• Lectors que comencen: recomanacions per al primer quadrimestre del curs 14/15

  La sopa de l’avi, de Mario Satz

  la sopa de l'avi Una faula sorprenent que té com a protagonistes la Catalina, que és anorèxica, i el seu avi Ezra. La Catalina ha decidit deixar de menjar i l’única persona que pot salvar-la és aquest avi jubilat, i ho farà amb un senzill plat de sopa.

  En aquesta faula, un plat de sopa conté gairebé tota la saviesa del món.

   

   La llibreria ambulant, de Christopher Morley

  la llibreria ambulant Aquesta novel·la ens narra la història de Roger Mifflin, un llibreter ambulant que vol tornar a Blooklyn per escriure les seves memòries. Abans, però, ha de traspassar el seu negoci sobre rodes a la senyoreta McGill, que està tipa de la seva vida de grangera. Aquest fet és el punt de partida de les anècdotes d’aquest llibreter ambulant, que li va explicant la seva vida mentre l’acompanya a l’estació de tren més propera.

   

  Olor de clor sota la roba, de Maria Guasch

  olor de clorEns trobem amb un relat protagonitzat per una nena d’onze anys, la Júlia, que descobreix el món un estiu que comparteix amb la Sílvia, la seva cosina adolescent, i el David, un estiuejant de catorze anys que s’està amb la família a casa de la Sílvia. És un relat per recordar com s’estima o com s’odia quan tens onze anys.