valencia per la feina i allà tampoc hi ha neu. Pero tenim molt fred, perque fa fred i la nau és buida i no tenim cap calefacció. L’altre dia el ferreter va fer-nos una visita i ens va regalar una petita estufa per als peus, mijor que res. Tenim molta feina i com a molt aviat pleguem tots el dies a las set o vuit de la tarda, arribem a l’hotel, baixem per sopar i caiem morts al llit.

    Bé, desitjo que tot et sigui bé.

    Una abraçada.

    Raul.

  21. Jose Antonio Rosales Estruch

    16 Mar 12
    18:45 #

    Castelldefels, 16 de març 2012.
    INEM de Gavà,
    Departament de treball
    Estimat Senyor,
    Us trameto, adjunta, una copia compulsada de la resolució que ha signat el director de la seva oficina amb data 12/01/2012 on indica el meu dret a la prestació que vaig demanar el passat 20/10/2011.

    Desafortunadament fins avui dia, no he rebut cap prestació al meu compte bancari i és per això que l’envio aquesta carta amb el clar objectiu de demanar la col•laboració de la seva oficina per resoldre aquesta incòmoda situació.
    Atentament,
    Jose Antonio
    Carrer del ferrocarril, 41
    CP 08860,Castelldefels.
    mòbil: 666 66 66 66.
    Jose Antonio I2

  22. Beatriz Garcia

    16 Mar 12
    18:45 #

    Beatriz S1
    Els explicaré una anècdota que em va passar fa uns mesos a la feina. Un dia durant la consulta de la tarda, vaig sortir al passadís a convidar el segÜent pacient i em va sorprendre que no hi havia ningú a la sala d’espera. Després em vaig adonat que tampoc hi havia ningú a les altres consultes. Un administratiu en veu y em diu “has de sortir d’aquí”però no em deia el perquè.
    Davant la seva insistència vaig anar a buscar la meva bossa i ell m’insistía amb rapidesa. En sortir d l’edifici em va sorprendre veure a tot el personal al carrer, i jo sense entendre. res.
    Després vaig veure sortir fum per una de les cantonades de l’edifici i vaig comprendre que es tractava d’un incendi, que s’havia evacuat el personal i que jo vaig ser la ùltima em assabentar-me. Jo vaig insistir que la pròxima vegada m’avisin aviat, ja que una cosa és l’amor per la feina i altra és morir per ella.

  23. Josep A. Aliaga

    18 Mar 12
    18:45 #

    Josep A. Aliaga S2

    RECEPTA DE CUINA (revisada)

    BACALLÀ AMB TOMÀQUET GRATINAT

    Ingredients:

    – 1/2 kg. de bacallà fresc, si és possible.
    – 4 tomàquets madurs.
    – Sal.
    – Farina.
    – 2 ó 3 grans d’all.
    – 1/2 cullerada de sucre.
    – Oli.
    – 1 ceba.
    – 1/2 cullerada de pebre.
    – 1 got de vi blanc.
    – 1 cullerada de pa ratllat.
    – Julivert.

    Preparació:

    1.- Agafem el bacallà i el trossegem. El posem en aigua tot un dia. L’aigua és convenient canviar-la un parell de vegades.
    2.- L’endemà l’assequem i l’enfarinem. Posem oli en una cassola i anem posant els trossos de bacallà fins que veiem que estant s’han enrossit.
    Quan arribin a aquest punt els posem en paper de plata preparats per anar al forn.
    3.- A continuació ratllem els tomàquets i piquem els alls. Sofregim els alls i hi afegim el pebre. No cal canviar d’oli. Podem fer servir el que hem utilitzat per fregir el bacallà. Ho deixem sofregir a foc lent afegint-hi sal, pebre i sucre. Quan el sofregit estigui hi afegim el vi blanc.
    4.- Ara ja només queda posar el sofregit per sobre del bacallà i escampar el pa ratllat i una mica de julivert.
    5.- I ja està. Ara només cal possar-ho al forn durant 15 minuts.

    Bon profit !!!

  24. AnaS2

    19 Mar 12
    18:45 #

    Perdna Jaum, l’hauria d’haver penjat abans però no he obert el correu fins ara:

    TEXT DEFINITIU REVISAT

    TRENA DE XOCOLATA I AMETLLA

    – nivell de dificultat: fàcil

    Ingredients:
    •10g de mantega
    •75g de xocolata de postres
    •1 cullerada sopera de melmelada de gerds
    •1 làmina de pasta de full
    •1 cullerada sopera d’ametlla trossejada
    •1 cullerada sopera de sucre
    • un grapat d’anís
    Elaboració:
    1- Posem la mantega en un cassó amb el foc baixet. Hi afegim la xocolata, prèviament tallada a trossos.
    2- Quan la xocolata comenci a desfer-se, hi afegirem una cullerada sopera de melmelada de gerds o semblant. Remenem perquè quedi tot ben homogeni i apaguem el foc.
    3- Mentre deixem refredar la xocolata, estenem la pasta de full hi fem uns talls en diagonal només als costats, deixem una tira central sense talls, com si fos una espiga, però cap per avall.
    4-Hi posem la xocolata refredada a la tira central i anem plegant els talls cap el centre, per sobre de la xocolata alternant les de la dreta amb les de l’esquerra.
    5-Marquem una mica la pasta amb una forquilla i així l’ametlla i el sucre, que hi posarem per sobre, tot seguit, quedaran més adherits.
    6-Escalfarem el forn, hi la posarem a 180ºC durant 20 min. La trena agafarà un color daurat.
    7- Quan la traguem, hi tirem immediatament una mica d’anís per sobre amb l’ajut d’una cullera.
    Es pot presentar acompanyat d’una bola de nata o de gelat de vainilla i hi posarem un raig del farcit.

    Bones postres!!!

  25. Imma Peris

    21 Mar 12
    18:45 #

    Imma Peris S2
    Recepta (corregida)

    Bunyols d’espinacs

    Ingredients per a 4 persones

    – 1/2 d’espinacs
    – 1/4 de l d’aigua
    – 50g de mantega
    – 1/2 l d’oli d’oliva
    – 1/4de kg de farina
    – 4 ous
    – sal
    – pebre negre molt
    – nou moscada

    Preparació:

    1- Rentem bé els espinacs, els escorrem i els trossegem fins que quedin ben esmicolats. A continuació agafem una paella, hi posem l’oli hi quan estigui calent, hi tirem els espinacs a foc mitjà.
    2- Agafem un recipient, (cassola) i preparem una massa, amb l’aigua, la farina, la mantega, la sal, el pebre negre i l’anou moscada. Posarem la cassola al foc i quan comenci a bullir hi afegirem els ous un aun remanant-ho constanment tot això es fa a foc molt lent, ho remenem, fins que la massa quedi mol suau llavors l’hi afegim els espinacs i repetim l’operacióde femenar-homfins que quedi lligat.
    3- Posem l’oli a escalfar en una paella i quan estigui ben calent, amb una cullera (sopera) anirem tirant la massa a cullerades poc a poc, els fregim i quan ja estiguin fregits els anem traien i posant a escórrer d’amunt d’un paper secant perquè escorrin l’oli sobrant.

    Guarnició

    Posem els bunyols en una safata hi ho guarnim amb escarola pel voltant i tomàquets cirerols.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes