1. Milena Novas

  23 gen. 13
  18:45 #

  Milena Novas – S2

  He nascut a Brasil, i m’és molt difícil parlar de alguns punts de la meva terra natal. Primerament per lo emotiu que arriba a ser recordar moltes coses; casa nostre serà sempre on hem nascut, i principalment al millor lloc del món, sigui a on sigui. Però, més a més, perquè Brasil es un país de grandíssimes dimensions i crec que no deixaria de escriure mai. Provaré de fer una breu pinzellada.

  Jo he nascut a Sao Paulo, un ciutat que precisament de maca no en te gaire, però que per altre banda es una ciutat amb molt de encant. Cosmopolita, enorme, on la barreja de gents, tipus de menjar, cultures, grans edificis, treball, cultura i oci, han creat una barreja explosiva i exòtica. Una N.Y. a América del Sur, una ciutat que no dorm, amb una activitat frenètica. Peró a la ciutat de Sao Paulo no te platges! I si aixo es el que busquem tindrem que allunyar 120 Km direcció a la costes, i podrem gaudir de platges casi verges.

  A 400 Km al nord de Sao Paulo trobarem Rio de Janeiro, coneguda com la ciutat meravellosa, perquè realment es una ciutat meravellosa!! El verd de la selva s’endinsa casi fins las blanques platges, es barreja amb el color de les roques marrons arrodonides i las formes rectangulars dels edificis, tot amb una gran harmonia. I el cel blau dona el toc final en aquesta paleta de colors.

  El Nord de Brasil també i podrem trobar ciutats maquíssimes, com Salvador de Bahía, amb les seves dunes, palmeres, platges on es formen piscines naturals, i edificis amb arquitectura colonial.

  Però una miqueta mes al nord, amaga a un raconet, està la última platja que pertany a l’estat de Bahia. Un poblet de pescadors que s’anomena “Mangue Seco”, punt d’inspiració del escriptor Jorge Amado. Entre el mar, les dunes i el río trobem un petit poble que tan sols podrem arribar amb una petita barqueta, feta de un dels enormes troncs d’arbres que podem trobar pel camí. Es gaire be indescriptible. Us ho recomano!

 2. Jose Antonio Rosales Estruch

  27 gen. 13
  18:45 #

  Jo vaig néixer a Santiago de Cuba, una ciutat ubicada en la regió oriental del meu país. Si t’animes a viatjar a Cuba, et recomano la següent ruta turística:
  Podries viatjar directament en avió des de Barcelona a Santiago de Cuba, la durada del viatge és de 8 hores aproximadament i quan arribes trobaràs gent molt hospitalària i un clima totalment diferent, la calor t’acompanyarà tot el temps.
  Pots allotjar-te en hotels oficials o en cases particulars de cubans autoritzats a desenvolupar aquesta activitat. Segurament t’agradarà gaudir del clima i per això deuries de visitar las meravelloses platges de la costa sud de la regió, on podràs veure impressionants indrets considerats com llocs verges y protegits por l’estat, com pot ser el “Parque Baconao”, el “Parque de la Prehistoria” i les platges “Carisol” i “Los Corales”.
  Al mig d’aquest recorregut i cap al nord hi trobaràs l’entrada del punt més alt de la costa i que es diu “La Gran Piedra”. L’ascens es una mica perillós ja que es molt abrupte i la carretera es estreta i ple de corbes. Quan arribes a “La Gran Piedra” hi trobaràs un clima fred i una vegetació totalment diferent, estic segur que diràs Això es el Carib?.
  També hi podràs visitar llocs històrics i museus relacionats con las lluites independentistes, així com la església del mig de la ciutat considerada de les mes antigues d’Amèrica.
  Penso que gaudiràs molt d’aquesta experiència.
  Jose Antonio S2

 3. M. José Rodríguez S2

  28 gen. 13
  18:45 #

  Jo vaig néxier a Canena, un poble pertanyent a la comarca de “La Loma” dins de la província de Jaén. És un municipi situat a uns 50 km de la capital i té, aproximadament, uns 2000 habitants.
  Com pots intuir, és una localitat petita però plena d’encant. Pots gaudir de la tranquil•litat del poble tenint ben al costat ciutats més grans com Úbeda i Linares.

  A Canena, podem trobar un castell-palau d’estil renacentista construït al segle XVI on cada any, al juliol, es realitza un festival de música amb tot tipus d’estils: òpera, jazz, bandes de música o concerts d’instruments solistes.
  Altre punt característic de Canena és el paisatge, el qual està envoltat d’oliveres. La principal activitat econòmica del poble és la fabricació i venda de l’oli. I si després de treballar estàs cansat, pots anar al “Balneario de San Andrés” conegut pels seus tractaments amb aigües termals i teràpies alternatives.
  També comptem amb el pantà de Giribaile que prové de la conca del riu Gualdalquivir.

  Altres punts propers que et recomanaria visitar són el Parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, declarat reserva de la Biosfera per la UNESCO per la seva riquesa en fauna i flora. I les ciutats de Baeza i Úbeda (molt properes a Canena) les quals són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

  Què t’ha semblat el meu poble?

 4. Odalis Varela Perez

  29 gen. 13
  18:45 #

  Jo sòc cubana i vaig naixer a La Habana, la capital de Cuba. Realment Cuba és un país molt bonic sobretot pel seu clima i la seva gent que es molt afectuosa. Al meu país hi ha diversos llocs que et pot recomanar per visitar, per exemple, en La Habana el lloc més emblemàtic es el casc històric amb la seva vella i majestuosa catedral, dintra del conjunt del casc històric, el lloc que més m’agrada es el Castell del Morro, es un far que és a la entrada de la badia de La Habana i que va ser construit al segle XVII amb una torre d’una alzada de 30 metres, aquest Castell va ser construit per defensar la Habana dels atacs dels piratas. Fora de la Habana tambe existeixen altres llocs d’interest per visitar com son: el vall de Viñales en Pinar del Rio, les platges de Varadero en Matanzas, La Gran Piedra en Santiago de Cuba etc. A més a més a cada provincia pots visitar museus, esglesies i llocs d’interest històric relacionats amb la revolució cubana. Crec que es un viatje que et podría agradar molt fins i tot pensaries en retornar un’altre vegada sense dubtar-lo.

  Odalis S2

 5. MARIA

  29 gen. 13
  18:45 #

  Jo he nascut en un petit poble pesquer d’Astúries, Luarca. A Luarca se li coneix per la “vila blanca de la costa verda”. I això és exactament. Un poble de cases blanques escalonades organitzades en dues vessants i envoltat de verd. Es també la vila d l’aigua: aigua salada i aigua dolça. D’una banda té diverses platges petites, naturals (els hotels encara no han pogut substituir el verd de la nostra vegetació) on la força del mar Cantàbric et permetrà fer surf o si ho prefereixes banyar-te, encara adverteixo que la temperatura de l’aigua no és com la del Mediterrani. Luarca ha estat tradicionalment una vila marinera, plena d’històries de pirates i de vaixells baleners. Aquest record es rememora en molts llocs de la vila, entre ells al port. Un cop allà, com no, recomano relaxar i gaudir d’un dinar a base de peix i marisc (que encara se segueixen venent a la llotja del port). I com no, prendre una sidra! Diverses suggeriments: per als esportistes, rutes de muntanya (caminant, a cavall o en quad); per als més culturals, Luarca aposta per la ciència i pots visitar el museu del Premi Nobel Severo Ochoa (nascut a Luarca) o el museu de Ciències Marines i la seva exposició de calamars gegants. I per als més romàntics, Luarca és famosa també pels seus set ponts sobre el riu Negre i en especial, el Pont del Petó. Explica la llegenda que el pervers pirata Cambaral (ara és el nom d’un barri) va ser capturat per un noble luarques en una sagnant batalla naval en la qual el pirata va resultar malferit. Abans de lliurar-lo a la Justícia, el noble decideix curar-lo al seu palau i allà la filla del noble s’enamora perdudament del pirata. Tots dos decideixen escapolir-se per el riu. Abraçats en un petó apassionat van ser sorpresos pel pare que, cec de ràbia i amb una espasa molt afilada els va matar als dos d’un sol tall i els seus cossos encara junts se’ls va arrossegar el mar. Ara el pont és el símbol de l’amor etern. Així és Luarca, terra de rica gastronomia, de paisatges naturals i de llegendes. Hi anem?
  MARÍA B (S2)

 6. Crista Traistaru

  02 febr. 13
  18:45 #

  Yo vaig néixer a Hermannstadt (Sibiu) una ciutat al cor de Transsilvània. És un municipi amb una població d’aproximadament 171.000 habitants i és el centre cultural dels saxons i hongaresos (inclòs la meva família) de Transsilvània.
  Al llarg de l’any 2007, Sibiu ha estat (juntament amb Luxemburg) la Capital Europea de la Cultura. Ha estat l’esdeveniment cultural més important que hagi tingut lloc a la ciutat i això ha atret un gran nombre de turistes, tan nacionals com estrangers.
  La zona geogràfica de Sibiu és una de les regions més visitades de Romania. Probablement el nom de Sibiu no ens digui gens, però si diem Transsilvània, ens vindrà al capdavant els estereotips dels vampirs i el llibre de Bram Stoker, Dràcula. Això pot ser que sigui un inconvenient per a aquells que detesten els vampirs, però bé és cert que les llegendes entorn de Dràcula han fet que el turisme de Romania comenci a pujar.
  Hermannstadt és una ciutat plena d’història i encant, amb una arquitectura molt interessant i especial. Però, quins llocs són interessants en Hermannstadt?
  Per començar, podem fer un volt pel centre històric de la ciutat. No s’assembla a altres cascos antics o part vella de ciutats antigues com Salamanca o Toledo, sinó que tenen certa esplendor gràcies als colors dels edificis que varien entre una gamma de tonalitats i a la insòlita arquitectura, molt diferent del que estem acostumats. El que és el casc antic està dividit en dues parts, conegudes com a “Ciutat Baixa” i “Ciutat Alta “.
  El 2004 el casc antic de la ciutat ha entrat a formar part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.
  A Sibiu i voltants existeixen dotze museus que alberguen col • leccions d’art i exposicions d’arts decoratives, arqueologia, antropologia, història, arqueologia industrial i història de la tecnologia.
  D’altra banda, la proximitat de la ciutat a les Muntanyes Făgăraş la converteix en una destinació preferida per les vacances d’hivern com l’esquí o el trekking. A més, en arribar al centre de les antigues comunitats saxones de Transsilvània, la ciutat s’ha fet molt coneguda per les esglésies fortificades de Transsilvània.
  Crec que t’ho passaries genial visitant Hermannstadt.

  Crista T – S2

 7. Susann Gotthardt

  03 febr. 13
  18:45 #

  Us recomano Alemanya. N’hi ha moltes coses per veure. Tenim molta història i cultura, tenim mar i muntanya.

  Sóc alemanya i vaig créixer en un poble al sud-est d’Alemanya. És un poble petit en un paisatge pla i la regió està dominada per la mineria. Res especial, però la meva pàtria.

  La ciutat més a prop i molt recomanable es diu Dresden.
  És una ciutat amb aprox. 530.000 habitants i està situada a la vall de l’Elbe.

  L’Elbe és un riu que neix en Bohèmia, passa per les ciutats alemanyes de Dresden i Magdeburg i desemboca prop d’Hamburg en el mar del Nord. El riu Elbe forma part del patrimoni natural de la Unió Europea.

  Dresden és una ciutat amb molta cultura i història. L’aspecte de la cuitat i l’arquitectura està marcat pel bombardeig a la II Guerra Mundial i els 40 anys de la Repùblica Democràtica Alemanya.
  Per visitar-la us recomano a visitar l’església de les dones. És una església que va destruïda completament a la II Guerra Mundial i reconstruïda pels seus ciutadans 60 anys després. Des de el anys 2005 tothom pot gaudir de la seva bellesa barroca.
  A més heu de fer un passeig en un vaixell de vapor pel riu Elba i podeu visitar el castell Königstein o escalar en les muntanyes de pedra calcària a prop.
  Per la nit suggereixo una representació en la famosa òpera del Semper.

  Si voleu més informació, pregunteu-me.
  Bon viatge.

  Susann – S3

 8. Natalia

  04 febr. 13
  18:45 #

  Jo sóc de extremadura.
  Exactament del nord de *Caceres, d’un poble petit envoltat de muntanyes i goles.
  Aquest poble es diu Gargante la olla, està enclavat a la comarca de la Vera i igual que tots els pobles de la comarca és d’una gran bellesa.

  La nostra comarca, és una zona agrícola, famosa pel cultiu de les cireres. Us recomano visitar-la, quan el cirerer està en flor, és d’una gran bellesa.

  També és famosa pel cultiu del pimentón, i per la seva gastronomia.

  Prop de la nostra comarca, podran visitar Trujillo i Caceres, que compta amb tota la part antiga perfectament conservada.

  Us animo a visitar-nos, els encantarà.

 9. Natalia

  04 febr. 13
  18:45 #

  Bon dia,

  Se m’ha oblidat posar el curs.

  Natalia S3

 10. jsans

  08 febr. 13
  18:45 #

  Doncs, som-hi? Aquesta és la ruta que hem pogut preparar: https://maps.google.com/maps/ms?msid=213662256610115227245.0004d533f2c99df9c7030&msa=0

  Gràcies!!


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes