• Publicada la quarta edició del ‘Manual d’estil’

  Escrit per el 14 d'abril del 2009 a les 13:00 a: General

  Gràcies a aquest apunt, he sabut que l’editorial Eumo ha publicat la quarta edició del Manual d’estil (La redacció i l’edició de textos). La “bíblia” dels correctors, editada –com el DIEC i l’Ortotipografia de Pujol-Solà– el 1995, s’ha anat posant al dia al llarg d’aquests catorze anys: el febrer del 2000 va sortir-ne la segona edició (revisada), el setembre del 2007 la tercera (actualitzada i ampliada, i amb un CD de suport amb aquest PDF), i el març del 2009 se n’acaba de publicar la quarta (52 €), que també presenta canvis i ampliacions: la mateixa editorial ha tingut el detall de facilitar un PDF on s’expliciten les diferències de contingut més rellevants respecte a la tercera edició (així el titulen). Com en la tercera edició, també en aquest cas acompanya el llibre un CD-ROM amb un apèndix que serveix per deslliurar el llibre de diverses llistes contingudes en la primera edició (com les d’abreviatures o de municipis, o la mateixa bibliografia). Com que també és en format PDF, us l’he pogut enllaçar aquí.
  Les diferències que es van incorporar en la tercera edició les podeu conèixer llegint aquest article de Ramon Solsona al núm. 41 de Llengua i Ús.

3 comentaris

 1. Lluís

  16 abr. 09
  14:32 #

  Jo tinc l’edició del 1995. Hi deu haver moltes diferències, no que sí?Lluís

 2. rvm

  16 abr. 09
  14:48 #

  Jo tinc la tercera (a casa) i la diferència més rellevant és això del CD-ROM extra, que pot anar bé per fer consultes ràpides de topònims, p. ex. (tot i que ja pot fer aquesta feina el nomenclàtor, també disponible en PDF). L’any passat vaig anar a Barcelona a una sessió que va fer JM Mestres i J Costa per ensenyar les novetats de la 3 ed. Si algú vol tenir els fulls que ens van donar, on s’especifiquen els canvis que es van introduir respecte de les edicions anteriors, n’hi puc fer una còpia.

 3. rvm

  16 abr. 09
  15:40 #

  Lluís, he afegit un paràgraf amb un enllaç a un article de Ramon Solsona que explica novetats de la 3a ed.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios