• Versions en català de productes informàtics ja coneguts

  Escrit per el 20 de març del 2009 a les 13:00 a: General  En les últimes setmanes la catosfera ha augmentat la seva oferta de webs i programari. No es tracta de novetats, sinó de versions en català de productes ja prou coneguts però que fins ara només tenien, com a interfícies més accessibles, l’espanyola i l’anglesa. Parlem de:

  L’últim a afegir-se a la llista ha estat l’Adobe Reader, el popular lector de PDF, que ja ha penjat a la pàgina de descàrregues del programa en altres versions idiomàtiques diferents de l’anglès la nova versió del programa, la 9.1, en català. I des del Rebost de Softcatalà, que n’amplien la informació aquí. En trobareu també més informació en aquest apunt de Racó Català. És important destacar en aquest cas que l’empresa Adobe no s’ha distingit mai gaire per la seva sensibilitat lingüística, i que només havia ofert algun pedaç de traducció que només funcionava si s’havia instal·lat prèviament la versió en castellà del programa.

  Cal ser conscients que és important descarregar-se aquestes versions no tan sols per poder treballar en el nostre idioma, sinó perquè com més descàrregues, més arguments donem a les empreses reticents com Adobe o la mateixa Apple perquè tradueixin els seus productes. Relacionat amb això, aprofito per enllaçar aquest apunt –que us recomano–, que reprodueix un missatge que circula aquests dies per la xarxa sobre la conveniència de configurar-se els navegadors en català.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios