• CURS 2017/2018. RECOMANACIONS PER AL PRIMER QUADRIMESTRE. OCTUBRE-GENER

  LLIBRES PER A BONS LECTORS

  Em dic Lucy Barton,  d’Elizabeth Strou

  Novel·la situada als anys 60 a Nova York en el moment en què la Lucy, una dona casada, ha de passar uns dies a l’hospital, i l’única visita que rep és la seva mare, que passarà tres dies i tres nits amb ella, després d’anys sense parlar-hi. La Lucy, originària d’un poble petit, va marxar de casa quan es va casar, i els seus pares s’ho van prendre com un abandonament. La relació entre els pares i ella, doncs, havia quedat molt deteriorada. Després d’aquesta visita de la mare a l’hospital, la Lucy comença a pensar en la seva infantesa i joventut, i en què suposa ser mare.

   

  Quan arriba la penombra, de Jaume Cabré

  Després de l’èxit de Jo Confesso, Jaume Cabré ens torna a deixar sense paraules amb aquest recull de contes en què l’element comú és la maldat, però on també regna la ironia, la fantasia i el joc. De fet, tot el recull esdevé un joc, ja que elements que trobem en els primers contes, els tornem a recuperar a mesura que avança la història.

   

   

  La memòria de l’arbre, de Tina Vallès

  Història escrita a partir de capítols molt curts, i que ens posa en la pell d’un nen en el moment en què els avis es traslladen a viure a casa seva, per motius de salut. A través d’en Jan, el nen, veurem com els pares li expliquen, amb tristor, la notícia de la salut precària de l’avi. Tot i que ell està molt content de tenir els avis a casa, va vivint petits detalls que el fan adonar del canvi que s’acosta en la seva vida. Així aprèn com els records i la memòria s’han de guardar per sempre.

   

  LLIBRES PER A LECTORS QUE COMENCEN

  Dedica’m un poema encara que sigui teu, de Maria Carme Roca

  Les aventures de la Laura quan descobreix, a l’institut, que els poemes que li envia l’Oriol per WhatsApp en realitat són del poeta Miquel Martí i Pol. Una història envoltada de realitat quotidiana sobre qui volem ser, i de quina manera aparentem el que no som en realitat.

   

  El mar i la serp, de Paula Bombara

  Història d’una família ambientada durant la darrera dictadura militar a Argentina i explicada des del punt de vista d’una nena, des que és petita i fins a l’adolescència. Veiem a través dels seus ulls el que va significar per a ella i la seva família la desaparició de 30.000 persones.

   

   

  És complicat, de Pasqual Alapont

  Anem descobrint, a poc a poc, la història d’en David: viu amb l’oncle, va a l’escola, té molts moments tristos sense que en sapiguem els motius, vol marxar de casa i no sabem per què, no sabem per què no viu amb els pares i per què no hi són… De mica en mica, però, anirem esbrinant tota la veritat.