• Lectors que comencen: lectures recomanades per al segon quadrimestre del curs 2013-14

  Primers lectors-petita coralLa petita coral de la senyoreta Collington, de Lluís Prats

  És la història d’una mestra de francès i de música que treballa en una escola a la zona alta de Barcelona, però arriba un moment que la traslladen a una escola del barri del Raval, situada en una zona amb molta immigració i molta pobresa. En aquell moment, decideix fer alguna cosa per ajudar els alumnes a integrar-se, i munta una coral. Però ella es posa molt malalta i l’han d’ingressar a l’hospital. Aleshores, són aquells alumnes els qui decideixen fer alguna cosa per a ella, i van al Liceu a buscar una mestra nova amb l’objectiu d’assajar una cançó i poder-li cantar a l’hospital.

  Al principi, tothom els impedeix entrar al centre hospitalari per cantar però, amb l’ajuda d’un policia, aconsegueixen parar el trànsit i canten al carrer per a la seva estimada mestra.

  El blog de Malika, de Gemma Lienas

  Primers lectors-blog malikaÉs la història de Malika, una nena que fa poc que ha arribat a Catalunya amb la seva mare i els seus germans per reunir-se amb el seu pare. Aquí troba a faltar moltíssim la seva àvia, així que decideix escriure en un blog tot el que li passa i les dificultats d’aquesta cultura nova per a ella.

  El llibre està estructurat a partir de diferents apunts al bloc, tots dirigits a l’àvia de la protagonista. D’aquesta manera, anem veient tot el que li passa, com es va integrant a través d’aquesta comunicació amb l’àvia, en què l’enyorament sempre és present.

 1. Guillem Fernàndez

  11 març 14
  14:21 #

  Bon dia a tothom!!
  L’altre dia la Sílvia ens va parlar d’aquesta secció del blog, i aprofitant que sóc un lector entusiasta, m’agradaria fer una recomanació per a qualsevol tipus de lector, tant si comencen com si són lectors experts. El llibre es diu El país de les ombres allargades, i l’autor és Hans Ruesch.El tíol original és Top of the World,i es va publicar als EUA el 1950.Segur que us agrada. Salut.