• Us agrada llegir poesia?

  http://www.flickr.com/photos/22714323@N06/3089830228 Estrenem estació meteorològica i trimestre. Diuen que totes les celebracions tenen vuitades. Encara som a temps per recordar el Dia Mundial de la Poesia. Aquests són un dels actes que es va organitzar a Gavà. Si voleu saber-ne la finalitat d’organitzar aquesta festivitat, vegeu el reportatge.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística té un bloc per difondre aquest gènere literari. Llegiu la confessió que van escriure dos lectors de poesia i els comentaris que han anat generant. Cliqueu aquí. Escriviu un comentari  confessant si us agrada la poesia. Cal que en justifiqueu la resposta.  Obtindreu:

  • 1 punt si el text acompleix el propòsit, està desenvolupat  (5 línies) i és correcte (com a màxim 3 errades)
  • 0,5 punts si no compleix un o cap dels tres requisits.
 1. Gemma Ràfols S3

  26 març 12
  18:45 #

  Particularment no tinc gaire el costum de llegir poesia, però comparteixo moltes de les apreciacions dels comentaris generats arrel de les opinions dels dos lectors habituals.
  Llegir poesia, és una manera d’expressar amb paraules sentiments i vivències que portem dins i que afloren quan llegim quelcom de semblant. La poesia ens pot fer emocionar, riure i plorar.

 2. Imma Peris

  27 març 12
  18:45 #

  Imma Peris S3
  Em declaro completament ignorant en el tema de la poesia, però tampoc puc dir que mai no n’he llegit alguna, les he sentit recitar o també en cançons.
  Crec que la poesia és una mica com la música, que hi ha, que t’arriben molt endins i et fan aflorar sentiments molt profunds i d’altres que no et motiven. De totes maneres admiro a les persones que tenen facilitat per escriure’n.

 3. María del Carmen

  28 març 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S2

  Llegir poesia és per a mi, un exercici d’introspecció. Sempre m’ha sorprès l’emoció i
  els records que desperta’n les paraules d’una composició poètica.
  No sóc una lectora assídua d’aquest gènere literari, però gaudeixo de la bellesa
  de l’expressió escrita de l’ànima i l’essència més profunda de l’home.
  M’agradaria molt tenir la capacitat d’escriure poesia amb la cura i la gelosia amb què
  ho fan els poetes.

 4. José Luis

  29 març 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S3.

  Soc una persona apassionada de la lectura, però pel que fa referència a la poesia m’agraden alguns poemes concrets. És un gènere literari que no acabo de desxifrar, potser no ho he provat massa.

 5. Jose Antonio Rosales Estruch

  02 abr. 12
  18:45 #

  Realment he de dir que no soc una persona molt apassionada de la poesia, però les he sentit en cançons, en alguns programes de la tele i també vaig llegir una altre obra d’algun escriptor reconegut.
  Crec que la poesia és una mica difícil d’entendre y molt mes d’escriure, es per això que admiro massa els artistes que cultiven aquest gènere literari.
  Jose Antonio I3

 6. Yvonne

  03 abr. 12
  18:45 #

  Admeto que la poesia no és un gènere al qual he dedicat massa temps o interès.
  Tot i que quan era petita, al col•legi era habitual tenir un àlbum de poesia on deixar escriure una poesia i enganxar un dibuix a tota la classe, la mestra inclosa. A més a més el meu marit em va conquistar (en part) escrivint-me poesia.
  Suposo que no em considero massa intel•lectual per llegir i sobretot entendre poesia. Admiro a la gent que sap expressar-se tan bé en un llenguatge harmònic i descriptiu.
  Dit això, tinc un llibre de poesies bilingüe (castellà-alemany) d’amor de Pablo Neruda a la prestatgeria i em proposo ara mateix dedicar-li temps durant aquest curs .

  Yvonne (S3)

 7. Paqui Ayala I2

  06 abr. 12
  18:45 #

  A mi especialment no m’agrada molt llegir, te que ser algun llibre que em crida bastant la atenció.
  Jo no soc una persona que m’agradi massa la poesia, però si que es cert que he escoltat poemes que son molt bonics, i admiro a la gent que sap escriure’ls.

  Paqui Ayala I2

 8. Josep A. Aliaga

  06 abr. 12
  18:45 #

  S3 Josep A. Aliaga

  Reconec que no llegeixo poesia des del col·legi.
  He preferit la prosa abans que la poesia encara que quan he sentit algun orador recitar versos, m’he emocionat. Depèn molt de la persona que els llegeix, de l’émfasi que posa, que et pugui arribar al cor. Alguns cantants també han versionat poesies amb més o menys encert i gràcies a ells coneixem escriptors de poesia com en Miquel Martí i Pol o Joan Maragall.
  No em comprometo però m’agradaria tenir una estona per llegir poesia.

 9. ROSA S3

  10 abr. 12
  18:45 #

  ROSA S3

  Bon dia,he de reconèixer que no tinc costum de llegir poesia.
  L’única poesia que m’agrada és la que lluis llach o Serrat canten. Gràcies a cantants com ells i d` altres que versionen poesies arriben a un públic que per mandra, falta de temps o desconeixement no la llegeixen.
  Gràcies als meus fills en aquests darrers anys m’he après més poesies que en l’època en què jo anava a l’escola.
  En aquest camp sóc una gran ignorant. Però si ara toca llegir la, la llegirem no??

 10. Mónica Fidalgo de Dios

  10 abr. 12
  18:45 #

  M’encanta llegir pèro no m’agrada la poesia perquè em resulta avorrida i dificil d’entendre.
  Si que és cert que durant la meva adolescència em va donar per llegir a Becquer i a Neruda.
  Encara aixi admiro als escriptors de poesia perquè creo que és un gènere molt complicat d’escriure.

  Mónoca Fidalgo I3

 11. Lidia Claverí

  11 abr. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  Es evident que la poesia no sol ser una lectura molt seguida per la majoria dels lectors.
  Sol crear dubtes d’interpretació, principalment perquè el fluid de paraules exposades en una poesia, reflecteixen uns sentiments, unes experiències un cúmul de sensacions, expressades a un gènere poc reconegut per la majoria de lectors, es com expressar un dolor físic amb paraules, qui es capaç de entendre el que vol dir l’escriptor quan moltes vegades no em experimentat aquell dolor. Sovint creiem entendreu però mai al cent per cent.

 12. BEATRIZ S2

  12 abr. 12
  18:45 #

  Crec que la poesia és un món diferent, viuen en les persones que deixen fluir els seus sentiments a través de l’art, és un món inspirat en muses o prototips que transmeten vivències o imaginacions.
  M’agrada molt la literatura i admiro les persones que expressen la seva vida a través d’ella.
  Crec que la poesia no és només un art, és una forma de vida.
  Pablo Neruda, César Vallejo són una mostra..
  Gràcies
  Bea

 13. cesca S3

  12 abr. 12
  18:45 #

  No tinc cultura poètica, no m’atrau gens, només el fet de tindre que triar una poesia cantada em supera, i això que sóc d’una generació en la que la poesia cantada en català i en castellà ha estat important. Estic cercant alguna poesia fora de les clàssiques per penjar-la.

  Cesca S3

 14. Mª Jose - I3

  14 abr. 12
  18:45 #

  Jo no llegeixo poesia i em sap greu, però és que sovint no l’entenc. En la meva època d’estudiant, la poesia que vaig llegir era per obligació, a mi m’agradava més la ciència, per aixó, mai he posat molt interès. De fet, tinc un llibre de poesia ja fa temps, de la Lucía Etxebarria “Actos de amor y de placer” i que mai he aconseguit llegir-lo, encara que l’he començat mes d’una vegada.
  Si que és veritat, que de vegades, m’agrada escoltar a la gent quan llegeix poesia. Pot ser aquesta unitat m’acosti més a la poesia.

  Mª Jose – I3

 15. Marina Belda Egea S1

  15 abr. 12
  18:45 #

  M´agrada molt llegir, no llegeixo cap estil concret, busco que m´agradi el llibre, però és veritat que mai no he llegit un llibre de poemes. Quan he llegit o he escoltat algun, m´han semblat molt bonics, emocionants i una eina per a transmetre sentiments.
  Crec que la poesia és un estil menys conegut i valorat pel public en general, i que moltes vegades ens decidim per llibres “best-sellers” o de moda i desaprofitem l´oportunitat de llegir altres generes com aquest.

 16. María Angeles

  15 abr. 12
  18:45 #

  La vida és com la poesia, un art que forma part de nosaltres i que quan surt, s’omple l’ànima i el cor. Si deixes que la poesia entre dins teu, mai podràs escapar dels versos, els poemes i les frases perquè amb ells volaràs. Produeixen sentiments diferents, variats però és clar que si escoltes atentament les paraules, arribaràs a pensaments que no t’hauries ni imaginat. No us ho he dit? M’encanta llegir poesia. És art en moviment.

 17. MARÍA BERDASCO

  16 abr. 12
  18:45 #

  Abans que res, he de confessar que no sóc lectora de poesia. Estic d’acord amb alguns comentaris que destaquen que la poesia fomenta la imaginació, l’agilitat mental i el pensament. Però hi ha alguns poemes que no deixen clara la idea general de l’autor. Jo prefereixo textos de narrativa, més clars en el missatge. Aquests altres estils literaris també poden transmetre molts sentiments d’una manera més directa. Pot ser que el meu caràcter és molt pràctic …
  MARÍA B (I3)

 18. Ana S3

  16 abr. 12
  18:45 #

  Em confesso, m’agrada la poesia, amb això no vull dir que tots els poetes i poemes siguin del meu gust, es com amb els llibres de lectura no tots ens agraden, tampoc tots els poemes ens arriben als sentiments o l’enteniment, com han dit els meus companys també depèn del rapsode o del tema que és tracti, la poesia narrativa també és una opció pel que no li agradin gens les rimes.

  Ana S3

 19. Crista Elena Traistaru

  18 abr. 12
  18:45 #

  Fa molts anys que no llegeixo poesia, potser no tinc amb hàbit de llegir-la, tot i que m’agrada.Confesso que no he llegit poesia des que visc a Espanya, potser va ser per una question d’idioma o per no conèixer algún poeta.
  Considero que la poesia és un univers ple de fantasia i somni i li hauríem de prestar més atenció.
  Crec que transpasa el temps i les edats.M’agradaria llegir més poesia després d’aquesta unitat.
  Crista Traistaru I3

 20. Natalia garcia

  19 abr. 12
  18:45 #

  Sóc una persona que li agrada molt llegir. Quan era mes petita m’agradava molt la poesia. Vaig llegir a *Bequer i altres autors i vaig escriure moltes poesies. Ara fa molt temps que no llegeixo cap llibre d’aquet genero literari, pot ser que m’animi.
  Llegeixi o no llegeixi poesia, admiro moltíssim als autors que escriuen poesia, em fascinen els jocs de paraules que utilitzen en les seves creacions.

  Natalia Garcia S1

 21. Susana Sanroman I2

  19 abr. 12
  18:45 #

  M’agrada molt llegir. Ho confesso. Els meu gènere preferit es la narrativa, però també he llegit prou poesia com per no apreciar-la. La poesia es un viatge al interior, als sentiments, una forma de expressa dolor, alegria, amor, etc com no ni ha cap altre. Per mi es la calma i la tranquil·litat. Clar, que això té molt a veure amb els poemes que llegeix cadascun.
  Crec que ni ha un poema o un poeta per cada persona i que tots tindríem que trobar la nostra musa, però es una cosa molt personal.
  Animo a llegir poesia al que no ho hagi fet mai. Segur que es sorprendrà.

  Susana Sanromán I2

 22. Annabel

  19 abr. 12
  18:45 #

  Llegint alguns comentaris dels companys et dones compte que la poesia no és un gènere que sol llegir-se. Jo sóc de les persones que ha llegit poesia, però he de reconèixer que em costa. A més relaciono la poesia amb l’estat d’ànim, és tan profunda que arribar a entendre a l’autor és per a mi molt difícil, necessito més concentració i estar preparada a endinsar-me en els sentiments com l’amor, tristesa, alegria, dolor … tota l’exaltació de passió de vegades costa.

  Anabel Silva S2

 23. Mariela S1

  19 abr. 12
  18:45 #

  M’agrada llegir posia, quant tenia vint anys escrivia poesia. La meva inspiració eren les vivèncias que tenia, per example amb el amor, l’amistat i molts més situacions que he passat a nivell personal.
  Mariela S2.

 24. Mercè Martorell

  20 abr. 12
  18:45 #

  Hola, bona tarda,
  Reconec que fa molts anys que no llegeixo poesia. Crec que l’ultima vegada deuria ser a l’Institut, anys 80, i per obligació. D’aquella época tinc un llibre de Bécquer, Rimas y Leyendas de qui vaig tenir que fer un treball.
  No m’ha cridat mai l’atenció aquest gènere, i és una llàstima, doncs hi han textos molt bonics, per què quan escoltes els poemes cantants, t’agraden i es posen els pels de punta.
  Una salutació,
  Mercè Martorell S2

 25. Matilde Ojer S2

  22 abr. 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2

  La poesia em sembla complicada. Reconec que no m’agrada massa per la dificultat que de vegades em suposa desxifrar els pensaments o idees que volen expressar, de vegades téns que recórrer a la seva bibliografia per poder entendre’ls. Però si que puc dir que admiro als poetes amb aquesta capacitat que tenen per jugar amb les paraules i fer composicions realment dificils.

 26. M. ANGELES SANZ S3

  22 abr. 12
  18:45 #

  Hola bona tarda companys,
  No sóc una gran lectora de poesia però, m’agraden alguns poemes.
  Al fer la reflexió de si m’agrada o no la poesia, he trobat en un racó del meu cor poemes de Leon Felipe, Antonio Machado, Pablo Neruda i altres, llegits en veu alta, amb els amics a la llum d’un “camping gas”, al costat d’una foguera, en una nit de campament, en un vall qualsevol. El record ha estat entranyable.
  No he llegit poetes catalans, però hi ha cançons de poemes en llengua catalana que m’agraden molt.
  Aprofitaré aquesta declaració per acostar-me a la lectura de poesia en català. Per a aquest curs serà el meu compromís.

  Salutacions,

  M. Ángeles Sanz S3

 27. María

  22 abr. 12
  18:45 #

  Sí que m’agrada llegir poesia però no tinc el costum. Rarament agafo un llibre de poemes, quan ho faig és perquè algun sentiment dintre meu em demana sentir-se expressat amb paraules, hi ha vegades que jo mateixa no sóc capaç de trobar-les. Quan ho aconsegueixo em trobo tranquil·la, la pau torna a mi, i em quedo fascinada, un cop més, per la màgia que té la poesia, fins i tot ja resolt el motiu principal em trobo mirant poemes durant dies.

  Maria Moreno S2

 28. Raul Sevillano - I3

  29 abr. 12
  18:45 #

  De petit llegia molt, la meva mare no parava de comprar-me llibres. Y jo no parava de engolir-los. Es curiós perque actualment no tinc temps ni gana de llegir. He de reconegut que mai me ha agradat la poesia. Pero quan escolto algú poema, sobretot si la persona sap llegir-lo bé em sorprèn i pot ser que m’emocioni i tot, no ploro ni res d’aixo, però m’arriba a dintra.

 29. isabel gonzález I2

  02 maig 12
  18:45 #

  Bon dia companys!
  He de dir que no acostumo a llegir poesia, potser fa gairebé des de l’institut. Ja en aquella època no m’agradava gens així que no hem be de gust agafar a la biblioteca un llibre d’aquest gènere perque no entenc massa el que em vol transmetre. Prefereixo gaudir d’una bona novel.la històrica o policíaca. La lectura s’ha de gaudir i t’has de sentir còmode llegint-la.És per aixó que de moment continuaré amb aquest gènere però no descarto emfonsar-me algun dia amb la poesia


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes