• Bons lectors: recomanacions per a l’estiu de 2015

  Algú, d’Alice McDermott

  PORTADA ALGUAquesta obra ens explica la història de la Marie i del seu germà, en Gabe, fills d’immigrants irlandesos residents a Brooklyn als anys vint. És una narració molt cuidada, plena de detalls sobre la vida, sobre els moments més importants de la Marie, des de l’arribada de l’adolescència, el primer amor, els desenganys, la maternitat, la maduresa, la pèrdua de les persones estimades. A poc a poc, anem coneixent la història d’aquesta “ALGÚ”.

   

   

  La casa de les miniatures, de Jessie Burton

  PORTADA LA CASA DE LES MINIATURESSituada a la segona meitat del segle XVIII, ens narra la història de Nella Ortman, una noia d’origen humil que arriba a la casa dels Brandt, amb qui s’acaba de casar. Però, només d’arribar, ja se sent decebuda a causa de la indiferència del seu home cap a ella. Amb tot i això, ell li fa un regal sorprenent: una casa de nines enorme, rèplica de la seva nova llar, que ella haurà d’anar moblant i que li anirà revelant els secrets que s’amaguen dins d’aquella casa…

 1. Joan

  09 ag. 15
  16:37 #

  Per als nouvinguts a qui això de Catalunya i el català els vingui de nou, pot ser interessant un llibre on els protagonistes fan un recorregut des dels Pirineus a Alcoi, passant per Barcelona i València, durant el segle XIX. A més de dibuixar el paisatge humà que donà pas a l’actual, l’autor empra les variants dialectals per dibuixar millor els personatges i situacions: Mullena, de l’Heribert Vogt, ed. Kit Book,