El Centre de Normalització Lingüística Montserrat lliura els premis del concurs LlumCat 2015

5 març de 2015

Avui dimecres, dia 4, s’han lliurat els premis de la tercera edició del concurs LlumCat l’objectiu del qual és donar a conèixer la història i la tradició de la festa de la Llum de Manresa. Les persones afortunades han rebut els premis de mans del president del Consell del CNL Montserrat i regidor de Cultura, Joan Calmet, i d’alguns dels representants de les organitzacions que han col·laborat amb l’aportació dels obsequis.

Tots els assistents han mostrat la seva satisfacció per l’organització d’aquest concurs que enguany ha comptat amb 472 participacions, de les quals 313 han estat correctes. El CNL Montserrat ha agraït la participació de tots els concursants i dels col·laboradors que han aportat els premis: Carrefour Manresa, Catel, Manresa+Comerç, Diesa restauració, Fundació Universitària del Bages, Kursaal, Òmnium Bages, UOC i Ajuntament de Manresa. També ha agraït la col·laboració de mitjans de comunicació, entitats i organitzacions que han difós el concurs en diversos espais web.

Amb aquesta activitat, el CNL Montserrat ha dut a terme una acció de llengua, cultura i cohesió, ja que mitjançant una activitat lúdica, com és un concurs, ha promogut que es coneguin els fets històrics de la Festa de la Llum i els valors que transmet, i també que es conegui la ciutat, carrers de Manresa i indrets del Bages per on passa la Sèquia.

Aquest, però, no és l’únic acte organitzat pel CNL Montserrat dins del programa de la Festa de la Llum.  El proper dimarts 10 de març, de 19.30 a 20.30 h, al cafè del Taller, carrer de Sobrerroca, 12,  tindrà lloc el Tast de Scrabble en català de la Llum, un taller dirigit per aprendre el funcionament d’aquest joc de llengua que permet formar paraules i aprofundir en el coneixement de l’idioma. Una activitat oberta a tothom, adults i nens i nenes a partir de 7 anys. Un espai de joc, on es formaran paraules, i es presentarà el programa Voluntariat per la llengua.

 

 

 

 

Ja s’ha fet el sorteig del concurs LlumCat 2015

25 febrer de 2015

Podeu veure el resultat del sorteig a l’espai “GUANYADORS”

Dimecres, dia 4 de març, a les 13 h, tindrà lloc el lliurament dels premis al CNL Montserrat, carrer de Jaume I, 8, 2n de Manresa.

El CNL Montserrat agraeix la participació de totes les persones que han concursat i felicita els guanyadors.

Un cop transcorregut 1 mes a partir de la data de lliurament, si no s’ha recollit el premi es donarà per caducat i es perdrà el dret a qualsevol reclamació.

 

Inici

24 desembre de 2014

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat organitza per tercer any consecutiu el concurs LlumCat, un concurs de llengua i cultura centrat en el coneixement de la història i la tradició de la Festa de la Llum de Manresa. S’hi podrà participar del 21 de gener fins al 22 de febrer de 2015, ambdós inclosos, consta de 10 preguntes i és obert a tothom.

Amb aquesta activitat el CNL Montserrat pretén difondre, una manera lúdica i cultural, un dels fets històrics que més impacte han tingut en el desenvolupament econòmic, demogràfic i cultural de la ciutat de Manresa.

El LlumCat 2015 s’ha volgut dedicar especialment a carrers de la ciutat de Manresa que recorden persones, fets i circumstàncies relacionades amb els motius de la festa: la Llum i l’Aigua, i a espais d’interès natural, històric o arquitectònic que hi al llarg dels 26 km de la sèquia, que va de Balsareny a Manresa.

Us animem a participar-hi!

CNL Montserrat

www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserrat                                                                                                                                                                        www.facebook.com/SLCdeManresa

 

El Concurs LlumCat 2015 és una activitat organitzada pel CNL Montserrat inclosa en el programa d’actes de la Festa de la Llum 2015, conjuntament amb el Tast de Scrabble en català de la Llum , un taller dirigit per aprendre el funcionament d’aquest joc de llengua que permet formar paraules i aprofundir en el coneixement de l’idioma. Es formaran paraules relacionades amb la història de la Festa de la Llum i es presentarà el Voluntariat per la llengua.

– Data i hora: 10 de març de 19.30 a 20.30 h

– Lloc: Cafè del Taller, c/ Sobrerroca, 12

– Activitat oberta a tothom i nens i nenes a partir de 7 anys.

 

Ho organitza: Centre de Normalització Lingüística Montserrat

Hi col·laboraren: Club Scrabble Manresa i Federació Internacional de Scrabble de Catalunya (FISC)

Hi esteu convidats!