• Com s’escriu la confluència de les cometes amb el punt?

  Solució

  Cal evitar posar un punt davant de les cometes i un altre després: *.”. Segons el context, caldrà posar el punt abans o després de les cometes de tancament. Fixem-nos, tot seguit, en els diferents casos amb què ens podem trobar.

  Observacions

  • Escriurem el punt davant de les cometes de tancament si forma part del text citat i si es tracta d’una oració completa precedida de dos punt o d’un punt. Exemple: L’alcalde va afirmar: “Enguany construirem un nou teatre a la ciutat.”
  • Escriurem el punt després de les cometes de tancament si no forma part del text citat o per tancar l’oració dins la qual s’ha inserit el fragment transcrit. Exemple: Van explicar que “l’objectiu principal per al curs vinent és reduir el fracàs escolar”.

  Font

  Els signes de puntuació, 53, i el CNL L’Heura

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.