• Noves eines per treballar amb l’anglès

  Escrit per el 29 d'abril del 2009 a les 10:00 a: General

  El 2008 es van editar dues eines prou útils per traduir de l’anglès al català: el Diccionari anglès-català i el llibre Phrasal verbs. En el primer cas, es tracta d’un diccionari bilingüe que, contràriament al que ha estat habitual en els últims trenta anys, no ha estat publicat per Enciclopèdia Catalana sinó per la Universitat de Barcelona. Amb la compra del diccionari s’accedeix al codi que permet descarregar una versió digital de la mateixa obra. Sembla un bon diccionari, visualment fàcil de consultar (amb color) i bastant complet; p. ex., al final d’algunes entrades s’ofereix informació sobre paraules amb significats semblants: still/yet/even o to see/look/watch. Recomanable encara que només sigui per disposar d’una eina de traducció més de l’anglès al català, que no es pot dir que abundin (tenint en compte, a més, la no gaire bona fama del d’EC: algú fins i tot s’ha dedicat a esmenar-lo).

  D’altra banda, l’obra Phrasal verbs, d’Edicions 62, conté unes 2.500 entrades, amb l’equivalència en català, dels verbs anglesos i les diferents accepcions que aporta la seva combinació amb les preposicions. Que jo sàpiga, és la primera obra d’aquestes característiques en paper; en línia sí que hi ha alguna web com aquesta (actualitzada recentment).

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios