• Sobre el vuitè aniversari de la Viquipèdia (i com podem accedir-hi fàcilment)

  Escrit per el 18 de març del 2009 a les 10:57 a: General

  L’aniversari és el pretext per parlar-ne. Sabíeu que la versió catalana va ser la segona –després de l’alemanya– en llengua no anglesa que es va fer? Sabíeu que ja ha arribat a tenir més de 163.000 articles? Us ho acaben d’explicar en aquest article de la mateixa Viquipèdia.

  Una altra qüestió: sabíeu que podeu accedir-hi d’una manera fàcil? Una opció interessant que ens ofereixen els navegadors i de la qual no sempre en traiem prou partit és la dels motors de cerca que hi ha a, per entendre’ns, la finestra de Google, la que hi ha més a la dreta, a tocar de la finestra de les adreces. Doncs bé, si us hi fixeu veureu que just a la dreta de la icona de Google d’aquesta finestra hi ha un triangle que si el cliqueu us ensenyarà altres webs on podeu adreçar aquella paraula o paraules de cerca que vulgueu (com el DIEC2 o la mateixa Viquipèdia, cada navegador en presenta de diferents per defecte). Són això, els motors de cerca, i podeu afegir-ne al vostre navegador els que vosaltres vulgueu. Els de Softcatalà tenen feta aquesta pàgina on podreu accedir a tots els que hi ha en català, tant per a Firefox com per a altres navegadors.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios