1. josé Luis González Torras

  15 maig 12
  18:45 #

  josé Luis González Torras S3

  El curs m’ha semblat fantàstic, té molts avantatges respecte a altres cursos presencials, sobretot pel que fa referència a l’ horari i a l’autosuficiència. Especialment recomanable per a les persones que han de conciliar la vida familiar, laboral i els estudis.
  Únicament, per la meva modesta opinió, caldria millorar mínimament algunes entrades del bloc que m’han semblat enrevessades.

 2. Imma Peris

  16 maig 12
  18:45 #

  Imma Peris S3
  Aquets curs per a mi ha sigut mol distret i he après alguna cosa més d’informàtica com per exemple entrar a rets socials que a lo millor no hagués entrat mai per manca de temps. En relació en què m’ha agradat és que et pots posar quan et va bé a fer les tasques quan no disposes per circumstancies de gaire temps i horaris, però he trobat mol a faltar els companys de classe perquè teníem mol bon rotllo. I el que milloraria és una explicació més amplia de com funciona el curs a distancia abans de començar-lo pels que no tenim ni idea, i el bloc de vegades el trobo una mica enrevessat i algunes preguntes potser poc clares, s’haurien de concretar més.

 3. Ana S3

  20 maig 12
  18:45 #

  Hola,
  Jo he fet tots els cursos per la xarxa, la forma de treballar no és nova per mi, sempre he dit que era molt agradable per l’horari i la possibilitat de treballar amb altres eines, a més del tutor que sempre ens dona suport.
  Aquesta forma de treball , m’ha aportat capacitat de resolució per mi mateixa, un impuls important en el tema informàtic i també en la redacció i l’ escriptura.
  L’únic que he trobat és que el nivell suficiència és difícil per fer-ho en sol curs, i caldria una mica més de explicacions en aquestes ultimes tasques una mica enrevessades.
  Ana S3

 4. Jose Antonio Rosales Estruch

  25 maig 12
  18:45 #

  En general el curs m’ha semblat bé, va ser una mica complicat pel tema informàtic, però el contingut i las tasques obliguen a estudiar la llengua, les seves regles, l’us dels signes de puntuació,etc.
  Estudiar a distancia es molt important per mi, ja que treballo i no tinc temps lliure per fer-ho de manera presencial, sóc de la opinió que la complicació informàtica ha de disminuir i conseqüentment augmentar en redacció i gramàtica.
  Salutacions
  Jose Antonio I3

 5. Josep A. Aliaga

  28 maig 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S3

  És la primera vegada que faig un curs on line i l’experiència m’ha semblat força interessant.
  Com avantatges diria:
  – Flexibilitat. Et permet estudiar i fer les tasques quan pots. Els que avui tenim la sort de treballar necessitem un horari flexible i aquesta fórmula t’ho permet.
  – Innovació. No només aprens català sinó l’us de les noves tecnologies.
  Com desavantatges citaré les mateixes:
  – Flexibilitat. Si no n’ets constant, oblida’t de fer un curs com aquest. Has de dedicar-hi hores, no està pensat per la gent que trobi una facilitat envers els cursos presencials.
  – Innovació. He dedicat molt temps, massa per mí, per poder fer algunes tasques perquè no hi havia manera de fer servir les noves tecnologies. Àixò no és un problema del curs sinó personal.

 6. Raul Sevillano - I3

  28 maig 12
  18:45 #

  Per mi també és el primer cop que faig un curs online.
  I el millor, sens dubte alguna, és la flexibilitat, per la meva situació laboral aquest any aquesta modalitat ha estat perfecte perquè estava trabajant fora de casa.
  D’altre banda, com el company de dalt comenta, si no ets constant pot ser que se’t acumuli tota la feina per al dia anterior al lliurament (segurament més de un sap al que em refereixo ;).
  En general, penso que està bé aquesta formula, depèn de la persona i les necessitats de cada un.

 7. ROSA S3

  29 maig 12
  18:45 #

  Rosa S3

  L’enfocament d’aquests cursos està plantejat per a persones que treballen o no es poden adaptar als horaris de presencial, com és el meu cas. S’ha de ser molt metòdic i pautar dies i horaris sinó t’agafa el tren, com m’ha passat aquest últim trimestre. He anat a contrarellotge cada setmana. Malgrat això ho aconsello, aprendre i resfrescar l’oblidat és molt sa. La formula és molt bona, ens estem posant al dia amb les noves tecnologies…

 8. Maria Fernanda Martinez M S1

  31 maig 12
  18:45 #

  Jo estic encara descobrint totes les einas i la gran quantitat de continguts disponibles en la xarxa. Es mi primera vegada a un curs on line i m´he sorprés molt amb tot el que tinc al meu abast per fer-ho bé.
  He de dir que no he tingut aquesta vegada molt de temps de dedicació, pero poc a poc l´he anat agafant el gust.
  Moltes felicitats al tutor, ho fa veritablement molt bé. Gracies per les seves directrius, m´han estat de gran ajuda.
  Això del twiter es genial, ara, a mès de fer les piulades corresponents, m´entero del que fa el Piqué i molt mes dels meus favorits!!

 9. Mª JOSE

  31 maig 12
  18:45 #

  A mi m’ha agradat molt, em sembla que Jaume fa una feina impressionant. Cada unitat és un repte, ja no només en el corresponent a l’aprenentatge del català, sinó també a tota la nova tecnologia que hi ha per aquí. Murals, twitter, gravacions … He après de poetes, de rutes literàries … La veritat, que ens fa treballar dur. Un treball genial Jaume!

  Mª Jose – I3

 10. Krista Elena Traistaru

  01 juny 12
  18:45 #

  Crec que ha valgut la pena fer aquest curs, per mi a sigut un repte total. M’a agradat las activitats, tot i que a vagades he trobat dificultats, pèro als vaig superar a poc a poc.Tinc pensat de continua els nivells a l’any que ve.
  He aprés més sobre Catalunya y la seva historia i també la seva literatura.

  Krista T – I3

 11. MARÍA BERDASCO

  03 juny 12
  18:45 #

  Aquest curs a mi m’ha resultat còmode. Per a aquells que no tenim gaire temps, la modalitat lliure és l’única opció que tenim. Amb aquesta modalitat podem escollir el temps que dediquem a estudiar català i a més ens permet autoavaluar-nos i reforçar allò que més necessitem (i que potser no coincidiria amb els problemes de la resta de companys en una classe presencial). Però (sempre hi ha un però), per als que tenim una altra llengua materna no ens obliga a parlar-lo.
  A nivell tècnic, a mi tampoc m’agrada molt les TIC .. però sé que estan en aquesta societat! Sóc clàssica i prefereixo els exercicis de gramàtica!!

  MARÍA B (I3)

 12. Lidia Claverí

  04 juny 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  El curs m’ha semblat molt apropiat per el meu ritme personal. He adquirit més fluïdesa a l’hora de escriure en català. També he sabut com desenvolupar temes que mai m’ho hagués plantejat. Em sintaxis, gramàtica i vocabulari he aprés molt.
  Tant sol jo milloraria les tasques del bloc, ja que moltes d’elles, m’han fet perdre temps, perquè no sabia com fer-los. Potser hauríem de fer un curs d’introducció informàtica, per poder-los desenvolupar correctament.
  Moltes gracies Jaume per la teva paciència, els resultats obtinguts per tots nosaltres, són merescudes per tu.

 13. Gemma Ràfols S3

  06 juny 12
  18:45 #

  GEMMA S3

  És la meva primera vegada que faig un curs no presencial i el resultat ha estat força positiu.
  He après a organitzar-me el poc temps lliure ( encara ho podríem fer millor) i a sol.lventar les qüestions informàtiques que el curs requereix però que al mateix temps també m’han robat força estona de feina.
  A nivell particular, m’ha mancat més treballs de redacció per ser corregits per part del tutor i que dins les tasques del bloc es podria fer també algun tipus d’exercici de gramàtica o afegir-ne més als treballs de síntesi.

 14. María del Carmen

  06 juny 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S2

  Aquest curs m’ha agradat molt perquè ens ha exigit una implicació més activa en el nostre aprenentatge .També ens ha donat ànims per perdre la por, a obrir finestres de comunicació social mitjançant les TIC utilitzades en les tasques, tals com els blocs socials on podem parlar, escriure, escoltar un text o missatge oral, recomanar o escriure sobre un text o llibre que hem llegit, i també si volem, cantar. També he de reconèixer que comptar amb la dedicació d’en Jaume per tots i cadascú de nosaltres com aprenents ens dona tot el suport necessari per assolir l’objectiu d’aquest curs.
  Segurament amb el pas del temps aquest curs anirà evolucionant amb més eines o continguts però, per ara no trobo cap cosa que millorar.

 15. Paqui Ayala

  07 juny 12
  18:45 #

  PAQUI AYALA I2

  A mi m’ha semblat molt interessant aquest curs. De fet, es el primer que he fet a distància.
  També he de dir que agunes de les tasques del bloc m’han costat bastant ja que no les entenia molt bé. Crec que el Jaume ha fet una molt bona feina currant-se tot això.
  Lo del Twitter m’ha semblat una bona idea, però de vegades, al escruire, he hagut de acortar una mica les coses perquè el límit de caràcters no em deixava possar-ho com jo volia.
  Us desitgo un bon estiu a tothom!

 16. isabel gonzalez S2

  09 juny 12
  18:45 #

  Personalment crec que el treball a través d’Internet m’ha fet perdre moltíssimes hores, he hagut de buscar molta informació de coses que desviaven l’atenció del que jo pretenia del curs (gramàtica, lèxic, textos escrits…). Penso que és més important valorar el coneixement real que qualsevol pugui tenir del català demostrant que sap escriure i parlar bé. El treball per Internet no m’ha ajudat gens a millorar, ni a trobar-me satisfeta en el meu aprenentatge.
  Amb tot, val a dir que m’he informat de coses que no coneixia.

  Isabel González, us desitja un bon estiu!!!!
  S2

 17. Mercè Martorell

  09 juny 12
  18:45 #

  Bona tarda,
  Estic contenta per la feina feta. Ja he comentat alguna vegada, quan vaig començar a estudiar on line, que no les tenia totes, doncs l’Internet i la informàtica no són els meus forts, i el món de les xarxes socials, per mí éren unes desconegudes. Però ha valgut la pena, encara que tinc que dir, que m’han fet anar de cap.
  He millorat la meva redacció, fent frases curtes, encara que continuo tenint molts dubtes a la hora d’escriure. Necessito fer més exercicis; repassarem aquest estiu una mica, per la recta final. I és clar, llegir més, això m’ajudaria.

  Fins el proper curs.

  Una salutació,
  Mercè Martorell S2

 18. M. ANGELES SANZ S3

  10 juny 12
  18:45 #

  Aquest és el cinquè curs que faig de català a distància. Estic molt contenta amb ho que he après, tant de català com de noves tecnologies. Encara que, el meu desig és que aquest curs ja sigui l’últim i aconsegueixi el meu objectiu: el nivell C.
  Crec que el que cal millorar és la duració del curs, el temps per a estudiar les unitats és massa curt. Reconec que no sempre he tingut les hores necessàries per a aprofundir en tots els conceptes.
  A vegades, a proposta d’ús de noves tecnologies ha fet que les tasques fossin més complexes, però també superar-les ha suposat una doble satisfacció.
  Durant aquest curs he continuat en el programa del “voluntariat per la llengua” i de nou agraeixo la dedicació desinteressada de la Salut.
  M’agradat fer-me quellegista i penjar un comentari, també escoltar les ressenyes i la lectura d’alguns fragments dels llibres alliberats pels meus companys.
  Gràcies a tots i en especial al Jaume per ser un tutor tan engrescador.
  M. Ángeles Sanz S3

 19. MÓNICA FIDALGO

  10 juny 12
  18:45 #

  La meva valoració del curs és positiva perquè poc a poc vaig adquirint coneixements de català d’una manera flexible.

  Però per a ser sincera hi ha exercicis de noves tecnológies que m’han costat molt i en diverses ocasions he hagut de demanar ajuda al meu germà.

  Mónica Fidalgo I3

 20. Annabel

  10 juny 12
  18:45 #

  Per mi el curs ha estat molt bé. Si que trobo que per fer les tasques del bloc de vegades no he entès molt bé les explicacions i he hagut de trucar al Jaume per saber correctament que s’havia de fer, però la sensació final és que crec que si et prens el temps que necessites per estudiar i ho acompanyes amb els exercicis és una bona forma d’estudi.

  Bon estiu!!!

  Anabel Silva S2

 21. Mariela S1

  10 juny 12
  18:45 #

  Hola, Jaume!

  Per mi el curs ha sigut una passada, han costat més la unitat dues i tres, aquesta última els exercicis quatre i cinc. El Twitter encara em costa entendre-ho, crec que és qüestió de pràctica.
  Navegar amb el mapa d’itineraris literari de Barcelona, costa.
  He millorat de Morfosintaxi i Lèxic: El verb, Participis, Els Pronoms relatius.
  Preposicions i altres.

  Gràcies Jaume per ensenyar-nos d’una forma diferent i divertida el catalan i per ser un bon professor.

  Bones Vacances!!
  Mariela S2.

 22. Maria

  10 juny 12
  18:45 #

  El que més m’ha agradat del curs ha estat l’atenció i el tracte rebut per part d’en Jaume. Per a mi personalment. El que s’hauria de millorar del curs són les tasques, no considero necessari dedicar tantíssim temps a aprendre com funciona una xarxa social, per exemple, estic a favor de l’aprenentatge autoregulat però crec fundental la correcció i explicació de les tasques i intervencions que realitzem al bloc. 

  Bon estiu a tots!

  Maria Moreno S2

 23. Matilde Ojer S2

  10 juny 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2
  Que puc dir d’aquest curs? La veritat és que les noves tecnologies m’han fet sofrir una mica. Però després d’haver acabat aquest curs puc pensar en positiu. He pogut veure moltes de les possibilitats que ofereixen, que para mi eren desconegudes: murals, grabacions,llocs on opinar i llegir sobre llibres, etc..
  L’ús d’aquestes eines i les contestacions al blog m’han obligat a llegir molt, més del que jo em pensava i reconec que ajuda a ampliar el vocabulari, a millorar l’ortografia i també a reflexionar.

  Que podríem millorar del curs? Penso que els exercicis d’unitat haurien de ser una mica més amplis per donar-nos una major seguretat.

 24. Natalia

  10 juny 12
  18:45 #

  Aquest curs m’ha agrada y molt. Ha sigut divertit i he apres montes coses. No me ha agradat perdre temps amb les noves tecnologies, penso que les tasques haurien de ser mes accesibles.

  Bon estiu

 25. Yvonne

  10 juny 12
  18:45 #

  Sóc una alumna de la modalitat de distància molt fidel, però per a mi aquest curs ha estat una mica diferent que els anteriors 4. Sobretot he notat canvis en els tipus de treballs del bloc.
  He trigat molt més temps per entendre i trobar què s’havia de fer. M’han costat una mica les tasques relacionades amb les noves tecnologies.
  Cal de dir que ha estat una molt bona experiència i que he après moltes altres coses apart del català. Gràcies, Jaume!
  Opino que l’estructura del bloc encara pot millorar. No és veu clarament que et falta encara per fer, i on et trobes. Suggereixo dividir-ho en unitats a la primera pàgina, amb la possibilitat de entrar-hi des d’allà.

  Records i bon estiu a tothom
  Yvonne (S3)

 26. Beatriz Garcia Mackay

  10 juny 12
  18:45 #

  Crec que aquest curs, té una forma diferent d’aprendre català.
  Personalment no m’agraden molt les xarxes socials i de vegades no comprenc com funciona el twiter, suposo que si és objectiu del curs s’ha de fer.
  Al meu entendre m’agrada la flexilbilidad de fer les Tasques a casa, però m’agradaria més emfatitzar en la gramàtica.
  Les intervencions literàries és part de la cultura, però no estic segura si és la millor manera d’aprendre l’idioma, reconec que et fa llegir més en català però segueixo tenint molts dubtes en la part gramatical.

  Bea s2

 27. Susana Suárez I3

  11 juny 12
  18:45 #

  El curs a distància m’ha semblat interessant.
  Té l’avantatge que estudies en l’horari que et va bé i no t’has de desplaçar a l’aula.
  Però també té el gran desavantatge de no tenir un contacte directe amb el professor. Buscar un mateix les nostres preguntes està bé però implica molt temps. Just el que jo no tinc.
  D’altra banda, li he dedicat molt temps al tema “tecnologies” sense de vegades arribar a l’objectiu. O a cerques a internet per fer les tasques del bloc.
  En resum, penso que no és equitatiu el temps empleat amb el que s’ha après. Hi hauria d’haver una forma més senzilla, clara i accessible per estudiar un curs a distància (per exemple, la teoria “itineraris d’autoaprenentatge” té moltíssimes finestres per accedir a una informació. Em passava el dia clickant per endavant i cap enrere).
  De tota manera, de tota experiència sempre aprens alguna cosa.

 28. Susana Sanroman I2

  13 juny 12
  18:45 #

  Susana Sanroman I2

  Aquest curs ha estat molt be per el tema de les destinacions literàries i el treball de recerca dels dos poetes. Se m’ha fet difícil sobre tot el tema de la carta formal, que m’ha forçat ha buscar més i m’ha desafiat. Tampoc el faig gaire cas al twitter (pot-ser hauria de), però en conjunt m’ha fet forçar-me a escriure millor que era el que realment necessitava.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes