• Lectors que comencen: recomanacions per al primer quadrimestre octubre-gener del curs 15-16

  Negre i plata, de Paolo Giordano

  negre i plataAquesta novel·la ens explica la història d’una parella que en el moment en què decideixen tenir un fill contracten una senyora (la senyora A.) perquè els ajudi en les tasques de la llar i en l’educació del seu fill. Tot funciona perfectament fins que la senyora A. no pot continuar ajudant-los; a partir d’aquell moment  observem que els pilars de la relació no eren tan forts com crèiem. I comencen els dubtes.

   

   

  Les pereres fan la flor blanca, de Gerbrand Baker

  pereresAquesta és la història dels bessons Klaas i Kees i el seu germà petit Gerson, que juguen tots junts  ” a negre”,  un joc la regla principal del qual és tenir els ulls tancats. Un dia en Gerson té un accident i perd la visió, i es veurà obligat a jugar “a negre” la resta de la seva vida.

 1. Joan Manel Jurado

  17 maig 16
  20:15 #

  ‘Plata i Negre’ és un llibre carregat d’emocions i sentiments. Ens explica la vida d’una família acomodada i la seva tata, la Senyora A. Amb molts recursos literaris i amb d’encert a l’ hora de transmetre les emocions humanes que viuran els personatges principals d’aquest llibre, l’autor ens portarà per camins cada vegada més tristos i melancòlics.
  ‘Plata i Negre’ té una càrrega emocional bastant acusada, sobretot pel que fa a la mort i el seu esdevenir. A mi personalment no m’ha acabat d’agradar, inclús podria dir que arriba a ser una mica depressiu: un llibre curt que pot arribar a fer- se llarg.