• Bons lectors: recomanacions per al segon quadrimestre del curs 15/16

  La sega, de Martí Domínguez

  segaÉs una novel·la ambientada en un poble de masos del Maestrat durant la postguerra, una zona que freqüenten els guerrillers dels maquis i la guàrdia civil. Qui explica la història és el fill petit de la família; la seva germana, la Teresa, s’entén amb un dels maquis, i el pare va morir víctima de la guàrdia civil.

  La novel·la segueix l’evolució del nen protagonista i la seva família, dividida i sacsejada per les lluites entre guerrillers i guàrdies, en un poble de muntanya valencià.

   

  Un rodet de fil blau, d’Anne Tyler

  rodet de fil blauÉs una novel·la sobre una família nord-americana, fundada per l’Abby i en Red. Cada vegada que es troben tots junts, l’Abby explica com es van conèixer. Ara, però, ja són grans, i hauran de ser els seus fills els qui prenguin decisions, algunes de les quals doloroses, com ara què passarà amb la casa on viuen (una casa que havia construït el pare d’en Red amb dedicació obsessiva).