• Bons lectors: lectures recomanades per al segon quadrimestre del curs 2013-14

  Bons lectors-MuMu, de David Safier

  Aquesta és l’última novel·la de David Safier, conegut per Maleït Karma, i és una història molt divertida i irònica, com totes les anteriors.

  Aquesta és la història d’una vaca que, juntament amb les seves amigues vaques i un toro, han sentit a dir que les volen sacrificar i decideixen marxar a l’únic lloc on se sentiran segures: a l’Índia. A partir d’aquí comença un llarg viatge que, en un principi, només té intenció de fer la protagonista, però, a mesura que va corrent la veu per la granja, la seva amiga íntima i el seu xicot també decideixen d’anar-hi.

  Aquesta és una aventura sorprenent, plena de peripècies ben divertides però, alhora, amb elements que fan pensar seriosament sobre el destí de molts animals. 

    Bons lectors-ressòI el ressò de les muntanyes, de Khaled Hosseini

  L’autor, conegut per les novel·les El caçador d’estels i Mil sols esplèndits, ens sorprèn una vegada més amb  aquesta història ambientada a l’Afganistan.

  La novel·la explica la història d’una nena d’una família pobra que és comprada per una família rica, i va desgranant la vida d’aquesta criatura  des dels 6 anys fins que és vella. En el recorregut de la novel·la, l’autor ens va explicant ara la vida de la nena, ara la de la família biològica, ara la vida dels criats de la família rica… i, d’aquesta manera, ens anem situant en llocs diferents i en temps diferents d’una manera molt encertada.