RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • ELEMENTAL 3

   

   

  FullSizeRender (3)

   

   

   

   

   

   

  Grup d’ELEMENTAL 3 de Granollers

  Acabem de començar el curs i utilitzarem aquest blog per expressar-nos en català.

  Us animo a tots a participar-hi!

  Eugènia

   

  Article complet

 • Un pla per als mercats de Barcelona

  fruites

   

   

   

   

   

   

   

  Barcelona presenta el seu Pla Estratègic de mercats per als pròxims 10 anys Barcelona (ACN).- L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest divendres el Pla estratègic de mercats pels pròxims 10 anys en el plenari del Consell Municipal. Un full de ruta amb 39 mesures i 153 accions destinades a modernitzar i adaptar mercats a les demandes actuals. El Pla, en el qual han participat 250 persones, ha arribat després de gairebé un any de treball. El regidor de Comerç, Consum i Mercats, Ramon Blasi, ha destacat que és un “full de ruta” ambiciós que dóna eines per “millorar i assolir els reptes de futur”. Entre les mesures que preveu el nou Pla estratègic hi ha la d’adaptar els horaris dels mercats als nous hàbits de consum i mantenir-ne el lideratge com a distribuïdors de producte fresc. 

   

  Aquesta és la notícia que ha explicat la Gretty. Què en penseu?

  Article complet

 • Els centres cívics de Granollers ensenyen a reciclar

  El centre cívic Jaume Oller acollirà l’11 de desembre (de 17 a 20 h) un Mercat d’intercanvi de productes de merceria per tal de confeccionar regals per a aquestes festes. A partir d’avui i fins al 5 de desembre es farà la recollida de material. L’acció s’emmarca en la campanya Per Nadal, qui res no canvia res no val sobre hàbits de consum diferents, amb propostes perquè l’intercanvi –també de coneixements– sigui el principal protagonista.
  Els centre cívics de Granollers proposen opcions per a un Nadal més sostenible, com la del Jaume Oller d'”aprofitar tot el material que tenim a casa per cosir o teixir i intercanviar-lo per material que ens agradi o que necessitem per a les nostres creacions”.S’utilitzarà un sistema de punts (que es donaran quan es portin les coses i es podran bescanviar el dia del mercat), en què les cintes i vies, agulles de cap i de cosir, didals, descosidor, guixos per marcar roba, restes de bobines de fil, cremalleres, botons (4 botons, 1 punt), trossos d’entretela, restes de llanes, goma (cinturilla, galó) i metres valdran 1 punt; les puntes i passamaneria, fil per encetar, tisores petites per tallar fil, tisores per tallar tela, 2 punts, i les agulles de mitja i ganxet, revistes i lllibres, retalls de tela sobrant, llanes per encetar, regles, drapet, 3 punts.A més, el mateix dia 11 de desembre es farà, de 17.30 a 19.30 h, un taller infantil gratuït.Mercadet de roba
  El 12 de desembre el centre cívic Can Bassa farà un mercat d’intercanvi de roba, per “reaprofitar la roba i les peces que ja no fem servir del nostre armari, i les podem intercanviar per altres que ens agradin”.

  La recollida de material també comença avui i acabarà el 5 de desembre de 2014 en l’horari del centre cívic. També s’utilitzarà el sistema de punts, en què cada peça de roba en valdrà 1. Es poden portra un màxim de 10 peces per persona. La roba ha d’estar neta i en bon estat, sense forats ni taques. Es poden portar complements (guants, barrets, mocadors, bufandes, etc.), samarretes, pantalons, camises, faldilles, vestits, jerseis i jaquetes, roba de vestir, conjunts, abrics…

  Com fer sabó i bosses
  També el 12 de desembre el centre cívic Can Gili farà un taller per reciclar l’oli utilitzat i fer-ne sabó i el dia 16 de desembre s’hi podrà aprendre a fer-te una bossa amb una samarreta, gràcies als mateixos veïns del barri que compartiran el coneixement amb tothom, en una activitat gratuïta. Can Gili també acollirà el dia 17 un taller de reciclatge infantils per aprendre a fer joguines amb material reciclat.

  Les inscripcions es poden fer de l’1 al 10 de desembre, a qualsevol centre cívic i awww.granollers.cat/centrescivics_inscripcions.

  Productes alimentaris a Palou
  Al centre cívic Palou, del 9 al 16 de desembre, s’hi recolliran productes alimentaris sostenibles, és a dir, amb criteris de proximitat (productes produïts a l’entorn més pròxim, de l’hort de casa, casolans o comprats al comerç local. El consum de productes de proximitat repercuteix en el medi ambient, ja que s’eviten transports innecessaris), frescos (de temporada, de l’hort de casa o del mercat) i ecològics (aliments produïts amb tècniques respectuoses amb el medi ambient, són més saborosos, nutritius i saludables).

  El darrer dia de la recollida hi haurà un taller amb Toni Lobeiro, autor del llibre Consumir para vivir mejor, i un berenar compartit.

  Material infantil, al Nord
  En el cas del centre cívic Nord, s’ha organitzat una recollida de material infantil entre els dies 1 i 17 de desembre de 2014, en l’horari d’atenció al públic. El dia 18 es farà el mercadet d’intercanvi de material.

  El sistema de punts és: Joguines: (peluixos, pilotes, jocs d’exercici, jocs de muntatge, nines, ninots, cotxes, carreteres, trens, jocs de preescolar, disfresses, tricicles, instruments, joguines de bany, patinets, monopatins, casetes, manualitats, etc.): petites a 4 punts, mitjanes a 6 punts i grans a 8 punts.

  Roba de 0 a 6 anys: mitjons i guants (0,5 punts); bodis, mitges, gorres, barrets, samarretes, malles (1 punt); pantalons, camises, faldilles, sandàlies, espardenyes, pijames (2 punts); jerseis i vestits (3 punts); jaquetes, sabates, botes i vambes (4 punts).

  Puericultura: cadires de cotxe, cabassos, cadires de passeig, cotxets, bressols de viatge i parcs, trones (10 punts); balancins, cadires, motxilles i portanadons (8 punts); accessoris, cotxets i banyeres (6 punts); orinals, adaptadors wc, accessoris alimentació (4 punts); tetines i xumets nous i embolicats (4 punts).

  A part d’això, el diujous 18 també hi haurà l’espectacle teatral familiar Simplicitats, de Xucrut Teatre, a les 17 h.

  intercanvi-merceria

   

   

   

   

   

  Aquesta és la notícia que ha explicat la Joana. Què en penseu?  

   

  Article complet

 • VÍDEO: Ikea toca la fibra de molts pares en el seu anunci de Nadal

  Aquest és l’anunci que hem comentat a classe. Què us sembla?

  Article complet

 • L’ADOBERIA

  El dimecres passat van tenir l’oportunitat de visitar l’Adoberia, un espai artesanal preindustrial, on ens van explicar la història i el creixement de la ciutat de Granollers, des del segle IX fins al segle XVIII.
  L’Adoberia d’en Ginebreda de Granollers és un dels pocs exemples d’arqueologia industrial excavat a la ciutat i l’única adoberia conservada de la mitja dotzena que, segons documentació, hi havia hagut a la ciutat.

  Actualment és una de les poques adoberies històriques conservades a Catalunya i esdevé un espai idoni per conèixer i difondre el creixement i la transformació del Granollers medieval, caracteritzat per un ampli recinte emmurallat, un seguit d’oficis i activitats productives, entre les quals destaquen les relacionades amb la pell, i un mercat potent i diversificat.

   

  unnamed

   

   

   

   

   

   

   

   

  Com valoreu la visita?

  De tot el que ens va explicar la Cinta què  us va sorprendre més?

  Què vau aprendre?

   

  Article complet

 • Guanyador del quart “Posa’t en joc”, al Centre Cívic Jaume Oller de Granollers

  Arturo Gili ha estat el guanyador del quart del “Posa’t en joc” que actualment s’està duent a terme al Centre Cívic Jaume Oller de Granollers.

  Quan una persona és molt insistent. podem dir-li tranquil·lament: “Ets un corcó!”. Aquesta era la frase feta que havien d’esbrinar els particiants del “Posa’t en joc”.

  Aquest cop les mans innocents que van extreure la butlleta guanyadora van ser la M. Carme i la Roser, dues germanes que actualment estan fent l’Elemental 3 a Granollers.

   

  Dibuix E3

   

   

   

   

   

   

   

   

  http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoriental/noticies.html?ID=12526

   

  Article complet

 • La propietària de Princelandia nega que fomenti el sexisme

   

  Dibuix

   

   

   

   

   

   

   

   

  Anna Romay explica que el centre només ofereix “un joc i una il·lusió”, ja que “el 80% de les nenes voldrien ser princeses” | ‘Tanquem Princelandia’ alerta la ciutadania dels perills del model sexista.

   

  El centre d’oci per a nenes “Princelandia Party and Beauty” de Granollers no tancarà malgrat totes les accions que ha engegat el grup ‘Tanquem Princelandia’, segons ha deixat clar la propietària, Anna Romay, en una entrevista a l’ACN. Romay nega que el seu negoci fomenti models sexistes o exalti la importància en l’aspecte físic. En aquest sentit, explica que Princelandia només ofereix “un joc i una il·lusió” per a les nenes.

  “No pensem tancar el negoci”, afirma, rotunda, Romay. La propietària lamenta unes acusacions que assegura que “no són certes” i assegura que “el 80% de les nenes passen per una època on volen ser princeses”. En aquest sentit, Romay recorda que el maquillatge que es fa al seu centre és de fantasia i que l’espai compta amb monitores i no pas amb esteticistes.

  La propietària també afegeix que hi ha disfresses de princeses “però també de pirates”, i que els nens també vénen a Princelandia. Romay assegura que s’ha sentit afectada “com a dona” per algunes crítiques: “em fa mal que em diguin que sóc una dona que penso en el físic”. “Tu creus que jo ara puc tancar? Jo necessito treballar! Què volen, que sigui una dona mantinguda pel meu home? No! jo sóc una dona independent!”, ha etzibat.

  ‘Tanquem Princelandia’, una setmana d’accions per alertar sobre el sexisme

  Mentrestant, unes noies del col·lectiu ‘Tanquem Princelandia’ reparteixen fulletons a la sortida d’una escola de Granollers. Són dos quarts de cinc de la tarda i parlen amb els pares -sobretot amb les mares- i els expliquen que a la ciutat hi ha un nou centre que es diu ‘Princelandia’ que ofereix tractaments de bellesa o maquillatge per a nenes petites. Les noies del col·lectiu expliquen que estan en contra d’aquest centre perquè no proposa un model educatiu 
  adequat.

  Es tracta d’una de les accions de conscienciació que estan portant a terme per demanar el tancament de Princelandia. Marina Collell, una de les membres del grup, explica que Princelandia és un centre “que encarna un model d’educació profundament sexista i que relega les dones a un paper secundari a la societat”. És un negoci “que lliga l’autoestima de la dona a la seva estètica, a l’haver d’estar guapa per agradar als altres”, afegeix. El grup ha organitzat al llarg d’aquesta setmana diverses xerrades i espectacles.

  Princelandia compta amb 25 centres arreu de l’Estat. A Catalunya n’hi ha dos: aquest de Granollers i un altre a Sabadell.

   

  Nació Digital

   

  Aquesta és la notícia que ha explicat la Carla. Què en penseu?

  Article complet

 • Granollers Pedala prova un aparcament de bicicletes vigilat a l’estació aquest divendres

   

  pedala

  L’associació Granollers Pedala farà divendres d’aquesta setmana i el divendres 28 de novembre una prova d’aparcament vigilat per a bicicletes per als usuaris de l’estació de Granollers-Centre.
  És un servei gratuït i funcionarà de 2/4 de 7 del matí a 2/4 de 10 del vespre. S’instal·larà davant mateix de l’estació amb unes tanques que delimitaran l’espai i permetran als usuaris lligar les bicis. També hi haurà un punt d’informació i de control d’accés. Tindrà capacitat per a 30 bicicletes que es podria ampliar en funció de l’ús del primer dia. Per donar a conèixer aquesta acció, aquesta setmana repartiran fulletons als usuaris de l’estació de Granollers-Centre.

  Segons ha explicat Benjamí Aguilar, secretari de Granollers Pedala, la prova té un doble objectiu. “És un acció reivindicativa per demanar més infraestructures per a bicicletes a la ciutat”. També “veure si hi ha un volum d’usuaris prou important per poder crear aquest aparcament de forma estable”. Granollers Pedala s’ha fixat en l’exemple de Vilanova i la Geltrú, que té un aparcament vigilat –amb persones de dia i amb càmeres de nit– al costat de l’estació de tren i d’autobusos.

  Granollers Pedala defensa que hi ha gent que fa desplaçaments interns en cotxe que es podrien fer en bicicleta si hi hagués una xarxa d’aparcaments segurs. Per això, estan en converses amb les empreses gestores dels aparcaments soterrats. També elaboraran un decàleg d’accions per als partits polítics perquè les incorporin als programes de cara a les eleccions municipals de 2015.

  El 9 NOU

  Aquesta és la notícia que ha escollit en Neto per explicar-nos-la.

   

  Article complet

 • El color del cotxe revela la personalitat?

   

  aggressive black concept car

  . Ho certifica un estudi publicat per la multinacional DuPont, fabricant de pintures per a automòbil. Repassem colors: el vermell, el trien persones entusiastes, ambicioses però impacients. El vermell fort indica seguretat. El blau és per individus ràpids i energètics. El negre evidencia un estatus de poder, els cotxes de luxe són d’aquest color. El taronja i el groc són el de les persones pràctiques, de vida relaxada, que respecten les regles. El platejat significa la recerca de la prosperitat…

   

  Per cert, de quin color és el teu cotxe?

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Núvol d'etiquetes