• Altres opinions sobre el llenguatge (aparentment) sexista (III)

  Escrit per el 31 de maig del 2010 a les 16:24 a: General, Llengua

  El març del 2010, el GELA (Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades) va organitzar la jornada “Visibilitzar o marcar: repensar el gènere en la llengua catalana”. En apunts anteriors (1, 2) ja em vaig referir a aquesta qüestió, que sembla que cal revisar de tant en tant. Sense anar més lluny, a Zèfir fa pocs dies algú va plantejar si era cert que algú havia postulat que es podia fer servir el femení plural per referir-se a un col·lectiu en què les dones fossin majoria (!). Em va fer pensar en Gabriel Ferrater i allò de la relació entre matemàtica i lingüística.

  Arran de la jornada esmentada, el GELA ha creat una pàgina que recull diversos textos de gent que ha estudiat la qüestió i que ha posat les seves idees sobre paper (o sobre bits). La trobareu en aquest enllaç. A llegir-ho, a rumiar-hi… i a sortir-nos-en com puguem.
  [Actualització 7.6.2010] Interessant article sobre la qüestió publicat a l’Avui (23.5.2010) per Carme Junyent, que és una dona i que es mostra contrària als criteris sobre igualitarisme lingüístic difosos en els últims anys: “Contra la dictadura lingüística”.]
  [Actualització 10.6.2010] I un altre comentari sobre la qüestió, en aquest cas un divertit apunt del bloc de Jaume Corbella, doctor en Filologia de la UIB.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios