1. Milena Novas

  30 maig 13
  18:45 #

  Milena Novas – S3

  Buff!!! Això ha sigut la salvació!

  La veritat es que ser mare, portar la feina de la casa i treballar a fora, no permet gaire temps per molta més cosa. Però aprendre el català mitjançant aquesta modalitat a sigut la meva salvació.

  Nits mal dormides, anar-me’n a dormir a les tantes fent exercicis i el bloc. Si, ha estat molt dur, però fer-ho amb classes presencials hagués estat impossible! De ben segur no ho hagués pogut tirar endavant i arribar tan lluny.

  L’altre possibilitat hagués estat que el Jaume, el nostre tutor i podria inclús dir, entrenador personal, pogués impartir classes teòriques de 10 a 12 de la nit. O sigui, inviable.

  La meva realitat actual, i puc dir que la de molts, es una bogeria. Els dies passant volant, i no ens quede temps per gaire bé res. Però gracies a aquestes noves modalitats d’estudi, adaptades a la realitat dels nostres temps, s’obren noves i interessants possibilitats per poder seguir avançant i estar el dia.

  El resultat final no se ben bé quin serà, però de ben segur que encara que no aprovi el examen final he après molt, tant de català com de noves tecnologies.

  Sigui quin sigui el resultat, lo que estic ben segura, es que ha merescut la pena.

 2. MARIA B

  31 maig 13
  18:45 #

  Comparteixo amb la Mirella la idea que la modalitat lliure és la nostra salvació. Per unes raons o per altres, la realitat és que no disposem de molt temps lliure per estudiar i que si volem aprendre l’ idioma, aquesta modalitat d’estudi és l’única viable. El que més m’agrada és que puc autovalorar-me i així decideixo en quines matèries tinc que reforçar l’estudi. En conclusió, al sistema d’autocorrecció de les unitats li dono …10 punts!

  El gran problema és que aquesta modalitat lliure no ens obliga a parlar l’ idioma. L’ idioma oficial en el meu treball és l’ anglès, els meus amics (siguin catalans o no) em parlen en castellà … al final, tinc molt poques opcions de parlar el català. Doncs, restem uns punts a la modalitat (ja no tenim el 10).

  I ara el blog ….. (ho sento Jaume) Sóc conscient que és un blog molt ben estructurat, molt dinàmic i amb alt grau d’elaboració. El meu problema és que no considero que sigui la millor eina per aprendre una llengua (especialment per als que tenim poc temps lliure). Preferiria introduir més exercicis d’intervencions orals (que ens obliguen a parlar) o la lectura de llibres (per fomentar comprensió de textos i ampliar el vocabulari) i restar activitats més “tecnològiques” com l’elaboració de arxius power point o de vídeos.

  En qualsevol cas, aquesta modalitat lliure permet que molts de nosaltres ens apropem a la llengua catalana. Sense aquesta modalitat, no podríem fer-ho. Li dono un excel·lent!!!

  MARIA B (S3)

 3. Crista Traistaru

  01 juny 13
  18:45 #

  Aquesta modalitat em va semblar molt bona, de vegades em costa molt complir els termes, però al final ho he aconseguit.
  Entre la feina, la casa i la mudança he hagut de fer les tasques sempre al límit. M’ha agradat molt aquest mètode perquè he tingut la llibertat de preparar i fer els exercicis a casa, amb l’ajuda del diccionari i el corrector.
  A través d’aquesta modalitat he millorat el meu català – especialment la gramàtica.
  Sóc conscient que he de millorar més i ho fare sempre que pugui, perquè m’agrada parlar el català; l’únic inconvenient és que parlo tot el dia en anglès, en castellà i en romanès.
  D’una banda estic feliç perquè he arribat al final del curs i per fi tindre un altre idioma après, però per altra banda em sap greu acabar perquè ho he passat molt bé fent els exercicis i el blog.
  Ha estat un plaer treballar amb aquest mètode.

  Crista T – S3

 4. Jose Antonio Rosales Estruch

  02 juny 13
  18:45 #

  En general, comparteixo les idees que han expressats els meus companys, ja que el aprenentatge del català mitjançant aquesta modalitat ha sigut l’única opció que he tingut, encara que de vegades m’ha costat una mica complir els termes dels exercissis.
  Crec que l’ús de les noves tecnologies es molt important en la vida de avui, però, algunes vagades, al llarg del curs, hem tingut que fer més esforç i dedicar més temps per resoldre el problema informàtic, que la tasca en si mateix.
  També penso que el gran problema a resoldre, és que aquesta modalitat lliure no ens obliga a parlar l’ idioma.
  D’altre banda hem fet nous amics y amigues y em sento en la obligació de dir, que l’ajuda y el suport de Jaume, ha sigut imprescindible per a tots y es per això que aprofito aquesta oportunitat per dir-lo públicament.
  Estic molt feliç perquè he arribat al final del curs, desprès del examen, descansaré una mica i continuaré estudiant per la meva compta.
  Salutacions a tots y totes
  Jose Antonio S3

 5. jsans

  05 juny 13
  18:45 #

  Jo vaig començar el curs amb força entusiasme però amb una mica de por. A mesura que passaven els mesos, he patit alts i baixos fins el punt d’arribar a pensar en deixar el curs, però hi havia exercicis que em resultaven de menor dificultat i això m’animava a seguir. També va ser essencial el recolçament familiar. Sobretot, és important per a mi, en primer lloc, perquè el català era una mena d’assignatura pendent, i en segon lloc, per haver-lo pogut realitzar a distància degut a la meva situació personal per les meves limitacions físiques a l’hora del desplaçament. En conclusió, aquesta experiència ha estat satisfactòria perquè tinc més seguretat i confiança a l’expressar-me i escriure en català i que, en definitiva, n’he après.

  Moltes gràcies per tot Jaume!

  M. José Rodríguez


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes