• En parlem?

  http://www.flickr.com/photos/14811588@N07/3099951598

  Tant és si us heu declarat com a palauista o iborrista.  Ja coneixeu l’incident tràgic. Si voleu conèixer la reacció que va originar la trista notícia, visioneu el vídeo Emotiu homenatge dels veïns a Salvador Iborra, 4/11/2011. Cliqueu aquí.

  Aquest fet ens servirà per redactar un text. Com que els companys d’I3 o S3, han de demostar que són capaços de redactar un text, els ajudarem a fer-lo. De moment, tothom n’ ha d’escriure un:

  • Alumnat del nivell intermedi: assumiu la Secretaria de la Junta de l’Associació de Veïns. Redacteu la carta que heu acordat adreçar a la regidora de Ciutat Vella per informar-la dels fets i per demanar una propera reunió. El text ha de contenir un mínim de 110 paraules.
  • Alumnat de suficiència: com a ciutadà, escriviu un article d’opinió per publicar-lo en el butlletí de l’Associació  de Veïns opinant sobre les mancances que pateix el vostre barri. El text ha de contenir un mínim de 180 paraules.

  Obtindreu:

  • 1 punt si el text s’ajusta als requisits
  • 0, 5 punts si el text no s’ajusta a un o a cap dels requisits

  Ànims!!

 1. José Luis

  29 març 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S3.

  Mancances del nostre barri

  Encara recordo amb nostàlgia els vells temps en que al nostre barri era una mica, com un apèndix de casa nostra, tots ens coneixíem i tots cuidaven del nostre entorn i del que consideraven com una part més de nosaltres, del nostre propi cos.
  Això ha canviat totalment, però no per millorar! com ens hagués agradat a tots els que hem passat la major part de les nostres vides a aquest lloc, sinó tot el contrari. Ara pràcticament és impossible sortir al carrer sense sentir por, la inseguretat s`ha traslladat el nostre barri i el que és pitjor a les nostres vides. El nostre barri ha passat tristament a engreixar l’estadística de delictes, cada dia trobes un veí o veïna que t’explica que ha patit una estrebada o que ha sofert un robatori a l’interior de la seva vivenda i jo em pregunto: Fins quan durarà això.
  Vull ser optimista i pensar que amb l’ajut de tots i sobretot de les institucions, coneixedores de la problemàtica i que ja s’han posat a treballar per trobar una solució, tornem una mica al bon camí.

  José Luis González Torras
  President de l’associació de veïns del barri dels Canyars.

 2. Gemma

  30 març 12
  18:45 #

  Gemma Ràfols S3

  Cóm malviure al nostre barri ¡¡

  Ja fa més d’un any, que la situació de inseguretat i de manca de serveis bàsics en el nostre barri, és del tot insostenible.
  Cada dia hi ha més petits furts a les botigues i un dia d’aquests algú prendrà mal. Per tots és sabut qui són els petits delinqüents que amb la seva actitud burlesca i gens respectuosa, fan que la por entre el veïnat augmenti dia rera dia. Però el que se’m fa més difícil de creure és la impunitat amb la que actuen, i la poca actuació policial que no facilita les coses.
  Per altre part, tenim els problemes del centre d’assistència primària. Com tots molt bé sabem, ha quedat petit respecte el gran augment de la població actual i quan un ha d’anar al metge, sols d’esperar a la saleta creu que agafarà algun virus segur, de la gentada que hi ha. A més a més, les hores que es donen per les visites concertades, cada cop són més allunyades en el temps i això fa que un petit refredat es pugui complicar a la llarga.
  Personalment crec que els nostres impostos actualment no són objecte de una bona gestió per part dels nostres governants i espero que amb la força de tots plegats puguem millorar les condicions del nostre preuat barri. Si tots junts alcem la veu, ens en sortirem.

  Gemma Ràfols

 3. María del Carmen

  04 abr. 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S2

  El nostre barri desemparat

  Sabem que la delinqüència fa molt temps que existeix i que en temps de crisi,
  s’aguditza. També sabem que hem de combatre-la tots junts.
  Els últims casos de violència i indefensió que hems viscut al nostre barri van ser
  la mort d’un policia a l’estació de tren per un altercat que encara no està aclarit,
  el robatori d’una joieria propera a la policia al migdia i també la preocupació d’estar pendent tot el temps de tot el que portem per por a que ens robin, ens fan sentir desprotegits. Si a més a més això li passa a una persona coneguda, familiar o amiga nostre, ens angoixa i desestabilitza.
  Crec que els impostos que paguem han de servir per administrar serveis i recursos
  que ens donen protecció, entre altres coses. Però com veiem cada dia, això sembla
  que té un altre sentit i que les demandes per a solucionar les mancances de seguretat que pateix el nostre barri i que li fem al govern, no són escoltades. Quan això passa és
  quan la impotència i la por s’instal · la sobre la nostra esquena i es va transformar en desconfiança i descrèdit generalitzat cap als que ens governen.

 4. Imma Peris

  05 abr. 12
  18:45 #

  Imma Peris S3

  Mancances del barri

  Vull exposar la inseguretat que pateix el nostre barri. Els veïns abans podien gaudir de sortir, passejar i passar més estona al carrer, sense haver de patir ni pensar que els podia passar res desagradable, ara sobre tot quan comença a fer-se fosc no gosen a sortir. Sempre havia estat un barri tranquil, però des de fa un any i mig tot a canviat, han començat a venir unes colles de nois que fan que les persones se sentin insegures tan grans com joves i nens, perquè els joves i nens ja han patit algun ensurt al sortir de l’escola, els han pres tot el que portaven de valor, fins i tot la jaqueta. A les persones grans els han robat el moneder i alguna que altra joia que duien. Aquesta situació ja s’està fen insostenible i creiem que hauríem de prendre mesures. La policia ja passa de tant en tant però veien que això no és suficient, hem de demanar a la policia, que sàpiguen qui son i a què es dediquen, els han d’advertir que no tornin pel barri i posar una parella de guàrdies al menys per la tarda nit.

 5. Josep A. Aliaga

  06 abr. 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S3

  El meu barri

  El barri on habito és un barri tranquil, de gent treballadora que està patint la crisi, com gairebé a tota la ciutat.
  Es un exponent més de la bombolla immobiliària, es a dir, primer es va construir i després van aflorar les mancances. No es va urbanitzar degudament i ara ens trobem que els accessos són complicats, no tenim transport públic i, a sobre, uns anys després han tornat a construir més, just davant del meu edifici, impedint-me veure el paisatge que tenia.
  L’aparcament és un caos, la neteja pública és insuficient i per tant la brutícia domina els carrers.
  Per acabar-ho d’adobar, el tràfic i el consum de droga és una xacra d’aquesta zona. Els drogoaddictes circulen a plena llum del dia per consumir i proveir-se, amb total impunitat per part de la policia.
  Espero algun dia poder gaudir del barri sense tenir por, sobretot a la nit.

 6. Yvonne

  08 abr. 12
  18:45 #

  Tots som el barri

  M’agrada el barri on visc a Castelldefels, tot i que no té res d’especial. No m’he sentit mai insegura encara que hem tingut gent trucant a la porta del pis demanant diners, i fins i tot un home sense sostre dormint a la nostre escala durant uns dies.

  El tema que em preocupa més és la brutícia i aquí no val l’excusa de la crisis. Al sortir de casa has d’anar en compte de no trepitjar els excrements dels gossos, de no relliscar per la seva orina o que donin un ensurt als teus nens (o a tu mateix). Sembla que els seus amos no s’adonen que no poden anar sense lligar els gossos pels espais públics i sense recollir les seves cosetes . Estic farta d’escoltar: “El meu gos no fa res” o “si vols, pots trucar a la policia”. On són els agents cívics que ha contractat el ajuntament? També ho temen i per això es mouen per zones menys “conflictives”?
  Un altre problema fàcil de resoldre és el de la brossa. No costa tant separar-la bé i desprès deixar-ho al contenidor correcte,oi? I si tens coses per llençar que encara poden servir a algú porta-les a Caritas o a un dels altres llocs, però no les deixis al costat del contenidor.

  Donem un bon exemple i fem-ho bé que no costa res. Ho farem per tothom.

  Yvonne (S3)

 7. MARÍA BERDASCO

  16 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella
  08802 Barcelona

  Ciutat Vella, 02 d’Octubre de 2011

  Il·lma. Sra. Regidora de Ciutat Vella,

  Ens dirigim a vostè per informar del fatídic succés que ha comportat a la mort d’un dels nostres veïns. El passat dia 29 de setembre, a les 6.15 h, el nostre veí i reconegut poeta barceloní D. Salvador Iborra, ha estat brutalment assassinat al portal de casa seva. Els autors de l’assassinat, uns comerciants de droga del barri, s’ havien instal·lat il·legalment a la comunitat des de feia uns mesos. Un fet que ja havia estat denunciat amb anterioritat a les autoritats policíaques en nombroses ocasions. Aquest desgraciat succés reflecteix les deficients condicions del barri, ja que es tracta d’un districte amb mancances d’il·luminació i amb un accés molt limitat.

  A causa del deteriorament actual, l’associació de veïns del districte hem elaborat un informe amb les deficiències d’aquest i les millores que proposem. Per aquest motiu, sol·licitem una reunió amb vostè per tal de discutir les estratègies que poden millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns.

  Restem a l’ espera de la vostra resposta,

  Atentament,

  Carme Genís
  Secretària de l’ Associació de Veïns de Ciutat Vella

  MARIA B (I3)

 8. Paqui Ayala I2

  16 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  16 d’abril del 2012
  Barcelona 08017

  A l’atenció de la Sra. regidora de Ciutat Vella,

  Em dirigeixo a vostè per comunicar-li la situació que tenim en aquests moments al nostre barri. Fa un temps que, al nostre barri ocorreixen coses que abans no eren tant freqüent con ara.
  Aquet barri es molt bonic i especialment te una zona peatonal plena de botigues, on va molta gent a caminar, però això ja no es tan fàcil degut als excrements de gossos que hi ha al carrer. Però lo més important es la delinqüència al carrer.
  Fa unes tres setmanes, van apunyalar a un home al costat d’un institut i a l’hora de la sortida dels nens. També van robar moltes botigues , sobretot joieries, i el dissabte passat un grup de nois van donar una brutal pallissa a un noi que anava per carrer, simplement per demanar-li foc, etc. Podria explicar-li moltes coses més, per lo que li demano fer una reunió per explicar-li tot això i més.

  Esperem la vostra resposta,

  Atentament,

  Maria Constant
  Secretaria de l’associació de veïns del Vilanes.

  PAQUI AYALA I3

 9. Lidia Claverí

  19 abr. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  El nostre barri
  Parlem o sentim el pas del temps, del temps perdut, i no tant, del temps futur, del temps guanyat.
  Sembla que el temps ens aboca més aviat a reflexions nostàlgiques. Jo no hi entenc, però em sembla que hi ha d’haver un cert tipus de neurosi caracteritzada, precisament, per la por actual, por per la crisis. I dic que deu tractar-se d’una neurosi perquè, en realitat, el fet no pot admetre cap altra explicació: almenys, jo no li’n trobaria. Potser ens trobem davant una malaltia típica del nostre temps en quals fan crisi les seguretats essencials d’una societat.
  Per tot hi ha un moment i un temps. Potser el temps no existeix a fora i som nosaltres els i les que li donem vida en distribuir-lo segons les nostres necessitats. Però és que no tenim temps de pensar en aquesta qüestió i en altres.
  Seria un error generar la opinió que nosaltres ho tenim resolt. Si creiem en la tolerància, en el respecta a la diferència, els drets humans.
  Considero que tot això exposat, més d’un dels nostres dirigents,banques, especuladors, estic convençuda que ens canviaria la situació actual, majorant en tots els aspectes, barris com el nostre, ciutats, comarques, països, el mon en general.
  Moltes gracies per atendre, i llegir el meu escrit.
  Lidia Claverí, veïna del barri.

 10. Jose Antonio Rosales Estruch

  19 abr. 12
  18:45 #

  4 d’Octubre de 2011

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella

  Sra. Regidora,
  Ens dirigim a vostè per informar-la de la mort d’un dels nostres veïns mes estimats. .
  El passat dia 29 de setembre, el nostre veí i poeta barceloní D. Salvador Iborra, ha estat brutalment assassinat a la porta de casa seva. Els assassines traficaven drogues i des de feia uns mesos s’ havien instal•lat il•legalment al barri.
  Les autoritats policials coneixien aquesta situació perquè s’ havia denunciat en nombroses ocasions.
  Aquest fet mostra clarament les complexes condicions del barri referent a la il•luminació i l’accés, el que provoca una gran inseguretat ciudatana.
  Per aquestes raons, l’associació de veïns del districte va elaborar un informe amb les nostres propostes per millorar la situació i es per això, que li demanem una reunió urgent per analitzar las causes que promouran aquests fets i el més important: la solució definitiva i ràpida del acont.
  A l’espera de la vostra resposta,
  Cordialment,
  Jose Antonio
  Secretàrio de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella
  Jose Antonio I3

 11. Mª JOSE - I3

  19 abr. 12
  18:45 #

  Barcelona, 30 de novembre de 2011

  Benvolguda senyora regidora de de Ciutat Vella ,

  M’adreço a vostè com a secretària de la junta de l’associació de veïns de Ciutat Vella per manifestar-li la nostra absoluta indignació i profunda tristesa davant els fets violents ocorreguts la setmana passada al nostre barri.

  La sensació comuna a tot el veïnat és la de que estem vivint un procés de progressiva degradació del barri.El tràfic de drogues és evident, els robatoris quotidians. Hem presenciat moltes baralles al carrer, a ganivetades, a cops de pals i, com que ningú ho atura, cada vegada és més gran l’atreviment de les bandes.

  Hem denunciat la situació moltes vegades però encara no veiem l’efecte.Comença a ser desagradable i preocupant no poder sortir al carrer sols o en determinades hores, sense sentir l’amenaça de la possible agressió.

  Vivim amb por i ho ha de saber i constatar. Per això la convidem a una reunió amb la junta per parlar dels esdeveniments passats, i de les solucions futures.

  Hem de trobar solució a aquests problemes i ho hem de fer ciutadania i autoritat plegades.

  Moltes gràcies per la seva atenció.

  Cordialment,

  Mª Jose De Miguel
  Secretària de la junta de l’associació de veïns de Ciutat Vella

 12. Crista Elena Traistaru

  20 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella

  Ciutat Vella, 03 d’ Octubre de 2011

  Sra. Regidora,

  Ens dirigim a vostè per manifestar-li la nostra tristesa i indignació pel el fatídic succés del passat dia 29 de setembre. Estem absolutament indignats i dolguts pels continus incidents que passen al nostre bari.
  Barcelona sencera plora la gran pèrdua del nostre estimat veí i reconegut poeta, D.Salvador Iborra, que ha estat assassinat brutalment al portal de casa seva. Els assassins, dos joves delinqüents, comerciants de droga, s’han instal·lat il·legalment al mateix edifici que el poeta pocs mesos abans.
  Tot i que aquest incident ha estat denunciat en diverses ocasions, les autoritats no han pres mesures, fins que ha passat la desgràcia.
  La associació de veïns de Ciutat Vella hem elaborat un informe amb les millores que es poden aplicar. Per aquest motiu, sol·licitem una reunió amb vostè per aconseguir junts una qualitat de vida millor i més tranquil·litat al nostre bari.
  En l’espera de la seva resposta,
  Atentament,
  Montserrat Puig
  Secretària de la Junta de l`Associació de veïns de Ciutat Vella
  Crista I3

 13. cesca S3

  20 abr. 12
  18:45 #

  Associació de veïns Barri de l’estació
  Gavà

  Arran dels creixents robatoris de bicicletes en les nostres poblacions els ajuntaments han decidit posar aparcaments en els punts de major interès , instal•lacions esportives, biblioteques, estació.
  Al meu barri, el barri de l’estació, ja té la seva andròmina, el aspecte d’aquesta és semblant a una carmanyola.
  El fet es que encara els ciutadans no els fan servir, no es refien.
  Ja fa mesos que formen part del nostre mobiliari urbà i no estan fent cap servei. D’ altre banda els usuaris de bicicletes continuen transportant amunt i avall les seves bicis.
  La despesa feta pels ajuntaments del Baix Llobregat en una època dominada per les retallades no s’entén , els ciutadans veuen com el seu poder adquisitiu minva, i les prestacions bàsiques de les seves poblacions també. La idea en principi bona no ha estat encertada en aquest moment.

  Cesca S3

 14. Mercè Martorell

  20 abr. 12
  18:45 #

  Bon dia,
  Personalment, estic contenta del barri on visc a Gavà, encara que l’any passat hem viscut un robament a l’escala i trasters.
  Tenim tots els serveis a prop, col.legis, mercats, farmàcies, forns de pà (molts) , botigues, no gaires… ben comunicat.
  El pitjor, els carrers bruts,papers, bosses i ampolles de plàstic, “cagadetes de gossos”, els contenidors de la brossa, plens i tot fora. I això tots els dies i de tant en tant es netejen els serveis municipals. Però la gent sóm mols incívis i no cuidem el que tenim.
  Una altre pena són les petites botigues que han anat desapareixen aquests últims anys, i quans locals amb negocis familiars,i sobretot,els bars, han passat a mans d’extranyers.
  L’administració hauria de fer més.

  Un altre problema és l’aparcament. O pagues la zona blava o pàrquing..
  El que es molt trist, és que la gent del barri tenim poca relació ni ens coneixem, i no com es feia abans.

  Mercè Martorell S2

 15. Marina Belda Egea S1

  21 abr. 12
  18:45 #

  El nostre barri era un lloc molt tranquil, un d´aquests barris on tots ens coneixem, els nens juguen al carrer, els veïns s´ajuden entre ells i més que veïns, són una gran familia.

  Tot això, a poc a poc, va a comenÇar a canviar, va créixer el numero de cases, va a comenÇar a venir a viure molta gent. Moltes d´aquestes cases es van construir per a llogar-les, per la qual cosa cada temporada viu gent diferent. Ja mai mes ens coneixem tots.

  Igualment quan el barri va a comenÇar a créixer es van obrir noves tendes, nous negocis, que han donat una sèrie de serveis al barri que antigament no existia. Ara tenim una perruqueria, una clinica dental, una notaria, tres bars, dos restaurants italians.

  És una pena que s´hagi trencat aquesta sensació de viure en una gran familia, encara que en cap moment hem viscut situacions de perill a causa del creixement.
  D´altra banda hem viscut i vivim un avanÇ, una modernització del barri, are ve gent també de fora als nostres serveis. I això ha estat molt positiu i prospero per a tots.

  Jo crec que la clau es el nivell de creixement, i encara que és una cosa que no es pot controlar, ningú vulgues que es converteixi en un lloc perillós, i tots posem de la nostra part en la mesura de lo possible per ser bons veïns del barri.
  Quan sabrem si hem crescut de mes i definitivament hem perdut la qualitat de vida d´antany?
  Solament el pas del temps i les noves generacions tenen la resposta.

  Marina Belda

 16. Mariela S1

  21 abr. 12
  18:45 #

  El nostre barri de Gran Via Mar de Castelldefels.

  Avui en dia ja no és com abans, una persona podia sortir el carrer sense problema, no habia robatoris, la gent vivia tranquilament.

  Preocupa molt en la situació actual que estem vivint, els temps han canviat, ara hiha més robatoris aixó es per la crisis que passa el pais actualment.

  Ara una persona surt amb por el carrer, a mi em passa i a més a més tinc una fiila de tres anys i pateix per ella. El nostre barri abans era tranquil ara hiha robatoris de bicicletes que estan dintre de les comunitats i els lladres intren per les bicicletes.

  Tambè hiha robatoris de alguna cosa que han tret de’l teu cotxe, el altre dia surtia a passejar amb la meva filla i el meu marit, quan estem al carrer dintre del cotxe hem vist a una persona amb actitut sospitós que entra a la nostre comunitat doncs al meu marit m’habia dit que ara vindria, quan torna a la nostre comunitat es troba a la persona baixant les escales mirant si habia alguna bicicleta sense lligar, el meu marit li pregunta si estava trobant a algú i li ha dit que no tot nerviós i se’n va.

  Aquella tarda hem passat molta por.

  Mariela S2

 17. Annabel

  22 abr. 12
  18:45 #

  El Barri

  Sóc de Gavà, sempre he viscut al mateix barri i en el transcurs dels anys he vistcom han anat canviant els barris i en conseqüència el poble.
  Fa gairebé un mes al costat d’un col • legi van fer un atracament en una joieria,van ferir l’amo amb una arma de foc. Eren les 12:30 hrs i els nens surten a la 1 del migdia. Els atracadors desconeixerien aquest fet, vull suposar, però és unexemple clar de com és la situació actual, ja sigui per la crisi i la necessitat la veritat és que s’escolten més robatoris i delinqüència que abans i això deriva en una inseguretat ciutadana.
  Encara recordo com fa anys els nens podíem jugar al carrer i ara ja sigui per la quantitat de trànsit o la mateixa inseguretat que tenim els pares, han de jugar en parcs o en espais dedicats a la infància.
  També hem de pensar que els temps canvien i que igual que els nens ja es diverteixen amb altres jocs i ordinadors, per exemple, els veïns no són tampocigual que abans. No ens coneixem pel ritme de vida que portem i això tambécomporta que de vegades no saps amb qui estàs convivint.
  Hem de ser optimistes i pensar que aquesta situació passarà i creure que tornarem a viure en un poble on et sents protegit i segur

  Anabel Silva S2

 18. Beatriz Garcia Mackay

  22 abr. 12
  18:45 #

  Temes de barri:
  jo he canviat de DOMICILI des de fa un any, en el nou barri no he escoltat temes de robatoris, però si és veritat que davant de casa hi ha un carrer ample on moltes vegades aparquen joves a altes hores de la nit en cotxes amb música i volum alt, molts d’ells consumint drogues que deixen molt mala olor als carrers: molts veïns es queixen i la policia gairebé sempre passeja, els demana documents d’identitat i després els diuen que es retirin ..
  La veritat, no em dóna tranquil · litat, sobretot a les nits.
  Crec que la crisi s’augmenta la situació de violència pels carrers de la ciutat, i crec que està en tots nosaltres ajudar a que aquesta situació no empitjori. Sé que hi ha alguns barris que s’organitzen per a la seguretat dels seus habitatges, té alarmes i contacte continu amb la policia per evitar situacions de violència, però tambié és cert que moltes situacions són alienes als veïns del barri; davant d’això només ens queda prendre mesures preventives com no sortir només a altes hores de la nit, no reaccionar a la violència amb més violència, ensenyar normes de seguretat als fills.
  Gràcies
  Beatriz S2

 19. Susana Sanroman I2

  22 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  22 de Abril de 2012
  Barcelona 08002

  A l’atenció de la Sra. Regidora de Ciutat Vella.

  Benvolguda senyora,
  Escric la present per comunicar-li la noticia de l´assassinat ahir a la matinada d’un jove veí del nostre barri: un professor universitari i poeta valencià de cert renom que sempre havia tingut bones relacions amb la resta de veïns de la zona.
  El seu únic delicte va ser denunciar les activitats il•legals d’un parell d’immigrants que havien ocupat il•legalment un pis a la zona desde feia temps. Activitats i ocupació indeguda que havien estat denunciades a la policia mesos enrere sense que s’aconseguís res. El nostre veí va morir abans de que arribés l’ambulància i és aquest fet el que ha impulsat la cerca i captura dels seus assassins.
  Dubto que cap barri vulgui viure en aquesta inseguretat. El nostre, per descomptat, no. Per això li demano que tingui a bé dedicar-nos una hora del seu temps per a discutir la situació en la que viu el barri de Ciutat Vella i trobar la manera de millorar-lo.

  Molt Atentament,
  Marta Puig
  Presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella

  Susana Sanromán I2

 20. Matilde Ojer S2

  22 abr. 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2

  Un barri incívic i insegur.

  Manca de cultura? O falta de responsabilitat? Fins on seria necessari inculcar un curs de ciutadania perquè tots els individus poguessin viure en harmonia?
  Com lluitar contra tot allò que està fora de les normes? Potser inspeccions periòdiques i actuació policial podrien evitar fets incòmodes. Però siguem realistes, nostre barri no té tot el necessari per poder fer front davant aquelles persones que no els importa gens ni mica la convivència.
  Veiem arreu com veïns irresponsables deixen bruts els carrers amb excrements dels seus gossos. O bars que incompleixen horaris de descans i tanquen les voreres de vianants amb el seu mobiliari “urbà” excedint-se en taules i cadires. O aquests veïns sorollosos que els seus habitatges més semblen discoteques que un lloc de relax. O els joves que en cantonades “gaudeixen” del seu botelló deixant tots els seus residus.
  Quan busques suport davant la policia generalment contesten que les seves patrulles estan ocupades, és potser manca de personal? Està molt clar que el cos se’ns queda curt, és per això que a part de l’incivisme tenim també una delinqüència que actua a gust sabent que corren poc perill de ser detinguts. De fet, ja ens hem adonat que cada vegada hi han més robatoris a les vivendes i sobre tot a parkins, o nens que són abatuts quan van al col.legi per robar-lis els mòvils i els ordinadors portàtils.
  Per tot això faig una crida al nostre ajuntament perquè estudii quines mesures podría aplicar al nostre barri.

 21. Natalia garcia

  22 abr. 12
  18:45 #

  El Barri.

  Encara recordo quan era petita i el barri era tot el meu món. Ens coneixiem tots, el forner, el carnisser, els veïns i la senyora Juana. Si´aquesta senyora que hi havia en tots els barris i es dedicava a estar tot el dia en la seva balconada observant el que passava al seu voltant.

  No passava ni mitja hora entre que feies alguna cosa i que la teva mare ho sabés.
  Avui dia sóc jo la mare, i tota aquesta seguretat que ens donava viure en un espai conegut ara no la tenim.

  És fácil que no sapiguem com es diuen els nostres veïns, ni la fornera a la qual li comprem el pa cada dia. Cadascun anem al nostre.

  No veiem als nens jugant al carrer, perquè o hi ha cotxes o tenim por que alguna cosa pugui passar-los.
  I jo em pregunto tant hem canviat?.La meva generació ha estat una generació de criar-nos al carrer, d’arribar a casa i deixar corrent la motxilla, agafar el bocata i estar al carrer fins que ens tocava fer els deures o sopar.

  Per això demanaria a tots que cuidessin els barris, que respectin els parcs, que recullin els excrements dels animals i sobretot que recordem les normes bàsiques d’educació i convivència.

  Que hi hagi més guàrdies urbans als carrers per assegurar la seguretat dels nostres nens. Així els ajudarem a créixer, a formar part d’una societat, a jugar amb coses diferents a maquines i a gaudir del que tenen a la seva al voltant.

  Gràcies

  Natalia Garcia S1

 22. ROSA S3

  22 abr. 12
  18:45 #

  ROSA S3

  Mancances del nostre barri.

  Com expressar l’estat del barri on visc.
  Aparentment és un barri tranquil, amb gairebé tots els serveis, però hi ha una delinqüència amagada que fa que la gent no estigui a gust, i s’acaba desconfiant de tot el que truca a la porta …
  On visc, han entrat a robar en pisos diverses vegades els últims dos mesos. Els veïns clar estan una mica molestos i si no fos poc això van obrir un local en pricipi legal i era per fumar marihuana, clar que després d’investigar els veïns i la policia passar-se pel local dels permisos no estaven ordre així que per sort el local no el van tenir obert més de dos mesos ja que la gent que començava a venir era sospitosa.

  I l’altre tema preocupant són les caques dels gossos, llanço una pregunta per als amos costa tant recojerlas? De camí a l’escola dels meus fills que està al costat de la muntanya hi ha un carrer per la qual cal anar esquivant les mines ..

  Així que estic convençuda que si tots posem una mica de bona voluntat, el barri romandrá més net .El tema droga ja no és cosa nostra,hi ha molts interessos, és una de les xacres del segle XXI, i acompanya a la delinqüencia….

 23. María Angeles I3

  22 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  A l’atenció de la Regidora de Ciutat Vella.
  Barcelona, 4 de novembre de 2011

  Senyora Homs,

  Els veïns de Ciutat Vella ens dirigim a vostè per informar-la que el passat 29 de setembre de 2011 a les 6.35 de la matinada vam perdre a un veí del nostre barri, en Salvador Iborra, poeta de trenta-tres anys. Va ser assassinat al portal de casa seva, a la Palma de Sant Just, per dos joves delinqüents ja coneguts per la policia pels seus actes delictius.

  Des de fa temps la inseguretat ciutadana s’ha incrementat en el nostre barri, especialment a la nit. Contínuament passen coses a la via pública: robatoris, tràfic de drogues, alcoholisme, etcètera.

  Per aquesta raó, volem mantenir una reunió amb vostè per adoptar les mesures necessàries davant aquesta situació de gran inseguretat que estem patint i sobre tot perquè la gent d’aquest districte i d’aquesta ciutat pugui viure amb plena llibertat.

  Esperem i agraïm la seva ràpida resposta.

  Cordialment,

  Junta de l’Associació de Veïns de Sant Just.

 24. Pepa Fernández S2

  22 abr. 12
  18:45 #

  Mancances del barri.

  Escric aquest text com a ciutadana de aquest barri, i faig consta en aquest escrit, les mancances que te el nostre barri.

  En primer lloc veig que tenim una inseguretat ciutadana cada vegada mes alta, se estan produint mes robatoris, cada vegada mes sovint s’estan produint mes actes de delinqüència. El vandalisme al carrer també preocupa cada vegada mes, el mobiliari urbà esta malmès, les façanes del edificis estan plens de pintades. Necessitaríem que els carrers del nostre barri estesin mes vigilats per part de la policia.

  En segon lloc voldria dir que cada vegada esta el barri mes brut, la neteja no es la mateixa que abans, crec que caldria donar un cop de ull a les zones mes brutes i posar-hi remei.

  Se que en aquest temps que corren, amb la crisis, falta de pressupost, les coses no poden ser com abans, però jo demanaria que les institucions publiques facin lo possible per arreglar-ho, ja que nosaltres els ciutadans seguim pagant els impostos, i crec que tots tenim que posar el granet de sorra per que tot torni a ser com abans, un barri tranquil, segur, bonic.

  Pepa Fernández S2

 25. María

  22 abr. 12
  18:45 #

  Qualitat de l’atenció mèdica de Gavà.

  Retallen la atenció mèdica al ambulatori de Gavà. On arribarem? cada vegada ens demanen més i mereixem menys? La salut és un dels drets contemplats en l’estat del benestar. No haurien de restar en el camp de la salut.

  A causa de les retallades en relació a la salut, l’atenció mèdica a Gavà a sofert l’eliminació del servei d’urgències mèdiques nocturnes del CAP I, l’horari actual és de dilluns a divendres de 08:00 a 20:00 hores. Com a conseqüència si tens una urgència a partir de las 20 hores has de desplaçar-te al Hospital de Viladecans.

  Qui no ha hagut d’anar-se d’urgències durant la nit? Qui no sap de les hores que poden passar esperant que et cridi el/la sanitari/a a les urgències de l’Hospital de Sant Llorens?, pot ser que la urgència no requereixi proves mèdiques, que entre altres coses indicarien una gran espera. Ens agradava, ens sentíem tranquils, sabem que davant un petit problema, incident, malestar,… a l’ambulatori de Gavà teníem l’atenció mèdica que necessitàvem. No és necessari col·lapsar un servei d’urgències d’un Hospital que dona servei a més d’una població.

  Maria Moreno S2

 26. Mónica Fidalgo de Dios

  22 abr. 12
  18:45 #

  Mónica Fidalgo
  C/Palma de Sant Just ,Nº2, 2º,2ª
  08020 Sant Just (Barcelona)

  Ajuntament de Barcelona
  20 d’abril de 2012
  ATT de la regidora de Ciutat Vella

  Senyora,

  El motiu d’aquesta carta és comunicar-li els fets ocorreguts el passat 29 de setembre en nostra comunitat.

  El 12 de juny, dos individus ocupen un pis il·legalment de la nostra finca per a realitzar diverses activitats delictives.
  Els veïns avisem en moltes ocasions als mossos d’esquadra per a explicar-los l’ocorregut i no ens van donar cap solució perquè deien que necessitaven una ordre judicial.
  AL final els fets han acabat amb la mort d’un veí que podia haver estat evitada.

  Hem recollit signatures de tot el barri i ens agradaria reunir-nos amb vostè per a veure que mesures van a prendre després del succeït ja que ens sentim indefensos davant aquest succés que podria tornar a ocórrer.

  Esperem que ens confirmi data i hora com més aviat millor

  Atentament

  Mónica Fidalgo
  Secretària de l’associació de veïns

  Mónica Fidalgo I3

 27. M. ANGELES SANZ S3

  22 abr. 12
  18:45 #

  Hola bona nit.

  Una mancança important

  Els veïns del barri de Gavà Mar necessitem que es torni a obrir el dispensari mèdic que des de juny de 2011 està tancat

  En Gavà Mar tenim la nostra residència habitual al voltant de 6.000 persones i els serveis mèdics més propers els tenim a quatre quilòmetres.
  En maig de 2003, després de molts anys de reivindicacions, s’inaugurava oficialment el Centre Cívic de Gavà mar i en una part de la seva planta baixa, es va crear un Dispensari Mèdic que depenia del CAP-2 de Gavà.
  En el dispensari teníem una metgessa de família, l’Elena, una pediatra, la Montse, una infermera, la Loreto i un administratiu. Les seves instal·lacions eren ajustades i encara que tenia les seves mancances, romania tancat els ponts i les setmanes al voltant de Nadal o de l’Estiu, disposàvem d’un servei proper, familiar i amb una atenció personal i professional de gran qualitat.
  Quan tot semblava que, degut a les promeses fetes en les campanyes electorals s’anaven a ampliar els serveis mèdics prestats en el dispensari, al juny de 2011, amb l’aplicació de les primeres retallades sanitaris, la Generalitat de Catalunya decideix el tancament definitiu del dispensari.
  El dispensari mèdic era dels pocs serveis públics que disposàvem en el barri de Gavà Mar i crec que és molt important que lluitem per la seva reobertura.

  M. Ángeles Sanz S3

 28. Ana S3

  23 abr. 12
  18:45 #

  Falses esperances:

  Sempre he sigut veïna d’aquest barri centre,m’ha agrada moltíssim, quan em vaig independitzar com que el meu marit també vivia aquí, ho vam tindre molt clar, aquest era el barri elegit per continuar amb la nostra pròxima vida i per què els nostres fills visquessin les mateixes experiències que nosaltres vam viure als camps de garrofers i les rieres.

  Sempre hem tingut tot molt a prop, és el barri centre i en ell hi trobaves tots els serveis, les escoles, els metges, el mercat, el carrilet, la biblioteca. Però també tenien mancances com les places verdes i zones d’esbarjo pels petits, a vegades és solucionaven, amb lluites veïnals i d’altres encara no s’han fet.

  Com ja he dit tot és a prop, excepte una cosa molt important, els nostres politics.

  Gent del poble elegida pel veïnat, que amb renovades esperances pensen que ells els ho canviaran i solucionaran tot, ara sigui la delinqüència, l’estacionament o les zones verdes.
  Però la veritat és que els Alcaldables i els seus governant, sigui del partit que sigui, s’obliden de les senzilles gents de barri i no s’ha apropen a la gent.
  Mai no és passegen pels carrers (a menys que hi hagi eleccions), per conèixer les seves mancances i viure l’ambient, no xerren amb els comerciants, que des de les botigues de tota la vida, viuen, escolten i veuen com creix, canvia i flueix el barri.

  Senyors governants, la gent de barri dona personalitat a la Vila, necessiten que se l’escolti i se’ls tingui en conte en la transformació d’esta, s’han de complir les promeses electorals i que no caiguin es sac trencat, en definitiva és viva.
  Els Barri son el que diferencia a cada ciutat, és un cor que batega, les cames, el cos i els pulmons, vida que trobarem en llocs vells, nous o recentment remodelats.

  Els nostres fills no han pogut jugar com nosaltres als camps i les rieres ja que les vil•les han nat creixent canviant i evolucionant en molt poc temps, és van treure els garrofers i és van fer carreteres i més pisos, a ells les transformacions els ha portat places de ciment i a nosaltres, els més vells records de l’esbarjo infantil.
  Conservem-los-les.

  Ana S3

 29. Susana Suárez I3

  28 abr. 12
  18:45 #

  Regidora de Ciutat Vella

  Barcelona, 30 de setembre de 2011

  Benvolguda Senyora Regidora,

  Ens dirigim a vostè amb la finalitat de comentar el succés que va tenir lloc ahir al nostre barri: la mort intencionada d’un dels nostres veïns, anomenat Salvador Iborra.

  Suposem que té coneixement de la notícia, en cas contrari l’informem que aquest veí va ser assassinat amb un ganivet.

  És per això i per altres delictes ocasionats al mateix lloc, ens agradaria tenir una reunió amb vostè per trobar una solució a la creixent violència al nostre barri.

  Esperant resposta seva el més aviat possible, els saluda atentament,

  Secretaria de la Junta de l’Associació de Veïns

 30. Raul Sevillano - I3

  29 abr. 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella, 08802 Barcelona
  2 d’Octubre de 2011

  Sra. Regidora,
  Em dirigeixo a vostè en nom del veïnat per transmetre la nostra més sincera tristesa i desesperació per el tràgic succés ocorregut al nostre barri el passat 29 de Setembre. Uns dels nostres veïns, el poeta Salvador Ibarra, ja no es troba entre nosaltres per tractar de mantenir la seguretat del barri i no deixar que les injustícies es produeixin dia a dia.
  Per això, des de l’associació volem fer una reunió per plantejar les nostres propostes de millores, con el objectiu d’aconseguir la major tranquil•litat possible i que tots nosaltres estem orgullós del barri.
  Tot esperant la seva ràpida resposta.
  Atentament.

  Raul Sevillano
  Secretaria de la Junta de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella.

 31. isabel gonzalez S2

  11 maig 12
  18:45 #

  Com canvien els temps!
  He crescut en un barri de Barcelona, que es diu Gràcia. Pot ser que tothom el conegui per les seves famoses festes d’estiu, on tots els carrers s’adornen amb un tema que decideixen els propis veïns del carrer. Tot i que és un barri d’una ciutat gran, l’inseguretat que teníem era pràcticament nul·la. Jugàvem al carrer sense cap mena de por ni per part dels infants ni per les mares, que de tant en tant sortien als balcons a dunar-nos un cop d’ull o si més no, per cridar-nos quan era l’hora dels àpats.
  Mai he tastat l’angoixa de cap dels pares dels meus amics a l’hora de deixar-nos gaudir dels jocs del carrer fins a altes hores de la nit (a l’estiu). Donàvem la volta als edificis amb bicicleta, patinàvem fins al carrer del costat….però estàvem tranquils!

  Amb 14 anys hem vaig traslladar a viure a Santa Coloma de Cervelló, un poblet molt petit on tot eren camps i ara tot són edificis…..
  Aquí no hi ha cap mena de delinqüència ni tampoc inseguretat, però he de dir que ara que soc mare i tinc un fill de 8 i un altre de 4 soc incapaç de deixar al meu fill gran anar enfront de casa a buscar el pa. I em pregunto . No serà que l’ informació tant dolenta que rebem dels mitjans de comunicació a fet que tinguem por de tot?
  Realment som desconfiats?

  Isabel González S2


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes