M’agrada pensar que les tasques faciliten l’aprenentatge, una tasca és una simulació d’una experiència real, és de naturalesa activa i per tant, tendeix a facilitar el record del que aprenem un 90%.
Categories
Històric
- juny 2011
- febrer 2011
- gener 2011
- novembre 2010
- juny 2010
- febrer 2010
- desembre 2009
- novembre 2009
- octubre 2009
Enllaços
- Aprendre llengües
- Didàctica
- Parlem d'avaluació…
- Per ensenyar i aprendre llengua…
- WordPress.com
- WordPress.org
Darrers comentaris
- Carme Bové: Lourdes, tornarem a coincidir, segur!
- Lu: Carme, jo també vaig demanar per tu al final de la jornada, però no quedava ningú a la sala (ens van fer sortir,...
- Carme Bové: Felipe, tindrem més oportunitats i seguirem el contacte a través del Twitter. Gràcies!
- Felipe Zayas: Gracias, Carme, por la información que das sobre mi conferencia. Qué lastima que no pudiéramos hablar...
- Albert Fabà: A vegades m’he preguntat com és que els xinesos són tan bons aprenents. Crec que en bona part,...
1 comentari
Albert Fabà
21 oct. 10
15:47 #
A vegades m’he preguntat com és que els xinesos són tan bons aprenents. Crec que en bona part, aquest arbre ho explica: fan moltes pràctiques repetitives.
D’una banda practiquen: o bé repeteixen en veu alta o bé escriuen els seus complexos signes d’escriptura ideogràfica. Com diu l’esquema, quan FAS alguna cosa la recordes més que si només REPS alguna informació.
Però d’altra banda, ells fan, repetint.
És sabut, també, que els mecanismes de la nostra memòria neurològica també funciona amb mecanismes de repetició: s’activa de forma més eficaç com més cops passen els senyals elèctrics per un determinat recorregut neuronal.
Així, doncs, repetir també és eficaç.
Sempre, és clar, que no sigui massa avorrit. Des del meu punt de visa, doncs, combinar alguns exercicis de repetició amb reproduccions de situacions reals, forçosament més complexes és un dels millors mecanismes didàctics d’ensenyament d’una llengua.
Encara que, tot plegat, a algú li pugui sonar a heretgia.