• Maneres d’escoltar cançons en línia a l’aula

  Escrit per el 21 d'abril del 2010 a les 14:15 a: General

  Per diferents raons, pot ser que en un moment donat us interessi que els alumnes escoltin alguna cançó. Després de descartar –o no– l’opció Josep M. Pujol (cantar-la in situ), podem recórrer a un CD que tinguem a mà o baixar un arxiu MP3 (via eMule, p. ex.) i traslladar-lo amb un llapis a l’ordinador. Si tenim connexió a Internet, però, és molt més pràctic recórrer a l’streaming directe: a l’àudio en línia, en temps real. El programa estrella dels últims mesos és l’Spotify, que potser ja coneixeu. Té incorporada molta música en català i és molt aconsellable. El problema és que necessitem tenir-lo instal·lat a l’ordinador i disposar d’una invitació. Si tenim les dues coses, endavant.

  Si, per contra, a l’aula només disposem d’ordinador amb Internet, sense possibilitat d’instal·lar-hi res (sovint anem de rellogats i no tenim ocasió de potinejar gaire), tenim la possibilitat d’accedir als àudios directament des d’un web. Com ara aquests:
  No hi trobarem sempre allò que busquem, naturalment, però si els tenim tots a mà, podem estendre la recerca. De fet, de webs d’aquest estil n’hi ha molts, però els que us llisto he verificat que tenen música en català. Tots són gratuïts i de funcionament simple.
  També és curiosa aquesta web, audioencatala.cat, que recull arxius sonors (podcasts) de diferent naturalesa. I pensem encara en altres possibilitats, com ara anar directament al MySpace del grup en qüestió (si té pàgina creada, és clar). Si coneixeu cap web més d’aquestes característiques, ens el comentareu?

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios