• Lectors que comencen: recomanacions per al segon quadrimestre del curs 15/16

  El lleó jardiner, d’Elsa Punset

  Ens trobem lleo jardineramb una fàbula sobre les relacions humanes, però en aquesta els protagonistes són els animals. Es tracta de la història d’un ocell que a l’hivern emigra al nord d’Àfrica i fa el niu en la capçada d’un arbre que està situat en els dominis d’un lleó. Aquest lleó té atemorits tots els animals de l’entorn. L’ocell descobreix que el lleó cada dia marxa i torna, però la sorpresa la tindrà quan descobrirà el motiu pel qual el lleó marxa…

   

  El vol de l’oreneta, de David Cirici

  _1WMMG_160327.pdfAquesta història ha estat la guanyadora del Premi Vaixell de Vapor 2015.

  És la història d’una família catalana que adopta un nen africà i aquest nen, quan ja fa un cert temps que viu a Catalunya, rep una carta d’una amiga seva que havia conegut a l’orfenat de Nigèria. Aleshores el nen demana als seus pares de tornar a l’Àfrica per ajudar la seva amiga, però els pares li diuen que no. Per això el nen decideix agafar tot sol un avió i, sense permís dels seus pares adoptius, tornar a Nigèria.