RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Els wikis: construïm entre tots

  Els wikis

  A grans trets, el concepte wiki consisteix en l’elaboració i reelaboració conjunta i lliure de documents per part de dos o més usuaris de la xarxa. Una primera característica molt important és que aquests arxius de coneixement es poden elaborar amb senzillesa sense necessitat de maquinari o programari sofisticat. Una segona característica essencial és que gràcies a la rapidesa de la xarxa, els documents es poden crear i modificar de manera gairebé immediata. Una tercera característica clau és que el document creat queda penjat a la xarxa, de tal manera que es facilita l’accessibilitat en qualsevol moment i des de qualsevol connexió del món, tot minimitzant riscos de pèrdua o d’error de còpia.

  En línies generals, aquestes són unes de les principals característiques fan que els wikis suposin un pas gegantí en l’elaboració, reelaboració i transmissió del coneixement.

  Per a crear un document wiki és necessari l’ús del software adequat. L’oferta és molt diversa però gairebé sempre es redueix a un esquema principal. Sovint un lloc web ofereix gratuïtament l’espai a la xarxa i les eines per processar els documents que es volen crear; d’’aquesta manera només cal un ordinador i una connexió a internet per tal de crear o modificar un document de coneixement. Alguns exemples d’aquests llocs web on poder crear documents wiki són: docuwiki, wikispaces, mediawiki, wiki. Només cal teclegar “wiki” a la xarxa i investigar per trobar el lloc wiki més adequat a les necessitats de cadascú.

   

  Per acabar, un enllaç a un vídeo explicatiu sobre què és i com funciona el concepte de document wiki:

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • mmiret: Tens tota la raó, Raquel. Jo seria la primera que no voldria sortir, però potser els menys tímids s’hi...
 • Raquel Olivé: Caram! m’ha semblat molt interessant! ara bé, no sé si els alumnes s’hi engrescarien gaire:...
 • Raquel Olivé: Com a Consorci, podem obrir un bloc amb els alumnes on vulguem i com vulguem? o s’ha de fer en...
 • Raquel Olivé: Aquesta setmana al meu I3 vam explicar com havíem de riure en català correcte pel twitter! HAHAHAHA!...
 • Raquel Olivé: Molt bo el vídeo! m’he fet un fart de riure!

Núvol d'etiquetes

2.0 adell aprenentatge aprenentatge dinàmic aprenentatge educació col·laboració usos de wiki aprenentatge informal autonomia avaluació blocs blocs educatius blogs a ensenyament Comunicació comunitat d'aprenentatge connectivisme Diccionari visual Edupunk Enfocament per tasques ensenyament Entorn Facebook google docs Informació integració nova pedagogia PLE PLN senyoreta SLC Montcada i Reixac tasques tic web 2.0 wiki wikis youtube