• Hola, món!

  Benvinguts al bloc Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquesta és la primera entrada del teu bloc del CPNL! Edita-la o esborra-la.

  Article complet

 • Afegim una entrada nova

  rosaI com el dia núvol, no hi ha gaire imaginació per escriure-la.

  Bé, tant núvol no, perquè la sortida de sol era d’un rosa preciós!

   

   

   

   

  En la meteorologia, un núvol o nigul és un conjunt de gotes d’aigua i/o cristalls de gel a l’atmosfera, sobre de la superfície terrestre. Es distingeix de la boira pel fet que no té contacte amb el terra.[1

  ]Lighthouse

  La formació dels núvols es deu a la condensació i/o sublimació del vapor d’aigua en forma d’aigua líquida o cristalls de gel sobre petites partícules sòlides, conegudes com a nuclis de condensació o sublimació, respectivament. Aquestes partícules, o aerosols, sempre són presents a l’atmosfera.[2]

  Les gotes dels núvols tenen una mida molt més petita que les gotes de pluja, fet que permet que romanguin en suspensió a l’atmosfera, amb diàmetres que oscil·len entre 0,001 i 0,1 mil·límetres, segons el tipus de núvol.[1] Als núvols, cada metre cúbic d’aire pot contenir uns 100 milions de gotes.

  És habitual que les gotes es puguin mantenir en estat líquid a temperatures àmpliament inferiors al punt de congelació, de fins -30 °C. En aquest cas, s’anomenen gotes superrefredades. Els núvols en nivells més alts i extremadament freds de l’atmosfera estan formats de cristalls de gel, que poden ser d’una mida d’una desena part del mil·límetre.

   

   

  Article complet


Comentaris recents


Entrades recents


Arxius


Categories


Busca la teva entrada

cercador de paraules

RSS Receptes