• Cartes al director

  Tasca final de la unitat 3 (pàg. 39 -teoria- i 40).

  Escriu una carta al director d’un diari per queixar-te d’algun problema de la teva localitat. Descriu en què consisteix, explica si estàs d’acord o no amb les solucions que dóna l’Ajuntament i proposa’n d’altres. També pots escriure per donar l’opinió sobre un tema, fer un comentari, una denúncia, un agraïment…

  Recorda que aquest tipus de text sol tenir quatre parts: títol, introducció, arguments (o desenvolupament) i conclusió.

 1. Ginés

  09 Nov 10
  19:04 #

  CARTES A L´INFORMATIU

  FALTA MANTENIMENT

  M´agrada fer esports, i vaig cada vagada que puc, a les pistes d´atletisme que va posar l´ajuntament l´any passat al meu barri, el de Can taiò. Per accedi-ri hi ha dues portes, una al costat est, i una altra al sud. Pels que vivim a la part oest, l´accés és més complicat perquè el camí fins a la part est, que és la que tenim mé aprop, és de sorra i gairebé sempre està enfangat ja que, quan plou, l´aigua arrossega la sorra fins aquest costat. Ja vam fer una queixa,al febrer, als representants de l´ajuntament, i ens van dir que enguany arreglarien el problema, però ja som al novembre i encara ningú a fet res al respecte. Esperem que l´ajuntament, amb aquesta carta, recordi que encara té un compromís amb els veïns de Can Taió per resoldre.
  Un veí descontent.

 2. Rafa

  12 Nov 10
  19:28 #

  RECITCLATGE

  Des de fa molt anys tant l´Ajuntament com els mijtans publics fan molt soroll perque reciclem, no nomes paper, sinó també vidre, plàstic, materia orgànica, a saber que se´ns demanará demà. Doncs bé, jo al principi sempre reciclava amb màs o meyns dedicació, però d´un temps a aquesta part he començat a estar-ne tip. Em pregunto, de que serveix tant reciclar? Al que em responc: doncs per a pagar més impostos, perqué, es clar, cóm hi ha d´haver més camions i més treballadors docns hi ha que pagar-los. I, qui es beneficia de les tones de paper, vidre, plàstic, … que es generan?
  Es molt fàcil suposar que tot es ven a empresas del sector, i que es fà amb aquest diners? Perqué no s´utilitzan per a reduir els impostos minicipals, per exemple? I a més a més sempre que rebo alguna carta de l´Ajuntament (i altres) es amb paper nou, sense reciclar.
  Per tot àixo he decidit que el reciclatge, per l meva part, es va a acabar.

 3. Brigida

  14 Nov 10
  20:14 #

  COL-LEGI PERMISSIU

  Treballo de monitora d’autobus escolar i porto a uns alumnes a un col-legi de Sta Perpetua, un d’ellssempre fa esperar a l’autobus perquè es para a fumar, l’hi vaig comunicar a la tutora, i sorprenenment la seva resposta va ser ” el deixarem sortir uns minuts abans perquè es fumi el cigarret sense fer esperar a l’autocar.
  Em vaig quedar sense paraulas, el nen sols tè 14 anys, jo se que ara no ès com en els meus temps de col-legi, peró ni un extrem ni l’altre, ens hem anat de la llibertat al llibertinatge, solament espero que els meus fills sàpiguen triar bé el col-legi dls meus nets.
  Vull indicar-li a aquesta senyora, que el que té entre mans és una labor molt important, ja que está col-laborant a formar homes i dones per al futur. També informar-la que hi ha altres treballs als quals es pot dedicar, per exemple, a netejar escales, perquè com cuidadora d’animals no crec que serveixi, ! pobres bestioles, es menjarien uns als altres.
  Per acabar m’agradarìa que aquesta carta, servís als pares per a analitzar a quines mans deixen als seus fills, espero que en les millors.

 4. MIRIAM CORTES DIEGO

  14 Nov 10
  21:04 #

  SOM TOTS IGUALS?

  Cada vegada que vaig de passeig amb la meva amiga Maria pel poble ems trobem amb dificultats ja que Maria,va amb cadira de rodes. Cada vegada que vol travesar el carrer hem de demanar ajuda, ja que les voreres no estan preparedes per poder baixar per si mateixa.
  Penso que l’ajuntament hauria de prendre mesures urgents per solucionar aquest problema arquitectonic.
  Estem molt emprenyats ja que s’han gastat molts diners en fer un carril bici. Penso que hi ha coses como aquestes més importants i li donariem més independencia a persones
  amb dificultats fisiques. Esperem, que aquesta carta serveixi perque aquest ajuntament prengui nota de tots els problemes que hi ha en el nostre poble, i començi a donar-li solucions a problemes com aquest.

 5. Santiago

  16 Nov 10
  20:41 #

  APROFITAMENT DE LES INSTAL·ACIONS

  Com altres dies, aquest matí, la meva filla i jo hem anat al parc infantil del barri, però, una vegada més hem trobat les seves portes tancades en aquest horari. Sòc conscient que és oberta a la tarda però no al matí.

  No crec que sigui molt lògic que un parc infantil estigui tancat en hores que els infants puguin utilitzar-lo i per contra estigui obert en altres hores no apropiades.

  per això agrairia molt que es fes un millor ús del parc infantil i estigués obert només en hores adequades als seus usuaris, o sigui, els infants.

  Agrairia molt que tinguessiu en compte aquesta queixa. Moltes gracies.

 6. Ana Villasclaras

  17 Nov 10
  19:08 #

  PROJECTE PARCS

  Vora la Granja Soldevila, darrera la via del tren i al costat del camp de futbol antic, estan pensant en construir uns parcs.
  Jo mateixa vaig votar un dels projectes del parc aquella vagada que el ajuntament exposava les maquetes, però ara m’he adonat que no es necessària cap construcció ,que ja estan be.
  Pensant-ho be, en aquest temps de crisis els diners s’haurien d’utilitzar en coses més necessàries. Demanaria a l’ajuntament que es replanteges la idea de la construcció dels parcs i els conserves tal com son.

 7. Paqui Gonzalez

  17 Nov 10
  20:17 #

  MANTENIMENT DE L´INSTITUT PUBLIC ESTELA IBERICA

  Sóc una mare d´una de les alumnes de l´Institut Estela Ibèrica de la Florida a Santa Perpètua de la Mogoda i demano amb aquesta carta una crida d´atenció sobre la neteja d´aquest centre d´educació pública.
  Cada vegada que vaig amb la meva filla per questa zona veig l´abandonament general en qüestió de neteja que hi ha tant als carrers com a les baranes i parets pintades amb esprai, sense cap intenció decorativa o cultural.
  Sempre demanem cultura cívica i respecte pel medi ambient als nostres fills, però penso que tampoc es col-labora massa desde l´administració local. Per tant la meva queixa va dirigida a l´ayuntament de la zona perque adoptin més mesures de concienciació de neteja de la zona.
  D´altra banda, també, els joves devríen tenir més espais propis dedicats a la seva expresió lliure com poden ser els “grafitis” i altres expresions culturals juvenils.
  Per acabar, vull donar les gràcies a tots els qui col-laboren desde casa seva a nivell familiar i individual.

 8. carmen carretero

  18 Nov 10
  20:11 #

  A L´HOSPITAL TAULÍ

  La meva germana i tota la nostra família estem molt agräits a aquest hospital per la manera de tractar la meva germana quan va nèixer la seva filla.
  A part de la professionalitat de tot l´equip, cal destacar la de les infermeres perquè van tenir molta paciència i van ser molt amables amb ella i amb la meva neboda.
  Per tant hem tingut la necessitat de expressar el nostre agräiment amb aquestes paraules; des d´aquí li donem les gràcies a tot l´equip de l´hospital Taulí de Sabadell.

 9. jesus

  19 Nov 10
  19:33 #

  UNA OBRA AL PONT

  Hi ha una obra al pont que creua el barri de Vlleslona, la florida fins a l´altura de les piscines de sta. perpetua, en la qual ja fa temps que s´esta reparant alguna cosa. Tinc entes que l´obra aquesta era per fer una amplada de la calçada i fer mes estretes les voreres. Pero es veu que s´han trobat alguna mena de problema i al final sì estretara la calçada i es fara una vorera mes ampla que l´altra.
  Jo penso que elmillor sería fer una amplada de la calçada i deixar una unica vorera, amb la fi de que els cotxes passin molt millor, i aixi l´unica vorera que hi hauria seria tambè mes ampla.Almenys, es la meva opinio.
  Espero que aixo es tingui en consideracio.

 10. paqui

  20 Nov 10
  14:01 #

  PAPERS I MÉS PAPERS
  La setmana passada vaig anar a l’ajuntament per demanar un certificat d’un carrer que abans es deia Can Folguera,ara es diu Lluís Companys, amb la sorpresa perqué jo pensava que això seria un moment,(perquè aquest carrer fa un sègle que va canviar de nom) que havia de fer una instància i després hauria de tornar a la setmana i anar a la policia.
  A la setmana següent vair anar a la policia creient que jo ho tindria, i sorpresa, em demana més papers,! ara, que porti l’escriptura del pis. També aquest papers,l’havia de signar l’alcalde i no sé qui mès, jo li vaig demanar que era urgent i que el volia per aquesta setmana.
  Jo escric ara aquesta carta per demanar una mica més de serietat perquè un paper que realment no ès tan important com aquest no es possible que l’agafin tantes mans i sense parlar de la pérdua de temp inclós.
  Espero que la meva reclamació serveixi per agilitzar alguns tràmits que són quotidians i afavorint el bon funcionament.

 11. Elena

  22 Nov 10
  17:56 #

  ¡ NO A LAS CAQUES AL CARRER !

  Cada dia a la porta de l’escola trobem caques de gos, has d’anar amb els nens saltant per no trepitjar-les; Crec que no es tan difícil agafar-les amb una bossa. A part de la rabia que fa trepitjar-les, et pots relliscar i caure.
  Per una banda veig molt bé que es sancioni amb multa, per conscienciar a la gent, i per l’altre crec que hauria d’haver mes llocs destinats a aquesta finalitat, com per exemple pipicans.
  En fi, es problema d’educació, respecte i sobre tot conscienciació.
  I que consti que jo tinc gos.

 12. manoli rodriguez martin

  23 Nov 10
  13:01 #

  NOUS CONTENIDORS
  Fa ums mesos que a Santa Perpetua ham començat a apareixer ums socs misteriosos. La gent feia especulacions sobre per a que era aixo. Poc poc em vist que era.
  Tenin el poble ple d’ums artefactes d’acers inoxidable. Per a que som? la gemt es pregunta. Els nous contenidors soterrats estan causant molt enrenou, esperem que el funcionamemt sigui millor que amb els vels.
  pero aixo nomes es cosa nostra. Si som capaços de fer un bon us sera millor que abans. Espero que poc a poc tost aprenem a ser una mica mews civis.

  Manuela Rodriguez

 13. Marga García

  23 Nov 10
  17:19 #

  MÀQUINES PERILLOSES
  Cada vegada més veig que estan fent més parcs amb zones de màquines per fer exercisis que es suposa es per a la gent gran.
  A mi personalment em sorprèn que aquest tipus de màquines es posin en zones obertes per a tothom. Gairebé sempre veig a nens que les estan utilitzant de forma perillosa ja que no tenen la resistencia necessària per a segons quins aparells.
  D’altra banda, no veig lògic que qualsevol les pugui utilitzar sense cap tipues d’indicació o assessorament d’algú especialitzat. No ho acabo d’entendre.
  ¿Qui es fa responsable si en utilitzar una màquina d’aquestes algú es fa mal? ¿I si és un nen petit?
  Crec que aquesstes màquines haurien d’utilitzar-se en centres per a la gent gran que estiguessin tancats i que els nens no poguessin accedir-hi.

 14. carmen lopez

  24 Nov 10
  20:38 #

  DEPARTAMENT D’ESPORTS
  Fa uns dies a una amiga meva li van cridar la atenció perqué el seu fill segon la monitora de natacio,no podia accedir a la piscina perque li havia observat una lesió a la pell a la zona de la aixella dreta , la qual hauria de ser analitzada pel seu metge per confirmar que no existeix cap malaltia contagiosa.Doncs la meva amiga va portar el seu fill al metge el qual va observar els granets, va fer un somriur i li va dir : que aixo no tenia mes importància que uns pell infectas.Li va receptar una crema per posar-la en la zona i res mes .
  Ara la meva amiga pensa; esta be que tinguín cura d´aquestes coses peró que s´ho pensin mes abans de dir-lo aixó al nen davant dels altres companys i que se fixi millor abans de fer-lo fora de la piscina i també que se controli mes la neteja de les instal-lacions en general .

 15. Dolores

  24 Nov 10
  21:25 #

  CRISI I ATUR

  Per cada dia d’octubre, hi ha hagut 6.214 aturats més. En total, les llistes de demandants d’ocupació van augmentar el mes passat en 192.658 persones.

  Mai ningú ha vist un augment de l’atur com l’ hispà: duplica la taxa de l’Euro zona. En la història s’ha produït un augment de tal volum en un sol mes.
  Sabem, per passades crisi ,que l’ocupació per recuperar els nivells anteriors a la crisi va amb un desfasament d’entre 4 i 5 anys (respecte a la recuperació econòmica) … Això significa que el món pot assistir a una crisi de l’ocupació i de la protecció social de 6 a 8 anys de durada.

  Per aturar l’alça de l’atur,s’ ha plantejat la necessitat que s’arribi a un Pacte Global per l’Ocupació, als nivells nacional, regional i global, basat en les consultes tripartides, en salvaguardar els treballs viables, en ajudar a les petites i mitjanes empreses sostenibles, i amb la protecció social com a punt central, entre altres elements.

 16. TOÑI AMARO

  28 Nov 10
  21:40 #

  AJUDA A PERSONES DEPENDENTS.

  S´esta promovent molt les ajudes a personas depenents i la meva pregunta es ¿per qui?. Explico al meu cas, vaig anar amb la meva sogra a l¨ajuntament, a serveis socials. Despres d’ explicar la situaciò : el meu sogre 64 anys amb alzheimer avancar, una pensiò petita i poc mès, ens van dir que no podiem ajudarnos amb res.Ni tant sols posarnos una persona 1hora a la setmana per ajudar a la meva sogra, amb 67 anys, a banyar al meu sogre.En van comentar que la posessim nosaltres. ¿Quina ajuda es aquesta ?. ¿ Qui es beneficia realment de aquestes ajudes?.

 17. PASCUAL DE HARO

  13 Dec 10
  23:36 #

  PARQUING GRATUIT.

  Els ciutadans de Sta. Perpètua, especialment els del barri de Can Folguera, estem molt contents per la utilitat que està tenint el parquing nou que han fet.
  Abans era un descampat, però ara l’han reformat i han fet un gran aparcament on caben molts cotxes.
  Això és just el que necessitarem perquè la zona on vivím és una zona amb molt moviment comercial i molt poca capacitat d’aparcament en relació a la quantitat de veins que hi viuen i, a més, és zona blava i s’ha de pagar.

  D’una altra banda, també ha estat necessari perquè veins d’altres barris venen a comprar a aquesta zona i no troben lloc on deixar el cotxe, per tant, això perjudica als veins que venen a comprar i també els comerços perquè poden perdre clients.

  Desprès de comprovar l’èxit i la utilitat que ha tingut aquest aparcament, volem donar les gràcies a l’Ajuntament per atendre les nostres necessitats.

 18. abdoul khadre cisse

  14 Dec 10
  20:19 #

  Els ciutadans de Bouanze, estem d’enhorabona per l’arribada d’una ambulància ofert per les ONGs SPS I L’IPA i el transport financiat per l’ajuntament de santa perpetua de mogoda. Abans per desplaçar els malalts que no podien ser hospitalitzats al poble cap la capital regional era una cosa difícil per no dir impossible.
  Aleshores moltes vides seran salvades. Com exemple: Les dones que tinguin problemes a l’hora d’infantar, que era una complicació, podran ser evacuades als centres millor equipats i seran salvades.
  Per tot aixo i per altres coses que estan fent per a la humanitat, es dona les gracies i a totes les persones que van participar directa o indirectament per la realizació d’aquest projecte.

  ( Bouanze és un poble de regió de Guidimakha al sur de Mauritània)

 19. Sara

  15 Dec 10
  10:54 #

  PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

  Fa tres anys em vaig apuntar a una llista per accedir als pisos de protecció oficial.

  En l’informatiu d’aquesta setmana han comunicat que per optar a aquests pisos ens hemde tornar a apuntar a una nova llista perquè l’altra ja no serveix. És a dir, que porto tres anys esperant per uns pisos que deien que estarien fets per a l’any 2011 i ara he de començar de nou.

  El que haurien de fer es donar preferències a les persones que ja estaven a la primera llista i rescatar les nostres sol·licituds, en comptes d’haver de tornar a portar tota la documentació.

 20. Carme Villalba

  11 Jan 11
  0:01 #

  MEGAFONIA MASSA ALTA

  Sóc usuari habitual de les línies de rodalies de renfe. Per sort, no transito tant sovint l´estació de Bcn-Sants.
  Cada cop que hi vaig a aquesta estació no puc deixar passar desapercebuda la desmesurada i estrident megafonia de les andanes. Es més, sempre que estic a les andanes em dedico a observar la reacció de la gent, quan anuncien la sortida o l´arribada d´un tren, la gent gran renega, la gent que està adormida és desperta de sobte i la gran majoria s´espanta.
  Vaig fer una reclamació a l´atenció al client d´aquesta emblemàtica estació i em van comentar que hi havia moltes queixes per aquest motiu. Prego un cop més, que algú revisi aquest sistema de megafonia, ja tinc prou esperant més del compte al tren que haig d´agafar.l

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • anonim: Moltes gràcies era per un treball i he tret un 10 moltes gracies aquest bloc es el millor merci .
 • MIRIAM CORTES DIEGO: Hey!!!!!!! que la gent de ara no aprofita el bloc que va fer el Jordi!!!!! Aprofiteu-lo ya que...
 • Antònia Mateu: Moltes felicitats pel bloc, Jordi!
 • Montse: Quines fotos més maques!
 • Santiago: EL CONTE DE LA BESÀVIA Fa un grapat d’anys, tal vegada cent o més, que va succeir el que ara us...

Núvol d'etiquetes