• La gent del divendres

  EL VOSTRE PROFESSOR

  Em toca a mi obrir una mica el foc en aquest espai de presentacions.

  Em dic Jaume Marfany, si bé prefereixo que tothom em digui pel nom, Jaume. Molt important també… per poc que pugueu parleu-me de tu…  m’hi trobo molt millor… 🙂

  Visc  a Esplugues de Llobregat. Sóc llicenciat en Filologia catalana per la UOC amb un treball sobre la Literatura digital. 

  Fa més de 25 anys que faig classes de català, si bé, fins fa només deu anys ho compaginava amb una feina ben diferent: Delineant projectista industrial. El fet de quedar-me sense feina va ser decisiu perquè orientés les meves darreres passes professionals vers el que sempre m’ha agradat més: ensenyar català.

  Crec que sóc pacient i que disposo d’una bon dosi d’empatia. Dins de la classe, m’agrada que hi hagi “moviment”. Això vol dir que m’agrada que pregunteu sobre tot allò que no tingueu clar. No us quedeu mai amb el dubte…  sense excedir-se, és clar!

  Tinc uns quants defectes… però no us els diré… Segur que ja els anireu descobrint….:-)

  Sobre el nou curs que iniciem ara, el primer que n’espero és que vosaltres s’hi trobeu a gust i que aprengueu més sobre la llengua catalana. Amb aquestes dues premises, segur que el camí cap a l’aprovat final serà molt més fàcil.

  Endavant, doncs, i molt bona feina!

24 comentaris

 1. Elena Molins

  07 Oct 11
  23:34 #

  Hola, Bona Nit!
  Sóc de Sant Feliu de llobregat: m’he incorporat avui a classe i sembla que anem a bon ritme.

  Fins la propera classe.

  Elena

 2. Carme Albertí García

  07 Oct 11
  23:46 #

  Hola sóc la Carme!

  Alguns de vosaltres ja sabeu de quina Carme es tracta (en som dues) perquè avui ens hem vist a la classe.

  Primer de tot, dir-vos que encara que a primera vista el curs pugui semblar díficil no ho és, simplement es tracta de treballar i sobretot de no arrossegar dubtes de nivells anteriors, evindentment com en totes les llengües és molt important el practicar-les. Llegir-les, escoltar-les i parlar-les això amb molt d’interès i d’amor per la llengua el camí és fàcil.
  Aixó doncs, endavant!
  Sóc guia turística i mare de dues filles. L’interès per la llengua es fonamenta en tres vessants: la personal, la familiar i la professional.
  Fa anys que vaig començar la casa per la teulada, estudiant anglès i alemany (deixant d’altra banda, el francès araconat) i amb l’estudi comparatiu de les llengües em vaig adonar de l’importància de la fonètica i de les mancances que tenia de la meva llengua pròpia. Aquell va ser un moment decisiu en l’aprofondiment del coneixement del meu país i de les seves arrels fent honor a la frase “qui perd els seu origens perd l’identitat”
  I deixant-me ja de romanços us diré que sóc allò que en castellà es diu “rata de biblioteca” , en català lletraferida (amant de conrear les lletres), i el meu “hobby” per excel·lència és la natació, on em moc com peix a l’aigua (ha,ha,ha mai millor dit)
  Espero poguem gaudir, tots plegats d’uns molts bons i profitosos divendres.
  Fins divendres, doncs!
  Molt bon cap de setmana i molt bona feina (com diurà, això últim, el Jaume)

 3. Roxana Prieto

  08 Oct 11
  15:05 #

  Estic contenta d’haver-nos trobat una altra vegada Jaume, però amb una por terrrible!!!… no ho sé si m’en sortiré d’aquest nivell!, però com sóc tan tossuda ho faré encara que mori en l’intent, jejeje.

 4. José Luis Pérez

  08 Oct 11
  16:59 #

  Sóc Enginyer Informàtic i fa més de vint anys que em dedico al sector de les noves tecnologies.

  En els darrers anys he col·laborat amb alumnes de secundària amb problemes per a ajudar-los a treure endavant els seus estudis. M’he adonat de l’enorme agraïment personal que reporta aquesta tasca i em vaig decidir a orientar la meva vida professional cap a l’educació de l’adolescència. Així em vaig decidir a realitzar el Màster Universitari per a Formació del Professorat d’ESO en l’especialitat de Matemàtiques.

  La dificultat actual per a trobar feina en l’educació m’obliga a continuar treballant en el món de la informàtica. No obstant continuo la meva formació orientada a l’ensenyança i actualment, a part del curs de nivell avançat de català, estic cursant el darrer curs d’anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes.

  Suposo que em sentireu bastant durant el curs. No acostumo a adoptar una actitud passiva a classe. Teniu la meva col·laboració per a qualsevol tema en el qual us pugui ajudar.

  Em podeu trobar a:
  Facebook: http://www.facebook.com/joseluis.perez.rodriguez
  Twitter: @joselupr
  Linkedin: http://www.linkedin.com/in/joseluisperezrodriguez

 5. Lluïsa Camps

  09 Oct 11
  12:10 #

  Bon dia a tothom,
  jo, com la Roxana també estic contenta i espantada, però aquí estem i estarem, aprenent més de la nostra llengua.
  Sóc educadora d’escola bressol de l’Ajuntament de Barcelona fa uns quatre anys. Abans, treballava a una escola de primària fent diferents tasques i totes molt enriquidores, però és ara quan realment gaudeixo de ple amb la meva feina, tant amb els infants com amb les famílies, doncs a bressol les dues parts són molt importants. Per segona vegada, treballo amb direcció, doncs estic en una escola de nova creació : “EBM Júpiter” al Poble Nou, sí una miqueta lluny, però no tinc cap problema, ja comunicaré quan sigui l’inauguració!!!
  Fins divendres!
  Lluïsa.

 6. Josep Maria Cañadell

  09 Oct 11
  12:29 #

  Hola!
  Sóc el Josep Maria i m’incorporo per primer cop en aquest curs de nivell D. Ara entenc perquè també es diu Superior… possiblement per l’esforç que s’ha de realitzar per passar el curs (almenys jo). Veig que hauré de fer dos cursos alhora, ja que m’haig de posar les piles (“…aquesta expressió s’utilitza per indicar que hom tindrà en una actitud més activa en fer alguna cosa. És com posar les piles a un aparell per a que funcioni”) repassant aquell curs que vaig fer fa molt de temps denominat “C”.

  La metodologia de classe em sembla genial i el blog molt oportú i operatiu ja que ens facilitarà el contacte i l’aprenentatge.

  Voldria animar a tothom, ja que vist el que em vist, això no és fàcil, i els nostres professors del CNL Roses s’ho han pres molt seriosament i amb molta rigorositat.

  Ens veiem a classe o per correu electrònic a notebok@yahoo.es

 7. Elisabet Schmoll Jorba

  09 Oct 11
  17:01 #

  Hola a tots,

  Em dic Elisabet Schmoll Jorba i visc a Pallejà.

  La meva professió és la de comptable i he treballat durant molt anys en assessories. Actualment gestiono una petita empresa.

  Abans a casa i a l’escola em comunicava i estudiava en castellà, el català era com una assignatura de llengua estrangera. Quan vaig anar creixent em vaig adonar de les mancances que tenia de la meva llengua pròpia. Trobo molt important comunicar-me i redactar correctament. Vaig començar pel nivell B a Sant Vicenç dels Horts on-line i després vaig fer el nivell C presencial.

  Per mi és un repte molt important ja que com va dir en Jaume el llistó és molt més alt. Hauré de treballar molt, espero aconseguir-ho.

  Fins divendres i a treballar força!!!!

  Elisabet Schmoll

 8. ESTHER MILENA

  09 Oct 11
  18:10 #

  Em dic Esther Milena, tinc quaranta-dos anys i sóc mare d’un fill de nou anys.

  Vaig iniciar estudis universitaris l’any 1988 a la Facultat de Dret, encara que no vaig llicenciar-me ja que el fet d’incorpar-me al món laboral l’any 1991, va restar temps, dedicació i sobretot motivació al meu projecte universitari.

  Em vaig incorporar a l’Àrea d’Administració Comercial de l’empresa privada, i amb la formació complementària que vaig rebre, assolí diferents responsabilitats fins arribar a ésser Secretària de Direcció Comercial al llarg de nou anys.

  L’any 2007 em vaig quedar sense feina i vaig tenir l’oportunitat de fer un canvi professional cap a la funció pública i dins de l’Administració de Justícia.

  El meu objectiu per aquest curs, és treballar amb constància, motivació i aconseguir el màxim nivell de la llengua catalana, com a millorar personal i professional.

  Ens veiem a classe, companys!

 9. Dolors Serra

  09 Oct 11
  21:43 #

  Hola, sóc la Dolors de Lleida però ara en realitat sóc molinenca, com altres companyes de classe. Fa molts anys que vaig estudiar català per darrera vegada, però feia molt de temps que tenia el nivell D pendent i crec que aquest any és un bon moment. Ja he vist que la feina serà dura, però com em sembla que ens ho passarem bé a classe, tot serà més fàcil.

  Ara treballo d’administrativa a la sanitat pública però sóc llicenciada en Geografia i Història i durant uns quants anys vaig dedicar-me a l’arqueologia.

  Fins divendres!

 10. Anna Tresserra

  09 Oct 11
  23:52 #

  El primer dia de classe el Jaume ens va preguntar si sempre anavem les tres juntes. La resposta és: no, però quasi. Tenim en comú els castellers, el grup d’amics, el gimnàs i el curs de català, això ens deixa poc temps per anar per separat! Com que parlar d’un mateix sempre es fa difícil, hem decidit, per sorteig, que cadascuna parlaria d’una de nosaltres. Aquí ho teniu:

  La Paula té 21 anys i és recent llicenciada en Magisteri per la Universitat de Vic. De moment, la crisi li està endarrerint el procés de trobar feina en el seu camp, però ella ho aprofita per dedicar més hores a allò que més li agrada: fer teatre, fer castellers, acabar de decorar un pis que acaba d’estrenar amb el seu xicot i treure’s el nivell D de català (tot enredant-nos a l’Ester i a mi). Bé, això últim potser no és la seva passió, però confia que li sigui profitós per a futures oposicions.

 11. Ester Comellas

  09 Oct 11
  23:53 #

  L’Anna és llicenciada en química però, un cop acabada la carrera va decidir orientar el seu futur professional cap a allò que tant li entusiasma: el menjar. A veure, no malinterpreteu les meves paraules! No és que li agradi afartar-se sinó que sempre està disposada a provar qualsevol plat o aliment, per estrany que sigui, i, com més exòtic, millor! Per això, després de fer un segon cicle en Ciència i Tecnologia dels Aliments ara està inmersa en un doctorat en Nutrició i bromatologia (que és l’estudi dels aliments). A banda d’això, dedica el poc temps lliure que li queda als castellers, els amics i a gaudir, junt amb el seu home (sí, als 26 anys és una noia casada però des de fa molt poquet), de la masia que la seva família té a Vallcebre. Com si amb tot això no en tingués prou, ara s’ha deixat enganyar per estudiar el nivell D de català que, es veu, era una cosa que tenia pendent.

 12. Paula Pujol

  09 Oct 11
  23:55 #

  L’Ester, enginyera aeronàutica i ara immersa en el doctorat en anàlisi estructural, es passeja amunt i avall amb la seva moto per tal d’arribar sempre a l’hora, per la seva agenda apretada. Li agrada anar a nedar, i de tant en tant, es deixa caure en alguna classe per moure l’esquelet; en el seu temps lliure acompanya els castellers amb el so de la seva gralla; i l’apassiona caminar i pujar muntanyes, tot i que li costi trobar acompanyants. Com que l’anglès ja el domina a la perfecció, ara ha decidit endinsar-se en el català, i treure’s el nivell D.

  Doncs, fins divendres!

 13. Montse

  10 Oct 11
  19:34 #

  Hola,

  Em dic Montse i sóc de Sant Feliu.

  És la segona vegada que faig aquest curs de nivell D de llengua catalana i m’agradaria millorar en aquells aspectes que tinc més oblidats. La veritat és que el primer dia de classe vaig sortir una mica espantada però amb ganes d’aprendre i treballar.

  Fins divendres!

 14. Fermina Sánchez

  10 Oct 11
  23:39 #

  Bona nit,

  Em dic Fermina, però m´agrada que em diguin Fermi. Visc a Sant Joan Despí, sóc llicenciada en Filologia Hispànica i treballo a una escola de Molins de Rei.
  El nivell D és la meva assignatura pendent ja que és d´ aquelles coses que vas deixant per un altre moment i quant més temps passa més mandra fa…
  Ara m´he decidit a preparar-lo i la veritat és que fa tant de temps que estic a l´altra banda que tornar a fer d´estudiant es fa una mica estrany, és més fàcil redactar un examen que haver de fer-lo…
  Espero poder seguir les classes amb ganes durant tot el curs, encara que pensar que els divendres al vespre sempre els tindré ocupats per Ramon Llull, Jacint Verdaguer and company no és el millor dels meus somnis…
  Bona nit a tots!!!!!
  Fermi

 15. Víctor Boix

  11 Oct 11
  0:19 #

  Hola, em dic Víctor, sóc de Sant Feliu i treballo com a professor de música. Toco el saxo, el tible en una cobla, el piano, i tinc estudis de composició. M’agrada llegir i anar a la muntanya. Em preparo el nivell D perquè vull perfeccionar els meus coneixements de català de cara a les classes. Fa uns anys vaig intentar estudiar el nivell D per lliure però no vaig ser prou constant i ho vaig deixar córrer; ara espero poder treure-me’l anant a classe.

  Fins divendres!

 16. Josefina Romeu

  11 Oct 11
  19:32 #

  Bona tarda a tots/es,

  Sóc la Josefina Romeu, he nascut a Sant Feliu i treballo a Sant Joan Despí.
  Aquesta és la segona vegada que intento fer el nivell D de català.
  La primera, fa uns tres anys, vaig pensar: On m’he ficat!. Em va passar com la presentació que ens va fer el Jaume, però us he de dir que vaig aprendre molt i vaig estar molt a gust que és el que compte.
  Cadascú té responsabilitats i a vegades es fa difícil compaginar-les.
  No n’hi ha prou en assistir a classe i fer els deures, t’hi has de posar de valent des del primer dia.
  Ara, tinc il·lusió per continuar el que vaig començar llavors.
  Ànim i a treballar! (Perdoneu però estic fent una mica de teràpia).
  Ens veiem divendres!.

  Josefina

 17. Gemma Quintillà

  12 Oct 11
  14:12 #

  Hola, sóc la Gemma, llicenciada en dret i funcionària de l’Administració de Justicia des de fa uns cinc d’anys, desprès d’adonar-me que passar hores i hores treballant per advocats que no et valoren i et paguen una misèria no em portava enlloc. Sóc una amant de la natura, m’apassiona sortir a caminar per la muntanya. M’agrada llegir i anar a gimnàs per relaxar-me desprès d’un dia dur. També estic estudiant francès a l’escola oficial d’idiomes aixì que em sembla que aquest serà un any dur per mi, però hi penso posar tot el que puguide la meva part per ensortir-me’n!
  Fins divendres!

 18. M ª ADELA ASENSIO

  12 Oct 11
  20:46 #

  Hola, em dic Adela, treballo a Sant Feliu des de fa 21 anys, concretament al Jutjat d’Instrucció núm. 2, i visc a Corbera .
  La meva llèngua materna és el castellà, la meva experiència amb la llèngua catalana va ser, primer amb el meu marit que és català, i segon la transferència, ja fa uns anys, del cos de Justícia a Generalitat, va soposar una motivació contínua de sumar punts per a promocionar a la meva feina, per això vaig fer el nivell B, C, J i ara el nivell D.
  Ja sé que no ho tinc gens fàcil, ho sé….. però el que no he dit és que jo sóc “manya” i a toçuda no em guanya ningú.
  Encara que molt espantada, vaig sortir de clase contenta, amb molta il.lusió i ganes de treballar que és el més important. Espero no decepcionar.
  Per cert, el que més m’agrada de tot es viatjar i viatjar arreu del món tant com he pogut.

 19. Esther Palomer

  12 Oct 11
  22:04 #

  Hola a tots,

  Em dic Esther i visc a Pallejà però en realitat vaig néixer a Girona.
  Sempre m’he dedicat a les arts plàstiques doncs els meus estudis els vaig fer a l’Escola Massana, concretament en ceràmica per després passar-me a la pintura.
  Com molta gent de la meva generació, tots els estudis els vaig fer en castellà i aquestes alçades em feia molta vergonya no poder escriure ni una paraula en català. Així doncs em vaig decidir atacar el català, primer el nivell B, després el C i ara l’ùltim repte, el D.

  Espero, sortir-me’n!
  Fins divendres!!!!

 20. Carme Bella

  12 Oct 11
  23:48 #

  Hola, em dic Carme i visc a Sant Feliu. Sóc llicenciada en psicologia i des de fa uns anys treballo com a tècnica d’intermediació i orientació laboral al Servei d’Ocupació de Catalunya. Amb la crisi tinc més feina que mai!
  Fa temps que em plantejava fer el nivell D i per això estic al curs. Ja he vist que hauré de treballar força i refrescar el nivell C de fa 20 anys. Espero que amb esforç, constància i l’ajuda d’en Jaume tot vagi bé.

  Fins divendres,
  Carme Bella

 21. Susanna Garcia

  13 Oct 11
  0:09 #

  Hola!!!

  Em dic Susanna, visc a Sant Feliu i treballo com a llevadora a l’Insitut Català de la Salut. Alguns divendres hauré de marxar una miqueta abans de classe perquè he d’entrar de guàrdia al hospital per atendre dones en treball de part.

  M’agrada llegir, escoltar música i sortir a passejar amb el meu marit i les meves nenes de 5 anys i 15 mesos.

  M’he animat a preparar-me de nou per al Nivell D ja que ho tenia com una assignatura pendent. Vaig fer un primer intent amb CPNL l’any 2002, però em va faltar molt poquet per aconseguir-ho!! Ara em sento motivada i amb ganes de tornar intentar-ho!! La impressió del primer dia de classe va ser molt bona tot i que en Jaume ens va dir que el llistó era força alt!! Penso que amb constància i motivació tot s’acaba assolint!!

  Una abraçada i Fins Divendres al Vespre!!!

 22. Marta Escrig

  13 Oct 11
  19:04 #

  Hola!

  Em dic Marta Escrig, sóc molinenca però visc a Sant Feliu des de fa 2 anys.

  Sóc tècnica de formació a la Generalitat de Catalunya, una de les raons per els que hem vaig decidir a fer el nivell D. A la feina escric i parlo en català, a més sovint haig de revisar documents i documentació per als alumnes, i trobo que hem falta nivell per poder fer millor la meva feina.

  Fins divendres!

  Marta

 23. Charo Pérez

  14 Oct 11
  17:35 #

  Hola a tothom!

  Sóc la Charo. Vaig néixer a un poble d’Almeria molt famós aquí a Sant Feliu, je je: Laujar de Andarax ¿Us sona? Però sóc ben bé catalana per adopció ja que vaig venir quan només tenia dos anys. Els meus fills i els meu néts són catalans. No us espanteu, sóc una àvia molt jove (qui digui el contrari que es presenti)

  He treballat com secretària i administrativa en una empresa multinacional a Sant Just Desvern. Ara estic a l’atur des de fa unys anys.

  M’encanten els idiomes i fa molts anys, per iniciativa pròpia, vaig començar a llegir en català… escriure’l era una altra cosa, i per això estic aquí, després de dos cursos de suficiència a Sant Vicenç dels Horts.

  Fins aviat,

  Charo.

 24. Rosa Mª Fernández

  24 Oct 11
  15:45 #

  Em dic Rosa Mª Fernández,
  he trigat molt a fer la meva presentació perquè m’he quedat sense Internet aquests darrers dies.
  Sóc de Sant Feliu i he estat treballant fins aquest darrer juliol de secretària d’un Col·legi, i en aquest moments estic al atur.
  M’he decidit a fer aquest curs, perquè el nivell C el vaig acabar el mes de març i també perquè
  algunes companyes del darrer curs en van animar, i resulta que ara les estic animam o a elles,
  estic una mica espantada ja que el que veig que no es gens fàcil. Serà un gran repte.

  Fins aviat

  Rosa Mª

  .

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Charo Pérez: Doncs, sí, ha passat ràpid el temps. Estic contenta perquè he après molt durant el curs i perquè ha...
 • José Luis Pérez: Igualment, ha estat tot un plaer poder assistir a les teves classes. He après molt i em considero...
 • Susana: Moltes gràcies!!
 • Jaume Marfany: Carina, Encara no hem fet cap examen… No el tenim fins al 15 de juny… Pots mirar la...
 • Carina: Estic estudiant per lliure el nivell D de català i m’examinaré el proper 2 de juny. Com que aquest...

Núvol d'etiquetes

Avaluació solucions