• Diari de bitàcola 17/02/2012

  Com sempre, hem iniciat la classe amb possibles dubtes dels deures que havíem de fer aquesta setmana (exercicis de les pàgines 169 i 308 del llibre). Posteriorment en Jaume ens ha repartit l’examen corregit que vam fer la setmana passada i hem dedicat la resta de la primera hora a comentar-lo. Ens ha donat consells per afrontar determinats exercicis el dia de la prova final.

  Després de la correcció hem fet a classe uns exercicis per treballar el plurals conflictius de noms i adjectius, i els pronoms relatius.

  Avui la Paula era qui havia de parlar-nos d’un tema. Com havia de marxar abans de final de classe, hem avançat aquesta exposició. Ha donat mostres del seu “orgull molinenc” i ens ha parlat de EL CAMELL de Molins de Rei. És una bèstia de foc recuperada de la tradició del Carnestoltes del segle XIX que s’ha convertit en un emblema molt estimat pels grans i petits de la ciutat.

  Desprès d’aquesta entretinguda intervenció, en Jaume ens ha tornat a donar un full amb exercicis per repassar. Aquesta vegada eren de pronoms febles i de formes verbals. Segurament la sensació que ha tingut desprès de l’examen no ha estat molt positiva i vol que treballem més aquests aspectes.

  Acabem la segona hora de classe amb l’entrega de les correccions dels resums corresponents als neologismes populars i fem uns minuts de descans.

  La darrera hora la comencem amb un comentari d’en Jaume al voltant de la gent que s’ha apuntat a la prova per lliure del nivell D que es farà el 2 de juny. Algun dia abans de la prova farem exercicis de la prova de mostra que es pot trobar a la web:

  http://www20.gencat.cat/docs/Llengcat/Documents/Certificats%20de%20catala/Arxius/mostrasup.pdf

  A continuació passem al primer (i únic) contingut teòric de la classe d’avui: Conflicte lingüístic: Bilingüisme i diglòssia. Ho podem trobar a la pàgina 332 del llibre, però us recomano repassar les diapositives que ens ha passat per tal de tenir clar el concepte de diglòssia i saber relacionar-lo amb bilingüisme. El treball setmanal que haurem de presentar girarà en torn a aquests conceptes.

  Després hem fet a classe l’exercici de falsos sinònims de la pàgina 290. En aquest tipus d’exercici sempre sorgeix alguna petita discussió amb parelles de termes que no tenen gaire clara la seva diferència semàntica: aparençar – aparentar, seca – eixuta, fuita – escapament.

  Acabem la classe amb un dictat.

  Els exercicis per treballar durant aquesta setmana són:

  Pronoms Febles. Pàgina 322. Del 15 al 21.

   José Luis Pérez

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Charo Pérez: Doncs, sí, ha passat ràpid el temps. Estic contenta perquè he après molt durant el curs i perquè ha...
 • José Luis Pérez: Igualment, ha estat tot un plaer poder assistir a les teves classes. He après molt i em considero...
 • Susana: Moltes gràcies!!
 • Jaume Marfany: Carina, Encara no hem fet cap examen… No el tenim fins al 15 de juny… Pots mirar la...
 • Carina: Estic estudiant per lliure el nivell D de català i m’examinaré el proper 2 de juny. Com que aquest...

Núvol d'etiquetes

Avaluació solucions